Hoe u uw mobiele Facebook Live Streams kunt voorzien van een merk - DeLaatbusiness
facebook chatbots tourisme

Hoe u uw mobiele Facebook Live Streams kunt voorzien van een merk

8 min


122
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Stream je Facebook Live-video op je mobiele apparaat?

Vraagt ​​u zich af hoe u een merkimago aan uw livestream kunt toevoegen?

In dit artikel ontdek je hoe je eenvoudig een logo en call-to-action toevoegt aan je mobiele Facebook Live-uitzendingen .

Wat zijn de voordelen van live video met merknaam?

Facebook Live is een geweldige marketingtool voor bedrijfseigenaren van alle niveaus, inclusief winkels, fitnesscoaches en servicebedrijven. Met een mobiele telefoon, een statief en enkele gratis apps kun je livevideo delen met een merkafbeelding zonder de druk van het hosten van een liveshow.

Een merkbanner heeft verschillende voordelen. Ten eerste zal het de aandacht trekken in de nieuwsfeed . U kunt ook de afbeelding ontwerpen om uw aanbod te benadrukken, terwijl de daadwerkelijke video de waarde van uw producten laat zien. Sterker nog, het produceren van een Facebook-livestream met een merkimago kost je niet veel tijd en het kan je bedrijf positioneren als technisch onderlegd en cool .

Een karatestudio gebruikt bijvoorbeeld live video om te laten zien hoe een volwassen karateklas eruit ziet. De eigenaar kan echter niet over een aanbod praten terwijl hij een klas leidt, en een directe verkooppraatje maken is niet echt de stijl van de eigenaar. In plaats daarvan benadrukt de afbeelding zijn aanbod, terwijl de live video de ervaring en waarde laat zien die hij biedt als instructeur.

Met live video van Facebook kun je de herhaling zelfs promoten bij je doelgroep of ideale publiek . De karatestudio gebruikte de video bijvoorbeeld in een advertentie die gericht was op 35- tot 55-jarige mannen die in de directe omgeving wonen.

Hier leest u hoe u aan de slag gaat met het brandmerken van uw live video’s.

# 1: Maak de merkbeeldoverlay

Het ontwerp van uw afbeelding moet goed werken in het onderste derde deel van het scherm. U kunt een lager derde deel maken in elk beeldbewerkingsprogramma zoals Canva of Photoshop . Maak voor een horizontale video een afbeeldingscanvas van 1280 x 120 pixels en stel de resolutie in op 144 pixels per inch .

Dialoogvenster Afbeeldingsgrootte van Photoshop

Om de afbeelding te brandmerken, kunt u een logo, merkkleuren en lettertype opnemen . Zorg ervoor dat de tekst een hoog contrast heeft met de achtergrond en groot genoeg is zodat uw publiek uw aanbieding kan lezen.

Als u klaar bent, slaat u de afbeelding op uw telefoon op als een transparant PNG-bestand . U kunt de afbeelding opslaan in Dropbox en deze vervolgens importeren in uw Foto’s-app. U moet de afbeelding op uw telefoon opslaan, zodat deze beschikbaar is wanneer u live gaat.

# 2: Stel de Switcher Go-app in voor live video

De Switcher Go iOS-app is een gratis tool die boordevol functies zit en waarmee je een afbeelding in het onderste derde deel van je live video kunt weergeven . U kunt de app verbinden met Facebook Live en YouTube Live. (Hoewel u de videogereedschappen van Switcher Studio kunt gebruiken , heeft u alleen Switcher Go nodig om een ​​afbeelding aan een live video toe te voegen.)

Wanneer u Switcher Go voor het eerst opent, moet u de instructies op het scherm volgen om de app in te stellen . Tik vervolgens op Facebook Live of YouTube Live om de app te verbinden met uw Facebook- of YouTube-account . (In dit artikel wordt Facebook als voorbeeld gebruikt.)

Switcher Go-scherm waar u uw Facebook- en YouTube-accounts kunt verbinden

# 3: Bereid je Facebook Live-bericht voor in Switcher Go

Wanneer je een Facebook-livevideo voorbereidt in Switcher Go, stel je de Facebook-berichttitel en -tekst in die samen met je livevideo worden weergegeven . Mogelijk wilt u ook privacy- en kwaliteitsinstellingen instellen.

Je kunt alles op de instellingenpagina overslaan, maar als je streamt voor een bedrijf, is het invullen van deze details belangrijk om je publiek te bereiken en er verbinding mee te maken. Selecteer omte beginnen in de vervolgkeuzelijst Stream naar de pagina, groep of evenement waarnaar u wilt livestreamen . U kunt alleen de pagina’s of groepen kiezen waarvoor u een beheerder bent.

Switcher Go-scherm waar u een Facebook-stream kunt opzetten

Vervolgens geef je live video een titel . De tekst die u invoert in het veld Streamtitel wordt gebruikt voor metagegevens. Deze tekst is ook zichtbaar op het tabblad Video’s van je Facebook-pagina en zorgt ervoor dat de video’s er overzichtelijk uitzien. Hoewel de streamtitel niet wordt weergegeven in de nieuwsfeed van Facebook, kan een titel iemand helpen die geïnteresseerd is in de herhaling.

Als je dit veld leeg laat, worden de eerste paar tekens van je streambeschrijving weergegeven als de titel van de video.

Voorbeeld van Facebook Live-videotitels op een Facebook-pagina

Voer in het veld Streambeschrijving de berichttekst in die boven je video in de Facebook-nieuwsfeed wordt weergegeven . Uw beschrijving kan langer of korter zijn, afhankelijk van hoe u de live video daarna wilt gebruiken.

Ter illustratie: korte tekst kan eenvoudig aangeven wat de live video laat zien. De karatestudio heeft een live demo bestempeld als “Kempo kicks” om de focus op het aanbod en de link te houden. Je zou op dezelfde manier een coole gadget kunnen labelen die je in je winkel demonstreert of een specifieke service die je onder de aandacht wilt brengen.

In een langer exemplaar kunt u vragen stellen om betrokkenheid aan te moedigen of meerdere alinea’s schrijven om het aanbod uit te leggen .

Voorbeeld van een lange Facebook Live-videobeschrijving

Als u uw persoonlijke profiel gebruikt om uw bedrijf te promoten, moet u het bericht ook openbaar maken, zodat iedereen het kan zien. Als je echter streamt vanaf je Facebook-pagina , is de livestream openbaar.

U kunt ook kiezen wat de videokwaliteit zal zijn . Heb je een snelle wifi-verbinding, dan kun je kiezen voor High of HD. Als uw wifi problemen heeft met het casten van de live video, selecteert u in plaats daarvan Medium of Low.

Als je klaar bent met het kiezen van de instellingen voor je bericht, tik je op de knop Live stream maken en je bent klaar om live te gaan met je merkafbeelding over de video heen.

Kies de kwaliteit van de livestream in Switcher Go.

# 4: Stream je live video met een merkafbeelding

Nadat je het livestream-bericht hebt gemaakt, laat Switcher Go je de video-interface zien. Voordat u daadwerkelijk live gaat, kunt u enkele camera-instellingen aanpassen en uw bannerafbeelding toevoegen.

U kunt bijvoorbeeld de camerafocus aanpassen (hier wazig, zodat u de videobediening gemakkelijker kunt zien) met de schuifregelaar voor handmatige scherpstelling. Ook kiezen tussen de voor- of achterkant gerichte camera en dempen of weer inschakelen van de microfoon .

Tik linksonder op het pictogram met twee horizontale schuifregelaars om geavanceerde camera-instellingen zoals belichting en witbalans te openen. U kunt ook de zaklamp van uw telefoon inschakelen als u een cameralamp nodig heeft. Als je linksonder op het sterpictogram tikt , krijg je toegang tot de tools om je merkafbeelding toe te voegen in het onderste derde deel van je live video .

Switcher Ga naar bedieningselementen en instellingen op het scherm

Nadat je op het sterpictogram hebt getikt, zie je onder aan het scherm twee vensters verschijnen. De meest linkse afbeelding is je hoofdcamera en de zwarte doos vertegenwoordigt een van de vier totale activa die je kunt toevoegen aan je live Facebook-video. Klik in het zwarte vak op het teken “+” om een ​​bekend venster te openen waarin u gemakkelijk naar uw fotobibliotheek kunt navigeren en de banner kunt selecteren .

Switcher Go toont je assets onder aan het scherm.

Vervolgens vraagt ​​Switcher Go waar je de banner op je video wilt plaatsen: als afbeelding, als onderste derde deel of als hoekbug. Selecteer de optie Gebruiken als onderste derde .

Switcher Go Gebruiken als onderste derde optie

Als u klaar bent, verschijnt de bannerafbeelding op het scherm. De rode omtrek rond de twee videobakken betekent dat het venster live is. Tijdens je live video kun je op de banner tikken om deze uit te schakelen en nogmaals tikken om hem weer in te schakelen . Veeg omlaag om de beeldregelaars te verbergen, zodat u het hele opnamevenster kunt zien.

Toon verschillende middelen op het scherm in Switcher Go.

Met je banner toegevoegd, ben je klaar om je camera op een statief te plaatsen en live naar Facebook te streamen. Tik rechtsboven op de grote rode knop Live gaan om de livestream te starten en te stoppen . Onthoud dat zodra je op die knop tikt, je live op Facebook bent. Er is geen aftelling.

Opmerking : als je de link naar je Facebook Live-video wilt delen, kun je de link in Switcher Go vinden door op het pictogram Delen te klikken, dat eruitziet als drie punten die door twee lijnen zijn verbonden.

Nadat je live bent gegaan, kun je in de rechterbovenhoek van het scherm zien hoe lang je aan het streamen bent . Uw video, videobeschrijving en banner verschijnen ook in de nieuwsfeed en zien er ongeveer zo uit als in het volgende voorbeeld. Merk op hoe het Facebook-bericht een link naar de website bevat en het high-impact onderste derde deel biedt een korting met een oproep om op de link in de berichttekst te klikken.

Een Facebook Live-bericht met een banner die is toegevoegd via Switcher Go

# 5: Boost de live videopost naar uw doelgroep op Facebook

Nadat je je livestream hebt voltooid, verwerkt Facebook de video, wat enige tijd kan duren, afhankelijk van de lengte van je stream. Vervolgens kunt u de post een boost geven aan uw publiek en meer bezoekers naar uw website leiden.

Zoek eenvoudig het bericht op de tijdlijn van uw Facebook-pagina en klik op de knop Post versterken onder de video. Dat opent een venster waarin u uw publiek kunt instellen om de demografie van uw ideale publiek of typische klant te weerspiegelen. In dit geval richt het publiek zich op 35- tot 55-jarige mannen die in de buurt wonen.

Boost een Facebook Live-videopost.

Het doelgroepgebied biedt een verscheidenheid aan opties voor advertentietargeting en Facebook biedt u tal van manieren om verschillende soorten doelgroepen te targeten . Voor dit voorbeeld heb ik eenvoudigweg mensen geselecteerd die u kiest via targeting en vervolgens een paar demografische gegevens. Wanneer u een bericht een boost geeft, wilt u over het algemeen beginnen met het laag houden van uw advertentiekosten .

Kies targeting voor een versterkte Facebook Live-videopost.

Nadat u op Opslaan heeft geklikt , moet Facebook uw advertentie goedkeuren. Ervan uitgaande dat uw advertentie is goedgekeurd, wordt uw live videoadvertentie weergegeven aan uw doelgroep.

Gevolgtrekking

Met een snel en eenvoudig proces zoals beschreven in dit artikel, kunt u live video produceren waarmee uw bedrijf wordt opgemerkt in de Facebook-nieuwsfeed. Een afbeelding die uw merk weerspiegelt en een waardevol aanbod bevat, zal uw live video helpen opvallen. De afbeelding kan het bod ook voor u pitchen, zodat u zich kunt concentreren op het aantonen van de waarde van uw bedrijf.

Hoewel het in eerste instantie overweldigend lijkt om live video aan je routine toe te voegen, zul je beter en sneller worden door te oefenen. Naarmate het maken van indrukwekkende livevideo een tweede natuur voor u wordt, kunt u betere video’s maken, meer kijkers trekken en de bekendheid en interesse in uw producten en diensten vergroten.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format