Hoe u zinvolle interacties in Facebook-groepen kunt stimuleren - DeLaatbusiness

Hoe u zinvolle interacties in Facebook-groepen kunt stimuleren

10 min


119

Heeft u moeite om zichtbaarheid op Facebook te krijgen?

Vraagt ​​u zich af hoe een Facebook-groep zou kunnen helpen?

In dit artikel leer je hoe je een Facebook-groep kunt gebruiken om betrokkenheid te bevorderen en de zinvolle interacties te stimuleren die de voorkeur genieten van het nieuwsfeedalgoritme van Facebook .

Waarom Facebook Groups for Business opnieuw bezoeken?

Eerder deze maand schetste Mark Zuckerberg de veranderingen in de nieuwsfeed en een stap “van je concentreren op het vinden van relevante inhoud naar het helpen van meer betekenisvolle sociale interacties.”

Hoe worden deze “betekenisvolle sociale interacties” gemeten? Een Facebook Helpcentrum-artikel duikt in de soorten berichten die u als eerste ziet wanneer u door uw nieuwsfeed bladert: berichten die lijken op de berichten waarmee u hebt gereageerd via vind-ik-leuks, opmerkingen en gedeelde items; interacties van persoon tot persoon; en uitwisselingen die tijd en zorg weerspiegelen.

In een interview met Wired zei Adam Mosseri, hoofd nieuwsfeed van Facebook, dat er, naast meer opmerkingen van vrienden en familie, ook meer groepsinhoud zal zijn. Groepsinhoud inspireert vaak tot veel gesprekken. Gemeenschappen op Facebook worden steeds actiever en levendiger. “

Facebook-marketingexpert Mari Smith werpt enig licht op waarom Facebook-groepen een integraal onderdeel zijn van het bevorderen van deze zinvolle interacties. “Mensen houden ervan om erbij te horen”, zegt Mari, “vooral tot een gemeenschap van gelijkgestemde individuen en bedrijven. Ze houden van een veilige omgeving waar ze het gevoel hebben dat ze zich wat meer kunnen openstellen, als een van de eersten het laatste nieuws kunnen horen of nieuwe ideeën met elkaar kunnen delen. “

Mensen hebben de neiging om zich bij groepen aan te sluiten over onderwerpen waar ze een passie voor hebben en onderwerpen waarin ze geïnteresseerd zijn, en passie en interesse zijn beslist katalysatoren voor betrokkenheid.

Facebook groepeert categorieën en suggesties

Hier zijn vier tips en tactieken om u te helpen zinvolle sociale interacties in uw Facebook-groep te stimuleren.

# 1: Screen potentiële leden op Fit

Mensen zijn veel meer bereid om hun persoonlijke gedachten, ideeën en werk te delen (en echt mee te doen) als ze zich veilig voelen. Facebook-groepen zijn geweldige plekken om een ​​veilige ruimte te creëren. Om dit te doen, maakt u een gesloten groep ; vragen gebruiken om nieuwe leden vooraf te screenen ; en volg de discussie om spam, pesten of andere soorten berichten te verwijderen die niet positief bijdragen aan de groepservaring.

Wijzig de privacyinstellingen van de groep

Facebook-groepen kunnen open, gesloten of geheim zijn. Een open groep is openbaar en iedereen kan lid worden en onmiddellijk alle berichten zien en beginnen met boeien. Een geheime groep wordt niet weergegeven in zoekopdrachten en de enige manier waarop iemand lid kan worden, is door persoonlijk te worden uitgenodigd door een ander groepslid. Een gesloten groep kan worden ontdekt via Facebook-zoekopdrachten, maar groepsbeheerders moeten verzoeken om lid te worden goedkeuren.

Om de privacy van uw groep in te stellen, klikt u op de knop… Meer bovenaan uw groep en selecteert u Groepsinstellingen bewerken . Klik onder Privacy op Privacyinstellingen wijzigen .

Facebook-groep wijzigt de privacy-instelling

Houd er rekening mee dat als uw groep 5.000 leden heeft, u alleen van open naar gesloten of geheim, of gesloten naar geheim kunt gaan om de privacy van uw leden te beschermen. Een gesloten of geheime groep openstellen voor het publiek zou niet eerlijk zijn voor groepsleden.

Stel screeningsvragen

Weet u niet zeker of iemand goed bij uw besloten groep past? Je kunt potentiële groepsleden vragen stellen voordat ze lid worden, om wat meer over hen te weten te komen en waarom ze geïnteresseerd zijn om lid te worden.

Hier leest u hoe u dat instelt. Ga naar uw privacy-instellingen (zoals hierboven besproken) en zoek de sectie voor lidmaatschapsverzoeken . Daar, klik dan pas vragen stellen om te vragen aan de matiging proces toe te voegen.

Facebook-groep stelt in afwachting van leden vragen

Monitor gesprekken

Nadat u mensen heeft toegelaten tot een gesloten groep, behoudt u zich het recht voor om ze te verwijderen als ze zich niet aan de communityrichtlijnen houden. U kunt mensen verwijderen in het gedeelte Leden van uw groep. Klik gewoon op het pictogram met de drie stippen naast het lid dat u wilt verwijderen en selecteer Gebruiker verwijderen . Je kunt hier ook leden dempen of ze toevoegen als moderator of admins.

Als je een onsmakelijk bericht ziet, kun je het bericht en de gebruiker rechtstreeks uit het bericht verwijderen . Als je deze optie selecteert, kun je alle berichten van het groepslid binnen een bepaald tijdsbestek verwijderen en automatisch alle lidmaatschapsverzoeken van mensen die door het lid zijn toegevoegd, weigeren .

Facebook-groep bericht verwijderen en lid verwijderen

# 2: Herken nieuwe leden op een consistente basis

Jij bent het cement dat de groep bij elkaar houdt en jouw aanwezigheid zorgt er uiteindelijk voor dat de gemeenschap groeit en bloeit.

Meesterfotograaf en docent Sue Bryce leidt een succesvolle en actieve groep voor haar bedrijf, Sue Bryce Education , met meer dan 47.000 leden. Ze zegt: ‘Ik heb de afgelopen vijf jaar hard gewerkt om een ​​gemeenschapsgevoel te behouden. Dat doe ik door zelf elke dag in de groep te zijn. ” Als Sue niet in de groep kan zijn, helpt een team van supporters en beheerders het gesprek gaande te houden.

Welkom nieuwe leden

De eerste stap om aanwezig te zijn, is om leden te laten weten wie je bent en dat je er bent om te helpen . Een van de beste manieren om dit te doen, is door jezelf voor te stellen aan nieuwe leden met een welkomstbericht . Dit is gemakkelijk te doen.

Als je nieuwe leden aan je groep toevoegt, zie je aan de rechterkant van de hoofdgroepspagina een bericht met de tekst: “Je hebt deze week X nieuwe leden. Schrijf een bericht om ze te verwelkomen. ” Klik op de knop Bericht schrijven en Facebook zal vooraf een nieuw bericht voor u vullen met alle nieuwe leden getagd.

Facebook-groep verwelkomt nieuwe leden

Voel je vrij om het bericht te publiceren zoals het is of personaliseer het bericht om meer relevante informatie over je groep te delen .

Houd er rekening mee dat u slechts 99 nieuwe mensen tegelijk kunt taggen. Als je meer dan 99 leden in een week toevoegt, kun je ze niet in het bericht taggen; U kunt echter nog steeds een wekelijks welkomstbericht delen om nieuwe leden te laten weten dat u ze graag wilt hebben.

Pin waardevolle informatie

Zet belangrijke informatie bovenaan de groep vast, zoals uw inleiding, regels en richtlijnen, of berichten die u niet wilt dat nieuwe leden missen. Een vastgezet bericht blijft helemaal bovenaan je groepsfeed staan, ongeacht of jij of andere leden berichten plaatsen.

Om een gepubliceerde post vast te zetten , klik je op het pictogram met de drie stippen in de rechterbovenhoek van de post en selecteer je Post vastzetten .

Facebook-groepspeldbericht

Sue Bryce deelt een idee om vastgezette berichten te gebruiken om ervoor te zorgen dat groepsleden uw aanwezigheid herkennen en om betrokkenheid te stimuleren. “Bovenaan de groep heb ik een vastgezette ‘ASK SUE’-post waar alle groepsleden mij rechtstreeks een vraag kunnen stellen. Toen de groep groter werd, was dit de enige manier om de enorme hoeveelheid tags en directe vragen te leiden. Door het vastgezette bericht kan ik met iedereen in contact komen en het gevoel van gemeenschap ondersteunen. “

# 3: Diversifieer de kansen op engagement

Een deel van je taak als groepsbeheerder is om mensen aan te moedigen om mee te doen. Om dit te doen, beantwoordt u vragen , meldt u zich bij berichten en deelt u vragen of discussieprompts .

Als uw groep is ontworpen om mensen te helpen bij het leren of ontwikkelen van hun vaardigheden, kunnen uitdagingen een leuke manier zijn om groepsleden te betrekken. Dit is iets wat Sue Bryce regelmatig doet in haar groep. Ze creëert uitdagingen die de fotografen in haar groep helpen bij het opbouwen van hun bedrijf. “Elke maand focus ik me op het opzetten van een challenge. Ik geef het les, zij leren het, ze proberen het, en dan plaatsen ze het voor verantwoording en feedback. “

Regelmatige uitdagingen helpen niet alleen om betrokkenheid te stimuleren, maar zorgen er ook voor dat groepsleden terugkomen om erachter te komen wat er nieuw is, om deel te nemen, te leren en te groeien.

Weet je niet zeker hoe je de bal aan het rollen krijgt? Begin met het uitnodigen van reeds betrokken fans, vrienden of klanten voor uw groep. Wees creatief in het gebruik van andere marketingkanalen om mensen naar uw Facebook-groep te leiden . Link terug naar je community vanaf relevante blogposts en je belangrijkste Facebook-bedrijfspagina , en stuurzelfs e-mails om klanten te laten weten dat ze lid kunnen worden van je community op Facebook voor inspiratie, feedback en advies.

Facebook-groep promoten

Het gebruik van video kan een leuke manier zijn om nog meer betrokkenheid bij uw groep te stimuleren. U kunt zowel live als opgenomen video in groepen gebruiken .

Live video

In een recente blogpost deelde Adam Mosseri van Facebook dat “live video’s gemiddeld zes keer zoveel interacties krijgen als gewone video’s.” Als gevolg hiervan kan Facebook Live een goede manier zijn om de betrokkenheid bij uw groepen te vergroten.

Dit is iets dat zowel Mari Smith als Sue Bryce regelmatig doen. Zo gaat Sue elke dinsdagmiddag ‘s middags live met een nieuw vak om haar groep les te geven. De consistentie van deze Facebook Live-uitzending heeft geleid tot een verbazingwekkende groei in betrokkenheid.

En u kunt Facebook Live ook gebruiken als een kans om het hoge niveau van betrokkenheid van uw groepen naar buiten te brengen op uw belangrijkste Facebook-pagina. U kunt bijvoorbeeld live gaan op uw hoofdpagina en de livestream delen met uw groep. Het is niet alleen een effectieve manier om meer betrokken klanten naar uw groepen te sturen, maar u kunt ook groepsleden ontdekken onder de meest betrokken commentatoren.

Live video-voorbeeld van Facebook-groep

Native video

Opgenomen video is ook om een ​​aantal redenen een leuk hulpmiddel. Ten eerste stelt video je in staat om jezelf authentieker te laten zien dan alleen tekst. Ga voor de camera staan ​​en stel uzelf en uw team voor aan uw gemeenschap.

Video valt ook op in de nieuwsfeed en trekt de aandacht van groepsleden terwijl ze door andere inhoud op Facebook scrollen. En groepsbetrokkenheid zal ook helpen om de positie van uw video’s in de nieuwsfeed te versterken, aangezien Facebook zich meer blijft richten op zinvolle sociale interacties.

# 4: individuele leden in de schijnwerpers zetten

Onthoud dat Facebook-groepen allemaal over de gemeenschap gaan, dus zorg ervoor dat het niet alleen om jou of je bedrijf gaat . Hoewel uw aanwezigheid in de groep belangrijk is, wilt u niet dat deze aanmatigend wordt. Community Manager Lucas Killcoyne geeft het volgende advies: “Het is verleidelijk om er meteen in te springen, maar het laatste dat je wilt, is een gesprek beëindigen voordat het de kans krijgt om van de grond te komen.”

Hij vervolgt: “U bent waarschijnlijk de autoriteit op het gebied van het onderwerp waarover uw gemeenschapsleden discussiëren, maar door ze de kans te geven om samen te werken en problemen op te lossen, bouwt u banden op en leidt u gesprekken in interessante richtingen die het anders nooit zou hebben gehad. Als een bericht na een paar uur niet genoeg liefde krijgt, spring ik erin om het terug naar de top van de feed te stoten. “

Naast het vrijlaten van tijd en ruimte voor anderen om bij te dragen, volgen hier een paar dingen die u kunt doen om groepsleden onder de aandacht te brengen.

Tag leden in relevante gesprekken

Naarmate u uw gemeenschap leert kennen, kunt u ze ook rechtstreeks betrekken. Tag ze in gesprekken waarvan je denkt dat ze erin geïnteresseerd zijn of waaraan ze kunnen bijdragen. Als je een groepslid hebt dat een onroerendgoedtaxateur is, kun je ze taggen in een gesprek over dat onderwerp, zodat ze kunnen meedoen.

tag lid in Facebook-groepsreactie

Bied kritiek

Mari Smith heeft ook ontdekt dat het presenteren van groepsleden een effectieve manier is om betrokkenheid te stimuleren. Ze zegt: “Ik vraag regelmatig vrijwilligers voor de ‘hot seat’, waar ik ter plekke kritiek geef op de Facebook-pagina’s en websites van leden.”

Dit ‘hot seat’-concept is prettig omdat het niet alleen individuele leden uit de community in de schijnwerpers zet, maar ook de hele groep ten goede komt. Iedereen kan tips en best practices leren van Mari’s kritieken die ze kunnen toepassen op hun eigen website of pagina. Op deze manier kan de gemeenschap van elkaar leren.

Feature-inhoud van groepsleden

Over de leden van elkaar laten leren, inhoud creëren rond unieke perspectieven, out-of-the-box ideeën en goed werk dat in de groep wordt gedeeld, is een andere leuke manier om groepsleden onder de aandacht te brengen. Het zien van andere communityleden is ook een stimulans voor leden om hun eigen perspectieven, ideeën en werk te blijven delen.

Welke soorten gesprekken denk je dat er in je groep plaatsvinden? Wat voor soort dingen verwacht je dat groepsleden zullen delen? Bedenk hoe u groepsgesprekken kunt hergebruiken om boeiende inhoud te maken die u met de groep kunt delen.

Maak een Facebook-groep voor uw bedrijf

Het maken van een Facebook-groep is eenvoudig. Ga gewoon naar facebook.com/groups en klik op Groep maken . Geef vervolgens uw groep een naam , voeg enkele mensen toe (u moet ten minste één vriend toevoegen om uw groep te maken) en selecteer uw privacyinstellingen . Ik raad u aan om in dit stadium Gesloten groep te selecteren.

Facebook maakt een nieuwe groep

Nadat u op Maken heeft geklikt , kiest u een pictogram dat uw groep vertegenwoordigt . Als u een pictogram dat u bevalt niet kunt vinden, kunt u deze stap overslaan. Je groep is nu aangemaakt!

Bovenaan de pagina kun je een omslagfoto uploaden om je groep persoonlijker te maken. Er zijn ook veel leuke speciale functies voor groepsbeheerders om te verkennen, waaronder groepsinzichten, berichtplanning, ledenklassementen en meer.

Uw groep wordt aangemaakt met uw persoonlijke Facebook-pagina, maar u kunt deze eenvoudig linken aan uw bedrijfspagina . Ga gewoon naar je Facebook-pagina en selecteer Groepen aan de linkerkant . Klik vervolgens op Uw groep koppelen en klik om uw zojuist gemaakte groep te koppelen .

Laat u leiden door de gemeenschap

Ten slotte is het belangrijk om te onthouden dat gemeenschappen onvermijdelijk zichzelf creëren. Als gevolg hiervan zul je moeten groeien en evolueren op basis van wat resoneert met mensen en de richting die ze zelfstandig inslaan.

Natuurlijk kunt u uitdagingen, gedeelde actuele inhoud en discussieprompts gebruiken om de algemene richting te sturen en mensen binnen te halen als ze van het onderwerp af komen. Maar de ultieme betekenisvolle sociale interacties zullen voortkomen uit de gesprekken die voortkomen uit de passies van de mensen in uw groep.

Benieuwd wat jouw community nog meer wil? Minder van? Stel ze met een poll! Om een peiling op uw Facebook-pagina op te zetten , klikt u op de peilingknop op dezelfde plaats waar u naartoe gaat om een ​​foto te delen of een nieuw bericht te schrijven. Vraag wat mensen willen zien , noem een ​​aantal ideeën om op te stemmen , of maak zelfs het woord voor groepsleden om hun eigen ideeën toe te voegen!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format