Hoe uw werknemers Instagram kunnen gebruiken om uw bedrijf te laten profiteren - DeLaatbusiness
What is a chatbot?

Hoe uw werknemers Instagram kunnen gebruiken om uw bedrijf te laten profiteren

4 min


135
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wil je de zichtbaarheid van je bedrijf op Instagram vergroten?

Heeft u erover nagedacht om uw medewerkers erbij te betrekken?

In dit artikel ontdek je hoe je medewerkers hun Instagram-profielen kunnen gebruiken om de marketinginspanningen van je bedrijf op Instagram te stimuleren .

# 1: Moedig uw werknemers aan om Instagram te gebruiken

Je eerste taak is om iedereen in je bedrijf aan te moedigen Instagram voor zichzelf te gebruiken. Gelukkige medewerkers zijn de beste merkambassadeurs! Als je een bedrijf van één hebt, moet je een persoonlijk Instagram-profiel voor jezelf hebben en een zakelijk account voor je bedrijf .

Hoewel u geen controle heeft over de inhoud die uw werknemers op hun persoonlijke Instagram-accounts plaatsen of gebruiken, kunt u werknemers vragen om het professioneel te houden als ze iets zeggen dat met uw bedrijf te maken heeft . Dit is vooral belangrijk voor werknemers die hun persoonlijke profielen gebruiken om uw bedrijf in elk facet te vertegenwoordigen, zoals een verkoper of een deel van het ondersteuningsteam.

# 2: Vraag werknemers om te linken naar je Instagram-account in hun profielbio

Een van de gemakkelijkste manieren om de zichtbaarheid van het Instagram-account van uw bedrijf te vergroten,  is door werknemers te vragen of ze de @gebruikersnaam voor uw bedrijf opnemen in hun persoonlijke profielbiografie.

instagram-persoonlijk-profiel-met-zakelijke-link-voorbeeld

Dit zorgt ervoor dat iedereen die de profielen van werknemers bezoekt, ook een klikbare link naar uw account krijgt. U kunt echter het gebruik van Instagram door uw werknemers in de gaten houden om ervoor te zorgen dat hun persoonlijke berichten geen slechte weerspiegeling zijn van uw merk als ze het in hun profiel vermelden.

# 3: Zichtbaarheid vergroten met betrokkenheid van medewerkers

Wilt u meer betrokkenheid bij berichten op het Instagram-account van uw bedrijf? Elke keer dat u een nieuwe update vanuit uw account plaatst , moet u uw werknemers hiervan op de hoogte stellen via een bedrijfse-mail of een privébericht op Instagram .

Waarom is dit belangrijk? Een grotere betrokkenheid bij de berichten van uw bedrijf zal u helpen meer mensen in de nieuwsfeed te bereiken .

Hierdoor wordt de inhoud niet alleen beter zichtbaar in de nieuwsfeed van volgers van uw account, maar wordt de kans ook groter dat deze op het tabblad Verkennen verschijnt. Iedereen die een werknemer volgt die een bericht leuk vond vanuit uw account, kan dat bericht zien op het tabblad Ontdekken.

instagram verkennen tabbladbericht

Dit kan ertoe leiden dat meer mensen het account van uw bedrijf volgen, uw bericht leuk vinden en uw producten of services ontdekken.

# 4: Moedig werknemers aan om vanaf het werk op Instagram te posten

Wilt u dat er meer geweldige inhoud wordt weergegeven wanneer mensen de locatiepagina van uw bedrijf op Instagram bekijken? Als dat zo is, vraagt medewerkers om foto’s of video’s maakt op het werk , uw bedrijf toevoegen rekening in de titel , en voeg uw adres als de locatie van die foto’s.

instagram bedrijfslocatiepagina

Hoewel u geen controle heeft over wat andere mensen delen op uw locatiepagina, kunt u ervoor zorgen dat er meer kwaliteitsposts zijn door uw werknemers erbij te betrekken. Stel voor dat ze foto’s of video’s maken van uw producten, activiteiten op kantoor, andere werknemers (met toestemming), enzovoort.

Deze berichten zullen de inhoud van uw locatiepagina verbeteren en u helpen meer zichtbaarheid te krijgen onder de volgers van uw medewerkers.

# 5: Laat werknemers in hun verhalen zien hoe ze een koppeling kunnen maken met uw zakelijke account

Een andere manier waarop werknemers iets over uw bedrijf kunnen posten, is in hun Instagram-verhalen. Zoals u weet, kunnen gebruikers @gebruikersnamen en links aan hun verhalen toevoegen . Leer werknemers hoe ze uw gebruikersnaam en link naar uw site kunnen toevoegen, zodat ze berichten kunnen maken die meer mensen naar uw bedrijfsaccount zullen leiden en ook meer bezoekers naar uw website kunnen leiden.

instagram-verhalen koppelen aan zakelijk account

Sommige werknemers vinden deze optie misschien leuker omdat ze hiermee uw bedrijf kunnen promoten in verhalen die slechts 24 uur duren. Op die manier blijft de belangrijkste inhoud op hun profiel persoonlijk.

# 6: Vraag werknemers om opnieuw te posten vanuit uw zakelijke account

Medewerkers vragen om uw inhoud opnieuw te plaatsen, is een andere manier om ervoor te zorgen dat meer mensen de berichten van uw bedrijf zien. Met de Repost voor Instagram- app kunnen werknemers (zowel iPhone- als Android-gebruikers) uw berichten gemakkelijk opnieuw delen op hun accounts.

Zoals je in het onderstaande voorbeeld kunt zien, wordt het bericht zowel in de afbeelding als in het bijschrift bijgeschreven op het account van het bedrijf. De bijschriftlink naar uw account is vooral belangrijk omdat het u kan helpen meer volgers te krijgen.

repost voor instagram reshare business post

Een andere manier om Repost te gebruiken, is door geweldige Instagram-inhoud te delen die uw werknemers over uw bedrijf hebben gepost . Als uw account veel volgers en betrokkenheid heeft, kunt u medewerkers motiveren om over uw bedrijf te posten en hen belonen door die posts met uw publiek te delen, zodat medewerkers hun volgers kunnen opbouwen.

# 7: Vertel werknemers om naar mogelijkheden te zoeken om uw zakelijke account in opmerkingen te vermelden

Hashtags zoals #recommendations, #suggestionsplease en #suggestionswelcome worden vaak gebruikt wanneer mensen hun volgers willen aanmoedigen om hun mening te delen. Vertel uw werknemers dat ze moeten zoeken naar berichten met deze en gerelateerde hashtags . Telkens wanneer ze een bericht vinden dat betrekking heeft op uw producten of diensten, vraag hen dan om uw Instagram-account te delen in de reacties .

instagram tag bedrijf in reacties

Je kunt er zelfs een interne wedstrijd van maken. Ken elke maand een prijs of bonus toe aan de medewerker die uw Instagram-account het vaakst vermeldt in reacties. Dit zal werknemers aanmoedigen om de best mogelijke merkambassadeurs voor uw bedrijf te worden.
Wil je meer zoals dit? Ontdek Instagram voor bedrijven!

Gevolgtrekking

Door uw werknemers aan te moedigen om merkambassadeurs op Instagram te worden, kan uw bedrijf een voorsprong krijgen door uw zichtbaarheid te vergroten, de betrokkenheid bij uw account te vergroten en zelfs verkeer naar uw website te leiden. Als je je werknemers goed opleidt, kan hun Instagram-activiteit veel betekenen voor je Instagram-marketingstrategie.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *