Instagram-actieknoppen toevoegen aan uw bedrijfsprofiel - DeLaatbusiness
leads chatbot

Instagram-actieknoppen toevoegen aan uw bedrijfsprofiel

4 min


112
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Tickets verkopen of reserveringen aannemen op Instagram?

Bent u op zoek naar een manier om klanten bij u te laten kopen zonder Instagram te verlaten?

In dit artikel leer je hoe je Instagram-actieknoppen instelt om klanten zaken met je te laten doen via je Instagram-bedrijfsprofiel .

Welke actieknoppen zijn beschikbaar op Instagram?

Instagram is begonnen met het uitrollen van actieknoppen voor alle zakelijke profielen . Sommige accounts kunnen vertraging oplopen tijdens de uitrol, maar de meeste bedrijfsprofielen hebben nu toegang tot deze functie.

Naast de bestaande knoppen voor bellen, sms’en, routebeschrijving en e-mail kunt u kiezen uit vier nieuwe actieknoppen :

  • Boek
  • Koop kaartjes
  • Start bestelling
  • Reserveren

De actieknop die op uw account verschijnt, is direct gekoppeld aan de app die u selecteert voor de knopintegratie. Als u bijvoorbeeld OpenTable kiest , krijgt u automatisch de actieknop Reserveren .

Instagram Voeg een actieknopscherm toe voor services van derden

Hoe u een actieknop aan uw Instagram-account toevoegt

Om een ​​actieknop aan uw Instagram-account toe te voegen, moet u een bestaand account hebben met de specifieke app van derden waarmee u wilt integreren . Ter illustratie: als u van plan bent Grubhub te gebruiken om klanten in staat te stellen eten bij uw bedrijf te bestellen, moet u al een actief Grubhub-account voor uw bedrijf hebben.

Om een ​​actieknop aan je Instagram-account toe te voegen, ga je naar je profiel en selecteer je Profiel bewerken . Blader in het scherm Profiel bewerken omlaag en selecteer Contactopties .

Contactopties op Instagram Profiel bewerken-scherm

Tik in het scherm Contactopties op de optie Een actieknop toevoegen .

Voeg een actieknopoptie toe aan het Instagram-contactopties-scherm

Selecteer nu de app van derden waarmee u wilt integreren . Je kunt momenteel kiezen uit Acuity Scheduling, Atom Tickets, Booksy, ChowNow, EatStreet, Eventbrite, Fandango, Grubhub, MyTime, OpenTable, Reserve, Restorando, Resy, SevenRooms, StyleSeat, Tock, Vagaro en Yelp. Instagram is van plan om in de loop van de tijd meer apps van derden aan de lijst toe te voegen.

selecteer een app van derden op Instagram Voeg een actieknopscherm toe

Vervolgens voert u de URL van de account of pagina die u gebruikt op de third-party appwaarmee u wilt dat mensen van Instagram om te worden gericht via de actieknop.

URL toevoegen voor account of pagina van app van derden

Tik ten slotte op Verzenden en uw knop wordt geactiveerd op uw profiel.

Als u op elk moment een actieknop wilt verwijderen, gaat u naar de optie Profiel bewerken op uw profiel en navigeert u opnieuw naar het scherm Contactopties . Selecteer de actieknop die u wilt verwijderen en tik op de optie Actieknop verwijderen onder aan het scherm om deze te verwijderen.

Verwijder de optie Actieknop op het scherm Actieknop

Meteen nadat u de actieknop heeft ingesteld, ziet iedereen die uw profiel bekijkt de nieuwe actieknop weergegeven.

voorbeeld van Instagram-actieknop op bedrijfsprofiel

Wanneer gebruikers op de actieknop tikken die u in uw profiel heeft ingesteld, worden ze naar uw pagina of account met die externe app geleid. De rest van de reservering, aankoop of boeking verloopt via die app. Hier koopt de gebruiker bijvoorbeeld tickets via Eventbrite :

wat Instagram-gebruikers zien nadat ze op de actieknop op Instagram klikken op de actieknop op het bedrijfsprofiel

Maximaliseer uw resultaten met de actieknop

Het simpelweg toevoegen van de actieknop aan uw Instagram-profiel zal waarschijnlijk wat verkeer en conversies voor uw merk genereren. Als je echter meer klikken en acties wilt aanmoedigen, moet je bewustwording en urgentie creëren rond de mogelijkheid om deze knoppen te gebruiken.

Enkele effectieve manieren om dit te doen zijn:

  • Voeg een CTA toe aan een aantal van uw berichtbijschriften om klanten te laten weten dat ze rechtstreeks vanaf uw Instagram-profiel kunnen boeken of reserveren.
  • Gebruik Instagram-verhaalberichten om kijkers eraan te herinneren uw profiel te bezoeken en tik op de actieknop om nu te reserveren of bestellen.
  • Zet een korte CTA in je bio beschrijving om bezoekers aan te moedigen om te klikken.
  • Bied een kortingscode exclusief voor Instagram-gebruikers aan om op te nemen wanneer ze boeken.
  • Creëer urgentie rond de kaartverkoop wanneer promotieperiodes aflopen of de kaartverkoop afloopt.
voorbeeld van een Instagram-zakelijk bericht dat gebruikers laat zien hoe ze de actieknop Start Bestelling kunnen gebruiken

Houd de prestaties van uw actieknop bij

Zoals bij elke conversiecampagne die u op Instagram gebruikt, wilt u de prestaties van uw actieknop volgen en volgen. U wilt weten hoeveel mensen hebben doorgeklikt met uw actieknop en kijken of bepaalde call-to-action (CTA’s) of campagnes in uw account hebben geleid tot een toename van die klikken of verkeer .

U moet op de tool van derden vertrouwen om u verkeer te laten zien dat is gegenereerd via Instagram. De apps moeten statistieken bevatten die deze details bieden. Met Eventbrite kun je bijvoorbeeld het gedeelte Verkeer van promotietools bekijken om te zien hoeveel bezoeken er van je Instagram-account kwamen.

Statistieken van Instagram-actieknoppen op Eventbrite Traffic vanuit het scherm Promotietools

Gevolgtrekking

Door actieknoppen aan uw Instagram-profiel toe te voegen, wordt het voor uw bedrijf gemakkelijker om conversies te genereren en voor uw klanten om rechtstreeks met u in contact te komen. Het is een win-win-functie die uw bedrijf zeker zal helpen groeien en meer inkomsten zal genereren.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *