Instagram marketing: de ultieme gids voor uw bedrijf

9 min


109

Instagram is een van de meest populaire sociale mediaplatforms ter wereld. De app, die in 2010 werd opgericht om gebruikers in staat te stellen foto’s en video’s te delen, is uitgebreid om bedrijven een manier te bieden om hun producten en diensten wereldwijd op de markt te brengen. In juni 2018 bereikte het netwerk 1 miljard maandelijkse actieve gebruikers, tegen 800 miljoen in september 2017.

Elk jaar maakt Instagram bedrijfsmarketing eenvoudiger en doelgerichter door middel van een uitgebreide lijst met functies en analysetools waarmee bedrijfseigenaren profielen kunnen maken, volgers kunnen aantrekken, betrokkenheid kunnen opbouwen en inzichten kunnen ontwikkelen in hun klantenbestand en, natuurlijk, hun producten en diensten kunnen verkopen met snelheid en efficiëntie.

Om uw bedrijf op gang te helpen, hebben we een uitgebreide blauwdruk samengesteld met alles wat u moet weten – van het opzetten van uw bedrijfsprofiel en het vaststellen van uw doelgroep tot live videostreaming. Binnen een dag kunt u doen waar u goed in bent: beginnen met verkopen!

Is er een Instagram Shadowban?

Maar voordat je erin duikt, is het een goed idee om de Instagram Shadowban te begrijpen .

Klinkt onheilspellend, toch? De term kwam begin 2017 aan het licht toen een fotograaf zag dat zijn afbeeldingen niet voorkwamen in sommige hashtag-zoekopdrachten. Uiteindelijk werd het duidelijk dat sommige afbeeldingen niet in alle zoekopdrachten werden weergegeven, of dat verschillende mensen verschillende inhoud in dezelfde hashtag-zoekopdracht zouden zien.

Instagram heeft een algoritme toegepast op hashtag-zoekresultaten, wat betekent dat voor bepaalde zoekopdrachten verschillende gebruikers verschillende inhoudsresultaten kunnen zien. En dezelfde gebruiker kan zelfs verschillende inhoud zien wanneer hij op verschillende tijdstippen naar dezelfde zoekopdracht kijkt. Dus in tegenstelling tot wat de term impliceert, is er geen verbod op afbeeldingen.

De enige accountbeperkingen op Instagram hebben betrekking op suggesties voor spam wanneer de berichten van een gebruiker de limiet overschrijden waarvan het platform heeft vastgesteld dat deze binnen het normale gebruikersbereik valt. Zorg ervoor dat u het volgende doet om ervoor te zorgen dat u of uw bedrijf niet wordt beperkt:

 • Respecteer de grenzen ‘volgen’ en ‘niet volgen’. 
  Instagram-gebruikers zijn beperkt tot het volgen van 7.500 accounts. Zodra je die limiet hebt bereikt, moet je iemand ontvolgen om een ​​nieuw iemand te kunnen volgen. Instagram beperkt ook het aantal mensen dat je binnen een bepaalde periode kunt volgen. Nieuwere accounts hebben lagere limieten voor het aantal accounts dat ze elk uur of dagelijks kunnen volgen.
 • Beperk ‘likes’ tot 350 / uur.
 • Beperk directe groepsberichten tot 15 ontvangers.
 • Cap hashtags op 30 per post.
 • Tag niet meer dan 20 gebruikers per bericht.

Je Instagram-bedrijfsprofiel instellen

Nu is het tijd om een profiel voor uw bedrijf aan te maken . Makkelijk toch? Ja, maar het vereist inzicht in analyses die zijn ontworpen om mensen via zoekopdrachten naar uw site te halen. U kunt er komen via een reeks korte stappen:

Maak je Instagram-bedrijfsprofiel

Zorg er eerst voor dat je Instagram-app de nieuwste versie is. Als dit het geval is, tik je rechtsonder op je profielfoto en vervolgens rechtsboven op het pictogram van het instellingenwiel. Klik op “overschakelen naar bedrijfsprofiel” en u bent bezig.

Stel je Instagram-bedrijfsprofiel in

Nu is het tijd om het profiel te koppelen aan de Facebook-pagina van uw bedrijf , die u moet maken, contactgegevens zoals uw e-mailadres en telefoon toe te voegen, promoties te maken en meer.

Ontdek Instagram Insights

Dit is de analysetool van het platform waarmee u details kunt zien over de vertoningen en het bereik van uw berichten, plus het aantal klikken dat u van uw profiel naar uw website krijgt. Resultaten van Insights kunnen u helpen bij het bepalen hoe u uw Instagram-bedrijfsprofiel het beste kunt optimaliseren .

Promoot je Instagram-berichten

Om meer volgers en ‘vind-ik-leuks’ te krijgen, tik je op een bericht en klik je op de link ‘promoten’. Hier kun je het publiek, het budget en de duur van de promotie instellen en je eigen publiek aanpassen in plaats van Instagram te laten beslissen naar wie je berichten wilt sturen.

Producten en diensten verkopen op Instagram

Nu uw bedrijf is opgezet, is het tijd om te gaan verkopen. Instagram is erop gericht om producten en diensten te promoten en te verkopen aan de doelgroep van uw keuze. Instagram-berichten die zijn ontworpen om te winkelen, worden aangeduid met een klein boodschappentaspictogram . Dat stelt gebruikers in staat om te klikken wanneer ze door hun feed scrollen. Zodra ze klikken, verschijnen pop-ups met de productnamen en details.

Aankopen mogelijk maken is de volgende stap. U wilt een actieknop aan uw bedrijfsprofiel toevoegen waarmee gebruikers van Instagram naar uw website of account gaan. Daar kunnen ze reserveren, een product kopen of een boeking maken.

Als uw bedrijf een dienst als huisreiniging verkoopt en geen tastbaar product zoals een dweil, geen probleem . Instagram is ontworpen om verbindingen tot stand te brengen tussen uw bedrijf en potentiële klanten om uw bedrijf te stimuleren en aan hun kant waarde te leveren. Om dit mogelijk te maken, moet je een verhaal vertellen met elke set van negen vakjes op je Instagram-feed. Dit algoritme werkt het beste als het op deze manier is gestructureerd:

 • Vier berichten moeten waarde toevoegen en uw ideale klant helpen.
 • Drie berichten zouden verbindingen moeten creëren met uw ideale klant.
 • Twee berichten moeten uw service promoten of verkopen.

Deze contentmix helpt je om een ​​goede relatie met je volgers op te bouwen en hen in staat te stellen je te leren kennen, in plaats van je diensten simpelweg op hen af ​​te dwingen.

Reclame maken voor producten en services op Instagram

Om meer bezoekers naar uw pagina te trekken, kunt u met Instagram advertenties maken die uw profiel onder gebruikers een boost geven.

De meest basale vorm van Instagram-advertenties zijn hoofdadvertenties , die waardevolle contactgegevens van potentiële klanten verzamelen zonder ze van het platform te duwen. Om deze advertenties te maken, zijn drie eenvoudige stappen nodig :

 • Een bericht promoten op Instagram.
 • Instagram-advertenties maken voor Facebook-nieuwsfeeds.
 • Instagram Stories-advertenties maken in Facebook Ads Manager.

Instagram Stories-advertenties verschijnen boven de Instagram-feed van de gebruiker en kunnen slechts 24 uur na de lancering van de advertentie worden bekeken. Deze vertegenwoordigen de beste vorm van adverteren op Instagram en zijn perfect voor het stimuleren van merk- en productbewustzijn, het oproepen van door gebruikers gegenereerde inhoud en het aankondigen van kortingsverkopen.

Instagram Facebook-advertenties zijn handig voor het maken van e-mailmarketingtrechters. Om dit te doen, moet u de trechter van uw advertentievolgorde omschrijven, uw campagnecomponenten voorbereiden, zoals een bestemmingspagina of bedankpagina, en meer.

Marketing via Instagramverhalen

Naast adverteren op Instagram, zal uw bedrijf er baat bij hebben bij te dragen aan Instagram Stories die de naamsbekendheid vergroten en gebruikers betrokken houden bij het dagelijkse leven van uw product of dienst. De eerste stap om uw online verhaal te verbeteren, is de omslag van uw Instagram-verhaal met hoogtepunten te veranderen van de standaardweergave naar een omslagafbeelding met een merk .

Met deze functie kunt u belangrijke, educatieve of vermakelijke inhoud uit uw verhalen groeperen en opslaan. In tegenstelling tot gewone Instagram-verhalen, die na 24 uur verdwijnen, worden hoogtepunten opgeslagen in aangepaste categorieën op je Instagram-profiel en blijven ze daar totdat je ze verwijdert. Denk aan hoogtepunten zoals containers voor Instagram-verhalen met een vergelijkbaar thema die je deelt. Nadat u inhoud aan uw verhaal heeft toegevoegd, kunt u ervoor kiezen om die inhoud te markeren door deze in een van deze containers op te slaan.

Je moet ook links naar je Instagram-verhaal toevoegen , zodat gebruikers meer manieren hebben om met je bedrijfsprofiel te communiceren. Onderdeel van dit virale marketingconcept is het opnieuw delen van Instagram-berichten in het Instagram-verhaal van je bedrijfsprofiel , wat je wilt doen als die externe berichten een aanvulling zijn op je product of dienst.

Hetzelfde concept speelt een rol wanneer je je eigen Instagram-verhalen maakt en verspreidt met je zakelijke account . Dit is belangrijk omdat ze u zullen helpen meer zichtbaarheid te krijgen in de Instagram-app en mensen meer van uw inhoud te laten consumeren. Als je echt meer waarde uit je Instagramverhalen wilt halen en geïnteresseerd bent in het herbestemmen van inhoud op je Instagram-profiel, kun je de functie Hoogtepunten van Instagram gebruiken waarmee je meerdere Instagram-verhalen kunt combineren tot langetermijninhoud die je publiek op hun gemak kan ontdekken.

Een andere populaire vorm van Instagrammarketing is de Instagram Takeover . In dit scenario hoef je alleen maar te zorgen dat een influencer je account overneemt voor reguliere posts voor een dag of tijdens een speciaal evenement. Dit zal niet alleen uw merk of dienst aan hun volgers blootstellen, maar het zal uw bedrijf ook externe geloofwaardigheid geven.

Polls zijn een geweldige Instagram-tool waarmee je volgers kunt peilen en het resultaat kunt volgen, zodat je onmiddellijk feedback krijgt, maar ook waardevolle inzichten in klantgedrag, waarden en behoeften. Polls zijn goed om feedback te krijgen over uw product en service, opties voor beide (naar welke add-ons hebben ze honger of niet?), Voorkeur voor timing en communicatie (wanneer ontvangen ze graag e-mails en wanneer niet?), En onderwerpen voor toekomstige blogposts.

Een goed product of dienst hebben is één ding. Mensen opvallen op Instagram is een andere. Soms is slim gebruik van kleuren, lettertypen en achtergronden voldoende om gebruikers om te leiden naar uw bedrijfsprofiel .

Gebruik de typemodus om kleuren, lettertypen en achtergronden aan Instagramverhalen toe te voegen.

Instagram heeft momenteel vijf lettertypen om uit te kiezen en je moet met alle lettertypen experimenteren om te bepalen welke, in combinatie met de juiste kleuren en achtergronden, betrouwbaar zijn voor je berichten.

Ten slotte is een andere marketingtool via Instagram Stickers . Deze vierkante smileygezichten kunnen bovenaan het scherm van een verhaalpost worden ingevoegd; Als u erop klikt, krijgt u een reeks functies, zoals Locatie, Temperatuur, Klok, Datum, Vermelding, Poll, Vraag, GIF, Schuifregelaar en Muziek. Nogmaals, dit is een geweldige manier om uw gebruikers betrokken te houden bij uw pagina, zodat ze niet weggaan.

Marketing via Instagram-hashtags

We zijn ons allemaal bewust van hoe hashtags werken op Twitter en Facebook om onderwerpen georganiseerd te houden, of om u te helpen uw berichten opnieuw in contact te brengen met de mensen die ze willen lezen. Hetzelfde concept werkt op Instagram . Uw bedrijf zal specifieke hashtags in uw gewone Instagram-feed willen volgen, omdat dit u zal helpen in contact te komen met klanten die mogelijk geïnteresseerd zijn in uw product of dienst.

De sleutel is om te weten welke hashtags het beste aansluiten bij uw doelgroep. Om dat te bepalen, moet je vertrouwen op verschillende tools die Instagram aanbiedt om de impact te meten .

Met deze tools kun je de impact meten van de hashtags die je op Instagram gebruikt.

Zij zijn:

 • Command, de alles-in-één tool voor het bijhouden van analyses.
 • Beheerstools voor sociale media zoals 
  Sprout Social, 
  Simply Measured, 
  Iconsquare en 
  Keyhole.

Zodra je de hashtags hebt bedacht, moet je een strategie bedenken . Met Instagram kun je maximaal 30 hashtags per bericht opnemen. Als je naar een Instagram-hashtag zoekt, kun je zien hoeveel berichten aan die hashtag zijn gekoppeld. Om een ​​effectieve hashtag-strategie te bouwen, moet je hashtags uit vier categorieën combineren. De juiste combinatie van deze hashtag-typen zal uw postprestaties maximaliseren en u helpen uw doelgroep te bereiken.

Locatietags zijn ook handig , vooral voor bedrijven die zich richten op een lokaal consumentenbestand. Hoewel er geen definitieve statistieken beschikbaar zijn om het aantal zoekopdrachten op Instagram weer te geven, zijn er talloze succesverhalen over bedrijven die worden gevonden door Instagram-gebruikers, wat leidt tot verkoop.

Dit komt het meest voor bij restaurants, winkels en andere fysieke bedrijven. Mensen zijn misschien onderweg, op zoek naar een plek om te dineren. Het zoekalgoritme van Instagram zal inhoud vullen die overeenkomt met een locatiegebaseerd bedrijf als het adres van dat bedrijf is ingesteld via Facebook of Instagram.

Analytics gebruiken voor uw Instagram-bedrijfsprofiel

Als u eenmaal uw hashtags en uw strategie en uw locatietags heeft, hoe weet u dan of ze allemaal zo goed mogelijk samenwerken voor uw bedrijf? Analytics geeft u echte gegevens over impact – het wie, wanneer en waar van betrokkenheid van uw doelgroep.

Gebruik analytische tools om erachter te komen of uw Instagram-marketing werkt.

Er zijn een paar gratis analysetools om u te helpen die waardevolle inzichten te krijgen. Deze worden gekoppeld aan uw zakelijke account, zodat u de impact van uw marketinginspanningen kunt beoordelen, meer te weten kunt komen over uw volgers, wanneer ze zich bezighouden met Instagram en wat uw beste posts zijn en welke helemaal niet resoneren. Om de juiste inzichten te krijgen, moet u vaak de juiste statistieken bijhouden . Met andere woorden, u wilt statistieken die u laten zien welke gebruikers van uw website vanaf Instagram als ‘hot’ worden beschouwd en openstaan ​​om te kopen en welke warm of zelfs koud zijn.

U beschikt nu dus over de analytische gegevens die op uw bedrijf zijn afgestemd. Wat doe je ermee? Idealiter wil je de inzichten gebruiken om effectievere berichten en promoties te maken. Om dat te doen, kun je Instagram Insights gebruiken , een native analysetool die gegevens levert over demografische gegevens en acties van volgers, evenals je inhoud. Deze informatie maakt het gemakkelijk om inhoud te vergelijken, campagnes te meten en te zien hoe individuele posts presteren.

Gebruik Instagram-inzichten om inhoud te vergelijken, campagnes te meten en te zien hoe individuele posts presteren.

Kernprestatie-indicatoren, of KPI’s, zijn goed om inzichten uit je Instagramverhalen te halen. Er zijn vier verschillende KPI’s die u dat inzicht zullen geven :

 • Bereik en indrukken
 • Verhaalfuncties
 • Tik op Back / Forward en Exit Rate
 • Acties die zijn ondernomen op locatie- en hashtag-stickers

Video uitzenden op Instagram

Ten slotte is broadcasting de meest betrokken vorm van zakelijke marketing op Instagram. Live videostreams in je Instagramverhalen zijn geweldige manieren om volgers aan te trekken, enthousiasme op te bouwen en informatie te verstrekken. De functie, genaamd Instagram Live , is ontworpen met behulp van een algoritme dat je video 24 uur lang bovenop gebruikersfeeds plaatst, wat betekent dat het de zekerste manier is om binnen korte tijd opgemerkt te worden.

Gebruik Instagram Live om leads voor uw bedrijf te genereren.

U wilt uw video opslaan zodat u deze buiten die 24 uur kunt bekijken; consistente streaming betekent dat u binnenkort een tijdelijke bibliotheek maakt die kan worden georganiseerd op basis van producten, services, opties en meer. Het belangrijkste doel van deze video’s is natuurlijk om leads te genereren . U kunt dat doen door nieuwe producten te plagen, een sociale wedstrijd te promoten en vragen te verzamelen voor een live Q&A. Dit alles zal u helpen e-mails te verzamelen en echte opwinding te genereren die u kunt gebruiken om op te volgen.

De meest geavanceerde vorm van Instagram Live is de livevideo voor twee personen . Door een gast binnen te halen, wordt de betrokkenheid versterkt, omdat je hun volgers aanspreekt en een meer dynamische uitzending hebt die meer aandacht trekt. In zekere zin kun je dit tweerichtingsgesprek zien als een podcast waarin twee mensen kunnen deelnemen aan een sollicitatiegesprek of een informeler en leuker gesprek kunnen voeren dat gericht is op jouw product of dienst.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format