Linkedin-marketing: de ultieme gids voor Linkedin voor bedrijven

8 min


121

LinkedIn is een professioneel netwerkplatform dat in 2003 werd gelanceerd voor professionele ontwikkeling en netwerken. Hoewel het in de eerste plaats individuele professionals bedient, waardoor ze prestaties en werkgeschiedenissen kunnen posten, evenals cv’s en ander ondersteunend materiaal kunnen uploaden, biedt het ook kansen voor bedrijven om vacatures te plaatsen, nieuwe producten en diensten te presenteren en te netwerken met potentiële prospects. Een berichtfunctie biedt ook tweerichtingscommunicatie tussen gebruikers.

Voor bedrijven is LinkedIn een effectieve tool voor samenwerking, het delen van best practices en gerichte marketinginspanningen. Onafhankelijke organisaties kunnen deelnemen aan verschillende groepen om hun netwerk uit te breiden, en leidinggevenden en bedrijfseigenaren kunnen zichzelf positioneren als opinieleiders in hun branche.

Hieronder vindt u een gedegen stappenplan voor wat u moet weten om op LinkedIn gevestigd te raken en het voor uw bedrijf te laten werken. Hier leert u alles, van het opzetten van uw bedrijfsprofiel tot het optimaliseren van uw professionele informatie tot het opzetten van een professioneel netwerk om potentiële potentiële klanten te bereiken via speciale tools en functies.

Uw LinkedIn-bedrijfsprofiel instellen

Het opzetten van uw LinkedIn-bedrijfspagina is eenvoudig. Je gebruikt het om naamsbekendheid op te bouwen en je producten en diensten te promoten bij klanten en prospects.

 • Klik eerst op de vervolgkeuzelijst “Werk” in de rechterbovenhoek van uw startpagina en selecteer “Een bedrijfspagina maken +” onder in het menu.
 • Upload een logo en bannerafbeelding voor uw pagina.
 • Plaats bedrijfsupdates vanaf uw pagina die uw publiek interessant en nuttig zal vinden.
 • Stem de inhoud af op de behoeften en interesses van uw publiek.
 • Promoot uw pagina om volgers aan te trekken.
 • Maak LinkedIn Showcase-pagina’s voor specifieke producten, zodat u uw berichten kunt aanpassen aan verschillende segmenten van uw publiek.
Kies de LinkedIn-bedrijfspagina-optie die het beste bij uw organisatie past.

Het bijwerken van uw zakelijke LinkedIn-profiel is belangrijk omdat u volgers wilt blijven aantrekken en ook relevant wilt blijven. Immers, dode profielen suggereren dat er niemand thuis is. In plaats daarvan wilt u uw profiel in de juiste positie houden om uw volgers te allen tijde te betrekken. Manieren om dit mogelijk te maken zijn onder meer:

 • De branding van uw LinkedIn-profiel vernieuwen, zoals uw achtergrondafbeelding en meer.
 • Het controleren van de rich media op uw profiel, zoals YouTube-videolinks, om er zeker van te zijn dat ze nog steeds relevant en actief zijn.
 • Het controleren van de links naar uw website, nogmaals, om ervoor te zorgen dat ze werken.
 • Toegang krijgen tot uw LinkedIn-connecties om iedereen te verwijderen die niet relevant is of om opnieuw contact te leggen met degenen die u kunnen helpen uw merk op te bouwen.
 • Uw LinkedIn-activiteit bekijken om de zichtbaarheid en het aantal weergaven te vergroten.
 • Controleer uw bedrijfspagina om er zeker van te zijn dat de nieuwe afbeeldingen en updates allemaal correct zijn.

De reden voor al dit controleren en opnieuw controleren is dat LinkedIn, net als veel andere sociale mediaplatforms, vaak wijzigingen aanbrengt in zijn profielen waarvan u op de hoogte moet zijn .

Houd de details en het uiterlijk van uw LinkedIn-bedrijf en showcasepagina's up-to-date.

Ten slotte is het optimaliseren van uw LinkedIn-bedrijfsprofiel belangrijk omdat het de zichtbaarheid vergroot en gebruikers laat weten welke delen van uw profiel het belangrijkst zijn. U wilt zeker weten dat de basis voor u werkt. Dit kan onder meer zijn: ervoor zorgen dat u een foto met hoge resolutie gebruikt die correct wordt belicht en dat uw kop zoekwoorden gebruikt die uw doelgroep het vaakst gebruikt.

Vergeet daarna niet:

 • Pas uw contactgegevens aan. Zorg ervoor dat alle toegangspunten tot uw profiel belangrijke trefwoorden weerspiegelen.
 • Gebruik een video om uzelf en uw werk voor te stellen.
 • Vraag om goedkeuring en geef aanbevelingen.
 • Deel uw opleiding, certificeringen en alle onderscheidingen.

Adverteren op uw LinkedIn-bedrijfsprofiel

Naast het dienen als een goede manier om uw bedrijfsinformatie naar buiten te brengen, is LinkedIn een geweldige tool voor doelmarketing. Dit kan het gebruik van LinkedIn-advertenties of LinkedIn Matched Audiences omvatten, twee tools die uw bedrijf rechtstreeks promoten bij de mensen die mogelijk het meest geïnteresseerd zijn .

LinkedIn Matched Audiences helpt u websitebezoekers opnieuw te targeten, contracten op de markt te brengen vanuit uw klantendatabases en marketingautomatiseringsplatforms, en besluitvormers te bereiken bij doelbedrijven voor uw accountgebaseerde marketingprogramma’s. Het is beschikbaar voor alle advertentieproducten van LinkedIn, inclusief gesponsorde inhoud, gesponsorde InMail en andere advertentie-indelingen.

Maak LinkedIn Matched Audiences om website-retargeting, accounttargeting en contacttargeting te gebruiken met uw LinkedIn-advertenties.

Drie van de nieuwe targetingmogelijkheden zijn:

 • Website retargeting – Hiermee kunt u reclame maken voor LinkedIn-leden die uw website al hebben bezocht.
 • Accounttargeting – Helpt u besluitvormers binnen uw doelaccounts te bereiken.
 • Contacttargeting – Hiermee kunt u uw lijst met contactpersonen uploaden of integreren om een ​​aangepast publiek voor uw bedrijf op te bouwen.

Om uw LinkedIn-advertenties te verbeteren, moet u splitstests uitvoeren om de respons van het publiek bij te houden . Split-test wordt ook wel A / B-testen genoemd. Dit vereist het optimaliseren van uw LinkedIn-campagnes met gesponsorde inhoud. Split testen vereist testen en itereren, zodat elk onderdeel van uw campagne, zoals afbeeldingen en call-to-action, wordt geoptimaliseerd. Tests moeten minimaal twee weken worden uitgevoerd om echt zinvol te zijn, en u moet slechts één variabele tegelijk testen om te zien of het een verschil maakt.

LinkedIn-advertenties werken het beste om kleine tot middelgrote bedrijven te bereiken . Om dit te laten werken, moet u het filter “Bedrijfsgrootte” inschakelen, waarmee u de bedrijven kunt targeten die het meest waarschijnlijk uw product of dienst zullen kopen. Een van de uitdagingen voor deze service is dat veel bedrijven met 50 of minder mensen geen bedrijfspagina op LinkedIn hebben opgezet en dat bedrijven die dat wel hebben niet nodig hebben om hun profiel aan de bedrijfspagina te koppelen.

Het goede nieuws is dat LinkedIn u in staat stelt om bezoekers naar uw website te retargeten met advertenties , wat betekent dat u achter mensen aan gaat die al interesse hebben getoond in uw product of dienst. U heeft ook de mogelijkheid om in contact te komen met gekwalificeerde leads via formulieren voor het genereren van leads die zijn ontworpen om informatie te verzamelen via uw advertenties. Wanneer leden bijvoorbeeld op de call-to-action-knop van uw advertentie klikken, wordt het formulier geopend met de velden die al zijn ingevuld met behulp van informatie uit hun LinkedIn-profiel. Het is zo makkelijk.

LinkedIn-leadgeneratie-advertenties worden geopend met de velden die al zijn ingevuld met behulp van informatie uit het LinkedIn-profiel van een persoon.

Ten slotte zijn videoadvertenties een andere optie die via LinkedIn wordt aangeboden . Gebruikers kunnen een doelgroep onderzoeken door huidige en voormalige klanten te interviewen, een interview te houden met een lid van hun leidinggevende en de LinkedIn-profielen van bestaande klanten of potentiële klanten te bekijken.

Statistieken op uw LinkedIn-bedrijfsprofiel analyseren

Stel dat u uw profiel instelt, ervoor zorgt dat het geoptimaliseerd is, advertentiecampagnes opzet en zelfs een video opneemt. Hoe weet u of al deze marketing werkt of niet? Het antwoord ligt in de belangrijkste statistieken die u gebruikt om de prestaties van uw LinkedIn-bedrijfspagina te vergelijken met die van uw concurrentie. De manier om te beginnen omvat:

 • Een audit-spreadsheet maken. 
  Bepaal welke technieken, zoals shares, klikken en ‘vind-ik-leuks’, u de beste resultaten opleveren en welke tekortschieten.
 • Volgergegevens bijhouden. 
  Gebruik de ingebouwde analysetool van LinkedIn om uw bedrijfspagina te beoordelen en niet het totale aantal volgers. Gebruik dit nummer in de loop van de tijd om te zien hoe het groeit of niet.
 • Betrokkenheidsgegevens onderzoeken. 
  Uw LinkedIn-analyses tonen het aantal vertoningen / bereik, klikken, ‘vind-ik-leuks’, opmerkingen, gedeelde items en meer voor een bepaalde periode.
 • Doorverwijzingsverkeer meten. 
  U wilt Google Analytics gebruiken om te analyseren hoeveel verkeer LinkedIn naar uw bedrijfswebsite stuurt.
Gebruik LinkedIn Analytics om de prestaties van uw LinkedIn-pagina's en inhoud te meten.

Leads genereren via uw LinkedIn-bedrijfsprofiel

Er zijn vijf eenvoudige stappen nodig om LinkedIn leads voor uw bedrijf te laten genereren :

 • Begin met een LinkedIn-samenvatting die uw waarde overbrengt. 
  Schrijf een bedrijfssamenvatting die uw potentiële klanten het gevoel geeft dat u hun probleem begrijpt en dat u oplossingen hebt. Ze moeten vertrouwen hebben in uw vaardigheden en expertise om hen te helpen te komen waar ze heen moeten.
 • Maak gebruik van de LinkedIn-feed om inhoud te leveren die uw expertise bevestigt. 
  Concentreer u op onderwerpen waar u een expert in bent. Laat door wat u publiceert aan dat u de expert bent. Laat uw inhoud aan de buitenwereld illustreren dat u over de kennis, diepgang en vaardigheden beschikt om de ruimte waarin u opereert te bezitten.
 • Pas de starters van LinkedIn-gesprekken aan voor het eerste bereik. 
  Als je eenmaal met outreach bent begonnen, weet dan wat je moet zeggen en geef de ontvanger wat context als je voor de eerste keer contact opneemt.
 • Houd meldingen bij voor speciale gelegenheden om te vieren. 
  Houd verjaardagen, werkjubilea, promoties in de gaten en gebruik ze als kansen om potentiële klanten te bereiken en te betrekken.
 • Ontwikkel InMail- en Messaging-scripts om gesprekken naar uw verkooppijplijn te leiden. 
  Schrijf scripts waarmee u uw klanten van LinkedIn naar uw verkoopsysteem of -proces kunt halen.
LinkedIn heeft een aantal functies die u kunt gebruiken om zaken en leads te genereren.

LinkedIn kan ook uw prospecting voor leads verbeteren en, zodra u de connectie maakt, vertrouwen opbouwen zodat u gesprekken over uw product of dienst kunt aangaan. Bedrijven kunnen op drie manieren leads genereren:

 • Zorg voor uw relaties. 
  Dit zorgt ervoor dat uw connecties relevant en up-to-date zijn. Als dit het geval is, blijf dan met hen in contact door in te checken. Dit is de zekerste manier om bewustzijn en vertrouwen op te bouwen. Gebruik native prompts om een ​​gesprek te beginnen. De prompts in het vak ‘Manieren om contact te houden’ op de startpagina van LinkedIn zijn goede manieren om mensen in uw netwerk te blijven betrekken
 • Als je een freelancer bent, word dan lid van het LinkedIn ProFinder-netwerk. 
  Dit is een freelancermarktplaats waar onafhankelijke professionals in contact kunnen komen met LinkedIn-leden die op zoek zijn naar experts voor specifieke diensten zoals schrijven, ontwerpen, redigeren, adviseren, programmeren en meer.

Een andere tool die LinkedIn biedt, is Sales Navigator , dat marketeers een voorsprong geeft bij het genereren van leads, bedrijfsontwikkeling en merkbekendheid op het platform. Het duurt ongeveer een uur om op te zetten en, eenmaal klaar, biedt het een voorspellende zoekopdracht, dus hoe meer u het gebruikt, hoe sneller het zal werken om uw resultaten aan uw behoeften aan te passen.

Sales Navigator is gemaakt voor verkoopprofessionals, van wie velen zich richten op accountgebaseerde marketing (ABM), die zich richt op het account of het bedrijf in plaats van op individuen. Gelukkig voor marketeers is Sales Navigator uitermate nuttig voor zowel ABM als individuele leadgeneratiemarketing.

Om de perfecte potentiële klanten te vinden, moet u uw zoekopdrachten verfijnen. Dit zijn potentiële klanten waarmee het prettig samenwerken is, degenen aan wie u de beste service kunt verlenen en degenen die een hoger financieel rendement voor uw bedrijf bieden. U kunt LinkedIn gebruiken om deze potentiële klanten te zoeken, maar een andere manier waarop het platform werkt, is om ze naar u toe te trekken.

Om een ​​geavanceerd prospectprofiel op te bouwen, moet u een aantal ideale kenmerken identificeren, inclusief demografische gegevens. Dat omvat functietitel, branche, bedrijfsgrootte en bedrijfsomzet. U zult ook de pijnpunten van uw prospect willen beschrijven en welke acties hij al zou kunnen ondernemen om deze te verlichten. Door dit te doen, brengt u een identiteit van de perfecte prospect in kaart, die u zal helpen bij het gebruik van LinkedIn-tools om hen te bereiken.

Video uitzenden op uw LinkedIn-bedrijfsprofiel

Gebruik video om uw merk op LinkedIn te versterken.

Net als Facebook en Instagram stelt LinkedIn gebruikers in staat om originele videoposts rechtstreeks op het platform op te nemen en te delen . De mobiele LinkedIn-app, waar u uw video gaat opnemen, helpt u het aantal weergaven en betrokkenheid te vergroten.

Video geeft mensen een beter idee van wie u bent, wat uw bedrijf doet, hoe uw producten eruit zien en meer. Zie het als het versterken van uw merk op uw eigen pagina. Het geeft je persoonlijkheid en stem, wat cruciaal is bij de marketing van je bedrijf. 
Er zijn drie manieren om video op LinkedIn te gebruiken :

 • Ondersteun professionele geloofwaardigheid op uw profiel. 
  Door een video op te nemen in de secties Samenvatting, Ervaring en Onderwijs van ons profiel, krijgen mensen een idee van wat je doet en wie je bent. Het enige dat u hoeft te doen, is op de knop “Link naar media” klikken, de videolink erin plakken en op “toevoegen” klikken.
 • Voeg visuele interesse toe aan berichten van LinkedIn-uitgevers. 
  Nogmaals, video maakt deze berichten veel dynamischer en boeiender voor het publiek dat je probeert aan te trekken. Plak gewoon de link naar de video in het bericht en je bent klaar.
 • Laat uw updates opvallen op de tijdlijn. 
  Mensen scrollen hun tijdlijnen op en neer en een video zorgt ervoor dat ze stoppen en opmerken. Dit is een ander hulpmiddel dat u kunt gebruiken om relaties met gerichte prospects te ontwikkelen.

Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format