Hoe u een rekruteringsstrategie ontwikkelt die millennials aantrekt - DeLaatbusiness
facebook chatbots

Hoe u een rekruteringsstrategie ontwikkelt die millennials aantrekt

3 min


124
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Elke startup die meer dan vijf jaar hoopt te overleven, moet talent aantrekken en behouden. Werkzoekenden hebben tegenwoordig echter radicaal andere prioriteiten dan 15 jaar geleden.

Millennials voelen zich aangetrokken tot de bedrijfscultuur van startende bedrijven, “waar mensen zich gewaardeerd voelen, wat op zijn beurt weer betrokkenheid en productiviteit bevordert. Op dezelfde manier stimuleren de beste culturen innovatie, door samenwerking en niet oordelen ”, stelt Peersight voor.

Als het gaat om het formuleren van een wervingsstrategie, werkt de traditionele benadering mogelijk niet voor startups. Vernieuw in plaats daarvan uw strategie om millennials aan te trekken, die nu de grootste generatievan de Amerikaanse beroepsbevolking vormen.Bepaal de waardepropositie van uw werknemer

De beste bedrijven hebben een missie  die op een T-shirt past. U moet in één zin kunnen uitleggen wat uw bedrijf doet en waarom het waardevol is.

“Dit is belangrijk omdat we in een wereld leven waarin het aannemen van personeel door kandidaten wordt aangestuurd – dat betekent dat ze voor jou kiezen en niet andersom”, stelt TalentLyft . “Om van jezelf hun favoriete werkgever te maken, moet je de interesse van je perfecte kandidaten kunnen wekken door je bedrijf te onderscheiden van je concurrenten.”

De belangrijkste componenten van een Employee Value Proposition (EVP) zijn:

 • Een vergoeding
 • Voordelen
 • Loopbaanontwikkeling
 • Werkomgeving
 • Cultuur

Hoe kunt u samenvatten hoe uw bedrijf al die dingen bereikt in slechts één of twee zinnen? Dat is uw eerste taak.Breng persoonlijkheid naar uw sociale media

Steeds meer startende bedrijven benaderen hun sociale aanwezigheid op dezelfde manier als ze hun individuele aanwezigheid op sociale media benaderen: herkenbaar en slechts in geringe mate samengesteld.

Hier, net als in de echte wereld, ziet de perfecte online persona er moeiteloos uit. U ‘laat zien’ in plaats van ‘vertelt’ idealiter wanneer u uw waardevoorstel duidelijk en beknopt maakt op sociale media.

U kunt zich bijvoorbeeld richten op het delen van de volgende soorten inhoud:

 • Vieringen van prestaties van medewerkers
 • Foto’s van belangrijke bedrijfsevenementen, vooral die met betrekking tot sociaal welzijn
 • Blogberichten over uw bedrijf en cultuur

Het einddoel hier is om een ​​gevoel van FOMO te creëren (of angst om iets te missen). Hoewel dat misschien afgezaagd lijkt, is de realiteit dat FOMO een van de sterkste psychologische motivatoren is die mensen kennen – vooral millennials.

Betrek uw sociale recensies

Of u nu luistert of niet, uw klanten hebben het online over u. Neem deel aan deze beoordelingen, die zeer zichtbaar zijn voor degenen die uw bedrijf onderzoeken. Betrokkenheid bevordert niet alleen de relaties met uw klanten, maar laat ook zien dat u om uw klanten en medewerkers geeft. Het geeft je ook de mogelijkheid om anderszins negatieve gevoelens opnieuw te kaderen.

Wees authentiek

Op dezelfde manier waarop opdringerige advertenties slecht presteren, hebben teampagina’s van bedrijven die te gepolijst zijn, de neiging om plat te vallen. Ze missen persoonlijkheid en uniciteit, waar veel millennials naar op zoek zijn. Injecteer in plaats daarvan wat authenticiteit en gemak op de plaatsen waar de meeste kandidaten zullen kijken: uw teampagina en uw bedrijfscultuurpagina, die vaak ook dienst doet als wervingspagina.

Bekijk deze geweldige verzameling ideeën voor je teampagina . U zult merken dat ze allemaal boeiend, interactief zijn en meer laten zien dan alleen de “werkzijde” van hun werknemers. Dit is een geweldige manier om diversiteit onder de aandacht te brengen en de interesse van potentiële kandidaten te wekken door te laten zien dat hun toekomstige collega’s net als zij zijn.

De tweede pagina, uw wervings- en bedrijfscultuurpagina, is cruciaal voor millennials. Als u deze pagina niet heeft, bouw deze dan. Laat zien hoe het leven op kantoor is en zorg er tegelijkertijd voor dat iedereen op uw site vacatures kan vinden. Haal inspiratie uit deze leuke carrièrepagina’s .Maak gebruik van video

Je zult merken dat veel van de voorbeelden die in de bovenstaande links werden gedeeld, video gebruikten. Hoewel het ontwikkelen van inhoud voor dit medium tijdrovend kan zijn, is de realiteit dat het boeiender is.

Het maakt het natuurlijk ook gemakkelijker om de volgende vakjes aan te vinken:

 • Het is gemakkelijk om authentiek te zijn op video, zelfs in selfiestijl met beperkte productieapparatuur
 • Een EVP komt vaak dichter bij huis wanneer het door een persoon wordt gecommuniceerd in plaats van via een kopie op een website
 • Managers zullen natuurlijk het verkoopjargon vermijden dat vaak voorkomt in sociale berichten wanneer ze worden gevraagd om via de camera te posten

Het beste is dat je door kunt gaan met het herbestemmen en delen van die video. Zet het op uw website, deel het op social media, maak infographics met citaten uit de video – u kunt het zelfs boven aan uw Twitter-, Facebook- en LinkedIn-pagina’s vastzetten voor maximale bekendheid.

Begin met het werven van millennials

Om millennials te vinden die aan boord van je startup komen, moet je opzettelijk de waardepropositie van je werknemers ontwikkelen, streven naar herkenbare en authentieke communicatie en gebruikmaken van video. Deze combinatie zorgt ervoor dat je je beste kant laat zien op de meest persoonlijke en effectieve manier.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format