Hoe uw startup effectieve praktijken op het gebied van diversiteit, rechtvaardigheid en inclusie kan implementeren

4 min


171

Een groot deel van de dialoog over plannen voor diversiteit, gelijkheid en inclusie (DEI) in de media was gericht op gevestigde bedrijven die eerlijk gezegd het vermogen hebben om huidige strategieën opnieuw te ontwikkelen, DEI-communicatie te integreren in huidige communicatieplannen en het leiderschap van hun organisatie te gebruiken om te focussen en te sturen initiatieven.

Startups en ondernemende bedrijven beginnen echter waarschijnlijk helemaal opnieuw met het ontwikkelen van DEI-plannen. Dit heeft veel voordelen. Deze bedrijven hebben de flexibiliteit om een ​​cultuur te creëren zonder noodzakelijkerwijs diepgewortelde praktijken te moeten ontmantelen. Startups en ondernemende bedrijven vragen zich in de praktijk af “ Wat als? ”Wat precies de mentaliteit is die nodig is om na te denken over hoe DEI in het bedrijf kan“ leven ”.Startups en ondernemers kunnen effectieve praktijken op het gebied van diversiteit, gelijkheid en inclusie creëren en implementeren door de volgende gebieden aan te pakken:

Evalueer eerst uw huidige praktijken voor het werven van talent

Het is meer dan alleen beslissen dat u wilt inhuren met het oog op diversiteit. U moet rekruteringsstrategieën opstellen. Dit is het moment om na te denken over wat er op korte termijn kan gebeuren om eventuele problemen te verzachten en vervolgens langetermijndoelen te ontwikkelen om gerichte DEI-wervingsstrategieën te stimuleren. Zet in op het werven van diep en breed (niet alleen instap- en managerfuncties, maar ook senior leiderschapsrollen).

Onderzoek vervolgens de informele en onuitgesproken structuur van voortgangspraktijken

Het hebben van een diversiteits- en inclusiestrategie is niet voldoende. Er is een serieuze evaluatie nodig van hoe u billijke doorgroeimogelijkheden biedt (samen met loonsverhogingen) binnen uw bedrijf.

Hoe bereidt, ondersteunt en promoot u diverse medewerkers? Evalueer hoe uw bedrijf alle werknemers toegang geeft tot belangrijke belanghebbenden, promotors, mentoren, coaches en carrièremogelijkheden. Het gaat er niet om divers talent aan te nemen en dan niet het subtiele maar moeilijke terrein van vooruitgang aan te pakken.

Uw waarden opnieuw bekijken en herschrijven

Spreken de waarden van uw bedrijf tot het geloof in diversiteit, gelijkheid en inclusie?

Doe een stap achteruit en bedenk of uw medewerkers kunnen vaststellen hoe het bedrijf zijn waarden naleeft. Spreken deze waarden aan wat leiders nu zeggen dat het belangrijk is om een ​​bedrijf te hebben dat diversiteit, gelijkheid en inclusie ondersteunt? Zo nee, welke waarden moeten worden gewijzigd of toegevoegd? Bedenk hoe leiders en alle aangesproken medewerkers deze waarden kunnen weerspiegelen.

Stel een krachtig communicatieplan op

U hebt een DEI-communicatieplan nodig, niet een lukrake poging om het te bespreken. Dit communicatieplan moet de prominente kwesties bevatten waarvan u wilt dat uw werknemers ze weten over uw inspanningen, statusupdates en eventuele uitdagingen die worden opgemerkt. Het moet via meerdere kanalen worden gecommuniceerd (teamvergaderingen, bedrijfsbrede vergaderingen, één-op-één, HR-communicatie, enz.).

Neem regelmatig een pols

Check in om te zien hoe uw DEI-inspanningen werken. Creëer meerdere mogelijkheden en kanalen voor uw medewerkers om te communiceren wat ze ervaren, zien en horen. Niet iedereen zal zich psychologisch veilig voelen met één specifiek feedbackkanaal, dus geef ze een keuze. Creëer feedbackmogelijkheden via een-op-een, HR of anoniem. Het doel is het verkrijgen van realtime, eerlijke en ongefilterde informatie.

Wees moedig en laat personen los die uw DEI-inspanningen niet ondersteunen

Bedrijven richten hun aandacht misschien op het uitdrijven van DEI-strategieën, maar als de dingen niet veranderen, is het tijd om aan te pakken wat het blokkeert. Wie is een blocker en moet stoppen? Geen enkele hoeveelheid goede bedoelingen zal DEI tot een succes maken als u werknemers heeft die niet ondersteunend zijn of niet bereid zijn om er een prioriteit van te maken.

Stap in leiding met empathie, mededogen en verdiept bewustzijn

Het is van vitaal belang om leiders te hebben die geïnteresseerd zijn in het leren leiden van diverse teams. Niet iedereen, hoe goedbedoeld ook, zal weten hoe hij moet leiden met de empathie en het mededogen die op dit moment nodig zijn.

Diverse medewerkers moeten weten dat het leiderschap van hun bedrijf op hen reageert tijdens de sociale onrust en crises. Zorg ervoor dat uw team weet dat u openstaat voor nieuwe benaderingen, klaar bent om een ​​cultuur van respect voor diversiteit te creëren en open staat voor het horen, ondersteunen en waarderen van verschillende stemmen, gedachten, perspectieven en oplossingen.Hier zijn manieren om uw diverse medewerkers te leiden en te ondersteunen die uw toewijding aan diversiteit, gelijkheid en inclusie aantonen en die ook uw medeleven en empathie overbrengen:

Aanwezig zijn

Uw diverse medewerkers willen dat u “in” dit moment bent. Dat lijkt op actief luisteren, empathisch en medelevend zijn, en flexibel zijn en reageren met hoe je ondersteuning kunt bieden. Dit is niet het moment om uw mening te geven, vragen te stellen ter verduidelijking of om uw persoonlijke schuldgevoel los te laten.

Geen snelkoppelingen

Echt leren is nodig voor verandering. Gebruik geen snelkoppelingen door zwarte medewerkers te vragen om u de principes van racisme uit te leggen. Dit verhoogt alleen maar hun last. De verantwoordelijkheid om uw eigen kennis te verkennen en uit te breiden, vereist dat u verantwoordelijk bent voor uw eigen leerproces.

Wacht en luister

Uw diverse medewerkers willen oplossingen, maar ze willen geen lukrake aanpak van een systeemprobleem. Laat hen weten dat u hier voor de lange termijn mee bezig bent. Verzamel informatie, voer verhelderende gesprekken en brainstorm over oplossingen. Dit is wat nodig is om echte verandering te creëren.

Wees op uw gemak als u zich ongemakkelijk voelt

Om uw diverse team te ondersteunen, moet u zich ongemakkelijk voelen. Dit betekent dat je je eigen vooroordelen onderzoekt, collega’s uitdaagt om zich anders te gedragen, je duwt tegen een cultuur die diversiteit misschien niet vertegenwoordigt of respecteert, en het idee hebt dat verandering ontwrichtend en moeilijk zal zijn, maar uiteindelijk de juiste en enige manier is. .Loop je gesprek

Vaak hebben diverse medewerkers nog steeds het gevoel dat hun stem en bijdragen niet op dezelfde waarde worden gewaardeerd als die van anderen in hun bedrijf. Deze medewerkers hebben leiders nodig die een cultuur en beleid ondersteunen die gelijkheid bevorderen. Ze hebben leiders nodig die de status quo uitdagen en degenen die begrijpen dat, zelfs als ze bepaalde uitdagingen niet ervaren in hun bedrijf, dit misschien niet de ervaringen van anderen betekent.

Creëer nieuwe teamnormen

Leiders moeten samenwerken met hun diverse teams om normen op elkaar af te stemmen of te creëren over hoe ze kunnen communiceren, elkaar ondersteunen, conflicten beheren en andere uitdagingen aanpakken.

Leiders moeten ook psychologische veiligheid creëren in hun teams en een cultuur van vertrouwen en openheid bevorderen. Leiders kunnen hun teams helpen bij het promoten van het principe dat diversiteit een waarde is die kan worden aangetoond door diverse mensen, verschillende meningen en diverse oplossingen.

Startups en ondernemende bedrijven hebben de mogelijkheid om nieuwe manieren van zijn en doen te ontwikkelen met meer gemak en flexibiliteit dan grotere of meer gevestigde bedrijven. Ze kunnen open, nieuwsgierig, flexibel en voorbereid op verandering zijn, terwijl ze zich afvragen “ Wat als? ”En dan dapper en brutaal genoeg zijn om te draaien en te evolueren.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format