4 pijnloze manieren om uw Facebook-bedrijfspagina te beveiligen - DeLaatbusiness
Knowledge graph (kennisgrafiek)

4 pijnloze manieren om uw Facebook-bedrijfspagina te beveiligen

3 min


120

Facebook probeert te herstellen na de meest recente inbreuk op de beveiliging, waardoor de gegevens van naar schatting 50 miljoen gebruikers in gevaar zijn. 

Dat zijn 50 miljoen mensen van wie de persoonlijke informatie in verkeerde handen zou kunnen zijn gevallen. In het licht van de inbreuk heeft Facebook veiligheidsmaatregelen genomen om naar schatting 40 miljoen gebruikersgegevens te beveiligen.

 CEO Mark Zuckerberg beweerde dat alleen algemene demografische informatie werd onthuld, inclusief de naam, het geslacht en de locatie van miljoenen gebruikers van sociale media. Gelukkig werd gemeld dat creditcardinformatie en privéberichten werden gespaard bij de inbreuk op de beveiliging (hoewel verslaggevers voorzichtig zijn, omdat het te vroeg is om iets zeker te weten).

Eerder dit jaar had het Cambridge Analytica- schandaal Facebook-gebruikers in de wapenen, sommigen sprongen zelfs op de #DeleteFacebook- bandwagon. Ongeveer 87 miljoen Facebook-gebruikers liepen gevaar. De Federal Trade Commission stelde een onderzoek in, maar over het algemeen verloor Facebook niet veel van zijn gebruikersbestand.

Dit zijn niet de eerste inbreuken op de beveiliging van sociale media, en het zullen ook niet de laatste zijn. Dus, waar staan ​​startups en kleine bedrijven om zichzelf te beschermen? Zijn we zo kwetsbaar als we denken? Als in 2017 merken als McDonalds , CNN en Forbes hun accounts hebben laten hacken, welke kans heeft een kleiner merk dan om zichzelf te beschermen met beperktere beveiligingsmiddelen?Apps van derden

Als u zich zorgen maakt over de veiligheid van uw merk op sociale media, kunt u eerst apps van derden beoordelen. Dit zijn apps die uw persoonlijke gegevens opslaan wanneer u inlogt met uw Facebook-gebruikersnaam en -wachtwoord. Als u een aantal apps van derden gebruikt, betekent dit dat uw merk afhankelijk is van veel externe bronnen om soepel te werken.

Een wereldwijd beveiligingsrapport onthulde dat de overgrote meerderheid van de beveiligingsinbreuken binnen bedrijven (85 procent) plaatsvond vanwege een applicatie van een derde partij. Het is dus belangrijk om apps grondig te onderzoeken voordat u ze aan uw merk koppelt, en als u ze niet volledig kunt gebruiken, nog beter.

Voordat u de gegevens van uw merk in gevaar brengt, moet u weten hoe een inbreuk eruit zou zien in relatie tot die app, en welke activa in gevaar zouden komen, en moet u een actieplan gereed hebben in het geval van een inbreuk. Het komt vaak voor dat bedrijven het risico van het uitvoeren van apps van derden onderschatten of negeren , maar naarmate hacks geavanceerder worden, is het niet iets om onder de mat te vegen. Hoewel verificatie door derden snel en gemakkelijk is en u niet meerdere wachtwoorden hoeft te onthouden, verhoogt het ook het risico op een datalek.

Paginarollen beheren

Een eenvoudige vuistregel voor elke Facebook-bedrijfspagina is om meer dan één beheerder te hebben. Dit zorgt ervoor dat als uw account ooit wordt geblokkeerd of gehackt, u of een andere vertrouwde persoon in uw team er toegang toe heeft via een andere login. Abonneer je tegelijkertijd niet op het idee dat hoe meer beheerders je hebt, hoe beter.

Acties zoals publiceren, volgers verbieden en berichten verzenden, moeten worden beperkt tot alleen degenen die deze taken moeten uitvoeren. Facebook staat admins, editors, moderators, adverteerders en analisten toe. Beheerders hebben de meeste rechten en analisten de minste. Als u vergeet oude werknemers te verwijderen en over het algemeen slordig bent met paginarollen, wordt uw pagina alleen maar kwetsbaarder voor een inbreuk op de beveiliging. Weet wie toegang heeft en wat ze precies kunnen doen.

Mobiele toegang beveiligen

Als u of andere teamleden regelmatig uw bedrijfspagina openen vanaf een telefoon, overweeg dan een applicatie die u kan beschermen in geval van een verloren of gestolen telefoon. Sommige beveiligings-apps bieden een Facebook-blokkeerfunctie, zodat u kunt voorkomen dat uw pagina in verkeerde handen valt.Extra aanpassingen

Als je dat nog niet hebt gedaan, is de eenvoudigste en meest voor de hand liggende manier om je Facebook-bedrijfspagina te beschermen, door tweefactorauthenticatie in te schakelen. Hierdoor wordt Facebook gevraagd een beveiligingscode naar uw telefoon te sturen wanneer u inlogt vanaf een onbekende locatie. Onthoud: als uw persoonlijke pagina wordt gehackt, verliest u mogelijk ook de toegang tot uw bedrijfspagina. Ze zijn een op hetzelfde.

Bovendien kunt u op het tabblad “Beveiliging” in de instelling van Facebook maximaal vijf vrienden kiezen om contact op te nemen in het geval u buitengesloten bent. U kunt ook beheren welke apparaten extra beveiligingsverificaties vereisen, waarschuwingen instellen voor niet-herkende aanmeldingen en gecodeerde e-mailmeldingen inschakelen. Versleuteling is vooral effectief omdat bij veel hacks officieel ogende e-mails van “Facebook” worden gebruikt die de gebruiker vragen om in te loggen. Voordat ze beseffen wat er is gebeurd, hebben de hackers al de inloggegevens ontvangen die ze nodig hebben om het over te nemen.

Hoewel u geen controle heeft over de beveiligingsmaatregelen die Facebook zelf heeft genomen (of het gebrek daaraan), kunt u uw persoonlijke pagina-instellingen wel controleren. In een wereld waar beveiligingsinbreuken wekelijks nieuws zijn geworden, kunnen deze kleine extra stappen het verschil maken tussen dataveiligheid en een complete beveiligingscrisis.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format