Chatbots marketing

Advertising 2.0 – Hoe U De Effectiviteit Van Advertenties Kunt Vergroten Met Behulp Van Milieutargeting

5 min


160

Neuromarketing principe:Mobiele advertenties hebben een grotere kans om te kopen als ze gericht zijn op een publiek in de hypercontextuele dimensie van een drukke omgeving, aangezien door drukte het publiek zich naar hun mobiele telefoons wendt en meer aandacht en vatbaarder wordt voor advertenties.Toepassing:Denk aan tijden en locaties die verband houden met fysieke drukte, bijvoorbeeld treinen tijdens de spits, gebruik deze informatie om gerichte mobiele advertenties te sturen en deze zo effectiever te maken.

Persoonlijk vind ik het meest fascinerende van neuromarketing dat op dit gebied van wetenschappelijke bevindingen steeds weer verrassend en contra-intuïtief zijn. Een recent onderzoek van Andrews, Lou, Fang en Ghose (2015) is een ander voorbeeld van dit fenomeen. Maar laten we eerst een stap terug doen.

Een aantal onderzoeken suggereert dat de advertentiecontext de perceptie van een advertentie door het publiek kan beïnvloeden en daarmee de effectiviteit ervan. Dit zal niet als een verrassing komen. Consumenten klikken bijvoorbeeld eerder op advertenties voor winkels die fysiek dichtbij hen zijn. Bovendien nemen de inwisselingspercentages voor mobiele coupons ook toe naarmate een consument dichter bij een winkel komt. Het concept van hypercontextuele targeting tilt advertenties naar een hoger niveau. Met hypercontextuele targeting kunnen adverteerders en marketeers omgaan met omgevingscontexten om het consumentengedrag dynamisch te beïnvloeden. Fysieke drukte is een ander voorbeeld van een hypercontext, die de reactie van consumenten op advertenties kan beïnvloeden.

NNM 2016015 menigte foto1

In hun studie hebben Andrews et al. (2015) onderzochten het effect van fysieke drukte op de effectiviteit van mobiele advertenties in metro’s. Ze veronderstelden dat het verzenden van mobiele advertenties naar mensen in drukke treinen de effectiviteit van advertenties zou vergroten. Eerlijk gezegd had ik uit eigen ervaring het tegenovergestelde effect verwacht, namelijk dat een mobiele advertentie in zo’n overweldigende situatie een extra vervelende afleiding zou zijn die mensen angstig zou maken. Onderzoek naar consumentengedrag suggereert ook dat drukte de winkeltijden verkort en vermijdingsgedrag induceert. Dus laten we eens kijken wie er gelijk heeft. 

De Studie

De onderzoekers gebruikten veldgegevens van een grote telecomprovider om de mate van fysieke drukte te bepalen. Ze stuurden willekeurig gerichte mobiele advertenties via sms naar consumenten in steeds minder drukke metrotreinen en maten de aankooptarieven. Vervolgens hebben ze ook zowel kopers als niet-kopers ondervraagd om inzicht te krijgen in het mechanisme dat consumentengedrag motiveert. De resultaten, die gebaseerd zijn op het gedrag van 14.972 gsm-gebruikers, zijn verbluffend! Andrews et al. (2015) laten zien dat consumenten in overvolle metrotreinen meer dan twee keer zo vaak reageren op een mobiele advertentie door een aankoop te doen dan consumenten in minder drukke treinen.

NNM 2016 015 grafiek foto2

Zoals je in de bovenstaande grafiek kunt zien, was hoe drukker een trein was, hoe hoger het aankooptarief. Toch werkt het effect van fysieke drukte pas echt effectief als mensen zich niet langer kunnen verplaatsen om hun persoonlijke ruimte te behouden. Interessant! Het spreekt voor zich dat dit effect correleert met verschillende weekdagen en dagtijden, aangezien de algemene werktijden van 8 tot 5 werknemers het gebruik van het openbaar vervoer aanzienlijk beïnvloeden. De onderzoekers isoleerden het effect van drukte echter door te controleren over piekuren versus niet-piekuren en doordeweekse dagen versus weekenden. Hoe kunnen deze resultaten worden verklaard?

De Theorie

Om de reden achter dit effect te begrijpen, moeten we de gedragsbeperkingstheorie bekijken. Deze theorie stelt dat mensen aanpassingsstrategieën gebruiken in drukke omgevingen om waargenomen gedragsbeperkingen te verminderen. Omdat een overvolle metro beslist de fysieke ruimte van mensen kan binnendringen en hun gedrag kan beperken, proberen ze zich aan de situatie aan te passen en daarom naar binnen te keren om zich minder op de menigte om hen heen te concentreren en meer op hun mobiele telefoons. Mobiele advertenties worden gezien als een welkome afkoeling in de drukke metroomgeving. Consumenten kunnen hun beslissingsbevoegdheid gebruiken om een ​​aankoop te doen en zo het gevoel van controle over hun omgeving terug te krijgen. De onderzoeksgegevens ondersteunen deze theorie.

De Applicatie

This study can and will have a huge impact on mobile advertising. Let’s do the math: on average, people living in big cities commute 96 minutes every single weekday and global mobile ad spending is projected to reach $167 billion by 2018. Crowdedness provides a window of opportunity for marketers to effectively target their mobile audience. As the effect of physical crowdedness only kicks in after people can no longer move around to preserve their personal space, the rush hour in public transport provides a unique marketing environment if they target their mobile ads at the right time to the right location.

Nieuwe mobiele technologieën zoals iBeacons openen een hele nieuwe wereld voor marketeers. In Nederland worden infraroodsensoren in treinen gebruikt om mobiele waarschuwingen te sturen naar instappende reizigers over de bezetting van de trein om de efficiëntie van het woon-werkverkeer te verbeteren. Kruidenierswinkels in Zuid-Korea hebben virtuele winkels in metro’s gemaakt door productafbeeldingen met QR-codes over de platformmuren te plaatsen. Forenzen kunnen boodschappen doen op hun gsm terwijl ze op hun trein wachten. De Nederlandse supermarktketen Jumbo startte enkele weken geleden bij een bushalte een soortgelijk experiment met deze technologie.

NNM 2016015 jumbo links
NNM 2016015 jumbo rechts

En er is nog meer! Combineer je deze kennis met ander onderzoek op het gebied van consumentengedrag en neuromarketing, dan vind je kansrijke combinaties voor het targeten van mobiele advertenties in drukke omgevingen, die niet alleen op context maar ook op inhoud zijn gebaseerd. Dit is wat we weten over de effecten van drukte op consumenten:

  • Drukte stimuleert de verscheidenheid aan aankopen omdat de consument vrijheid wil claimen door middel van keuzes, dus geef ze iets om uit te kiezen.
  • Drukte stimuleert consumenten om meer risico-avers te worden en de voorkeur te geven aan veiligheidsgerichte opties, dus gebruik drukte om reclame te maken voor producten zoals apotheekproducten en bekende merken.
  • Drukte leidt ertoe dat consumenten meer onderscheidende producten kopen, omdat ze zich bedreigd voelen in hun gevoel van uniekheid door een grote groep mensen, dus geef ze de mogelijkheid om hun producten te personaliseren.

Punten Mee Naar Huis Nemen

De effectiviteit van mobiele advertenties hangt af van inzicht in de realtime ervaring, dynamische hypercontextuele omgeving en relevante klantbehoeften van uw publiek. Doe dus uw onderzoek en maak gebruik van nieuwe inzichten en technologieën waarmee u mobiele advertenties nauwkeuriger kunt targeten.

Wat denk je?

Een interessante vraag zou zijn of dit effect verschilt voor verschillende soorten fysieke drukte. Een voetbalstadion of een concertzaal kan bijvoorbeeld ook erg druk zijn, maar mensen die openbare omleidingen bijwonen, zijn waarschijnlijk in een positieve gemoedstoestand en zullen daarom minder snel naar binnen keren. Een andere beperking zou kunnen zijn als vrienden, die hen afleiden van hun nood, mensen vergezellen in situaties van fysieke drukte. Wat denk je: welke andere situaties van fysieke drukte zijn relevant voor het gebruik van hypercontextuele targeting om de effectiviteit van mobiele advertenties te vergroten? 


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format