chatbots marketing

De Invloed Van Emoties Die Door Marketing Worden Opgewekt, Is Zelfs Groter Dan U Denkt

2 min


143

Neuromarketing principe:Emotionele besmettingseffecten hebben niet alleen invloed op het doelmerk, maar zelfs op merken die in de buurt worden gepresenteerd.Toepassing:Krijg zoveel mogelijk controle over waar uw advertenties en producten worden geplaatst. Zorg ervoor dat ze verre van alles zijn dat negatieve emoties oproept en dicht bij alles dat positieve emoties uitlokt.

Wist je dat wanneer je in de supermarkt een fles wijn uitzoekt, de muziek die wordt gespeeld je keuze kan beïnvloeden? Als je onze berichten op de voet volgt, heb je dat waarschijnlijk gedaan. Maar hoe dan ook, bereid je voor om wat dieper in te gaan op wat jou (en je klanten) onbewust beïnvloedt.

Eerst terug naar de wijn. Een beroemd voorbeeld in neuromarketingonderzoek laat zien hoe het spelen van Franse of Duitse muziek in een winkel de wijn die ze verkopen kan beïnvloeden. In dit experiment verkochten ze op dagen dat de winkel Franse muziek draaide aanzienlijk meer Franse wijn. Op dagen dat de winkel Duitse muziek speelde … Nou, je kunt wel raden waar dit heen gaat. Maar waarom gebeurt dit?

Hoe worden mensen zo gemakkelijk beïnvloed door externe factoren? Voor het wijnvoorbeeld is een mogelijke verklaring dat muziek uit een bepaald land positieve herinneringen en emoties oproept die verband houden met dat land en die emoties leiden tot keuzes. Ik kan me voorstellen dat Franse muziek in een situatie als deze een zeer sterke invloed op mij zou hebben, onder meer dankzij de fantastische skigebieden in de Franse Alpen.

Emotionele Besmetting

In het hierboven beschreven geval wordt de externe stimulus, dwz de muziek, gekoppeld aan het product in de winkelomgeving. Dit is een voorbeeld van het concept van emotionele besmetting: de emoties die verband houden met de prikkeloverdracht naar het product of merk. Dit is geen nieuws voor neuromarketers.

Emotie is een erg populaire marketingtool. Denk aan commercials die simpelweg een auto laten zien die over verlaten, bochtige wegen rijdt, omringd door niets dan natuur. Wat het onderzoek dat we nu bekijken laat zien, is dat het gebruik van emotie zelfs een effect kan hebben op andere (niet-gerelateerde) merken die in de buurt worden gepresenteerd.

De emoties die mensen ervaren zijn belangrijk bij de besluitvorming, deze emoties worden gebruikt als informatiebron bij het oordelen. Wat betekent dat emoties de evaluaties van zaken als advertenties, merken, producten en diensten beïnvloeden. Het is nu aangetoond dat emotionele stimuli niet alleen de merken beïnvloeden waaraan ze feitelijk zijn gekoppeld, maar deze besmettingseffecten kunnen zich ook uitstrekken tot merken die in de buurt worden gepresenteerd. Als die autocommercial waar je zojuist over hebt gelezen positieve emoties bij je oproept, kan dit een positieve invloed hebben op je beoordeling van het product in de volgende commercial.

Ook al is het een eenvoudig afwasmiddel.

Hoe U Deze Bevindingen Kunt Gebruiken

Denk als adverteerder na over de emoties die worden opgeroepen door de tv-show waaraan uw advertentie is gekoppeld. Of zelfs andere commercials voor of na de jouwe. Hetzelfde geldt voor gedrukte advertenties en display-advertenties op internet. Alles wat in de buurt van uw advertenties wordt gepresenteerd, kan mogelijk van invloed zijn op de evaluatie van uw merk. Probeer zoveel mogelijk controle te krijgen over de plaatsing van uw advertenties en gebruik deze kennis in uw voordeel.

Denk als winkelier aan de producten die u dicht bij elkaar in uw winkel plaatst. Koppen in kranten en tijdschriften worden bijvoorbeeld vaak geschreven om emoties op te wekken. En kranten en tijdschriften liggen vaak bij de kassa.

Negatieve koppen kunnen echter een negatieve invloed hebben op de verkoop van andere artikelen die impulsaankopen in de buurt van dezelfde kassa. Overweeg om producten te isoleren die negatieve emoties veroorzaken. En gebruik producten die positieve emoties oproepen om andere producten een boost te geven door ze in de buurt te plaatsen.

Gevolgtrekking

Dat emotie een krachtig hulpmiddel is bij neuromarketing was al bekend. Dit onderzoek laat zien hoe die kracht zich zelfs uitstrekt tot niet-gerelateerde producten en merken die dicht bij het doelmerk worden gepresenteerd. Bedenk hoe u de plaatsing van uw advertenties en producten kunt controleren en hoe u deze kennis in uw voordeel kunt gebruiken.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format