customer servcice chatbots

De Waarheid Achter Waarom Glimlachen Verkopen En Wat Dit Betekent Voor Uw Advertenties

5 min


143

Neuromarketing principe:Afbeeldingen van lachende modellen verhogen de vreugde van de consument en verhogen de positieve productbeoordeling.Toepassing:Voeg een echte glimlach toe aan uw bericht om de aantrekkingskracht te vergroten. Toon negatieve emoties alleen met grote voorzichtigheid.

Adverteerders weten dat een glimlach een lange weg kan gaan

Wanneer u een product aan uw potentiële klanten adverteert, is de kans groot dat het product er niet alleen staat. Maar in plaats daarvan zullen consumenten er een gezicht aan kunnen geven. Vaker wel dan niet, zal dit gezicht een glimlach op zich hebben. 

Met uitzondering van de mode-industrie zijn lachende gezichten nooit schaars geweest in de marketingcontext. Van de vrolijke supermarktmanager – die oplicht over een nieuw verzamelobject – tot George Clooney, grijnzend over zijn koffie in een poster. Er lijkt een onuitgesproken consensus onder marketeers te bestaan ​​dat een glimlach een zeer overtuigende uitdrukking is om te gebruiken in visuele marketing.

En natuurlijk lijkt het het meest gangbare, nietwaar; zou je niet willen dat de mensen die bij je product horen er in ieder geval uitzien alsof ze het naar hun zin hebben?

Dus wat is de wetenschap erachter? Reageren mensen onbewust op glimlachen in de hoop zo gelukkig te worden als het model op de foto? Glimlachen in advertenties is tot dusverre slechts intuïtief gebruikt, maar de effecten van glimlachen in gedrukte advertenties zijn pas recentelijk door de wetenschap ondersteund.

Waarom Verkoopt Een Glimlach?

Berg, Soderland en Lindstrom hebben dit onlangs de smile-appeal genoemd, verwijzend naar een glimlach als de dominante gezichtsuitdrukking op een menselijk model in visuele marketing. 

Wat ze ontdekten was dat, ja inderdaad, een glimlach werkt. Ze laten zien dat lachende gezichten in advertenties meer klantenvreugde en een grotere productliefde opwekken.

Helemaal niet verwonderlijk. Het interessante is echter waarom het werkt.

nnm-2015-029-1-smile.png

Ze ontdekten dat de aantrekkingskracht van een glimlach zijn doel bereikt door emotionele besmetting. Het werkt, simpelweg omdat we ons beter voelen als we andere mensen zien glimlachen. Waarom? Omdat we zo bedraad zijn. Bij gezonde mensen doen spiegelneuronen hun werk wanneer we worden blootgesteld aan een herkenbare gezichtsuitdrukking, waardoor we emoties ervaren die identiek zijn aan de emoties die worden weergegeven. Dus als je naar een lachend gezicht kijkt, hoe subtiel ook, klaart er automatisch ook iets in jou op.

Positief Beïnvloeden En Kopen

Er is natuurlijk een overvloed aan manieren om klanten in een goed humeur te brengen (bijv. Muziek, geurmarketing). Emotionele besmetting is er toevallig een van.

Wat we al weten uit eerder onderzoek, is dat wanneer mensen zich goed voelen, dit ook gevolgen heeft voor hun informatieverwerking en besluitvorming als consument. In dit geval resulteerde het in een positievere houding ten opzichte van het product. Met andere woorden, het positieve effect dat door een glimlach wordt opgeroepen, gaat over op het geadverteerde merk.

Marketeers zijn berucht vanwege het creëren van de illusie van een wereld waarin een product iemand gelukkig kan maken. Dit nieuwe inzicht werpt een ander licht op wat een glimlach eigenlijk doet met de kijker. In feite is het de glimlach die een glimlach op je gezicht tovert en niet het product.

Hoe De Smile-Appeal Te Gebruiken – Zonder Cheesy Te Zijn!

Een oprechte glimlach maakt uw merk aantrekkelijker. Maar hoe gebruik je de smile-appeal zonder cheesy over te komen?

Allereerst helpt het om acteurs in te huren die in staat zijn om een ​​echt authentieke Duchenne-glimlach uit te voeren. Dat wil zeggen, een glimlach die ook de spieren rond de ogen samentrekt. Ten tweede lijkt een glimlachende uitwisseling tussen twee personages veel authentieker dan een die rechtstreeks op de kijker is gericht. En als je wat creatiever wilt worden, kun je ook suggesties van glimlachen plaatsen – symbolen of vormen die onze hersenen verwerken als glimlachen – zonder helemaal modellen te gebruiken.

nnm-2015-029-2-smile-coke.jpg
nnm-2015-029-3-coke.jpg
nnm-2015-029-4-coke.jpg

Misschien is het de glimlach die grotendeels verantwoordelijk is geweest voor het succes van de gelukscampagnes van Coca Cola? U kent waarschijnlijk oor-tot-oor glimlachen en grinniken, evenals vele symbolen die lijken op de menselijke glimlach in de advertenties van dit merk. Misschien kon het merk, door herhaaldelijk gebruik te maken van de aantrekkingskracht van een glimlach, koolzuurhoudende suikercafeïne gelijkstellen aan geluk.

Wees Voorzichtig Met Het Tonen Van Negatieve Emoties

Natuurlijk draait de echte wereld niet alleen om glimlachen. Als marketing- of communicatieprofessional heb je mogelijk te maken met elke emotie in het volledige spectrum van menselijke emoties. Maar de resultaten van deze studie moeten ons voorzichtig maken bij het tonen van negatieve emoties. We moeten niet vergeten dat spiegelneuronen altijd aan het werk zijn.

Laten we bijvoorbeeld naar verdriet kijken. Als een glimlach klanten blij maakt, maken droevige gezichten klanten dan verdrietig? Hoewel verdriet in sommige gevallen relevant kan lijken (bijvoorbeeld voor een liefdadigheidscampagne), is het doorgaans niet een emotie die mensen activeert. Uit onderzoek blijkt zelfs dat aanvragen voor microleningen meer succes hadden wanneer mensen werden blootgesteld aan blije gezichten.

Misschien voel je je ongemakkelijk om vrolijke gezichten te tonen in een campagne over een zaak waarin vreugde nog een beetje een bereik is. Je wilt zo dicht mogelijk bij de realiteit blijven, en toch je doelgroep niet lamleggen met verdriet. Dit kan worden opgelost door de smile-appeal strategisch toe te voegen, precies op de ‘call to action’-momenten. Dit kan bijvoorbeeld bij de donatieknop op uw website, of aan het einde van een advertentie. U wilt dat uw doelgroep de echte pijn van de situatie begrijpt, maar toch een goed gevoel heeft bij het doen van een gift.

Dus Hoe Zit Het Met De Mode-Industrie?

De gezichtsuitdrukkingen van fotomodellen zijn doorgaans een stuk minder opgewekt; variërend van een ongeïnteresseerde tot een intense, contemplatieve of arrogante blik. Ik zou willen stellen dat alle niet-glimlachende blikken op zich schadelijk zijn. Een model kan net zo goed een emotie uitdrukken die eigenschappen of zelfs een levensstijl vertegenwoordigt die de doelgroep nastreeft, wat indirect leidt tot klantvreugde.

Hoewel een glimlach de meest eenvoudige manier is om geluk te ontlokken, kunnen we niet uitsluiten dat niet-glimlachende uitdrukkingen ook de potentie hebben om de consument blij te maken. 

Zal De Aantrekkingskracht Altijd Werken?

Wanneer de consument een weloverwogen beslissing moet nemen over een product met hoge betrokkenheid, is een glimlach alleen niet voldoende. Daarom verwacht ik dat de aantrekkingskracht van een glimlach effectiever is als het gaat om producten met een lage betrokkenheid. Het kan in ieder geval bijdragen aan een algeheel positievere houding ten opzichte van het merk of bedrijf.

Punten Mee Naar Huis Nemen:

  • Een lachend gezicht is een krachtig en ongelooflijk eenvoudig hulpmiddel om de vreugde van de klant te vergroten en de aantrekkingskracht van het merk te vergroten
  • Elke emotie die we zien is besmettelijk, door de magie van spiegelneuronen
  • Negatieve emoties zijn ook besmettelijk; adverteerders moeten uiterst voorzichtig zijn wanneer ze deze in hun advertenties weergeven

Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format