Dit zijn de persoonlijkheidskenmerken van buitengewone leiders - DeLaatbusiness

Dit zijn de persoonlijkheidskenmerken van buitengewone leiders

3 min


119
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

We zien eindeloze professionele ontwikkelingsworkshops die beloven aspirant-ondernemers om te vormen tot visionaire leiders, maar er lijkt ook een eliteklasse te zijn die van nature de top haalt. Alleen al in een machtspositie zijn, betekent echter niet noodzakelijk dat een individu een goede leider is. Een echte ondernemende leider heeft de neiging om te motiveren, inspireren, dialoog te faciliteren en strategie te implementeren. Een sterke persoonlijkheid is misschien genoeg om iemand naar de top te drijven, maar het vermogen om te leiden is een andere zaak.

Dus, welke is het? Zijn ondernemers geboren of worden ondernemers opgericht?

Wat de wetenschap te zeggen heeft over leiderschap

Studies hebben gesuggereerd dat genen een rol spelen voor ongeveer 30 procent bij het bepalen of een individu in een leidende positie terechtkomt, terwijl andere studies dat erfelijkheidsgetal lager plaatsen op 24 procent. De omgeving oefent een nog sterkere invloed uit op iemands leiderschap, zo lijkt het.

Deze bevinding roept echter de vraag op of persoonlijkheid al dan niet het product is van genen of omgeving. Je persoonlijkheid kan immers evolueren naarmate je ouder wordt. Het blijkt dat beide bepalen hoe uw hersenen werken .

Als persoonlijkheid de combinatie is van externe invloeden en natuurlijke aanleg, dan is het logisch dat managers vaak geïnteresseerd zijn in het verkennen van dat facet om te begrijpen hoe deze factoren het denkproces van een persoon hebben gevormd. Het stellen van onthullende interviewvragen tijdens het screeningproces geeft aan hoe een kandidaat zich in het verleden situationeel heeft gedragen, maar een persoonlijkheidstest gaat dieper in om te begrijpen hoe iemand in een grotere verscheidenheid aan situaties kan leiden.

De erkende Myers-Briggs Type Indicator (MBTI) -beoordeling is een veelgebruikt hulpmiddel dat het mogelijk maakt om nader te bekijken hoe individuen met bepaalde persoonlijkheidstypen en -eigenschappen kunnen gedijen als ondernemers door communicatievoorkeuren, sterke en zwakke punten en leiderschapsbenaderingen te onderzoeken. MBTI identificeert persoonlijkheidsvoorkeuren om te helpen verklaren hoe mensen in verschillende persoonlijkheidsclusters hun geest gebruiken, wat vervolgens laat zien hoe leiderschapsontwikkeling het beste kan worden benaderd.Persoonlijkheidskenmerken waarvan is bewezen dat ze een sterkere leider maken

Volgens de Myers-Briggs Company zijn de volgende persoonlijkheidsclusters die verwijzen naar sterk leidersmateriaal. Houd er rekening mee dat er niet één “optimaal” leiderschapstype is. Elke manier van denken heeft eerder zijn eigen sterke punten als het gaat om het leiden van een startup-team.

Intuïtie-denken

Persoonlijkheden met een sterke voorkeur voor intuïtief denken vertegenwoordigen een veel groter percentage van degenen die leidinggevende posities bekleden dan in vergelijking met hun vertegenwoordiging in de algemene bevolking. Hun specifieke sterke punten zijn onder meer probleemoplossing en analyse, strategie en het nemen van initiatief om doelen te bereiken, allemaal geweldige eigenschappen voor een ondernemer om te bezitten.

Intuïtie-gevoel

Mensen met een meer intuïtieve neiging stellen anderen in staat om het beter te doen om zo positieve langetermijnresultaten te behalen. De focus ligt op het grotere plaatje en echt impact maken, en dat is geweldig om te hebben in een zakelijke omgeving.

Sensing-Feeling

Individuen die meer neigen naar een zintuiglijke persoonlijkheid, zijn meer mensgericht en bedachtzaam om anderen te helpen. Hun leiderschapsstijl wordt beïnvloed door de wens om in het heden te ondersteunen en informatie aan te bieden.

Sensing-Thinking

Bij dit persoonlijkheidspaar draait alles om dingen voor elkaar krijgen. Dit soort tunnelvisie zorgt ervoor dat de focus ligt op het springen in de voorliggende vraag en het vermijden van schijnbaar onnodige discussie. De onderste regel heeft prioriteit.

Op het gebied van ondernemerschap kunnen we het er waarschijnlijk over eens zijn dat positief leiderschap een gezondere werkomgeving creëert, retentie bevordert en de weg bereidt voor het succes van een bedrijf op de lange termijn. Als leider kan het kennen van uw eigen persoonlijkheidsvoorkeuren (en die van uw werknemers, als u die heeft) en denkwijzen de groei van het bedrijf vergemakkelijken.Vooral bij startups zijn effectieve communicatie en hechte teams cruciaal voor de groei van een bedrijf. Als ondernemer vertrouw je op constant teamwork om resultaten te boeken. Weten hoe u en uw teamleden situaties benaderen, kan u ook helpen een effectieve leider te zijn. Al met al vormt het kennen van uw eigen persoonlijkheid en die van uw teamgenoten de basis voor een betere dialoog en samenwerking.

Met de juiste tools en begeleiding kunnen individuen leren hun eigen sterke punten zo goed mogelijk te benutten om effectieve leiderschapsmethoden na te bootsen.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *