Het Geheim Om Meer Hulp Van Anderen Te Krijgen

2 min


103

Neuromarketing principe:Mensen zullen eerder helpen als ze het woord ‘liefhebben’ zien.Toepassing:Als je hulp nodig hebt, laat de andere persoon dan het woord ‘liefhebben’ zien voordat je hem om hulp vraagt.

Wanneer helpen we iemand? Helpen is iets sociaal, en we hebben vaak hulp van anderen nodig. Misschien wilt u hulp van een collega met een rapport dat aanstaande vrijdag moet komen, of misschien wilt u dat uw kinderen hun eigen rotzooi opruimen. Of misschien wilt u dat bezoekers van uw website een Usabilla-, Qualaroo- of Hotjar-enquête invullen. Het punt is dat we hulp van anderen nodig hebben en we houden er niet van om hulp te vragen, omdat het in feite zegt dat we niet competent genoeg zijn om de taak alleen uit te voeren. Neuromarketing schiet te hulp!

Dus, Wat Willen We?

We willen dat mensen ons helpen, zelfs als we niet om hulp vragen. Het artikel van Charles-Sire, Stefan & Guéguen (2016) ontdekten het geheim van impliciet meegaand of helpend gedrag: laat mensen het woord ‘liefhebben’ zien en ze zullen je eerder helpen – zonder erom te hoeven vragen.

Ja, zo simpel is het. Eerdere studies vonden al het magische effect van het woord ‘Liefhebben’ op donaties (Guénguen & Lamy, 2011, Guénguen, Jacob en Charles-Sire, 2013), maar in deze gevallen ontdekten ze dat de slogan ‘Liefhebben = helpen’ de donaties deed toenemen .

Toch werd de deelnemers gevraagd om te doneren aan een bekende organisatie. Dus misschien beïnvloedde ‘liefdevol’ donaties alleen wanneer het werd gepresenteerd in een verzoek om een ​​donatie aan een bekende en legitieme organisatie.

In de huidige studie kwamen Charles-Sire, Stefan en Guénguen (2016) er zelfs achter dat alleen het plaatsen van het woord ‘Loving’ op de achterkant van het T-shirt dat de acteur droeg, ertoe leidde dat veel meer mensen hulp aanboden.

450 mensen liepen alleen in een park en liepen langs een acteur, die duidelijk moeite had om een ​​zware doos achter in de auto te plaatsen. De mensen die langsliepen konden alleen de rug van de acteur zien, die ofwel ‘liefdevol’, ‘helpen’ of niets vertoonde.

Het woord ‘liefdevol’ verdubbelde het aantal mensen dat hun hulp aanbood.

Hoe Kun Je Deze Kennis Toepassen?

Als je hulp nodig hebt, zorg er dan voor dat de persoon aan wie je het vraagt ​​het woord ‘liefdevol’ ziet. En er zijn talloze voorbeelden om over na te denken:

  • Als u een enquête op uw website heeft; probeer een afbeelding op de achtergrond te gebruiken waarop ‘liefdevol’ staat: meer mensen zullen zich compliant gedragen en de enquête invullen.
  • Heb je een eigen plekje op kantoor, print dan een vel papier uit met ‘Loving’ erop en leg het ergens achterin. Als er op deze manier een collega langsloopt en je hebt hun hulp nodig, zal hij / zij onbewust door dat woord worden beïnvloed.
  • Gebruik het in een slogan zoals bijvoorbeeld McDonalds doet: ‘Ik vind het geweldig!’ Dit zal meer compliant gedrag veroorzaken.
  • Terwijl u probeert uw kinderen zich beter te laten gedragen of hun rotzooi op te ruimen, kunt u het woord ‘liefdevol’ in uw zinnen gebruiken.

Met liefde geschreven, de jouwe. PS Heb je nog andere leuke ideeën wat je met deze kennis kunt doen, neem dan contact met ons op!


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format