chatbots marketing

Het Party Pooper-Effect: Wanneer Lege Ruimtes Beter Verkopen

3 min


117

Neuromarketing principe:Minder ruimte hebben leidt tot een lagere sociale status en dus een lagere waargenomen waardeToepassing:Dure, luxe producten moeten altijd voldoende ‘ademruimte’ hebben, wat betekent dat mensen voldoende ruimte moeten hebben, ook als je ze op foto’s laat zien.

Als sociaal dier kijken mensen vaak naar andere mensen en hun manier van omgaan met elkaar.

Je hebt misschien wel eens gehoord van het volgende beruchte sociale experiment. Toen een heer in pak op straat struikelde, aarzelden voorbijgangers niet om hem binnen enkele seconden te helpen. Vervang de goed verzorgde zakenman door een ‘dakloze geklede’ man, en de wachttijd voor deze prosociale interventie werd verlengd tot meer dan een uur.

Sociale status is een belangrijke leidende kracht in het leven, vaak zonder dat we ons zelfs maar bewust zijn van de krachtige invloed ervan.

Nieuw onderzoek heeft uitgewezen dat dit soort afleiden van iemands sociale status het bedrag dat iemand bereid is te betalen voor een product kan verhogen. Laten we erin duiken.

NNM-2015-020.jpg

Waarom Ruimte En Sociale Klasse In Onze Geest Met Elkaar Verweven Zijn

Rijke mensen hebben grote landgoederen en arme mensen wonen in kleine huizen. Daarom hebben rijke mensen in de regel meer ruimte dan arme mensen. Hoewel het een beetje provocerend klinkt, zit dit principe diep geworteld in onze perceptie van sociale status. Dat is; een zeer drukke ruimte wordt geassocieerd met een lagere sociale status (denk aan Costco), terwijl een grote en ademende omgeving wordt geassocieerd met een hoge status (denk aan Bloomingdale’s New York).

Nu de vele gruwelijke beelden van consumentisme op hol slaan, is het nauwelijks een verrassing dat onze hersenen een hoge ruimtelijke dichtheid leren associëren met een lage sociale klasse. Black Friday is een van de vele boosdoeners; mensen proppen zich voor de winkels om als eerste een bepaald product met korting te krijgen. Als je zou moeten raden welke mensen daar winkelen, zou je wedden op de plebejers in plaats van op het patriciaat.

Minder Mensen, Hogere Prijzen

Vaak blijkt dat sociale status van invloed is op het bedrag dat mensen bereid zijn te betalen voor een product. Een product dat wordt geassocieerd met de maatschappelijke elite kan hogere prijzen vragen in vergelijking met hetzelfde product dat geassocieerd is met een lagere sociale status. Dit roept een zeer interessante vraag op: kan een winkelomgeving met minder mensen per vierkante meter de verkoop van de duurdere artikelen stimuleren?

Wetenschappers van de Wisconsin School of Business wilden onderzoeken of een minder drukke ruimte meer luxeaankopen zou opleveren. Na een respectabel aantal van acht onderzoeken te hebben uitgevoerd, is hun antwoord: zeker.

Mensen besteden niet alleen meer aandacht aan dure artikelen in minder drukke winkels, ze zijn ook meer bereid om grotere hoeveelheden geld op te hoesten. Blijkbaar gaan luxe en drukte niet samen.

Toepassingen In Fysieke Winkels En Online Winkels

Verkoopt uw ​​winkel items met een hoge status? Creëer dan zorgvuldig grote ruimtes om uw klanten te laten ademen. De extra ruimte draagt ​​bij aan de allure van uw meest exquise producten. Sommige winkels tillen dit naar een hoger niveau door alleen mensen binnen te laten op uitnodiging, waardoor het exclusieve imago van de winkel verder wordt versterkt.

Voor winkels die de laagste prijzen en beste deals willen bieden, kan een hoge dichtheid zelfs gunstig zijn. De associatie van drukke gebieden met lage prijzen kan de dealwaarde van de winkel versterken.

En hoe zit het met online? De meeste reizigers kennen dit duwtje van Booking.com: ‘Er zijn momenteel 5 andere mensen die dit hotel bekijken’. In het licht van dit nieuwe onderzoek zullen duurdere hotelkamers minder gewaardeerd worden vanwege het aantal mensen dat naar het hotel kijkt. Zou het niet interessant zijn om te testen of dit geldt voor dat soort producten uit de hogere klasse in de online sfeer?

nnm-2015-020-2.jpg

Wanneer we rekening houden met webdesign, kan de hoeveelheid gebruikte witruimte ook een bepalende factor zijn bij het overbrengen van een luxe imago. Meer ademruimte zou de wenselijkheid van luxe artikelen kunnen vergroten, terwijl een overvolle online catalogus juist gunstig kan zijn voor hun meer betaalbare tegenhangers. Inderdaad, veel sites die aan de goedkope kant van het spectrum zijn gepositioneerd, omarmen nog steeds de relatief compacte ontwerpen van de vroege jaren 2000 – misschien met een zeer goede reden.

En zelfs wanneer u uw huis opnieuw inricht, kunt u de principes van dichtheid gebruiken om uw woonkamer in het meest positieve opzicht te plaatsen.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format