prijsstrategie bepalen

Hoe Kleine Beloningen Ervoor Zorgen Dat Uw Klanten Keer Op Keer Kopen

3 min


126

Neuromarketing principe:Onmiddellijk plezier verhoogt het nastreven van een langetermijndoelToepassing:Verhoog het engagement van klanten op lange termijn door onmiddellijke beloningen te gebruiken

We kennen allemaal dat heerlijke gevoel dat we krijgen na het eten van heerlijk eten, het ontvangen van een massage of het krijgen van een cadeautje. Maar wat we geneigd zijn te vergeten, is dat deze plezierige momenten van onmiddellijke bevrediging ons daadwerkelijk helpen onze langetermijndoelen te bereiken! Nu is er wat interessant nieuws voor jullie marketeers.

Ook al wordt ons geleerd om altijd ons doel voor ogen te houden en ons niet te veel te laten afleiden door dingen onderweg, recente bevindingen suggereren dat we eigenlijk meer aandacht moeten besteden aan de beloningen die we in een opwelling krijgen. Het blijkt dat onmiddellijke beloningen ervoor zorgen dat mensen harder volharden in het behalen van hun langetermijndoelen. Onderzoekers beweren dat we zo gefocust zijn op het bereiken van onze doelen (in de toekomst) dat we het belang van onmiddellijke positieve gevoelens bijna vergeten. Klopt toch? Het is natuurlijk makkelijker om hard te blijven werken als je zo nu en dan een prettige beloning krijgt.

Waarom Langetermijndoelen Worden Overschat

Laten we eens kijken naar Robert – gewoon een gewone jongen uit je sportschool – die de laatste tijd als een gek aan het trainen is. Hij wil deze zomer wat extra kilo’s afvallen om het strand klaar te maken. Maar soms vindt Robert het moeilijk om zichzelf te motiveren, vooral na een stressvolle dag op het werk.

Dus hoe motiveer je Robert? De meeste mensen zouden wedden op deze klassieke motivatietoespraak: “denk eens aan al het gewicht dat je zult verliezen en hoe goed je eruit zult zien in de zomer” ( uitgestelde beloning ). Maar eigenlijk hoef je Robert niet te vertellen dat hij zal afvallen. Hij weet verdomd goed dat hij afvalt. Wat hij nodig heeft om vol te houden, is een onmiddellijke beloning: “Als je nu naar de sportschool gaat, kun je je hoofd leegmaken van al die stress die je op kantoor had.”

Onmiddellijke Beloningen In Marketing

Dus hoe kunnen we de kracht van onmiddellijke beloning vertalen naar effectieve neuromarketing? Om te beginnen zou men reclameboodschappen en zelfs hele producten kunnen bedenken rond de allure van kortetermijnbeloningen.

Laten we bij Robert blijven en zijn zoektocht naar het perfecte-zomer-six-pack-lichaam. We konden hem motiveren met kleine beloningen die zo nu en dan in zijn dagelijks leven opduiken. Bijvoorbeeld een jogging-app of podcast op zijn smartphone die onmiddellijk complimenten en tips genereert (bv. Belgische Evy-podcast). Of advertenties van gezonde voeding die ook gericht zijn op de lekkere smaak, of een kleine bonus krijgen elke keer dat je de sportschool binnenkomt.

Kortom: focus niet alleen op de lange termijn. Maar breng – en vestig de aandacht op – onmiddellijke beloningen.

nnm-2016-003-speciale-k-us-600.jpg

Het is belangrijk op te merken dat marketeers de uitgestelde beloning niet uit het oog mogen verliezen wanneer ze met een publiek communiceren. Beloningen zijn belangrijk – zowel op korte als op lange termijn. Directe bevrediging is niet superieur ten opzichte van uitgestelde beloningen (dwz het bereiken van het doel), maar ze houden mensen op het goede spoor terwijl ze hun wereldwijde doelen nastreven.

Directe Beloningen In E-Commerce En Online Marketing

De toepassing van directe beloningen kan een krachtige conversiebooster zijn in online e-commerce. Omdat online winkelen volop mogelijkheden biedt voor een subtiel schouderklopje van uw klanten, is het interessant om te onderzoeken hoe deze op wetenschap gebaseerde technieken kunnen worden geïmplementeerd in uw online winkel.

Gewoonlijk richten online marketeers zich op vertraagde beloningen , zoals een tegoedbon die bij een latere aankoop kan worden uitgegeven. Hoewel het een geweldig gebaar is, laat het een groot deel van de beloningskracht ongebruikt! Uw klanten willen op dit moment een snufje voldoening voelen – zelfs voordat ze ervoor kiezen uw product te kopen.

Stel dat u een online winkel heeft. Hoe kunnen kleine beloningen de betrokkenheid van uw klanten verbeteren en ervoor zorgen dat ze zich verbonden voelen met de winkel en uw producten? Er zijn veel manieren om de kleine stapjes op de weg tot aankoop te stimuleren met positieve bekrachtiging:

  • Feliciteer uw klant direct nadat u een artikel aan het winkelmandje heeft toegevoegd: “Goede keuze”
  • Bevestig het product met een vinkje nadat je het aan het winkelmandje hebt toegevoegd
  • Op productcategoriepagina’s: lijst met topproducten met een duim omhoog (visuele versterking van het bladeren door de categorie)
  • Op de productpagina: markeer iets positiefs van de gebruiker die de productpagina nu bezoekt (“Goed nieuws! Als je nu bestelt, ontvang je je artikel morgen”)
  • Tijdens en na het afrekenen: houd uw klant op de hoogte van het proces met coole animaties die laten zien hoe het artikel wordt ingepakt, naar hun adres enz.
  • Benadruk het plezier en de beloning bij elke stap!

Kortom, onthoud dat onmiddellijke beloningen en uitgestelde beloningen beide belangrijk zijn om de harten van uw doelmarkt te veroveren. Maar het is gemakkelijk om de vaak eenvoudige beloningen over het hoofd te zien die u op dit moment kunt bieden en die uw klanten in de toekomst levenslange loyale klanten maken.

Wil je gestaag doorgroeien naar de toekomst? Durf op korte termijn te denken.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format