Hoe U Kortingen Instelt Voor Verschillende Gerelateerde Producten

2 min


122

Neuromarketing principe:Als uw klanten loyaal zijn aan een specifiek product, moet u meerdere producten van uw lijn tegelijkertijd korting geven. Als uw consumenten regelmatig tussen uw producten wisselen, moet u voorkomen dat u meerdere producten tegelijk afgeeft.Toepassing:Als de merknaam belangrijker is dan het product: vermijd gelijktijdige kortingen. Als het product belangrijker is dan de merknaam: probeer gelijktijdige productkortingen.

Chocoladerepen, iedereen heeft er minstens één in de keukenkast, voor die regenachtige avonden op de bank. Ja, (bijna) iedereen houdt van chocolade, maar sommige bedrijven floreren en andere… nou… hebben het moeilijker om hun chocoladerepen te verkopen.

NNM 029 1

Dus, wat maakt een specifieke chocoladereep anders of beter dan andere? Waarom zouden sommige planken onmiddellijk uitverkocht zijn en verzamelen sommige planken stof? We kunnen veel redenen bedenken, zoals smaak (karamel zeezout, ja!), Merk, maar voor een groot deel: prijs.

Helaas kan een prijsstrategie uitdagend en complex zijn en biedt deze geen snelkoppelingen. Deze realiteit maakt het een verleidelijke optie als je niet weet waar je moet beginnen. Het aanbieden van kortingen is een uiterst waardevolle aanwinst voor uw prijsstrategie, wetende dat consumenten dol zijn op kortingen. En kortingen vallen op. Maar wat is de beste manier om kortingen op uw producten te plaatsen?

De resultaten van Sinitsyn (2016) dienen als leidraad voor prijsmanagers bij het coördineren van prijspromoties van meerdere producten binnen de productlijn van een bedrijf. Dit is wat hij heeft gevonden:

  •  Als de merknaam de belangrijkste bepalende factor is voor de keuze van de consument dan de productkenmerken, moet u vermijden dat uw producten gelijktijdig worden gepromoot om kannibalisatie-effecten tegen te gaan.
  •  Als de producteigenschappen belangrijker zijn dan de merknaam voor de keuze van de consument, dan zou je moeten overwegen om samen je producten te promoten. Hoe groter het belang van producteigenschappen is, des te vaker moet u gebruik maken van gezamenlijke promoties met grotere kortingen.

Wat Betekent Dit?

In een merk-primaire setting moet een fabrikant gezamenlijke promoties vermijden. Dit betekent dat Tony’s Chocolonely niet meerdere producten tegelijk mag promoten. Alleen die met karamel en zeezout …

Als de lengte van een productlijn echter zo groot is dat het praktisch niet haalbaar is om de promoties van alle vervangende producten te scheiden – zoals de vele merken van Mars of Ferrero – dan zou de fabrikant producten moeten selecteren die de minste substitueerbaarheid met elkaar vertonen en Hun samen.

In een product-primaire setting moet een fabrikant zich richten op gezamenlijke promotie. Een merk als Milka of Cadbury zou dit kunnen proberen, maar ook het huismerk van de supermarkt. Deze merken bieden chocolade aan, maar het merk is niet zo belangrijk, het gaat meer om de producteigenschappen en prijs.

Punten Mee Naar Huis Nemen

  • Als een categorie wordt gekenmerkt door een sterk huismerk of als de consumenten gemakkelijk overschakelen naar producten in andere categorieën, moet een fabrikant afstand nemen van gezamenlijke promoties en gelijktijdige grote kortingen vermijden. Tony’s Chocolonely is goed op weg om de chocoladereepmarkt te karakteriseren en moet daarom vermijden om meerdere producten tegelijk te promoten.
  • Als een categorie wordt gekenmerkt door producteigenschappen, moet u deze producten samen promoten. Deze gezamenlijke promoties leggen meer nadruk op uw producten en stellen de klant vervolgens in staat een product naar keuze te kiezen.

Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format