call to action voorbeelden

Nanomarketing: De Toekomst Van Neuromarketing

3 min


102

Heb je ooit deelgenomen aan een neuromarketing-experiment waarbij de onderzoekers je hersenen daadwerkelijk hebben gescand? Hoeveel mensen ken je die er zijn geweest? Waarschijnlijk niet te veel. Toch zijn er ook enorm veel neuromarketingartikelen te vinden. Iedereen bij New Neuromarketing is hier natuurlijk erg blij mee, want het geeft ons veel om over te schrijven.

Maar als we een veelvoud van dit onderzoek nader bekijken, zien we dat er vaak gedrags- of attitudegegevens worden gebruikt. Experimenten onderzoeken wat mensen doen, wat ze zeggen dat ze zullen doen of hoe ze zich voelen. Vooral dat laatste is enigszins ironisch, aangezien een belangrijke basis van neuromarketingonderzoek zoals het bedoeld was, is dat mensen vreselijk zijn in het voorspellen van wat ze gaan doen of in het evalueren van hoe ze zich voelen.

Daarom willen onderzoekers zoveel mogelijk leren over onze hersenen en wat er gebeurt als we producten kopen, advertenties bekijken en op andere manieren met merken omgaan.

Dit traditionele neuromarketingonderzoek wordt vaak uitgevoerd met complexe en geavanceerde tools, waarbij de meest geavanceerde techniek functionele Magnetic Resonance Imaging (fMRI) is. Het gebruik van neurowetenschappen heeft het conventionele marketingonderzoek voortgeschreden, dat steeds meer aanwijzingen geeft dat emoties en onbewuste reacties de perceptie en besluitvorming van consumenten sterk kunnen beïnvloeden.

Er zijn echter ook enkele beperkingen bij het werken met deze technieken. Mileti, Guido & Prete (2016) verklaren deze beperkingen en beargumenteren hoe nieuwe nanotechnologieën neuromarketing verder kunnen verbeteren, door de term nanomarketing aan te bieden voor dit potentiële nieuwe onderzoeksgebied.

Beperkingen Van Traditionele Neuromarketing

De belangrijkste problemen met de huidige neuromarketingtechnologie zijn de volgende:

  • De zeer geavanceerde technologieën die nu worden gebruikt, zijn duur. Experimenten zijn dus duur om uit te voeren en hebben een korte tijd, wat leidt tot kleine monsters. Dit maakt het erg moeilijk om betrouwbare inzichten te krijgen uit deze onderzoeken.
  • Experimenten moeten in laboratoria worden uitgevoerd. Het is moeilijk om situaties uit het echte leven na te bootsen, aangezien externe verstoringen niet van nature aanwezig zijn in een laboratoriumomgeving en soms worden proefpersonen beperkt in lichaamsbeweging. Nogmaals, dit heeft gevolgen voor de validiteit van experimentele resultaten wanneer u deze in de echte wereld wilt toepassen.
  • Er kan slechts één neuroimaging-technologie, zoals fMRI, tegelijk worden gebruikt. Dit resulteert in een onvolledig begrip van de relaties tussen verschillende fysiologische processen en gedragingen.
  • Hetzelfde geldt voor niet-neuroimaging-apparaten zoals EEG, waarvan de resultaten afzonderlijk worden bekeken. Bovendien zijn die apparaten beperkt in mogelijkheden voor hersenonderzoek.
  • Neuro-ethiek. Het vakgebied neuromarketing krijgt veel kritiek. Sommige consumenten zijn bang dat er een ‘koopknop’ in hun hoofd zit en bedrijven zullen deze misbruiken als deze wordt gevonden. Bovendien is bescherming van kwetsbare bevolkingsgroepen momenteel schaars. Bewustwording en begrip van de doelstellingen van de studie, transparantie van marketingstrategieën die ontstaan ​​uit experimenten en wetgeving om de ontwikkelingen in het veld te begeleiden, zijn allemaal gebieden die aandacht behoeven.

Introductie Van Nanomarketingtechnologie

Er zijn veel nieuwe nanotechnologieën: steeds complexere tools in kleine apparaten. Dit artikel voorspelt dat de ontwikkeling van deze technologie, en de mogelijkheid om neuromarketingtools te integreren in kleine, niet-intrusieve en draadloze apparaten, zal leiden tot een nieuw veld: nanomarketing.

Voorbeelden van neuromarketingtechnologie in steeds kleinere apparaten zijn EEG-headsets en “Galvanic Skin Response” -apparaten . De laatste categorie draag je om je pols en ze meten emotionele opwinding en stress. Verder werken militaire en atletiekvelden met wearables en andere draagbare apparaten die allerlei fysiologische parameters meten. Andere bedrijven en universiteiten werken aan het op afstand monitoren en assisteren van patiënten om ziekenhuisopnames te verminderen. De auteurs stellen voor dat toekomstige ontwikkelingen de volgende kansen zullen bieden:

  • Nanomarketingtechnologie gebruiken om emotionele toestanden in realtime te meten. Experimenteren wordt aanzienlijk goedkoper, terwijl er tegelijkertijd veel meer gegevens kunnen worden verzameld. De betrouwbaarheid en validiteit van bevindingen zal sterk toenemen.
  • Nanomarketing-apparaten kunnen onopvallend en draagbaar zijn. Ze kunnen in het echte leven worden gebruikt en zijn veel comfortabeler voor onderwerpen.
  • Nanomarketing-apparaten kunnen multifunctioneel zijn. Verschillende signalen kunnen tegelijkertijd worden gemeten, wat de betrouwbaarheid en validiteit van bevindingen verhoogt.
  • Laboratoriumexperimenten kunnen worden gecombineerd met tests van geminiaturiseerde apparaten voor het dagelijkse leven. Meerdere neurologische, biologische en fysiologische signalen kunnen samen worden gemeten. Een dieper begrip van emotionele toestanden en hun relatie tot consumentengedrag kan worden verkregen.
  • Met alle kansen die nanomarketingtechnologieën bieden, doet zich nog een andere kans voor: het creëren van een ethisch kader voor nanomarketing. Dit kan helpen om de privacy en autonomie van de consument te verdedigen en kwetsbare bevolkingsgroepen beter te beschermen. Een beter begrip van de hersenen en emoties van mensen kan bijvoorbeeld ook helpen om dwangmatig gedrag en koopgedrag te begrijpen en zelfs consumenten te beschermen tegen destructief gedrag.

Op Weg Naar De Toekomst Van Neuromarketing Met Nanomarketing

Naast de door de auteurs genoemde mogelijkheden, zou de toekomst nog meer mogelijkheden op dit gebied kunnen brengen. Ik heb onlangs een TED-lezing gezien waarin de technologie van ‘transdermale optische beeldvorming’ werd uitgelegd die liegen van videobeelden kan detecteren met een nauwkeurigheid van 85%, wat veel beter is dan dat mensen presteren (we scoren ongeveer 50%, met andere woorden niet beter dan de kansrekening zou verwachten).

Zelfs hartslag, stress en stemming kunnen worden bepaald uit videobeelden. Over onopvallende technologie gesproken! Hoewel dit voorbeeld zich nog in een zeer vroege ontwikkelingsfase bevindt, zijn de mogelijkheden voor de toekomst veelbelovend.

Over het algemeen kunnen nanomarketingstudies het begrip van consumentengedrag radicaal veranderen. Fundamentele marketingprincipes zoals attitudes, koopintentie, advertentiereactie en tevredenheid zouden verder kunnen worden onderzocht.

Miniaturisatie van technologieën kan de huidige beperkingen van neuromarketingonderzoek wegnemen of op zijn minst verbeteren. Voor marketingmanagers kan nanomarketing het vermogen om de effectiviteit van advertenties te testen, de aantrekkelijkheid van producten te evalueren en een geoptimaliseerde mediamix te selecteren, sterk verbeteren. Het gebruik van nanotechnologieën kan ook voordelen opleveren voor de consument, aangezien bedrijven beter in staat zijn passende producten en diensten te leveren die hun levensstijl verbeteren, en relevantere advertentieprogramma’s kunnen opzetten. 


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format