e-commerce chatbots

Verhoog De Omzet Door Warme Kleuren In Uw Campagne Te Gebruiken

3 min


120

Neuromarketing principe:Het gebruik van kleuren heeft invloed op de manier waarop een merk wordt waargenomen door klanten en medewerkers.Toepassing:Het gebruik van warme kleuren in uw campagne, logo en interieur verhoogt de verkoop van klanten en zorgt ervoor dat medewerkers harder werken.

Amerikaanse onderzoekers hebben baanbrekend onderzoek gedaan dat nieuw licht werpt op uw supermarktkeuze. Ze bestudeerden de invloed van warmte-percepties van kleuren.

Ik heb een vraag voor je: welke factoren bepalen bij welke supermarkt je je boodschappen koopt?

Zelf ga ik gewoon naar de dichtstbijzijnde supermarkt, want ik heb er gewoon een hekel aan om met een zware tas boodschappen te fietsen. Maar wellicht wilt u een redelijke prijs-kwaliteitverhouding, of wellicht laat u ook het assortiment (on) bewust een rol spelen. Je zou toch niet naar een supermarkt gaan die je favoriete chocolade niet verkoopt?

Amerikaanse onderzoekers hebben baanbrekend neuromarketingonderzoek gedaan dat nieuw licht werpt op uw supermarktkeuze. Ze bestudeerden de invloed van warmte-percepties van kleuren.

Ik hoor je denken: ‘OK, we weten allemaal van kleurenpsychologie , dus wat is er nieuw?’ Welnu, dit is wat hun resultaten zo opwindend maakt: het gebruik van warme kleuren in een logo of campagne zorgt voor psychologische warmte bij consumenten, wat gevoelens van vertrouwen en een positieve houding ten opzichte van de adverteerder oproept. Dit verhoogt op zijn beurt de koopintenties . Dat is het soort neuromarketing dat we leuk vinden!

   nnm-2016-012-dirk.jpg vs.   nnm-2016-012-ah.jpg

Als je dit onderzoek toepast op het supermarktvoorbeeld, hebben het bedrijfslogo en de interieurkleuren grote invloed op je supermarktkeuze. Waar merken met warme kleuren (zoals Dirk links) positievere gevoelens oproepen bij klanten, waardoor de verkoop stijgt.

Het interessante is dat dit positieve gevoel niet alleen bij klanten ontstaat, maar ook bij medewerkers. Het gebruik van warme kleuren in een werkruimte zal leiden tot positieve gevoelens naar de organisatie toe, waardoor er harder wordt gewerkt. Jij gaat Dirk!

Waarom Houden We Van Coca Cola?

nnm-2016-012-pepsi-cola.png

Genoeg met de supermarkten. Laten we eens kijken naar enkele andere merken die dit principe met succes en zonder succes volgen. We houden allemaal van Coca Cola, nietwaar? Het vreemde aan Coca Cola is dat je een sterke afkeer kunt hebben van de drank, maar toch van het merk zelf. Hoe hebben ze dat voor elkaar gekregen ?!

Dit komt omdat Coca Cola zich richt op het positieve gevoel voor het merk, in plaats van het promoten van de drank zelf.

Volgens deze Amerikaanse onderzoekers draagt ​​de keuze voor de warme kleur rood sterk bij aan dit positieve gevoel, doordat warme kleuren een positieve houding versterken en het vertrouwen in het merk vergroten. Bovendien leidt dit tot meer verkopen. Deze warme kleur zorgt er ook voor dat medewerkers harder gaan werken, omdat ze deze positieve houding ten opzichte van het merk ook zullen ervaren. Goed gedaan Coca Cola!

De eeuwenoude tegenstander van Coca Cola is natuurlijk Pepsi, wat persoonlijk voor mij positieve gevoelens in een veel mindere mate versterkt dan Coca Cola. Hoewel ze zich minder focussen op het ‘goede gevoel’, weten we inmiddels ook dat hun kleurkeuze hier enorm aan bijdraagt. De keuze voor de koude kleur blauw vergroot het vertrouwen en een positieve houding ten opzichte van het merk niet.

nnm-2016-012-pepsi-cola-diapositief.png

Laat me je nu iets grappigs laten zien. Merk je iets vreemds op aan deze afbeelding? Juist, Coca Cola en Pepsi zijn verwisseld. Bij welk merk ervaar jij nu de meest positieve gevoelens? Volgens de Amerikaanse onderzoekers zou de hoogste merkwaardering nog steeds bij de rode commercial liggen, ongeacht of er nu ‘Enjoy Pepsi’ staat. Dit komt omdat het rood psychologische warmte en positieve gevoelens oproept. Grappig toch?

Afsluitend

Het is natuurlijk altijd een combinatie van verschillende factoren die het succes van een merk bepalen. Het is moeilijk te voorspellen welke factoren eigenlijk het grote succes van Coca Cola veroorzaken, aangezien hun commercials ook gericht zijn op de gelukkige ervaring en positieve opwinding. Wanneer u echter een campagne of commercial maakt of uw eigen bedrijf start, zal het in gedachten houden van dit neuromarketingprincipe van warme kleuren zeker bijdragen aan uw succes!

Punten Mee Naar Huis Nemen:

  • Warme kleuren versterken de psychologische warmte.
  • Deze psychologische warmte roept positieve gevoelens van vertrouwen op bij de adverteerder, wat leidt tot een hogere koopintentie.
  • Het gebruik van warme kleuren in een werkruimte wekt positieve gevoelens op bij medewerkers, waardoor ze harder gaan werken.

Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format