prijsstrategie bepalen

Waarom Dynamische Merken Een Geanimeerd Logo Nodig Hebben

2 min


114

Neuromarketing principe:Geanimeerde merklogo’s creëren een gunstige houding bij merken die als dynamisch worden gezien, maar statische logo’s creëren een gunstige houding ten opzichte van merken die als stabiel worden beschouwd.Toepassing:Bedrijven moeten rekening houden met de beperkende factoren voor het strategisch gebruik van merkanimatie. Het type animatie moet passen bij het bedrijfsimago, maar ook bij andere commerciële uitingen zoals slogans of logo-afbeeldingen.

Logo-animatie was vroeger hot. De afgelopen jaren hebben bedrijven besloten af ​​te zien van logo-animatie en verlopen en vullingen te verwijderen. Je hebt waarschijnlijk de logo-evoluties gezien van bedrijven als Coca Cola, Pepsi en Shell – die allemaal het logo hebben ingekort tot de essentie.

NNM 2016 026 Waarom dynamische merken een geanimeerd logo nodig hebbenMaar deze bedrijven hebben allemaal een andere branding, een andere identiteit. Toch begint het belangrijkste onderscheid, het logo, steeds meer op elkaar te lijken. Nieuw onderzoek door twee marketingprofessoren van Boston College zegt dat het lage gebruik van geanimeerde logo’s betekent dat er voor sommige bedrijven een “first-mover” -kans is.

Wanneer de Pixar- lamp de letter “I” begraaft door erop te springen, is dit een voorbeeld van wat “agent-animatie” wordt genoemd – zelfgestuurde beweging van een merklogo waardoor het levend aanvoelt. Wanneer je op het punt staat een film van Universal Studios te kijken , zie je een animatie van de aarde met het logo van Universal Studios erin schuiven, wat “objectanimatie” wordt genoemd – animatie die beweegt in voorspelbare, bijna mechanische patronen.

Er zijn dus twee verschillende soorten animatie: agentanimatie – waardoor het logo levend aanvoelt, en objectanimatie – een mechanische animatie. Brasel & Hagtvedt (2016) hebben een onderzoek uitgevoerd om de gecompliceerde vraag aan te pakken hoe animatie de houding van de consument ten opzichte van een bedrijf of merk beïnvloedt en welke te gebruiken.

De Resultaten

De onderzoekers voerden vijf onderzoeken uit met 638 volwassenen die naar geanimeerde en stilstaande logo’s keken, samen met opwindende en geavanceerde producten. Wat ze vonden was buitengewoon interessant:

  • Animatie van agenten roept een positievere houding op ten opzichte van dynamische in plaats van stabiele bedrijven
  • Merkslogans of logo’s en merkkenmerken worden synergetisch gecombineerd via conceptuele vloeiendheid
  • Dit effect kan zelfs het keuzegedrag van bekende merken beïnvloeden

Als gevolg hiervan beperkt het toevoegen van agentanimatie aan uw logo niet alleen het effect tot conceptuele spreekvaardigheid, maar zorgt u er zelfs voor dat klanten uw merk verkiezen boven een ander.

Er zijn echter niet veel bedrijven die profiteren van deze bevindingen. Brasel en Hagtvedt (2016) keken naar meer dan 400 commercials van 30 seconden op tv en internet en ontdekten dat voor tv 62% statische logo’s, 35% objectanimatie en slechts 3% agentanimatie gebruikte. De webresultaten waren een beetje anders: 93% van alle commercials gebruikte een statisch logo, terwijl 7% objectanimatie gebruikte. Agentanimatie moet nog op internet worden gebruikt.

Waarom Zouden Bedrijven Moeten Overschakelen Op Geanimeerde Logo’s?

Hoewel het voordelen heeft om een ​​first-mover te zijn, moeten bedrijven voorzichtig zijn met strategische fouten. Sommige merken gaan erop uit en veranderen hun logo wanneer ze dat niet zouden moeten hebben, en het kan hen miljoenen dollars kosten. Als consumenten slecht reageren op de verandering, heb je extra verliezen. Aan de andere kant, als een merk oud en onhandig wordt en daardoor merkwaarde verliest, kan dat ook moeilijk zijn om terug te winnen. En dat zou een reden kunnen zijn om geanimeerde logo’s te overwegen. Vooral als je je verhaal kunt verbeelden via agentanimatie.

Punten Mee Naar Huis Nemen

  • De studie suggereert dat bedrijven kunnen profiteren van logo-animatie, en met name van agentanimatie.
  • Agentanimatie kan een goedkope tool zijn om de percepties van merkpersoonlijkheid te versterken.
  • Als je merkvoorkeur wilt vergroten, moet je de merkpersoonlijkheid matchen met de animatie van het logo.
  • Houd er echter rekening mee dat de identiteit van uw bedrijf moet passen bij het bedrijfsimago en andere commerciële uitingen.

Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format