customer servcice chatbots

Wat Is Neuromarketing?

4 min


79

De kans is groot dat je de term neuromarketing inmiddels vaak bent tegengekomen. Misschien heb je gehoord dat mensen onderzoek doen om te analyseren wat een advertentie succesvol maakt, of dat sommige bedrijven graag technieken gebruiken om je onbewust dingen te laten kopen die je niet nodig hebt.


Laten we even de tijd nemen om ons te concentreren op wat neuromarketing werkelijk is, hoe het door bedrijven wordt gebruikt en welke impact het heeft op marketing. Neuromarketing als term werd voor het eerst geïntroduceerd in 2002, maar interesse in het menselijk brein voor marketingdoeleinden was al aanwezig in 1900.


Het was rond deze tijd dat onderzoekers van bedrijven als Coca Cola de neurale activiteit onderzochten en hersenscans analyseerden wanneer consumenten advertenties bekeken of interactie hadden met producten.


De belofte om een ​​kijkje te nemen in het brein van mensen om te zien wat hen ertoe aanzet om te kopen, was en is een zeer gewild vooruitzicht voor zowel onderzoekers als marketeers. Maar wat is neuromarketing precies?

Hoe Neuromarketing Werkt


Omdat het een breed wetenschapsgebied is, ‘werkt’ neuromarketing niet op een bepaalde manier. Het gaat er eerder om zowel te begrijpen hoe de geest van een consument werkt, als te leren ernaar te handelen. Het vakgebied neuromarketing heeft tot doel het vakgebied neurowetenschappen, psychologie en marketing samen te brengen. Het staat op het snijvlak van marketing en wetenschap.


Maar de geest van consumenten werkt op ingewikkelde manieren, en hoe ze werken, is vaak niet een kwestie van ‘hoe’ maar ‘onder welke specifieke omstandigheden’. Simpel gezegd; er zit wetenschap achter wat mensen doen en denken en neuromarketeers willen weten hoe ze dit in hun voordeel kunnen gebruiken.


Maar om neuromarketing effectief te gebruiken, hebben marketeers kennis over deze dingen nodig, of het vermogen om deze kennis zelf te vergaren. Gelukkig voor de meeste neuromarketers hoeven ze niet volledig gebonden te zijn aan de laatste optie.

Neuromarketing-Onderzoekstechnieken


Neuromarketing-onderzoekstechnieken variëren enorm, maar ze zijn allemaal gericht op het begrijpen van hetzelfde: hoe onze geest werkt. Er zijn hedendaagse middelen om neuromarketinggegevens te verzamelen, zoals neuroimaging-methoden (EEG-scans, fMRI-scans), eye-tracking of meer psychologische technieken zoals gezichtscodering.


EEG- en FMRI-scans meten hersenactiviteit en kunnen worden gebruikt om daadwerkelijk in de hersenen van de consument te kijken bij het bekijken of gebruiken van bepaalde producten. Eye Tracking wordt gebruikt om de blik van consumenten te volgen en te zien wat hun aandacht trekt, en gezichtscodering kan de emotionele reacties van consumenten meten die op het gezicht verschijnen.


Merk op dat een groot voordeel van al deze maatregelen het feit is dat consumenten niet hoeven te proberen antwoorden te verwoorden; en ze kunnen ook niet over hen liegen.


Naarmate het veld van neuromarketing groeit, wordt er steeds meer academisch onderzoek gedaan naar consumentenkeuzes, besluitvormingsprocessen en nog veel meer. Deze informatie is algemeen beschikbaar voor de neuromarketers via toegang in tijdschriften.

Van Onderzoek Tot Praktische Marketing


Het belangrijkste proces van neuromarketing is het vertalen van de resultaten van dergelijke onderzoeksartikelen naar bruikbare inzichten. Door dit te doen, kunnen neuromarketers het consumentengedrag beter begrijpen en marketing daarop afstemmen. Natuurlijk voeren de meeste neuromarketers ook een deel van het onderzoek zelf uit.


Stel dat een bedrijf een nieuw product wil lanceren. Om dit te doen ontstaan ​​er vragen over zaken als de verpakking en een marketingcampagne. 
Hoewel sommige van deze vragen kunnen worden beantwoord door traditioneel marketingonderzoek, bijvoorbeeld met behulp van een enquête, kan het effectiever zijn om te meten wat mensen echt denken en voelen, zonder ze te vragen.


Terwijl de consument een aantal verschillende pakketten te zien krijgt, kunnen onderzoekers ervoor kiezen om hun hersenactiviteit te meten en te kijken of ze opgewonden raken of niet. Misschien zullen ze eye-tracking gebruiken om te bestuderen welke delen van het product hen het meest enthousiast maakten of niet. Dit is maar één toepassing van neuromarketing, maar zoals u zich kunt voorstellen, zijn de mogelijkheden eindeloos.

Hoe Gebruiken Bedrijven Neuromarketing?


Neuromarketing-inzichten kunnen worden toegepast in een breed scala aan contexten. Ofwel in winkels of online; in restaurants en in tv-commercials. In de puurste zin betekent ‘doen’ aan neuromarketing: onderzoek doen naar hoe het neurologische systeem van de consument reageert op marketingprikkels.


In bredere zin betekent het het toepassen van evidence-based inzichten uit alle takken van onderzoek die relevant zijn voor consumentengedrag. 
Naast het doen van eigen onderzoek, zoals eerder vermeld, kunnen bedrijven die neuromarketinginzichten als strategie gebruiken, dit op veel andere manieren doen.

Een winkel kan bijvoorbeeld profiteren van eerder onderzoek naar consumentengedrag door geen gebruik te maken van verticale bewegwijzering; omdat het onaangenaam is gebleken voor winkelende consumenten.


Een restaurant zou ervoor kunnen kiezen om gezonde items aan de linkerkant van het menu te promoten, aangezien onderzoek heeft aangetoond dat mensen deze items gemakkelijker kiezen als ze aan de linkerkant staan. Of misschien besluiten ze geuren te gebruiken om bepaalde geheugeneffecten bij hun gasten te activeren.


Naast het gebruik van sensorische marketing zoals geur, aanraking en geluiden en kleur, wat meer biologische factoren zijn, zijn er andere toepassingen van neuromarketing die meer gericht zijn op psychologische factoren. Het strategisch gebruik van relateerbare modellen in commercials in plaats van beroemde beroemdheden is bijvoorbeeld in sommige contexten slim om te doen.


De lijst met voorbeelden gaat maar door. Om op de hoogte te blijven van de laatste neuromarketing-inzichten, moet u zich abonneren op New Neuromarketing.

Hoe Neuromarketing Marketing Heeft Veranderd


De voetafdruk die neuromarketing heeft achtergelaten op het gebied van marketing als geheel, valt niet te ontkennen. Aangezien er veel succesverhalen zijn voortgekomen uit het strategisch gebruik van neuromarketing, beginnen steeds meer bedrijven de voordelen in te zien van het gebruik van neuromarketingtechnieken. Maar er zijn er die sceptischer zijn.


Deze kritiek is niet nieuw. Sinds de beginjaren van neuromarketing waren mensen bang voor de macht van bedrijven en de controle over consumenten zonder hun toestemming. Natuurlijk lijkt het best eng om in het brein van de consument te kijken hoe marketeers je kunnen laten kopen totdat je blut bent.


En hoewel het waar is dat neuromarketing mogelijk een ongewenste en onethische invloed op consumenten kan hebben, beïnvloedt het de consumenten in feite op een manier die niet anders is dan reguliere marketing.


Veel vormen van traditionele reclame en marketing zijn gebruikt om rationele besluitvormingsprocessen te omzeilen en de ‘koopknoppen’ van de hersenen te raken. Meestal zijn ze zeker bedoeld om net zo overtuigend te zijn als neuromarketingtechnieken.


Hoewel neuromarketing dit proces nauwkeuriger en betrouwbaarder maakt, verandert het consumenten niet in hersenloze zombies die alles kopen wat ze tegenkomen.


Desalniettemin heeft het mensen doen beseffen dat er bepaalde ethische aspecten zijn waarmee rekening moet worden gehouden. Vraagstukken met het ethische aspect van neuromarketing zouden net zo goed moeten worden toegepast op conventionele vormen van marketing. De vraag wat marketing ethisch maakt, moet evenveel aandacht krijgen als wat het effectief maakt.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format