Knowledge graph (kennisgrafiek)

Wilt U Uw Merk ‘On Top Of Mind’ Krijgen? Hier Leest U Hoe Vaak U Uw Advertentie Moet Weergeven

4 min


151

Neuromarketing principe:In een experimentele setting wordt de maximale attitude bereikt bij ongeveer tien belichtingen, terwijl de recall lineair toeneemt en niet afvlakt voor de achtste belichting. Er wordt ook rekening gehouden met een lage en hoge betrokkenheid.Toepassing:Herhaling van advertenties is essentieel voor de reactie van de consument. Er zijn ten minste meer dan 10 opnamen nodig om een ​​maximale houding van de consument te bereiken; lees verder voor het optimale aantal advertentieblootstellingen voor specifieke situaties, producten en merken.

Ooit gedacht ‘Oh vreselijk, niet weer die reclame’? Of misschien dat u een advertentie zag die u eraan herinnerde dat u iets wilde kopen of doen? Een perfecte timing en frequentie kunnen ervoor zorgen dat uw consument van uw product of merk houdt, terwijl overmatige of verkeerd getimede advertentieplaatsingen een enorme neerwaartse impact kunnen hebben.

Misschien denk je; ‘Ja, ja, dat weten we, maar hoe kunnen we onze advertentiefrequentie optimaliseren voor onze eigen specifieke situatie?’ Onderzoekers Schmidt en Eisend (2015) hebben een uitgebreide meta-analyse gedaan naar de effectieve frequentie in advertenties. Hun bevindingen bieden nieuwe inzichten over de effectieve frequentie en het aantal advertentieblootstellingen die leiden tot een optimale reactie van de consument met betrekking tot attitudes en herinnering.

Theorie; Ondersteuning Van De Mening Van De Repetitionisten.

Schmidt en Eisend vonden, ter ondersteuning van de mening van de repetitionisten, dat in een experimentele setting de maximale attitude wordt bereikt bij ongeveer tien belichtingen, terwijl de recall lineair toeneemt en niet afvlakt voor de achtste opname. Het optimale niveau wordt waarschijnlijk bereikt in een experimentele omgeving met minder herhalingen in vergelijking met het aantal belichtingen dat nodig is in een veldomgeving.

De studie biedt dus belangrijke implicaties voor onderzoekers door bij te dragen aan de discussie over effectieve frequentie en door ondersteuning te bieden voor de mening van repetitionisten. Hoe belangrijker ook, de mening van repetitionisten heeft gevolgen voor beoefenaars die de advertentiefrequentie proberen te optimaliseren.

Het Creëren Van Attitudeveranderingen Ten Opzichte Van Uw Merk.

Dus hun bevindingen over het meest effectieve blootstellingsniveau voor maximale attitude zeggen; herhaling is nodig voor een optimale respons van de consument. De studie legt verder uit onder welke omstandigheden reclameherhaling het beste werkt, dus laten we eens kijken.

Een van de effecten die ze ontdekten, is dat een klein aantal herhalingen op korte termijn tot kleine effecten zal leiden (dwz verhoging van de verkoop op korte termijn). Om de effecten op de houding te maximaliseren, moeten echter maximaal 10 blootstellingsniveaus worden gekozen. Dit komt omdat consumenten informatie moeten verwerken en leren, je in hun brein moet kruipen om echt attitudeveranderingen te creëren. Meerdere belichtingen van een duidelijke boodschap kunnen een overdracht van informatie naar het lange-termijngeheugen veroorzaken, wat op zijn beurt de houding van de consument beïnvloedt.

Hoge Versus Lage Betrokkenheid

Er is bijvoorbeeld meer herhaling van advertenties nodig in situaties met een lage betrokkenheid. Snel bewegende consumptiegoederen zoals voedsel, zeep, wasmiddelen, glaswerk, enz .; profiteert van een grote penetratie van advertenties. Mensen zijn niet betrokken en het kan hen niet veel schelen, dus zware blootstelling helpt hen te overtuigen. ‘Het kan me niet echt schelen, maar wacht, dit komt van die advertenties die ik de hele tijd zie, oke, laten we het proberen.’ Uw merk en product raken vertrouwd, dit proces kan zowel bewust als onbewust plaatsvinden.

Aan de andere kant; omdat het zeer betrokken is, is er slechts een klein aantal opnamen nodig om volledig vertrouwd te raken met de stimulus, en treedt verveling op. Zo wordt het positieve effect van reclameherhaling al snel gecompenseerd door het negatieve effect. Dus als consumenten sterk betrokken zijn bij hun toekomstige aankoop, hoeven ze maar een paar keer te worden blootgesteld om effect te hebben. Voor de beoefenaars die exclusieve producten van hoge kwaliteit, hoge prijs verkopen; slechts een paar advertentieblootstellingen is effectief genoeg.  

Verbeteren Door Belichtingen Uit Elkaar Te Plaatsen

Een andere belangrijke factor om herhalingseffecten te versterken, zijn belichtingen op afstand. Ruimtelijke belichtingen versterken herhalingseffecten op de houding ten opzichte van het merk. Vanwege de afstand tussen belichtingen hebben mensen tijd om informatie te verwerken en associaties te vormen met informatie die in hun geheugen is opgeslagen, wat op zijn beurt de herinnering vergroot.

Naast houding zijn veranderingen in de herinnering belangrijk. Het betekent dat u in de gedachten van uw consument zit, dus laten we eens kijken hoe we daar kunnen komen ?!

Hoe U Uw Merk Op De Hoogte Brengt; Terugroepen.

Voor effecten op het terugroepen zijn nog meer blootstellingsniveaus nodig. Ingebouwde advertenties en massale belichtingen versterken de herhalingseffecten op het terugroepen. Net zoals Coca-Cola het geweldig doet, benadrukken veel campagnes de vreugde en het plezier van hun merk, met spaties tussen campagnes. Een goed voorbeeld is de Christmas Coca-Cola-truck, we worden elke kerst weer aan deze truck blootgesteld, bijgewerkt en met kleine wijzigingen, maar het triggert ons geheugen. De truck is vertrouwd geworden, een waar concept en herinnert aan het goede kerstgevoel. Deze kersttruck en goed gevoel is nu in ons brein gekoppeld aan het merk Coca-Cola.

nnm-2015-028-cocacolatruc1-sm.jpg
nnm-2015-028-cocacolatruc-2-sm.jpg

Coca-Cola embedded reclame en massale exposures door de jaren heen hebben ervoor gezorgd dat de Coca-Cola kersttruck is verbonden met het echte kerstgevoel dat op zijn beurt in ons brein zit.

Helaas vervallen reclameherhalingseffecten in de loop van de tijd voor de houding ten opzichte van het merk en ook voor het terugroepen. Het benadrukt het belang van geavanceerde campagnes met voldoende belichtingen en een goede tussenruimte. Dit voor maximale effecten voor attitude en recall naar uw product of merk. 

Afhaalrestaurants

Oké veel informatie, wat moet je meenemen. Hier is een overzicht:

  • De meest effectieve manier van advertentiefrequentie is herhaling, er zijn minimaal meer dan 10 opnamen nodig om een ​​maximale consumentenattitude te bereiken.
  • Snel bewegende consumptiegoederen profiteren van een grote penetratie van advertenties. Aan de andere kant; voor exclusieve producten; slechts een paar opnamen zijn effectief.   
  • Merkattitude versterken? Lage betrokkenheid en gespreide blootstellingen versterken herhalingseffecten op de houding ten opzichte van het merk.
  • Wilt u uw merk herinnerd en ‘on top of mind’ krijgen? Ingebedde reclame en massale belichtingen, in combinatie met afstand tussen deze belichtingen, versterken de herhalingseffecten op het terugroepen.  

Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format