E-mailmarketing advies - DeLaatbusiness

E-mailmarketing advies

9 min


79
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Een vraag: Kent u iemand die geen e-mail heeft?

Hoogst onwaarschijnlijk, toch?

Het is tenslotte verplicht om voor allerlei dingen een e-mailadres te krijgen – van het openen van een bankrekening tot het aanmelden voor sociale mediaplatforms tot het online boeken van vluchten.

En dat is het niet!

Bijna 3,93 miljard gebruikers hebben e-mailadressen, waarvan de klanten die u probeert te targeten of te behouden al actieve e-mailadressen hebben.

Wat het nog beter maakt, is dat de meeste mensen het niet erg vinden om in te schrijven voor een product- / servicedemo of een leadmagneet in ruil voor hun e-mailadressen. 

Kortom, u krijgt een directe verbinding met uw lead, waar u uw aanbod kunt gebruiken en uw kansen op een verkoop kunt vergroten.

Laten we een paar e-mailstatistieken bekijken terwijl we bezig zijn:

 • Bijna 99% van de consumenten controleert dagelijks hun e-mail.
 • 73% van de millennials ontvangt liever zakelijke communicatie via e-mail.
 • Ongeveer 80% van de zakelijke professionals is van mening dat e-mailmarketing ongelooflijk nuttig kan zijn om klantenbehoud te vergroten.

Naast het bovenstaande ontdekten experts dat e-mailmarketing 40 keer beter is dan het uitvoeren van PPC op sociale media voor het vergroten van klanten en u een gemiddelde ROI van $ 38 geeft voor elke uitgegeven dollar.

Dus waarom zou u de schittering van e-mail niet opnemen in uw marketingstrategie om uw bedrijfsdoelstellingen te bereiken?

Dit brengt ons ook bij onze volgende vraag: waarom mislukken de meeste campagnes ondanks zulke fantastische resultaten?

Welnu, het is niet zo eenvoudig om in de e-mailinbox van mensen te belanden als je zou denken. Ervoor zorgen dat uw e-mail wordt gelezen, is nog een ander obstakel.

Precies waar e-mailmarketingadvies om de hoek komt kijken.

Door gebruik te maken van de expertise en ervaring van een consultant, kunt u sneller en zonder veel moeite grote groepen potentiële klanten bereiken. 

Bovendien kan e-mailmarketing u helpen grote overwinningen te behalen, of het nu uw marketingdoelen of commerciële doelen zijn.

In deze gids zal ons team bij Neil Patel Digital u helpen bij het inhuren van een consultant voor e-mailmarketing, samen met de voordelen voor uw bedrijf.

4 manieren waarop een e-mailmarketingadviseur uw bedrijf kan helpen groeien

Als u merkt dat u de term ‘E-mailmarketingconsulent’ googelt, is de kans groot dat u zich in een van de volgende situaties bevindt:

 • Je hebt geprobeerd meerdere blogposts en YouTube-video’s door te nemen die je vertellen hoe je goede e-mailcampagnes voert, maar het werkte nog steeds niet.
 • U bent niet succesvol geweest met guru’s voor e-mailmarketing of e-mailmarketingbureaus, ondanks dat u een bom aan uw campagnes hebt uitgegeven.
 • U bent moe van het verzenden van slechte e-mails en overweegt zelfs Sundar Pichai te vragen hoe u uw geld kunt koppelen aan uw resultaten.

Het feit dat u een e-mailmarketingconsulent wilt inhuren, betekent dat u één ding wilt: bedrijfsgroei.

Als u nog geen consultant heeft, is de kans groot dat u niet zoveel uit marketing haalt als mogelijk.

Tegelijkertijd moeten we erop wijzen dat e-mailmarketing geen cookie-cutter-aanpak heeft . 

De consultant die u kiest, moet in staat zijn om met een oplossing te komen, rekening houdend met de unieke uitdagingen waarmee uw bedrijf wordt geconfronteerd, samen met andere factoren zoals uw bedrijfsdoelstellingen en budget.

Hier volgen enkele manieren waarop een e-mailmarketingconsulent kan helpen bij het formuleren van een authentieke en winnende marketingstrategie:

Maak e-mailmarketing gemakkelijker voor u

E-mailmarketing is eenvoudig – maar alleen aan de oppervlakte.

Zelfs na bijna elke dag e-mails te hebben geschreven, kan het een uitdaging zijn om een ​​effectieve e-mailmarketingcampagne op te zetten.

U kunt natuurlijk een e-mail schrijven en deze naar uw abonnees sturen. Maar of u resultaten boekt of niet, is een ander verhaal.

Het schrijven van een marketing-e-mail is iets heel anders dan het schrijven van een gewone zakelijke of persoonlijke e-mail. Je moet veel nadenken en moeite doen – iets waar een e-mailmarketingconsulent bij kan helpen.

Deze adviseurs begrijpen de nuances die komen kijken bij het samenstellen van een goede e-mail . En aangezien dit veel knowhow en vaardigheid vereist, is het een taak die beter aan experts wordt overgelaten.

Kunt u het zelf nog uitzoeken? Waarschijnlijk.

Maar heb je de tijd om een ​​complexe nieuwe vaardigheid te leren, zoals het schrijven van effectieve marketing-e-mails? Waarschijnlijk niet.

Het vinden van een consultant is een perfecte kortere weg naar het hele marketingproces, waar u snellere en betere resultaten krijgt.

Geen tijd- of geldverspilling

Als je geen sterke achtergrond hebt in e-mailmarketing, zal het grootste deel van je tijd – of welke medewerker je ook de verantwoordelijkheid geeft om je e-mailmarketing te runnen – besteed worden aan leren, aanpassen en dingen uitzoeken.

U verliest dus niet alleen tijd, maar u verliest ook voldoende geld aangezien e-mailmarketing een prijzige aangelegenheid is.

U denkt misschien dat het hebben van een consultant een extra kostenpost is. In werkelijkheid is het echter meer een investering die de verkoop kan stimuleren en uw bedrijf kan laten groeien, ook zonder dat u geld hoeft te investeren in de leercurve.

Een persoonlijk tintje toevoegen aan e-mailcampagnes

Een gepersonaliseerde e-mailcampagne kan u helpen om effectief met uw publiek om te gaan. Een e-mailmarketingexpert en -strateeg zal een campagne maken die is aangepast aan de kenmerken van de ontvanger. 

Waarom is personalisatie belangrijk, vraag je je af? 

Consultants segmenteren uw abonneelijst op basis van factoren zoals leeftijd, locatie, geslacht, interesses van kopers, koopgedrag, enzovoort. Deze inzichten kunnen vervolgens worden gebruikt om e-mails te creëren die een grotere aantrekkingskracht hebben op de ontvangers, wat op zijn beurt betere resultaten zal opleveren.

Dit is ook een van de belangrijkste redenen waarom u een ervaren e-mailadviseurzou moeten inhuren die weet hoe u e-mailcampagnes moet maken voor verschillende doelgroepen.

E-maillijst koesteren

Een van de grootste voordelen van e-mailmarketing is dat u in contact blijft met potentiële klanten terwijl u nieuwe verkopen stimuleert.

Het hele doel zal echter worden verslagen als je een kleine e-maillijst hebt.

Een e-mailmarketingconsulent kan uw e-mailabonnees voorzien van informatie en oproepen tot actie die mensen subtiel naar de volgende logische actie duwen . Dit kan het downloaden van informatie zijn, het abonneren op nieuwsbrieven of het doen van een aankoop.

Bovendien kent de consultant de kunst van het creëren van effectieve getriggerde berichten voor specifieke doeleinden, zoals het verlaten van een winkelwagentje, welkomstberichten, post-aankoop en transactionele e-mails.

Aan de slag met een e-mailmarketingconsulent

Elke e-mailmarketingcampagne vereist een gedegen strategie die de juiste doelgroep trekt en resultaten oplevert.

Over het algemeen begint het met het definiëren van uw doelgroep en het samenstellen van een e-maillijst. Als u met een e-mailmarketingconsultant werkt, wordt u echter de meeste van deze last uit handen genomen.

Het volgende is een stapsgewijze handleiding om u op weg te helpen met een consultant om de efficiëntie van uw e-mailcampagnes te verbeteren:

Het inhuren van de juiste e-mailmarketingexpert

Voordat u begint met het opstellen van strategieën en het implementeren van plannen, moet u de juiste persoon hebben om uw campagne te beheren.

U kunt de geschiktheid van een aankomend consulent bepalen door hem de volgende vragen te stellen:

 1. Is de e-mailmarketingconsulent capabel genoeg om onderliggende strategieën voor zijn marketingcampagne te ontwikkelen?
 2. Kunnen ze meerdere succesvolle e-mailcampagnes opzetten en beheren?
 3. Wat is hun aanpak bij het ontwerpen en maken van promotionele e-mails?
 4. Beschikken ze over de nodige creatieve en technische vaardigheden?
 5. Zijn ze comfortabel met het gebruik van e-mailmarketinganalyses om e-mailcampagnes te controleren?
 6. Hoe bekend zijn ze met e-mailmarketingtools en best practices voor SEO en SMM voor optimalisatie?

De lijst is lang maar noodzakelijk om u te helpen de juiste pasvorm te bepalen. U kunt freelancers inhuren op platforms zoals Upwork of Reddit of kiezen voor meer ervaren consultants die potentiële klanten meestal vragen om een ​​aanvraagformulier in te vullen.

Houd ontdekkingssessies

U moet regelmatig overleggen met de door u geselecteerde consultant om er zeker van te zijn dat u allebei op dezelfde lijn zit als het gaat om uw zakelijke doelstellingen en budget.

Gebruik dit als een kans om uw verwachtingen van deze campagnes te bespreken , hoe u verwacht dat ze zullen presteren en eventuele andere overwegingen die u mogelijk heeft.

Tegelijkertijd maakt dit de e-mailmarketingconsultant bewust van uw doelstellingen en doelen. Wees bij het bespreken van strategieën altijd openhartig over uw visie en het soort geld dat u graag uitgeeft.

Bekijk de campagnestrategie

In deze fase zal de adviseur zijn expertise en kennis gebruiken om een ​​raamwerk voor de marketingcampagne te bedenken.

U kunt het hele plan gedetailleerd bekijken voordat u groen licht geeft. Als u wijzigingen wilt aanbrengen, laat dit dan aan de adviseur weten.

Dit moet het type en het aantal e-mails bevatten dat moet worden verzonden, welke tools moeten worden gebruikt, hoe e-mailsegmentatie, personalisatie en automatisering moeten worden geïmplementeerd, enzovoort.

Geef de laatste gang van zaken

Zodra u een e-mailmarketingcampagne start, kunt u niet verwachten dat het resultaat onmiddellijk en positief is.

Zoals elk ander proces is er een leercurve bij betrokken .

Binnen de eerste paar weken krijgen u en uw consultant een idee over het soort e-mails en CTA’s waarop uw doelgroep het meest reageert, de abonnees die uw e-mails daadwerkelijk openen en degenen die dat niet doen.

De inzichten die u opdoet, kunnen worden geïmplementeerd in toekomstige campagnes, wat de algehele inspanning kan vergroten en u kan helpen betere resultaten te behalen.

Houd de campagneprestaties in de gaten

De e-mailmarketingconsulent verzamelt, analyseert en geeft u nuttige inzichten over de gelanceerde campagne.

Afhankelijk van de resultaten zullen ze hun vaardigheden en kennis gebruiken om tweaks voor te stellen voor het schrijven van betere e-mails en het maken van andere aanpassingen.

U kunt uw budget ook indien nodig aanpassen. Het belangrijkste doel is tenslotte om de vooraf bepaalde doelstellingen te behalen – of het nu gaat om meer leads, meer klikfrequenties of meer verkopen.

Onthoud dat u het hele proces moet blijven volgen en indien nodig aanpassingen moet blijven doen, zelfs wanneer uw e-mailcampagne beter begint te presteren.

Het meten van de ROI van e-mailmarketingadviesdiensten

E-mail levert u geld op op een van de volgende twee manieren: productverkoop en leadconversie. 

Dit blijft waar ongeacht uw branche en wordt in feite door bedrijven gebruikt om hun bedrijf te laten groeien en hogere inkomsten te genereren.

Voordat we de twee concepten in meer detail bespreken, moet u de cruciale key performance indicators (KPI’s) kennen die betrokken zijn bij de fascinerende wereld van e-mailmarketing.

Hier zijn er een paar:

 • Het aantal afgeleverde e-mails
 • Het aantal geopende e-mails
 • Klikfrequentie
 • Klik om tarief te openen
 • Afmeldingspercentage
 • Bouncepercentage – harde bounce (permanent) en zachte bounce (tijdelijk)
 • Spam klachten
 • Sociale aandelen
 • Voorwaarts

Product verkoop

De verkoop van een product of dienst is het voor de hand liggende einddoel voor elke ondernemer.

Een adviseur moet uw abonnee ertoe kunnen brengen iets van uw website te kopen na het lezen van uw e-mail. En hoewel dit misschien eenvoudig klinkt, kan het verrassend complex zijn.

De expert moet aan alle basisprincipes van een goede e-mail werken, zoals een boeiende hoofdtekst, een opvallende onderwerpregel en passende visuals.

Deze e-mails moeten de ontvangers door de vier fasen van het aankoopproces leiden: bewustwording, overweging, beslissing en plezier.

Leadconversie

Zoals de naam al doet vermoeden, is het hier de bedoeling om de lead om te zetten in een betalende klant.

Voor degenen onder u die het niet weten: het klanttraject kan behoorlijk lang zijn, waardoor u meerdere keren contact met iemand moet opnemen totdat deze uiteindelijk een aankoop doet.

In dit geval moet uw adviseur werken aan het creëren van overtuigende e-mails die de ontvanger ertoe aanzetten de laatste sprong te wagen.

In dit geval ontvangt uw abonneelijst een reeks e-mails op basis van het verkoopproces met een optie om uw lead aan het einde om te zetten in een betalende klant.

5-punts-checklist voor het vinden van de juiste Facebook-advertentieconsulent

Hieronder hebben we een lijst samengesteld met vijf dingen die u moet controleren bij het vinden van de juiste e-mailmarketingconsulent om bedrijfsgroei te bevorderen:

Ken je doelen

Nadat u alle moeite heeft genomen om de tientallen stappen te doorlopen die nodig zijn om een ​​succesvolle e-mailcampagne te starten , moet u ervoor zorgen dat het resultaat is afgestemd op uw oorspronkelijke bedrijfsdoel.

Hiervoor moet je eerst weten wat dit specifieke doel is.

Uw doelen helpen u bij het selecteren van de doelstellingen van uw advertentiecampagne, het soort advertenties dat u wilt weergeven en hoe u Key Performance Indicators (KPI’s) kunt maken om ervoor te zorgen dat u die doelen behaalt.

Dit in gedachten houdend, zou uw volgende stap het vinden van een consultant moeten zijn die u kan helpen uw doelen te bereiken. Hoewel er veel freelancers op de markt zijn, is het inschakelen van de diensten van hooggekwalificeerde consultants doorgaans een betere keuze vanwege hun grotere expertise en kennis.

Expertise in het creëren van uitstekende e-mails

De primaire taak van een e-mailmarketingconsulent is om u te helpen meer verkopen binnen te halen of leads te genereren via e-mail.

Met andere woorden, ze moeten goed thuis zijn in best practices voor e-mail om de klus te klaren. Bovendien moet de consultant in staat zijn om effectieve en uitvoerbare e-mailmarketingstrategieën te ontwerpen die resultaten opleveren en meer waarde toevoegen aan uw campagne.

Een winnend marketingproces

Verschillende e-mailmarketingconsultants hebben unieke processen als het gaat om het leveren van resultaten. 

Net zoals uw campagne exclusief moet zijn, heeft elke consultant een innovatief denkproces en ook een aparte stijl om dingen te doen .

Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het proces van de adviseur overeenkomt met het uwe om botsingen te voorkomen.

Relevante ervaring met referenties om claims terug te vorderen

E-mailmarketing is allesbehalve een smal begrip.

Dit is precies waarom we aanbevelen om de diensten van hooggekwalificeerde consultants in te schakelen, die meestal bestaan ​​uit een team van specialisten, die u diepgaande kennis geven om elk aspect van het e-mailmarketingproces als geheel met elkaar te verbinden.

Dit omvat copywritingvaardigheden, technische vaardigheden, e-mail- en webanalyses en kennis over e-mailmarketingtools.

Een vooraanstaande portfolio en getuigenissen

Zoek altijd een adviseur die praktijkervaring heeft getoond en met een diverse groep klanten heeft gewerkt.

Een diverse klantenkring zou zorgen voor een beter begrip van hoe effectieve e-mails kunnen worden verzonden naar ontvangers met verschillende ideologieën, denkprocessen en overtuigingen.

Naast het portfolio zijn getuigenissen van klanten even belangrijk. Voordat u het contract ondertekent, moet u de klantrecensies lezen om een ​​idee te krijgen van de professionaliteit en werkethiek van de e-mailmarketingconsulent.

Afsluiten

Als u e-mailmarketing goed wilt doen, maar niet over de benodigde interne middelen beschikt, is een adviesbureau wellicht de beste keuze.

Door de diensten van een e-mailmarketingconsultant in te huren, bent u verzekerd van deskundige ondersteuning tijdens uw marketingstrategie en kunt u echte resultaten behalen die echt ten goede komen aan uw merk.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format