Amerikanen willen dat Facebook en TikTok worden verbannen vanwege privacykwesties - DeLaatbusiness

Amerikanen willen dat Facebook en TikTok worden verbannen vanwege privacykwesties

2 min


138
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

De online wereld bevindt zich midden in een privacycrisis . Bedrijven volgen gebruikers om hen te voorzien van gepersonaliseerde advertenties, maar mensen zijn deze activiteit beu. Vorig jaar had  een op de vijf mensen  een app verwijderd vanwege privacyproblemen. Nu wordt algemeen aangenomen dat bedrijven hun privégesprekken bespioneren.

Volgens een  recent onderzoek van WhistleOut gelooft 85 procent van de respondenten dat ten minste één technologiebedrijf hen momenteel bespioneert. Bovenaan de lijst staan Facebook (68 procent) en TikTok (53 procent), van wie velen denken dat ze de privacywetten overtreden. Vooral TikTok heeft  recent een golf van haat gezien  als Chinees bedrijf dat in het bezit is van Amerikaanse gebruikersdata.

Instagram had 43 procent van de respondenten die de app als een punt van zorg bestempelen, dus de associatie met Facebook helpt gebruikers niet om zich veiliger te voelen. Andere grote technologiebedrijven, waaronder Google (45 procent) en Amazon (38 procent), stonden bovenaan de lijst. Ondertussen lijken de inspanningen van Apple om gebruikersgegevens te beveiligen, wat goodwill bij de respondenten te hebben opgeleverd – het is zo ver op de lijst beland.

Velen geloven echter dat het zelfs verder gaat dan alleen het bijhouden van advertenties. Een overweldigende 80 procent van de respondenten gelooft dat deze bedrijven daadwerkelijk naar hun telefoongesprekken luisteren. Nogmaals, Facebook (55 procent) en TikTok (40 procent) scoorden hoger wat betreft zorgen dan bedrijven met ingebouwde spraakassistenten, zoals Google, Amazon en Apple. Dit zegt meer over hoe onbetrouwbare mensen Facebook en TikTok vinden dan over het vertrouwen dat ze hebben in Alexa, Siri en Google Assistant.

Ondanks dat respondenten denken dat deze bedrijven hen bespioneren, weet 57 procent niet eens wat de bedrijven doen met de informatie die ze verzamelen. Hoewel slechts 24 procent gelooft dat deze bedrijven spioneren om hun advertenties en inhoud af te stemmen op gebruikers, beweert tweederde van de deelnemers dat ze een advertentie of een specifiek product hebben gezien of gehoord op de app of website van een groot technologisch bedrijf, nadat ze er alleen maar over hadden gepraat. product maar nooit online naar dat product zoeken.

Op de vraag wat ze van plan zijn te doen om hun privacy tegen deze apps te beschermen, gaf 40 procent van de deelnemers aan TikTok te hebben verwijderd of niet meer te gebruiken. Nog eens 18 procent zei dat ze de Facebook-app hadden verlaten vanwege privacykwesties .

Terwijl TikTok doorgaat met het bestrijden van een naderend verbod van de Amerikaanse overheid, vond 57 procent van de respondenten dat ten minste één groot technologiebedrijf zou moeten worden verboden vanwege het schenden van de privacy van gebruikers. Gevraagd naar specifieke apps gaf 37 procent van de deelnemers aan dat TikTok verboden moest worden, terwijl 20 procent Facebook zei en nog eens 13 procent Instagram.

Als u zich zorgen maakt over uw online privacy , kunt u Facebook vertellen om te stoppen met het volgen van  uw internetactiviteit  en te voorkomen dat Google  uw locatie bijhoudt . Er zijn ook apps die uw gegevens kunnen  beveiligen en een  VPN kan uw internetactiviteiten verbergen.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *