Burger King reageert op klachten over McDonald's op Facebook - DeLaatbusiness
e-commerce chatbots

Burger King reageert op klachten over McDonald’s op Facebook

1 min


117
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Als een merk zich wil onderscheiden van de massa, moet het een beetje creatief worden met zijn marketingcampagnes, vooral op  sociale media , en dat geldt zelfs voor de grootste merken. Burger King ‘s nieuwste marketingtactiek? Target Facebook-gebruikers die klagen over McDonald’s.

Zoals  Adweek meldt , lanceerde reclamebureau Uncle Gray onlangs een nieuwe en slimme sociale media-campagne voor Burger King Denemarken, gericht op zijn grootste rivaal McDonald’s. Het slimme is dat de campagne niet rechtstreeks op McDonald’s was gericht, maar zich richtte op ontevreden klanten die klagen en reageren op de Facebook-pagina van McDonald’s.

Klantenservicemedewerkers die voor Burger King werkten, kregen de taak klachten over McDonald’s en zijn service te lezen en erop te reageren. De reacties zijn allemaal “leuk”, maar wat nog belangrijker is, is een link om gratis een Whopper te pakken. Een klant van McDonald’s klaagde bijvoorbeeld over twee uur wachten bij een McDrive, waarop Burger King reageerde met “Nou, iedereen kan een langzame dag hebben in fastfood . Hier is een snelle Whopper.”

“Klantenservice maakt een groot deel uit van de hele gastervaring, en we hebben niet goed genoeg werk geleverd om online voor onze gasten te zorgen”, zegt Daniel Schröder, marketingdirecteur bij Burger King Zweden en Denemarken. “Toen we dit aanpakken, realiseerden we ons dat er nog meer hamburgerfans zijn die een antwoord verdienen. We hebben gedaan wat we konden om te helpen, in de hoop dat wat op de vlam gegrilde Whopper-liefde kan helpen om dingen weer beter te maken.”

We kunnen zien hoe goed deze campagne werkte door af te wachten of deze door Burger King in andere delen van de wereld wordt gekopieerd. Het komt ook samen met een toezegging van het bedrijf om binnen 48 uur op alle vragen op Facebook te reageren, wat McDonald’s zou moeten stoppen, aangezien het een of andere vorm is om het idee te kopiëren.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format