Bestanden uploaden van een WordPress-formulier naar Google Drive

6 min


121

Wilt u bestanden vanuit een WordPress-contactformulier naar Google Drive verzenden?

Normaal gesproken uploaden uw formulierplug-ins alle bestanden rechtstreeks naar uw WordPress-site. U kunt ze echter ook automatisch naar Google Drive uploaden om ze veilig te bewaren en gemakkelijker te kunnen delen.

In dit artikel laten we u zien hoe u eenvoudig bestanden kunt uploaden van een WordPress-formulier naar Google Drive.

Bestanden uploaden van een WordPress-formulier naar Google Drive

Waarom bestanden uploaden van uw WordPress-formulier naar Google Drive?

Normaal gesproken kunt u uw WordPress-plug-in voor het maken van formulieren gebruiken om een ​​veld voor het uploaden van bestanden toe te voegen en de geüploade bestanden op uw website te bewaren.

Maar wat als u de geüploade bestanden wilt delen met iemand die geen toegang heeft tot het WordPress-beheergebied?

Hier komt Google Drive om de hoek kijken. Met Google Drive kun je bestanden in de cloud opslaan en ze gemakkelijk met iedereen delen. Het geeft je ook gemakkelijk toegang tot bestanden vanaf elk apparaat zonder in te loggen op je WordPress-site.

Als u bijvoorbeeld een sollicitatieformulier maakt en om cv’s vraagt, kunt u die bestanden automatisch rechtstreeks naar Google Drive uploaden en met anderen in uw team delen.

Een ander scenario is wanneer u een wedstrijd organiseert waarbij gebruikers foto’s uploaden of artikelen indienen om deel te nemen.

Door die inzendingen rechtstreeks naar Google Drive te verzenden, bespaart u schijfruimte op uw website. Tegelijkertijd bewaart het die bestanden veilig op een externe cloudlocatie.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken hoe we eenvoudig WordPress-formulieruploads naar Google Drive kunnen verzenden.

Uw WordPress-formulier maken en voorbereiden in WPForms

Voor deze tutorial zullen we WPForms gebruiken . Het is de meest populaire plug-in voor contactformulieren voor WordPress met meer dan 3 miljoen actieve installaties. Het wordt geleverd met een eenvoudige interface voor slepen en neerzetten waarmee u eenvoudig elk type formulier kunt maken.

Vervolgens gaan we een tool genaamd Zapier gebruiken om WPForms te verbinden met Google Drive.

Zapier fungeert als een brug om gegevens tussen twee verschillende apps te verzenden, zonder dat je code hoeft te gebruiken. Het integreert naadloos met meer dan 2000+ apps.

Opmerking: je hebt de Pro-versie of hoger nodig om toegang te krijgen tot de Zapier-add-on voor WPForms.

Een bestandsuploadformulier maken in WPForms

Eerst moet u de WPForms- plug-in op uw website installeren en activeren . 

Vervolgens heeft u een formulier nodig dat de bezoekers van uw website kunnen gebruiken om u bestanden te sturen. 

Belangrijk: deze methode werkt alleen met één bestand. Het werkt niet met meerdere bestanden van één formulierinzending.

Nadat u uw formulier heeft ingesteld, moet u het aan uw website toevoegen. Om dit te doen, bewerkt u eenvoudig het bericht of de pagina waar u het formulier wilt hebben.

Klik in het berichtbewerkingsscherm op de knop + om een ​​nieuw blok toe te voegen. Zoek daarna naar het WPForms-blok en voeg het toe aan uw inhoudsgebied.

Een WPForms-blok toevoegen aan een bericht of pagina

Publiceer vervolgens uw pagina of post om uw formulier live te zetten. Als je dit eenmaal hebt gedaan, ga je gang en maak je een testinvoer. Dit wordt gebruikt om de verbinding tussen WPForms en Google Drive op te zetten en te testen.

Dit is onze testinzending:

Het ingevulde uploadformulier, inclusief foto (.jpg)

Voorbereiden om WPForms met Zapier te verbinden

We gaan Zapier gebruiken als een brug tussen WPForms en Google Drive. Om dit te doen, moet u de WPForms Zapier-add-on installeren en activeren.

Ga in je WordPress-admin naar de pagina WPForms »Addons en zoek de Zapier-add-on. Ga je gang en klik op de link ‘Add-on installeren’ om het te installeren en te activeren:

De Zapier-add-on voor WPForms installeren

Vervolgens moet u de pagina WPForms »Instellingen» Integraties bezoeken . Klik eenvoudig op het Zapier-logo om uw Zapier API-sleutel te krijgen. U heeft dit nodig om Zapier met WPForms te verbinden.

De Zapier API-sleutel ophalen van WPForms

Kopieer de API-sleutel ergens op een veilige plaats of houd dit tabblad open. U heeft de API-sleutel nodig in een latere stap.

Een Zap maken om bestanden van uw websiteformulier naar Google Drive te verzenden

Zodra u uw formulier gereed heeft, gaat u naar de Zapier-website . U moet een gratis account aanmaken of inloggen op uw bestaande account.

Klik in je Zapier-dashboard op de ‘Make a Zap’-knop om aan de slag te gaan. Dit opent de configuratiewizard.

Let op: Zapier gebruikt het woord ‘zap’ voor een proces met een trigger en een actie. Onze trigger is een bezoeker die het formulier invult, en onze actie zal de bestanden die aan het formulier zijn toegevoegd, naar Google Drive verzenden.

Bovenaan het scherm moet je een naam kiezen voor je zap. Als je dat eenmaal hebt gedaan, is het tijd om de trigger in te stellen.

Eerst moet u WPForms selecteren in het vak ‘App en evenement kiezen’. Typ gewoon ‘WPForms’ in de zoekbalk om het te vinden:

De WPForms-app kiezen in Zapier

U wordt nu gevraagd om een ​​triggergebeurtenis te selecteren. Dit wordt standaard ingesteld op ‘Nieuw formulierinvoer’, dus u hoeft alleen maar op de knop ‘Doorgaan’ te klikken.

Een triggergebeurtenis kiezen in Zapier

Nu zal Zapier u vragen om u aan te melden bij WPForms. Ga je gang en klik op de knop ‘Aanmelden bij WPForms’.

Klik op de knop om u aan te melden bij WPForms

U zou dan een pop-upvenster moeten zien. Hier moet u de API-sleutel invoeren die u eerder heeft gevonden.

U moet ook de URL van uw website ( domeinnaam ) toevoegen.

Voer uw API-sleutel uit WPForms en de URL van uw website in

Nadat u die gegevens heeft ingevoerd, klikt u op de knop ‘Ja, doorgaan’ om verder te gaan.

Vervolgens zal Zapier u vragen om uw bestandsuploadformulier te selecteren in een vervolgkeuzelijst. Ga je gang en klik op de naam van je formulier:

Selecteer uw bestandsuploadformulier in de vervolgkeuzelijst in Zapier

Nadat u het juiste formulier heeft geselecteerd, moet u op de knop ‘Testtrigger’ klikken om er zeker van te zijn dat Zapier correct met uw formulier is verbonden.

Je trigger testen in Zapier

Nadat u op die knop heeft geklikt, zou u een bericht moeten zien dat Zapier een testitem heeft gevonden. U ziet de gegevens op het scherm:

De gegevens voor het test-WPForms-item bekijken

Klik op de knop ‘Doorgaan’ om door te gaan naar het actiegedeelte van de Zap. Hier moet je je tweede app kiezen, Google Drive.

De Google Drive-app kiezen als actie voor de zap

Vervolgens ziet u de vervolgkeuzelijst voor het kiezen van een actie-evenement. Hier moet u de optie ‘Bestand uploaden’ selecteren en vervolgens klikken om door te gaan.

Kies 'Upload File' als de actie voor de zap

Zapier zal u nu vragen om in te loggen op uw Google Drive-account:

Aanmelden bij Google Drive wanneer daarom wordt gevraagd door Zapier

Zodra u dit heeft gedaan, klikt u op de knop Doorgaan om verder te gaan:

Zapier en Google Drive zijn nu verbonden

Nu is het tijd om in te stellen waar u de bestanden wilt hebben in uw Google Drive. Klik eenvoudig op de vervolgkeuzelijst Drive om te selecteren of u uw persoonlijke schijf of een gedeelde schijf wilt gebruiken.

Klik vervolgens op de vervolgkeuzelijst Map om de map te selecteren die u wilt gebruiken.

Selecteer de Google Drive die u wilt gebruiken plus de map waarin u de geüploade bestanden wilt plaatsen

Vervolgens moet u Zapier vertellen welk (e) bestand (en) u wilt uploaden. Selecteer onder de vervolgkeuzelijst Bestand het uploadveld op uw formulier:

Kies het juiste veld (het veld voor het uploaden van bestanden) uit uw formulier op basis van de testgegevens

Daarna kunt u de andere instellingen leeg laten en op de knop Doorgaan klikken om verder te gaan.

Zapier vraagt ​​je nu om je Zap te testen door een uploadbestand naar Google Drive te sturen. Klik gewoon op de knop Testen en doorgaan om dit te doen:

Het testbestand verzenden naar Google Drive met Zapier

Hierdoor worden de bestanden die u in uw testformulier heeft geüpload naar Google Drive gestuurd. Ga je gang en controleer je Google Drive-map voor de bestanden:

Het geüploade bestand bekijken in Google Drive

Zodra u zeker weet dat uw zap werkt zoals bedoeld, klikt u eenvoudig op de knop ‘Zap inschakelen’ om deze live te maken:

Zet je zap aan als je klaar bent

Nu worden alle bestanden die via uw bestandsuploadformulier worden verzonden, automatisch geüpload naar de door u gekozen Google Drive-map.

WPForms bewaart altijd een back-up van alle bestanden op uw WordPress-hostingaccount voor het geval de Zapier API uitvalt.

Houd er rekening mee dat als u veel formulierinzendingen met grote bestanden ontvangt, dit meer opslagruimte in uw Google Drive in beslag neemt. In ons bedrijf gebruiken we het G Suite Business-abonnement om onbeperkte opslagruimte te krijgen.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het leren uploaden van bestanden van een WordPress-formulier naar Google Drive. 


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format