Google Agenda-evenementen toevoegen vanuit uw WordPress-contactformulier - DeLaatbusiness

Google Agenda-evenementen toevoegen vanuit uw WordPress-contactformulier

7 min


129
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wil je evenementen vanuit je WordPress-contactformulier rechtstreeks naar Google Agenda sturen?

Misschien gebruikt u Google Agenda om boekingen aan te nemen, of misschien heeft u een contactformulier waarmee klanten een gesprek met u kunnen boeken. U kunt die evenementen automatisch toevoegen aan uw Google-agenda.

In dit artikel laten we u zien hoe u eenvoudig Google Agenda-evenementen kunt toevoegen vanuit uw WordPress-contactformulier. Rr

Google Agenda-evenementen toevoegen vanuit een WordPress-contactformulier

Waarom Google Agenda-evenementen toevoegen vanuit een WordPress-formulier?

Normaal gesproken kunt u een contactformulier aan uw WordPress-website toevoegen en meldingen ontvangen via e-mail of in uw WordPress-dashboard.

U kunt een contactformulier gebruiken om klanten in staat te stellen afspraken te maken , teruggebeld te worden, een offerte op te vragen en meer. Het handmatig beheren van contactformulierleads is echter niet erg efficiënt en u kunt daardoor klanten verliezen.

Dit is waar Google Agenda kan helpen. Het werkt op elk apparaat en u kunt direct meldingen / herinneringen ontvangen voor elke agenda-afspraak.

Het automatisch verzenden van uw formulierinvoer naar Google Agenda zorgt ervoor dat u geen boekingen, afspraken, bestellingen en oproepen mist.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken hoe u eenvoudig een Google Agenda-evenement kunt maken op basis van uw WordPress-formulierinvoer.

Uw contactformulier en Google Agenda verbinden

Voor deze tutorial gebruiken we WPForms , de beste formulierbouwer voor WordPress . Het wordt geleverd met een intuïtieve interface voor slepen en neerzetten waarmee u eenvoudig elk type formulier kunt maken.

We gebruiken dan Zapier om uw contactformulier te koppelen aan Google Agenda. Zapier werkt als een brug en verbindt 2 verschillende apps zonder enige code.

Laten we beginnen.

Uw contactformulier maken in WPForms

Eerst moet u de WPForms- plug- in installeren en activeren . Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie .

Opmerking: je hebt de Pro-versie of hoger nodig om de Zapier-add-on voor WPForms te gebruiken.

Ga na activering naar de pagina WPForms »Instellingen en voer uw licentiesleutel in. U vindt uw licentiesleutel in uw accountgedeelte op de WPForms-website.

Uw licentiesleutel invoeren voor WPForms

Nu is het tijd om uw contactformulier te maken. Als je al een contactformulier hebt ingesteld, bewerk het dan door naar de WPForms »All Forms- pagina te gaan en op de naam te klikken.

Ga anders naar de WPForms »Add New- pagina in uw WordPress-admin om de WPForms-builder te starten en een nieuw formulier te maken.

We gaan een eenvoudig contactformulier gebruiken met toegevoegde datum- / tijdvelden voor de begin- en eindtijd van het gesprek.

Een oproepboekingsformulier maken in WPForms

Tip: Wilt u in plaats daarvan een speciaal evenementformuliersjabloon gebruiken? Installeer eenvoudig de add- on Formulier-sjablonen onder WPForms »Add-ons voor toegang tot het Event Planner-formulier en tientallen andere sjablonen.

Nadat u uw formulier heeft ingesteld, moet u het toevoegen aan uw WordPress-site . Bewerk eenvoudig de pagina (of post) waar u deze wilt opnemen, of voeg een nieuwe toe door naar Pagina’s »Nieuwe toevoegen te gaan .

Eerst moet u op het + -pictogram klikken om een ​​nieuw blok toe te voegen. Zoek vervolgens naar het WPForms-blok en voeg het toe aan uw inhoudsgebied:

Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het maken van een contactformulier voor meer gedetailleerde instructies .

Nadat u uw formulier aan uw website heeft toegevoegd, kunt u doorgaan en de pagina publiceren of een voorbeeld bekijken.

Zorg ervoor dat u een testinzending indient met uw formulier. Deze testinvoer is nodig om de verbinding tussen WPForms en Google Agenda op te zetten en te controleren.

Hier is onze testinschrijving, met naam, e-mail, datum, begin- en eindtijd, plus een bericht:

Een testinvoer maken voor uw contactformulier of boekingsformulier

Voorbereiden om WPForms en Zapier te verbinden

We gaan Zapier gebruiken om WPForms en Google Calendar te koppelen. Dit betekent dat u de WPForms Zapier-add-on moet installeren en activeren.

Ga gewoon naar de WPForms »Addons- pagina in uw WordPress-admin. Zoek naar de Zapier-add-on en klik vervolgens op de knop ‘Add-on installeren’ om deze te installeren en te activeren.

De Zapier-add-on voor WPForms installeren

Nu moet je de WPForms »Instellingen» Integraties pagina bezoeken. Vanaf hier hoeft u alleen maar op het Zapier-logo te klikken om een ​​API-sleutel te krijgen.

Misschien wilt u uw API-sleutel ergens op een veilige plek kopiëren of uw tabblad open houden. Je hebt dit later nodig om Zapier te verbinden met je WPForms-account.

Uw Zap maken om gegevens van uw contactformulier naar Google Agenda te verzenden

Nu is het tijd om naar de Zapier-website te gaan . Als je nog geen account hebt, ga je gang en maak hier een gratis account aan.

Nadat u bent ingelogd op het Zapier-dashboard, klikt u op de knop ‘Maak een Zap’. Dit staat linksboven in het scherm.

Klik op de knop om uw Zap te maken

Opmerking: in Zapier is een ‘Zap’ een proces dat zowel een trigger als een actie heeft. In dit geval is onze trigger iemand die het contactformulier invult, en onze actie is om een ​​nieuw evenement in Google Agenda te maken.

Nu moet je je Zap een naam geven bovenaan het scherm. Daarna is het tijd om de trigger in te stellen.

Typ eerst ‘WPForms’ in de zoekbalk voor het vak ‘App en evenement kiezen’. Klik vervolgens op het WPForms-pictogram dat verschijnt:

Selecteer WPForms als uw trigger-app in Zapier

Zapier vult automatisch de triggergebeurtenis van ‘Nieuw formulierinvoer’ in, dus u hoeft alleen maar op de knop Doorgaan te klikken.

Een triggergebeurtenis kiezen in Zapier

Vervolgens zal Zapier u vragen om in te loggen op uw WPForms-account. Klik gewoon op de knop ‘Aanmelden bij WPForms’ om dit te doen:

Klik op de knop om in te loggen bij WPForms

U zou nu een pop-upvenster moeten zien, waarin u uw API-sleutel moet invoeren. Dit is de API-sleutel die je eerder vond op de WPForms »Instellingen» Integraties pagina in je WordPress admin.

U moet ook de URL ( domeinnaam ) van uw website toevoegen.

Voer uw API-sleutel uit WPForms en de URL van uw website in

Klik daarna op de knop ‘Ja, doorgaan’ om naar de volgende stap te gaan.

Zapier zal u nu vragen om uw contactformulier uit de vervolgkeuzelijst te selecteren. Als u verschillende formulieren op uw site heeft, zorg er dan voor dat u de juiste selecteert:

Het juiste contactformulier selecteren in Zapier

Ga vervolgens door en klik op de testtriggerknop:

Je trigger testen in Zapier

Zapier zou nu het testitem vinden dat u eerder hebt gemaakt en de gegevens op het scherm weergeven:

De gegevens van het testcontactformulier dat Zapier heeft gevonden

Klik op de knop ‘Doorgaan’ en je gaat naar het actiegedeelte van de Zap. Hier moet je je tweede app, Google Agenda, kiezen.

Google Agenda selecteren als uw actie-app

Klik vervolgens op de vervolgkeuzelijst ‘Actie-evenement kiezen’ en selecteer de optie ‘Gedetailleerd evenement maken’:

Selecteer 'Maak gedetailleerd evenement' als het actie-evenement voor Google Agenda

Zapier vraagt ​​u nu om u aan te melden bij uw Google Agenda-account:

Log in op uw Google Agenda-account wanneer daarom wordt gevraagd door Zapier

Je moet Zapier toestemming geven om toegang te krijgen tot je Google-agenda, anders kan het geen evenementen maken:

Geef Zapier toestemming voor toegang tot uw Google-agenda

Nadat u zich heeft aangemeld bij Google Agenda, klikt u op de knop Doorgaan om door te gaan.

Vervolgens ziet u de sectie Gedetailleerde gebeurtenis aanpassen. Hier moet u de juiste kalender selecteren uit de eerste vervolgkeuzelijst:

Kies welke kalender je wilt gebruiken met de Zap

Zodra je dat hebt gedaan, typ je een evenementoverzicht voor het evenement in. We gaan Client Call gebruiken voor die van ons. U kunt hier ook een formulierveld kiezen, als u hiervoor een geschikt veld op uw formulier heeft.

Typ een samenvatting voor uw Google Agenda-afspraak, bijvoorbeeld 'Klantoproep'

Voor de evenementbeschrijving gebruiken we het bericht van het formulier. Klik gewoon op het beschrijvingsvak en klik vervolgens op het veld van uw formulier dat u wilt gebruiken. Uw testgegevens worden naast de veldnaam weergegeven:

Selecteer het formulierveld dat u wilt gebruiken voor de beschrijving van de Google Agenda-afspraak

U kunt hier andere velden in opnemen, zoals de naam en / of het e-mailadres van de persoon.

U moet er ook voor zorgen dat u de begindatum en -tijd en de einddatum en -tijd toevoegt. Klik nogmaals op het vak en selecteer het juiste veld uit uw formulier:

Selecteer de juiste velden van uw formulier voor de start- en eindtijden van het evenement

Mogelijk wilt u ook het e-mailadres opnemen van de persoon die de oproep of het evenement heeft geboekt. Dit betekent dat ze een uitnodiging ontvangen, zodat ze de afspraak gemakkelijk aan hun eigen agenda kunnen toevoegen:

Voer het veld in voor het e-mailadres van de deelnemer als je hem een ​​Google Agenda-uitnodiging wilt sturen

U kunt hier ook andere instellingen wijzigen. Als u tevreden bent met uw instellingen, klikt u op de knop Doorgaan.

Nu geeft Zapier je de mogelijkheid om je Zap uit te testen. Eerst zie je de details van wat er naar Google Agenda wordt verzonden:

De details van de testgebeurtenis die naar Google Agenda worden verzonden

Klik hieronder op de knop ‘Testen en doorgaan’ om uw Zap te testen:

Klik op de knop 'Testen en doorgaan' om de gegevens van het testitem naar Google Agenda te verzenden

Ga vervolgens door en bekijk uw Google-agenda om te controleren of het testevenement met succes is toegevoegd:

De details bekijken van de afspraak die is toegevoegd aan Google Agenda

Nu is het tijd om je Zap aan te zetten door op de blauwe knop te klikken:

Zet je Zap aan als je klaar bent

Tip: Als je evenement op het verkeerde moment van de dag is toegevoegd, controleer dan de tijdzone-instellingen in je Zapier-profiel. Als deze niet kloppen, stel ze dan in op de juiste tijdzone en test je Zap opnieuw.

Dat is het. De gegevens in uw contactformulier worden nu automatisch naar uw Google Agenda gestuurd.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen te leren hoe je Google Agenda-evenementen kunt toevoegen vanuit je WordPress-contactformulier.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *