Hoe de voettekst(footer) in WordPress te bewerken - DeLaatbusiness

Hoe de voettekst(footer) in WordPress te bewerken

6 min


106
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Moet u het voettekstgedeelte van uw WordPress-website bewerken? Het voettekstgebied verschijnt onder aan elke pagina op uw WordPress-site.,

Er zijn verschillende manieren waarop website-eigenaren dit gebied kunnen gebruiken en het nuttiger kunnen maken voor de bezoekers van hun website.

In dit artikel laten we u zien hoe u de voettekst in WordPress bewerkt.

Uw voettekst bewerken in WordPress

Wat is de voettekst in WordPress?

De ‘footer’ in WordPress is het onderste deel van uw website dat verschijnt na het inhoudsgebied. Het verschijnt normaal gesproken op alle pagina’s van uw website.

Voorbeeld van het voettekstgebied op een door WordPress aangedreven website

Dit deel van de website bevindt zich ver beneden en wordt door de meeste beginners lange tijd genegeerd. Er zijn echter verschillende manieren waarop u dit gebied kunt gebruiken door het nuttiger te maken voor uw gebruikers, WordPress SEO en uw bedrijf.

Alle top WordPress-thema’s worden geleverd met een footer-widgetgebied dat gemakkelijk te bewerken is. U kunt het sjabloonbestand footer.php in uw thema ook zorgvuldig bewerken om ongewenste links uit dit gebied te verwijderen.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken hoe we de voettekst in WordPress gemakkelijk kunnen bewerken. U kunt de volgende links gebruiken om naar de sectie te gaan die u wilt lezen.

Video-instructies

Widgets bewerken in uw voettekst in WordPress

Veel populaire WordPress-thema’s hebben widgetgebieden in de voettekst.

U kunt deze widgetgebieden gebruiken om tekst, afbeeldingen of links naar uw privacybeleid en juridische disclaimers in het voettekstgebied toe te voegen.

Het toevoegen van tekst en afbeeldingen is vrij eenvoudig. U kunt eenvoudig naar de pagina Uiterlijk »Widgets gaan en een tekst-, afbeelding- of galerijwidget aan uw voettekstwidgetgebied toevoegen.

Widgets toevoegen aan voettekst in WordPress

Om een ​​widget toe te voegen, sleept u deze naar een voettekstgebied. Als je meer hulp nodig hebt, bekijk dan ons artikel over het toevoegen en gebruiken van widgets in WordPress .

Houd er rekening mee dat veel thema’s meerdere voettekstgebieden hebben en dat ze deze mogelijk anders gebruiken. U kunt een voorbeeld van uw website bekijken nadat u widgets hebt toegevoegd om er zeker van te zijn dat ze verschijnen waar u ze wilt hebben.

Links toevoegen in het voettekstwidgetgebied

Mogelijk wilt u in het voettekstgedeelte ook links naar verschillende pagina’s, categorieën of naar de juridische pagina’s van uw website toevoegen.

WordPress wordt geleverd met een gemakkelijk te beheren die links met behulp van de navigatiemenu’s. Ga gewoon naar de pagina Uiterlijk »Menu ‘s en klik op de link ‘nieuw menu maken’.

Maak een nieuw menu in WordPress

WordPress zal je vragen om een ​​naam op te geven voor je nieuwe menu. Voer een naam in waarmee u dit menu gemakkelijk kunt herkennen en klik vervolgens op de knop ‘Menu maken’.

Voer de naam van uw navigatiemenu in

Uw menu is nu klaar en u kunt beginnen met het toevoegen van links. Selecteer eenvoudig de pagina’s, berichten, categorieën in de linkerkolom om ze aan uw menu toe te voegen.

Voeg pagina's toe aan uw menu

Als u klaar bent, klikt u op de knop Menu opslaan om uw wijzigingen op te slaan. Zie ons artikel over het maken van navigatiemenu’s in WordPress voor meer hulp .

Uw menu is nu klaar om te worden toegevoegd aan het WordPress-voettekstwidgetgebied. Ga gewoon naar de pagina Uiterlijk »Widgets in uw WordPress-beheerder en voeg vervolgens de widget Navigatiemenu toe aan uw voettekst.

Een navigatiemenu-widget toevoegen aan de voettekst van uw website

Selecteer in de widgetinstellingen het voettekstnavigatiemenu dat u eerder hebt gemaakt in het vervolgkeuzemenu en klik op de knop Opslaan.

U kunt nu uw website bezoeken om uw voettekstlinks in actie te zien.

Een voettekstgedeelte met links naar het navigatiemenu

U kunt in WordPress meerdere navigatiemenu’s maken en zoveel widgets voor navigatiemenu’s aan uw zijbalk toevoegen als u nodig heeft. Als u nog een set links nodig heeft, herhaalt u dezelfde stappen gewoon opnieuw.

De ‘Powered by WordPress’-tekst uit uw voettekst verwijderen

Wanneer u WordPress voor het eerst installeert, heeft uw site mogelijk een link ‘Powered by WordPress’ in een voettekst onderaan. Dit is geen widget, dus het is vaak niet duidelijk hoe u deze kunt wijzigen.

De 'Powered by WordPress'-tekst en link in het Twenty Twenty-thema

Sommige thema’s zullen dit veranderen in hun eigen tekst en link. Als dit het geval is, kunt u deze tekst normaal gesproken wijzigen met de live thema-aanpasser. Ga gewoon naar Thema’s »Customizer in uw WordPress-beheerder. Zoek naar een optie om de voettekst van uw site te bewerken:

Het tabblad Voettekst in de WordPress-thema-aanpasser

We gebruiken het Astra-thema voor dit voorbeeld. Met Astra gaat u naar Footer »Footer Bar in de customizer. U heeft dan de mogelijkheid om de tekst van uw voettekstbalk te wijzigen:

De voettekst bewerken in de thema-aanpasser voor het Astra-thema

Als u klaar bent met het bewerken van de tekst, vergeet dan niet op de knop Publiceren bovenaan het scherm te klikken om uw wijzigingen live te zetten.

Ga je gang en bekijk je site om je nieuwe voettekst te zien:

Bekijk de nieuwe voettekst live op uw website

Bekijk voor meer hulp onze uitgebreide gids voor de WordPress-thema-aanpasser .

De voettekst handmatig bewerken

Wat als uw thema niet de mogelijkheid heeft om de voettekst te bewerken met de aanpasser?

In dit geval moet u het footer.php-bestand bewerken. Het is een sjabloonbestand dat is opgeslagen in uw WordPress-themamap en is verantwoordelijk voor het weergeven van het voettekstgebied voor dat specifieke thema.

De eenvoudigste manier om dit te bewerken, is door een FTP-client te gebruiken om verbinding te maken met uw WordPress-hosting .

Download eerst het /wp-content/themes/yourtheme/footer.phpbestand en bewerk het vervolgens in een teksteditor .

U moet de regel in het bestand met de tekst ‘Powered by WordPress’ vinden. Dit is hoe het eruit ziet in het Twenty Twenty-thema:

12345678910111213141516171819<div class="footer-credits"> <p class="footer-copyright">&copy;<?phpecho date_i18n(/* translators: Copyright date format, see https://www.php.net/date */_x( 'Y', 'copyright date format', 'twentytwenty' ));?><a href="<?php echo esc_url( home_url( '/' ) ); ?>"><?php bloginfo( 'name' ); ?></a></p><!-- .footer-copyright --> <p class="powered-by-wordpress"><a href="<?php echo esc_url( __( 'https://wordpress.org/', 'twentytwenty' ) ); ?>"><?php _e( 'Powered by WordPress', 'twentytwenty' ); ?></a></p><!-- .powered-by-wordpress --> </div><!-- .footer-credits -->

Verwijder of verander vervolgens eenvoudig die tekst en upload uw footer.php-bestand opnieuw.

Tip: Maak een kopie van uw footer.php-bestand voordat u wijzigingen aanbrengt. Op die manier kunt u het originele bestand gemakkelijk opnieuw uploaden als u per ongeluk iets breekt.

Raadpleeg voor meer hulp onze gids over het verwijderen van de ‘Powered by WordPress’-voettekstlink .

Code toevoegen aan uw WordPress-voettekst

Soms moet u codefragmenten toevoegen aan uw WordPress-voettekst. Dit wordt vaak gedaan om uw site te verbinden met een externe app.

Als u bijvoorbeeld een Pinterest-knop aan uw site wilt toevoegen, moet u het Pinterest-script aan uw voettekst toevoegen. Mogelijk ziet u ook een zelfstudie waarin u wordt gevraagd om uw Google Analytics-code daar in te voegen.

De eenvoudigste manier om dit te doen, is door de plug-in Insert Headers and Footers te installeren en te activeren . 

Ga na activering naar Instellingen »Kop- en voetteksten invoegen in uw WordPress-beheerder. Ga je gang en kopieer en plak je voettekstcode in het vak ‘Scripts in voettekst’:

Gebruik de invoegtoepassing Kop- en voetteksten invoegen om code toe te voegen aan de voettekst van uw website

Vergeet niet op de knop Opslaan te klikken voordat u verder gaat.

Bekijk voor meer hulp onze gids voor het toevoegen van kop- en voettekstcode in WordPress .

Als u Google Analytics wilt toevoegen, raden we u aan in plaats daarvan een andere methode te gebruiken die helpt bij het beter volgen.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om te leren hoe je de voettekst in WordPress kunt bewerken. 


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *