Hoe u een live WordPress-site naar een lokale server verplaatst

8 min


120

Wilt u een live WordPress-website naar een lokale server op uw computer verplaatsen?

Door WordPress op uw computer (lokale server) te installeren, kunt u gemakkelijk WordPress leren en dingen testen. Wanneer u een live WordPress-site naar een lokale server verplaatst, kunt u experimenteren met dezelfde gegevens als uw live-site.

In dit artikel laten we u zien hoe u eenvoudig een live WordPress-site naar een lokale server kunt verplaatsen zonder iets te breken.

Een live WordPress-site verplaatsen naar een lokale server op uw computer

Waarom en wie zou een live WordPress-site naar een lokale server willen verplaatsen?

Als je al een tijdje een WordPress-website gebruikt , wil je misschien nieuwe thema’s of een plug-in uitproberen. Als u dit echter doet op een live website, kan dit leiden tot een slechte gebruikerservaring voor uw gebruikers.

Om dit te voorkomen, maken veel gebruikers een kopie van hun WordPress-website op een lokale server om nieuwe thema’s of plug-ins te testen of ontwikkelingstests uit te voeren.

Hiermee kunt u uw thema met al uw inhoud instellen en alle functies testen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat uw site kapot gaat. Veel gebruikers kopiëren hun site naar een lokale server om hun WordPress- en codeervaardigheden te oefenen met actuele sitegegevens.

Hoewel u alle tests kunt doen met dummy-inhoud in WordPress , geven echte sitegegevens u een betere visuele weergave van hoe deze wijzigingen op uw live site zullen verschijnen.

Voorbereiding om een ​​lokale site naar een lokale server te verplaatsen

Ten eerste moet u ervoor zorgen dat u altijd een back-up van uw WordPress-website maakt. Er zijn verschillende geweldige WordPress-back-upplug-ins die u kunt gebruiken.

Ten tweede moet u een lokale serveromgeving op uw computer installeren. U kunt WAMP voor Windows en MAMP voor Mac gebruiken . Nadat u de omgeving heeft ingesteld, moet u een nieuwe database aanmaken met phpMyAdmin .

Bezoek gewoon de volgende URL in uw browser om phpMyAdmin te starten.

http: // localhost / phpmyadmin /
http: // localhost: 8080 / phpmyadmin /

Vanaf hier moet u op het tabblad ‘Databases’ klikken en een nieuwe database maken. Je hebt deze database later nodig om je live sitegegevens uit te pakken.

Maak een database

U bent nu klaar om uw live WordPress-site naar de lokale server te verplaatsen.

Methode 1. Live WordPress-site naar lokale server verplaatsen met behulp van plug-in

Deze methode is eenvoudiger en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

Het eerste dat u hoeft te doen, is de Duplicator- plug-in installeren en activeren . Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie .

Met Duplicator kunt u eenvoudig een duplicaatpakket van uw hele website maken. Het kan worden gebruikt om uw WordPress-site naar een nieuwe locatie te verplaatsen en kan ook worden gebruikt als back-upplug-in.

Na activering voegt de plug-in een nieuw menu-item “Duplicator” toe aan de zijbalk van uw WordPress-beheerder. Als u erop klikt, gaat u naar het pakketscherm van de plug-in.

Nieuw pakket aanmaken in Duplicator

Om een ​​nieuw pakket aan te maken, moet u op de knop Nieuw pakket maken klikken. Duplicator start de pakketwizard en u moet op de knop Volgende klikken om door te gaan.

Duplicatorpakket opgezet

De plug-in zal dan uw website opschonen en wat achtergrondcontroles uitvoeren. Het toont u dan een samenvatting van die controles. Als alles er goed uitziet, klik dan op de knop ‘Build’ om verder te gaan.

Duplicator-scan

Duplicator maakt nu uw websitepakket aan.

Als u klaar bent, ziet u een archief zip-bestand dat al uw websitegegevens bevat, en een installatiebestand. U moet beide bestanden naar uw computer downloaden.

Download pakketbestanden

U bent nu klaar om deze bestanden uit te pakken en op uw lokale server te installeren.

Eerst moet u een nieuwe map maken in de hoofdmap van uw lokale server. Dit is de map waarin uw lokale server alle websites opslaat.

Als u bijvoorbeeld MAMP gebruikt, is dit / Applications / MAMP / htdocs / folder. Als alternatief, als u WAMP gebruikt, zou dit de map C: \ wamp \ www \ zijn.

Binnen deze map kunt u nieuwe mappen maken voor elke nieuwe website die u wilt importeren of maken op uw lokale server.

Een websitemap op uw lokale server maken

Daarna moet u de map openen die u voor uw lokale website hebt gemaakt en vervolgens zowel het zipbestand van het archief als het installatiescript dat u eerder hebt gedownload, kopiëren en plakken.

Kopieer en plak het Duplicator-pakket en de installatiebestanden

Om de installatie uit te voeren, moet u het script installer.php in uw webbrowser openen.

Als u bijvoorbeeld beide bestanden in een /mylocalsite/map hebt geplakt , kunt u ze in uw browser openen door naar http://localhost/mylocalsite/installer.php.

U ziet nu het installatiescript van Duplicator als volgt:

Duplicator-installatiescherm

Klik op de knop Volgende om door te gaan.

Duplicator zal nu het archief zip-bestand uitpakken en u vragen om de database-informatie van uw lokale site in te voeren. Dit is de database die u eerder heeft gemaakt.

Duplicator database-informatie

De servernaam is bijna altijd localhost en de gebruikersnaam is root. In de meeste gevallen heeft uw lokale serverinstallatie geen wachtwoord ingesteld voor root, dus u kunt dat leeg laten.

Onderaan de pagina ziet u een knop ‘Testdatabase’ waarmee u kunt controleren of uw databasegegevens correct zijn.

Test de databaseverbinding

Als alles er goed uitziet, klik dan op de knop ‘Volgende’ om door te gaan.

Duplicator importeert nu uw WordPress-database. Daarna zal het u vragen om de nieuwe website-informatie die het automatisch heeft gedetecteerd, nogmaals te controleren.

Controleer de lokale site-informatie

Klik op de knop Volgende om door te gaan.

Duplicator voltooit nu de installatie en toont u een knop om in te loggen op uw lokale site. Je gebruikt dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord voor WordPress die je op je live site gebruikt.

Import voltooid

Dat is alles, je hebt met succes je live site naar de lokale server verplaatst.

Methode 2. Verplaats handmatig een Live WordPress-site naar de lokale server

Als de plug-in niet voor u werkt, kunt u uw live site altijd handmatig naar een lokale server verplaatsen. Het eerste dat u nodig heeft, is handmatig een back-up van uw website maken vanaf uw WordPress-hostingaccount .

Stap 1. Exporteer de WordPress-database van je live site

Om de WordPress-database van je live site te exporteren, moet je inloggen op je cPanel-dashboard en op phpMyAdmin klikken.

Opmerking: we tonen schermafbeeldingen van het Bluehost- dashboard.

cPanel phpMyAdmin

Binnen phpMyAdmin moet u de database selecteren die u wilt exporteren en vervolgens bovenaan op het tabblad exporteren klikken.

Exporteer de WordPress-database handmatig

phpMyAdmin zal u nu vragen om een ​​snelle of aangepaste exportmethode te kiezen. We raden aan om een ​​aangepaste methode te gebruiken en zip als compressiemethode te kiezen.

Soms kunnen WordPress-plug-ins hun eigen tabellen maken in uw WordPress-database. Als u die plug-in niet meer gebruikt, kunt u met de aangepaste methode die tabellen uitsluiten.

Laat de rest van de opties zoals ze zijn en klik op de knop Go om uw databaseback-up in zip-formaat te downloaden.

Selecteer exportopties

PhpMyAdmin zal nu uw databasebestand downloaden. Zie onze tutorial over het handmatig back-uppen van uw WordPress-database voor meer informatie .

Stap 2. Download al uw WordPress-bestanden

De volgende stap is om uw WordPress-bestanden te downloaden. Om dat te doen, moet u verbinding maken met uw WordPress-site via een FTP-client .

Eenmaal verbonden, selecteert u al uw WordPress-bestanden en downloadt u ze naar uw computer.

Download al uw WordPress-bestanden

Stap 3. Importeer uw WordPress-bestanden en database naar de lokale server

Nadat u uw WordPress-bestanden hebt gedownload, moet u een map op uw lokale server maken waarin u de lokale site wilt importeren.

Als u WAMP gebruikt, wilt u een map maken in de map C: \ wamp \ www \ voor uw lokale site. MAMP-gebruikers moeten een map maken in / Applications / MAMP / htdocs / map.

Kopieer en plak daarna uw WordPress-bestanden in de nieuwe map.

Vervolgens moet u uw WordPress-database importeren. Open eenvoudigweg de phpMyAdmin op uw lokale server door de volgende URL te bezoeken:

http: // localhost / phpmyadmin /

Omdat u de database al eerder heeft aangemaakt, moet u deze nu selecteren en vervolgens bovenaan op het tabblad Importeren klikken.

Importeer WordPress-database

Klik op de knop ‘Bestand kiezen’ om het database-exportbestand dat u in de eerste stap hebt gedownload, te selecteren en te uploaden. Klik daarna op de knop ‘Go’ onder aan de pagina.

PhpMyAdmin zal nu uw WordPress-database uitpakken en importeren.

Nu uw database helemaal is ingesteld, moet u de URL’s in uw WordPress-database bijwerken die verwijzen naar uw live site.

U kunt dit doen door een SQL-query uit te voeren in phpMyAdmin. Zorg ervoor dat u de database van uw lokale site heeft geselecteerd en klik vervolgens op SQL.

Updaten van URL's in database

Kopieer en plak deze code in het SQL-scherm van phpMyAdmin, zorg ervoor dat u example.com vervangt door de URL van uw live site en http: // localhost / mylocalsite door de URL van de lokale server van uw site.

12345UPDATE wp_options SET option_value = replace(option_value, 'https://www.example.com', 'http://localhost/mylocalsite') WHERE option_name = 'home' OR option_name = 'siteurl'; UPDATE wp_posts SET post_content = replace(post_content, 'https://www.example.com', 'http://localhost/mylocalsite'); UPDATE wp_postmeta SET meta_value = replace(meta_value,'https://www.example.com','hhttp://localhost/mylocalsite');

Deze zoekopdracht vervangt verwijzingen naar de URL van je live site uit de database en vervangt deze door de localhost-URL.

Stap 4. Werk het wp-config.php-bestand bij

De laatste stap is het bijwerken van het wp-config.php-bestand van uw lokale site . Dit bestand bevat WordPress-instellingen, inclusief hoe u verbinding kunt maken met uw WordPress-database.

Ga gewoon naar de map waar u WordPress op uw lokale server hebt geïnstalleerd en open vervolgens het wp-config.php-bestand in een teksteditor zoals Kladblok.

Vervang de databasenaam door degene die u in phpMyAdmin op uw localhost hebt gemaakt.

Vervang daarna de database-gebruikersnaam door uw lokale MySQL-gebruikersnaam, meestal is dit root. Als je een wachtwoord hebt ingesteld voor de MySQL-gebruikersroot op je localhost, voer dan dat wachtwoord in. Laat het anders leeg en sla uw wijzigingen op.

12345678/** The name of the database for WordPress */define('DB_NAME', 'database_name_here'); /** MySQL database username */define('DB_USER', 'username_here'); /** MySQL database password */define('DB_PASSWORD', 'password_here');

U kunt nu uw lokale site in een browservenster bezoeken door de URL als volgt in te voeren:

http: // localhost / mylocalsite /

Vervang ‘mylocalsite’ door de naam van de map waarnaar u uw WordPress-bestanden hebt gekopieerd.

Dat is alles, uw live WordPress-site wordt nu naar uw lokale server gekopieerd.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen te leren hoe je eenvoudig een live WordPress-site naar een lokale server kunt verplaatsen. 


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format