Hoe u een webpush-melding aan uw WordPress-site kunt toevoegen

9 min


119

Wil je pushmeldingen toevoegen aan je WordPress-site?

Met pushmeldingen kunt u berichten naar gebruikers sturen, zelfs als ze uw website niet bezoeken. Dit helpt u gebruikers terug te halen naar uw website, meer bezoekers te trekken en meer geld te verdienen.

In dit artikel laten we u zien hoe u eenvoudig webpushmeldingen toevoegt aan uw WordPress-site.

Webpushmeldingen toevoegen aan een WordPress-website

Wat zijn pushmeldingen?

Pushmeldingen zijn korte, klikbare meldingsberichten die als pop-up verschijnen op de desktop of mobiele apparaten van gebruikers.

Ze verschijnen bovenaan het bureaublad of in het systeemvak op hun mobiele apparaat. Het beste is dat ze ook kunnen worden weergegeven als de browser van de gebruiker niet is geopend.

Hier is een voorbeeld van een pushmelding in Windows 10:

Het welkomst- / bedankbericht, zoals gezien door de gebruiker

Met pushmeldingen kunt u gebruikers op verschillende apparaten bereiken met uw nieuwste updates en aanbiedingen. Web push-notificaties zijn een zeer effectieve manier om websitebezoekers om te zetten in loyale volgers en klanten.

Waarom webpushmeldingen toevoegen aan uw WordPress-site?

Wist u dat 70% van de mensen die uw website verlaten, nooit meer terug zullen komen? Daarom moet u die websitegebruikers omzetten in abonnees of klanten.

U kunt dit doen door meerdere kanalen tegelijk te gebruiken. Dit omvat e-mailmarketing , sociale media, mobiele of sms-marketing en webpushmeldingen.

E-maillijsten zijn nog steeds de krachtigste marketingtool die er is. We merken echter dat pushmeldingen ook erg effectief zijn.

Op de WPBeginner-site zijn pushmeldingen consequent de top 5 van verkeersbronnen.

Hieronder volgen slechts enkele van de redenen waarom pushmeldingen een geweldige marketingtool zijn:

 • Gebruikers moeten hun expliciete toestemming geven om pushmeldingen te ontvangen. Dit betekent dat ze al geïnteresseerd zijn in wat u te bieden heeft en eerder geneigd zijn om meldingen te ontvangen.
 • Pushmeldingen zijn korter en vragen minder aandacht dan updates via e-mail of social media.
 • Er is geen algoritme zoals op sociale media om uw bereik te beperken. Bijna 100% van de berichten wordt bezorgd.
 • Gebruikers kunnen bepalen hoe hun apparaten meldingen weergeven. Ze kunnen ze op sluimerstand zetten of helemaal uitschakelen.
 • Niet zoveel bedrijven gebruiken pushmeldingen.

Populaire sites zoals Facebook, Pinterest, LinkedIn en vele anderen begrijpen het belang ervan. Ze gebruiken al webpushmeldingen.

Volgens een enquête hebben pushmeldingen een 50% hogere open rate dan e-mail en twee keer zoveel klikfrequentie. Ze zijn boeiender dan sms, e-mailmarketing en sociale mediaplatforms.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken hoe u eenvoudig webpushmeldingen aan een WordPress-site kunt toevoegen .

Web Push Notifications instellen in WordPress met PushEngage

PushEngage is de beste pushmeldingsservice op de markt. Hiermee kunt u eenvoudig pushmeldingen toevoegen aan uw WordPress-site.

We zijn bezig om over te schakelen naar PushEngage voor WPBeginner, dus we kunnen hun krachtige automatische gebruikerssegmentatiefuncties gebruiken om onze betrokkenheid verder te vergroten.

Uw PushEngage-account aanmaken

Ga eerst naar de PushEngage- website en klik op de knop Gratis aan de slag:

Klik op de knop Aan de slag om uw PushEngage-account aan te maken

Het gratis abonnement dekt u voor maximaal 2500 abonnees en 120 meldingscampagnes per maand. U moet upgraden naarmate u meer abonnees krijgt en meer campagnes moet verzenden.

Voer uw accountgegevens in of gebruik uw Google-account om u aan te melden voor PushEngage

Na aanmelding komt u op het PushEngage-dashboard. Als u zich heeft aangemeld met uw Google-account, zal PushEngage u vragen om uw websitegegevens in te voeren:

Uw sitenaam en URL bijwerken nadat u uw PushEngage-account hebt aangemaakt

U zou nu de pagina Instellingen »Site-instellingen» Installatie-instellingen moeten zien in uw PushEngage-dashboard.

Hier moet u een afbeelding uploaden om te gebruiken in uw pushmeldingen. Ga je gang en klik op de knop ‘Wijzigen’ onder het lege afbeeldingsvak.

Uw logo-afbeelding toevoegen aan PushEngage

Uw afbeelding moet de bestandsindeling PNG of JPG hebben en de aanbevolen grootte is 256x256px. Deze afbeelding wordt weergegeven in uw pushmeldingen.

U hebt nu de belangrijkste informatie voor uw PushEngage-account ingevuld.

Uw WordPress-site verbinden met PushEngage

De volgende stap is om uw website te koppelen aan PushEngage.

Om dit te doen, moet u de PushEngage WordPress-plug- in installeren en activeren . Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie .

Na installatie moet u ook het JavaScript-bestand voor PushEngage downloaden als uw site HTTPS gebruikt . U moet dit uitpakken en uploaden naar de hoofdmap van uw website.

Om het bestand te downloaden, ga naar Instellingen »Site-instellingen» Installatie-instellingen in uw PushEngage-account.

Onder ‘Kies websitetype en voeg script toe’, moet u op het tabblad WordPress klikken. Ga je gang en klik op de knop ‘Pakketbestand downloaden’:

Het pakketbestand downloaden voor WordPress

Pak het bestand vervolgens uit op uw computer. Klik er gewoon met de rechtermuisknop op en selecteer vervolgens de optie Extract:

Het JavaScript-bestand extraheren uit uw gedownloade zipbestand

U zou dan het bestand moeten zien service-worker.js:

Het uitgepakte bestand service-worker.js wordt weergegeven in een map op de computer

Nu moet u dat bestand uploaden naar de hoofdmap van uw website in uw WordPress-hostingaccount . De hoofdmap is de map waarin alle andere mappen en bestanden voor uw site zijn opgeslagen. Normaal gesproken is het dezelfde map waarin u / wp-content / folder ziet.

Maak eenvoudig verbinding met uw website via FTP en upload het bestand. Raadpleeg voor hulp hierbij onze beginnersvriendelijke handleiding over het gebruik van FTP om bestanden te uploaden .

Tip: weet u niet zeker of u de hoofdmap heeft? Zoek naar een index.php-bestand. Als je dat ziet, ben je in de juiste map.

Het bestand van de servicemedewerker uploaden via FTP

Nu je het bestand hebt geüpload, kun je doorgaan met het verbinden van WordPress met PushEngage.

De volgende stap is om uw API-sleutel te krijgen. Ga gewoon naar Instellingen »Site-instellingen» API-sleutels in uw PushEngage-dashboard. Ga je gang en klik op de knop ‘Een nieuwe API-sleutel genereren’:

Een nieuwe API-sleutel genereren voor gebruik met PushEngage

U zou dan uw API-sleutel moeten zien.

Uw API-sleutel weergegeven in het PushEngage-dashboard

Ga op een nieuw tabblad naar de PushEngage-pagina in uw WordPress-beheerder. Klik vervolgens op het tabblad ‘Instellingen’. U ziet een vak voor uw API-sleutel.

Voer hier eenvoudig uw API-sleutel in en klik op de knop Verzenden.

Voer de API-sleutel in op de instellingenpagina van de PushEngage-plug-in in WordPress

Uw pushmeldingen instellen

Nu ziet u uw PushEngage-instellingen. Controleer of u tevreden bent met de algemene instellingen. U kunt uw accountgegevens hier of op de PushEngage-website wijzigen:

Je PushEngage-dashboard bekijken in WordPress

Vervolgens is het tijd om het bericht in te stellen dat mensen zullen zien wanneer ze op uw website aankomen. Klik gewoon op het tabblad ‘Abonnementsdialoogvenster’ om de instellingen te bekijken en te wijzigen.

De tekst in uw abonnementsdialoogvenster wijzigen

U ziet uw logo in het bericht, plus de standaardtekst. U kunt dit wijzigen naar uw eigen bericht. Vergeet niet op de knop ‘Optin-instellingen bijwerken’ te klikken om uw wijzigingen op te slaan.

Zorg ervoor dat u op de update-knop klikt om uw wijzigingen op te slaan in het aanmeldingsvenster

Hieronder kunt u het bericht wijzigen dat op de tussenpagina wordt weergegeven. Dit is de pagina die verschijnt nadat de gebruiker voor het eerst op Toestaan ​​heeft geklikt.

Opmerking: u kunt niet wijzigen wat wordt weergegeven in het pop-upvenster van de browser. Dit heeft altijd de tekst ‘Meldingen weergeven’ plus de knoppen Toestaan ​​en Blokkeren.

Typ gewoon de tekst die u wilt gebruiken. Vergeet niet op de knop ‘Pagina-instellingen bijwerken’ te klikken.

De tekst van de tussenpagina wijzigen in het PushEngage-dashboard

Misschien wilt u een welkomstmelding maken om mensen te bedanken voor hun inschrijving. Hiermee kunt u ook eenvoudig testen of uw meldingen werken.

Klik gewoon op het tabblad ‘Welkomstmeldingsinstellingen’ om het in te stellen. Hier moet u de titel en het bericht typen voor de welkomstmelding. U kunt uw startpagina als URL gebruiken, of u kunt gebruikers naar een specifieke pagina sturen.

Zorg ervoor dat u het selectievakje ‘Welkomstmeldingen naar abonnees verzenden’ aanvinkt om welkomstmeldingen te activeren. U moet ook op de knop Update klikken om uw wijzigingen op te slaan.

Uw welkomstmelding instellen in PushEngage

De pushmeldingen op uw website testen

Nadat u pushmeldingen heeft ingesteld, kunt u het beste controleren of ze werken zoals u had verwacht.

Open uw website op uw computer of telefoon om uw pushmeldingen te testen.

U zou onmiddellijk het abonnementsdialoogvenster moeten zien dat u heeft ingesteld. Hier is de onze op een desktopcomputer:

Het abonnementsvenster live op de website

En hier is ons abonnementsvenster op een mobiel apparaat:

Het abonnementsdialoogvenster op een mobiel

Ga je gang en klik op de knop ‘Toestaan’. U zou dan de tussenliggende pagina in een pop-upvenster moeten zien. Zo ziet het eruit op een computer:

De liveweergave van de tussenpagina die is opgezet met PushEngage

U moet hier ook op ‘Toestaan’ klikken. Nu bent u met succes geabonneerd op pushmeldingen van uw site.

Uw welkomstmelding zou binnen een paar minuten op uw scherm moeten verschijnen. Hier is de onze, met het welkomstbericht dat we eerder hebben gemaakt:

Het welkomst- / bedankbericht, zoals gezien door de gebruiker

Wat als een gebruiker ervoor kiest om geen meldingen in te schakelen, maar zich later wil abonneren? Dit wordt automatisch ingeschakeld met PushEngage. De gebruiker ziet een belwidget in de rechterbenedenhoek van uw website:

De belmeldingswidget onder aan de demo-website

Ze kunnen hier eenvoudig op klikken om zich op uw website te abonneren. Om de widget voor belmeldingen te wijzigen, gaat u naar Instellingen »Abonnementsinstellingen» Opt-in beheer in uw PushEngage-account.

U kunt de kleur, positie en het label van de widget wijzigen:

De belmeldingswidget aanpassen in PushEngage

U kunt zelfs de bel ruilen voor een knop die als volgt langs de zijkant van de website wordt weergegeven:

Een knopmeldingswidget weergegeven op de demo-website

Pushmeldingen verzenden naar uw abonnees

PushEngage stuurt standaard een melding voor elk nieuw bericht. Deze meldingen bevatten de titel van het bericht en een kleine versie van de aanbevolen afbeelding. Wanneer een gebruiker op de melding klikt, wordt deze rechtstreeks naar uw blogpost geleid:

Een automatische nieuwe berichtmelding, zoals gezien door de gebruiker

Als u geen automatische meldingen wilt, kunt u deze uitschakelen door naar PushEngage »Algemene instellingen in uw WordPress-dashboard te gaan.

Blader gewoon naar het gedeelte ‘WordPress Post-instellingen’ en schakel het selectievakje ‘Auto Push’ uit. Vergeet niet op de knop ‘WordPress-instellingen opslaan’ te klikken.

De automatische berichtmeldingen in het WordPress PushEngage-dashboard uitschakelen

U kunt op elk moment aangepaste meldingen maken in PushEngage. Log in op uw account op de PushEngage-website en ga vervolgens naar Meldingen »Aanmaken» Nieuwe melding .

Dit scherm geeft u de mogelijkheid om de titel, bericht, URL, afbeelding en meer in te stellen. U kunt notificaties plannen om op een later tijdstip uit te gaan of u kunt ze direct verzenden.

Tip: Als u meldingen vooraf plant, zorg er dan voor dat uw tijdzone correct is. U kunt dit eenvoudig controleren of wijzigen onder Instellingen »Site-instellingen» Sitevoorkeuren in uw account op de PushEngage-website.

We hebben een speciale melding gemaakt voor onze blogpost met een aangepaste titel en bericht.

Een nieuwe melding aanmaken in uw PushEngage-account

Andere PushEngage-functies die u voor uw website kunt gebruiken

PushEngage biedt een breed scala aan andere functies, zelfs in het gratis abonnement.

U kunt bijvoorbeeld een overlay opzetten. Dit verschijnt bovenop de inhoud van uw website en laat de gebruiker zien waar hij moet klikken om meldingen toe te staan. Hier is een overlay in actie op de PushEngage-website:

Een voorbeeld van een PushEngage-overlay

U kunt een overlay instellen in uw account op de PushEngage-website. Ga gewoon naar Instellingen »Abonnementsinstellingen» Opt-in beheer en scrol omlaag naar het gedeelte ‘Abonnementsoverlay’.

Vink vervolgens de knop ‘Abonnementsoverlay inschakelen’ aan. U kunt het standaard overlay-label gebruiken of een ander label typen:

De instellingen voor abonnementsoverlay in PushEngage

Vanwege de manier waarop de Safari-browser werkt, moet u enkele extra stappen doorlopen als u wilt dat Safari-gebruikers zich kunnen abonneren op uw pushmeldingen. Om webpushmeldingen voor Safari in te schakelen, hebt u een Apple-ontwikkelaarsaccount nodig ($ 99 / jaar). U kunt vervolgens een unieke Push-ID voor uw website maken.

Zodra u uw Push ID heeft en u een certificaat heeft aangemaakt, moet u deze toevoegen onder Instellingen »Abonnementsinstellingen» Safari Web Push :

Web push-notificaties instellen in Safari

Andere goede WordPress-plug-ins voor pushmeldingen

Het is belangrijk om vanaf het begin de juiste push-notificatieservice te kiezen. Veel providers proberen u op hun platform te vergrendelen. Dat betekent dat het wijzigen van uw pushmeldingsservice kan betekenen dat u uw abonnees verliest. Dus als u overstapt, begint u helemaal opnieuw.

Daarom raden we aan om de provider die je kiest te vragen naar alle instellingen die je moet configureren om je abonneelijst draagbaar te maken.

We raden PushEngage aan omdat het een royaal gratis abonnement heeft en veel krachtige betaalde functies. Met de betaalde abonnementen van PushEngage kunt u:

 • Stel een drip-autoresponder in, zoals voor een welkomstcampagne
 • Stuur meldingen wanneer een gebruiker zijn winkelwagentje heeft verlaten
 • Activeer campagnes op basis van de acties van gebruikers
 • Sta gebruikers toe om productwaarschuwingen toe te voegen voor wanneer een product in de uitverkoop is of weer op voorraad is
 • … en meer

WordPress draait helemaal om keuzes. Hier zijn enkele andere WordPress-plug-ins voor pushmeldingen die u misschien wilt proberen:

 • PushCrew – Verbindt uw website met PushCrew’s pushmeldingsservice. Ze bieden een gratis abonnement dat beperkt is tot 2000 abonnees.
 • PushAlert – Web Push Notificaties – Helpt u verbinding te maken met PushAlert web push notificatieservice. Ze bieden ook een gratis abonnement dat beperkt is tot 3000 abonnees.
 • PushAssist – Connector-plug-in voor de PushAssist web-pushmeldingsservice. Hun gratis abonnement is beperkt tot 2000 abonnees.
 • OneSignal – Heeft een beperkt gratis abonnement met basisfuncties voor pushmeldingen via het web. Hun upsell-tactieken zijn erg agressief en ondersteuning is niet nuttig. Daarom schakelen we de komende weken af ​​van OneSignal.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om te leren hoe je webpushmeldingen kunt toevoegen aan je WordPress-site.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format