Hoe u spam bij het aanmelden bij een nieuwsbrief op WordPress kunt voorkomen - DeLaatbusiness

Hoe u spam bij het aanmelden bij een nieuwsbrief op WordPress kunt voorkomen

7 min


133
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Onlangs vroeg een van onze lezers ons hoe we spam bij het aanmelden voor nieuwsbrief in WordPress kunnen voorkomen?

Soms vullen spambots de aanmeldingsformulieren voor uw nieuwsbrief in en voegen dummy e-mailadressen toe aan uw e-maillijst. Dit kost u geld en e-mailproviders kunnen uw e-mails als spam markeren.

In dit artikel leggen we uit hoe u spam bij het aanmelden voor een nieuwsbrief in WordPress kunt voorkomen en uw e-maillijst gezond en spamvrij kunt houden.

Voorkomen van spam bij het aanmelden voor nieuwsbrief in WordPress

Wat is spam bij aanmelding voor een nieuwsbrief en waarom wordt dit voorkomen?

Aanmeldingsspam voor nieuwsbrief is wanneer een bot een formulier invult en zich bij uw e-maillijst voegt.

Het komt doordat sommige spambots simpelweg alle formulieren invullen die ze tegenkomen. Ze hopen je een bericht te sturen.

Hoewel spam bij het aanmelden voor een nieuwsbrief misschien minder opvalt dan reactiespam en contactformulier-spam , kan het toch problemen veroorzaken.

Bijna alle e-mailmarketingdiensten brengen kosten in rekening op basis van het aantal abonnees dat u in uw lijst heeft. Dit betekent dat je uiteindelijk kunt betalen voor abonnees die gewoon bots zijn, wat zonde van je geld is.

En als u e-mails verzendt naar bot-e-mailadressen die niet bestaan, kan dit mogelijk de reputatie van uw afzender schaden.

Er zijn verschillende manieren om spam bij het aanmelden voor een nieuwsbrief te voorkomen, en in dit artikel behandelen we de beste methoden:

Gebruik Double Optin om spam bij aanmelding op de nieuwsbrief te voorkomen

Double optin, ook wel bevestigde optin genoemd, is op verschillende manieren nuttig. Het betekent dat mensen moeten bevestigen dat ze uw e-mails willen ontvangen.

Wanneer een gebruiker zich voor het eerst aanmeldt, ontvangt hij een speciale e-mail met een knop of link om op te klikken. Als ze hier niet op klikken, zullen ze geen e-mails meer ontvangen. Hier is een voorbeeld uit de e-maillijst van Elegant Themes :

Bevestigingsmail (dubbele aanmelding) van Elegant Themes

Deze methode voorkomt dat veel spambots volledig lid worden van uw lijst. Ze worden niet meegeteld in uw totale aantal abonnees wanneer uw e-mailmarketingservice u factureert.

Double optin heeft ook een aantal andere voordelen:

  • U e-mailt alleen mensen die echt op uw lijst willen staan.
  • U zult geen adressen e-mailen die niet bestaan. Dit kan gebeuren als iemand zijn e-mailadres verkeerd invoert bij het aanmelden.
  • Uw e-mails komen sneller door. Sommige e-mailproviders hebben dubbele opt-in nodig om e-mails te bezorgen.

Alle gerenommeerde e-mailmarketingdiensten bieden dubbele opt-in. Het is vaak standaard ingeschakeld.

Double Optin instellen met constant contact

Constant Contact staat bovenaan onze lijst met beste e-mailmarketingdiensten . Het is gemakkelijk om dubbele opt-in in te stellen voor uw Constant Contact-lijsten.

Log eerst in op uw e-mailmarketingaccount van Constant Contact . Klik vervolgens op uw naam in de rechterbovenhoek en klik op de link ‘Mijn instellingen’:

Klik op de link 'Mijn instellingen' in de vervolgkeuzelijst van uw naam

Klik vervolgens op de link ‘E-mails van contactpersonen beheren’. Hiermee gaat u naar de pagina E-mailcontacten.

Klik op de link 'E-mails van contactpersonen beheren' in uw accountinstellingen

Scrol op de pagina E-mails voor contact omlaag naar het gedeelte Optin bevestigen. Hier hoeft u alleen maar op de knop ‘Activeren’ te klikken om dubbele opt-in in te schakelen:

Activeer de dubbele optin-optie in Constant Contact door op de knop 'Activeren' te klikken

U ziet dan een pop-up waarin u wordt gevraagd of u door wilt gaan. Klik hier eenvoudig op de knop ‘Ja, doorgaan’:

Bevestig dat u door wilt gaan en dubbele opt-in wilt gebruiken voor uw e-maillijst

Constant Contact brengt u nu rechtstreeks naar de bevestigingsmail voor aanmelding. U kunt de tekst van deze e-mail desgewenst bewerken.

Bewerk de aanmeldingsbevestiging die abonnees onmiddellijk zullen ontvangen nadat ze lid zijn geworden van uw e-mailnieuwsbrieflijst

Nieuwe abonnees op uw e-maillijst ontvangen nu een bevestigingsmail. Ze moeten op de knop ‘Inschrijving bevestigen’ klikken om volledig lid te worden van uw lijst.

Het proces is vergelijkbaar voor andere e-mailmarketingdiensten zoals Drip , SendinBlue , ConvertKit , MailChimp , enz.

Helaas zijn sommige spambots zo slim dat ze op e-maillinks kunnen klikken en hun lidmaatschap van uw lijst kunnen bevestigen. In dat geval kunt u enkele van deze andere methoden proberen om te voorkomen dat ze zich aanmelden voor uw e-maillijst.

ReCAPTCHA gebruiken op uw aanmeldingsformulier voor de nieuwsbrief

Het gebruik van reCAPTCHA is een geweldige manier om te voorkomen dat spambots uw formulier invullen en in de eerste plaats op uw lijst komen.

We gaan u laten zien hoe u reCAPTCHA kunt gebruiken met 2 populaire tools, OptinMonster en WPForms.

ReCAPTCHA gebruiken met OptinMonster om spam bij het registreren van e-mail te voorkomen

OptinMonster is een populaire tool voor het genereren van leads die u op uw WordPress-site kunt gebruiken. Hiermee kunt u een breed scala aan aanmeldingsformulieren voor e-mail maken, inclusief pop-ups, inschuifformulieren, inline-formulieren, plakbalken en meer.

U kunt eenvoudig een reCAPTCHA toevoegen aan uw OptinMonster-formulieren (optins).

Om dit te doen, moet u zich eerst aanmelden voor Google’s reCAPTCHA en uw site daar registreren. Volg gewoon onze stapsgewijze instructies voor het gebruik van reCAPTCHA voor hulp hierbij.

Het is gemakkelijk om OptinMonster te integreren met Google reCAPTCHA. Log gewoon in op uw OptinMonster-account, klik op uw profielnaam en klik vervolgens op de link ‘Sites’ in het vervolgkeuzemenu:

Selecteer de link 'Sites' in de vervolgkeuzelijst OptinMonster

Hier hoeft u alleen maar uw website in de lijst te zoeken en op de link ‘Bewerken’ ernaast te klikken.

Klik op de link 'Bewerken' naast de website die u wilt gebruiken

Ga nu door en scrol omlaag naar de Google reCAPTCHA-velden. Kopieer hier uw sitesleutel en geheime sleutel van uw Google reCAPTCHA-account:

Voer uw Google reCAPTCHA-gegevens in OptinMonster in

Dat is alles wat u hoeft te doen. Alle aanmeldingsformulieren voor e-mail die u voor die website maakt, worden nu automatisch beschermd tegen spam.

ReCAPTCHA gebruiken met WPForms om spam bij het registreren van e-mail te voorkomen

Als u WPForms gebruikt voor het aanmeldingsformulier voor uw nieuwsbrief, is het gemakkelijk om reCAPTCHA te gebruiken om te voorkomen dat bots op uw lijst komen.

Eerst moet u reCAPTCHA inschakelen onder WPForms »Instellingen . Hiervoor heeft u een sitesleutel en geheime sleutel van Google nodig. Volg gewoon onze stapsgewijze instructies voor het gebruik van reCAPTCHA voor hulp hierbij.

Zodra je reCAPTCHA hebt ingeschakeld, ga je gang en bewerk je je aanmeldingsformulier voor de nieuwsbrief. U hoeft alleen maar op het reCAPTCHA-veld aan de linkerkant te klikken:

De reCAPTCHA toevoegen aan uw aanmeldingsformulier voor de nieuwsbrief

Vervolgens ziet u een bericht om u te laten weten dat reCAPTCHA is ingeschakeld voor uw formulier. Vergeet niet uw wijzigingen in uw formulier op te slaan.

Op uw formulier staat nu het reCAPTCHA-logo, wat aangeeft dat reCAPTCHA actief is.

De meeste gebruikers zullen de reCAPTCHA niet eens opmerken als u de onzichtbare versie zoals wij gebruikt. Ze worden alleen gevraagd om een ​​reCAPTCHA-test te voltooien als Google denkt dat ze een bot zijn.

Met behulp van slimme leadverificatie van DataValidation

DataValidation biedt een e-mailverificatiedienst die e-mailadressen op uw lijst controleert. U kunt dit gebruiken om duplicaten te verwijderen, tijdelijke en wegwerp-e-mailadressen eruit te filteren en te controleren of e-mailadressen actief zijn.

U krijgt een gratis kwaliteitsrapport voor alle lijsten die u uploadt of importeert in de DataValidation-app:

Een gegevensvalidatierapport voor uw e-maillijst bekijken

U kunt dan betalen om alleen de e-mailadressen van hoge kwaliteit te downloaden of te exporteren. Hiermee kunt u eenvoudig en snel eventuele spambots van uw lijst verwijderen.

OptinMonster biedt deze service aan hun Enterprise-klanten. Neem gewoon contact op met hun ondersteuningsteam als u wilt dat ze hierbij helpen.

Uw lijst controleren op verdachte e-mailadressen of activiteiten

Als u niet wilt betalen om een ​​slimme leadverificatiedienst te gebruiken, kunt u handmatig verdachte e-mailadressen uit uw e-mailnieuwsbrieflijst verwijderen.

Er is geen perfecte manier om spambots te identificeren, maar een van de volgende indicatoren kan goede aanwijzingen zijn:

  • Ze hebben een ongebruikelijk uitziend e-mailadres, misschien met veel cijfers of meerdere punten erin.
  • Ze openen 100% van uw e-mails en klikken op elke link. Hoewel dit een zeer betrokken abonnee kan zijn, is het waarschijnlijk een bot.
  • Ze hebben in lange tijd nog nooit een e-mail van je geopend.

Zodra u verdachte e-mailadressen op uw lijst heeft gevonden, kunt u deze abonnees eenvoudig verwijderen.

Wat als u niet zeker weet of bepaalde abonnees echte mensen of bots zijn? U kunt ze taggen en ze vervolgens e-mailen. Vraag hen om te antwoorden als ze op uw lijst willen blijven. Ga dan verder en verwijder iedereen die niet antwoordt.

Om een ​​tag toe te voegen aan een abonnee in Constant Contact, klikt u op het tabblad ‘Contacten’ en vervolgens op de door u gekozen lijst. Zoek vervolgens uw abonnee. De eenvoudigste manier om dit te doen, is door te zoeken op hun e-mailadres.

Een contactpersoon zoeken op e-mailadres in Constant Contact

Klik vervolgens op de drie stippen rechts van de gegevens van de abonnee en klik op de link ‘Bewerken’:

Een abonnee bewerken in constant contact

Tip: Als u een abonnee wilt verwijderen, kunt u dat hier doen door op de link ‘Verwijderen’ te klikken.

Nu is het tijd om tags toe te voegen in het gedeelte ‘Tags’ aan de rechterkant.

Tags toevoegen aan een potentiële abonnee van de spambot-nieuwsbrief in Constant Contact

Zodra u alle abonnees heeft getagd die mogelijk spambots zijn, kunt u een nieuwe campagne maken. Voordat u de campagne verstuurt, gebruikt u de optie ‘Beperken op tag’ om deze alleen naar mensen te verzenden met de tag die u heeft ingesteld:

Uw lijst met constante contactpersonen verkleinen op tag voordat u een e-mail verzendt

Abonnees van spambots op de e-mailnieuwsbrief kunnen duur en irritant zijn. Zorg ervoor dat u ten minste een van de bovenstaande methoden gebruikt om uw e-maillijst gezond en botsvrij te houden.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om te leren hoe je spam bij het aanmelden voor een nieuwsbrief in WordPress kunt voorkomen. 


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *