Hoe u websitebezoekers op uw WordPress-site kunt volgen - DeLaatbusiness

Hoe u websitebezoekers op uw WordPress-site kunt volgen

8 min


112
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Bent u op zoek naar een gemakkelijke manier om de bezoekers van uw website in WordPress te volgen? Door het aantal websitebezoekers op uw site bij te houden, kunt u inzichten krijgen waarmee u uw bedrijf kunt laten groeien.

U kunt uw publiek beter begrijpen, kijken naar welke berichten ze leuk vinden, waar ze vandaan komen en hoe ze uw website gebruiken.

In dit artikel laten we u zien hoe u eenvoudig websitebezoekers op uw WordPress-site kunt volgen (stap voor stap).

hoe u websitebezoekers kunt volgen in wordpress

Waarom u uw websitebezoekers moet volgen

Het bijhouden van websiteverkeer is een van de belangrijkste indicatoren voor de prestaties van uw website. Meer bezoekers betekent meer mogelijkheden om ze om te zetten in abonnees en klanten.

Het ontgrendelt ook veelbelovende inzichten die je misschien hebt gemist.

U kunt bijvoorbeeld achterhalen uit welk land of welke stad uw bezoekers komen. Dit kan u helpen gepersonaliseerde inhoud te leveren of erachter te komen in welke talen u uw website moet vertalen .

U kunt zien welke blogpost veel verkeer krijgt en vervolgens proberen vergelijkbare onderwerpen te bedenken om uw gebruikers te helpen.

Een ander voordeel van het volgen van uw websitebezoekers is dat u kunt achterhalen welke bron ze hebben gebruikt om uw website te vinden.

Hebben de gebruikers bijvoorbeeld een zoekopdracht op Google uitgevoerd en vervolgens op uw webpagina beland, of hebben ze uw merkvermelde link op een andere site of platform gevonden?

Op deze manier kunt u uw marketinginspanningen en investeringen richten op kanalen die werken. Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken hoe we het volgen van websitebezoekers in Google Analytics kunnen instellen.

Google Analytics instellen om websitebezoekers te volgen

Google Analytics is de krachtigste software voor het volgen van websitebezoekers op de markt. Hiermee kunt u zien hoeveel bezoekers u krijgt en wat ze doen tijdens het bezoeken van uw website.

Eerst moet u zich aanmelden voor een Google Analytics- account. U kunt elk Google- of Gmail-account gebruiken om u aan te melden.

Google Analytics aanmelden

Vervolgens wordt u gevraagd om een ​​accountnaam op te geven.

Voer de accountnaam in

Daarna zal Google Analytics vragen om een ​​platform te kiezen. U moet hier het web selecteren.

website bezoekers volgen in wordpress

Vervolgens moet u uw websitenaam, URL, land en tijdzone opgeven.

Google Analytics-accountinstellingen

Klik daarna op de knop Maken om door te gaan.

Ten slotte krijgt u de Google Analytics-trackingcode te zien die u kunt kopiëren en in uw website kunt plakken.

Er zijn verschillende manieren om Google Analytics op uw WordPress-site te installeren .

De gemakkelijkste manier is echter via MonsterInsights . Het is de beste Google Analytics-plug-in voor WordPress. U kunt het gebruiken om Google Analytics met uw site te verbinden zonder dat u code hoeft te bewerken.

Eerst moet u de MonsterInsights-plug-in installeren en activeren. Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie .

Let op: de gratis versie van MonsterInsights- plug-in is een geweldige plek om te beginnen voor beginners.

Na activering wordt u naar een welkomstscherm geleid en ziet u ook een nieuw menu-item met de naam ‘Insights’ in uw beheerdersgedeelte.

Klik in het welkomstscherm op de knop met de tekst ‘Start de wizard!’.

start de MonsterInsights-installatiewizard

Vervolgens moet u een categorie selecteren die uw website het beste beschrijft. U kunt kiezen uit een zakelijke website, uitgever (blog) of e-commerce. Nadat u een categorie heeft geselecteerd, klikt u op de knop ‘Opslaan en doorgaan’.

Selecteer de websitecategorie op MonsterInsights

MonsterInsights zal u nu vragen om de licentiesleutel in te voeren. Je kunt de sleutel vinden in het MonsterInsights-accountgedeelte onder het tabblad Downloads. Kopieer de sleutel en plak deze in de wizard. MonsterInsights zal dan de sleutel verifiëren.

U moet dan uw Google Analytics-account koppelen. Om dat te doen, klikt u op de knop ‘MonsterInsights verbinden’.

Voer de licentiecode in

Selecteer nu een Google-account of log in op een account dat u heeft gebruikt bij het aanmelden voor Google Analytics.

selecteer Google-account

Op het volgende scherm wordt je gevraagd om MonsterInsights toegang te geven tot je Google-account. Klik onderaan op de knop ‘Toestaan’ om door te gaan.

geef monsterinsights toegang tot het Google-account

Selecteer nu de website die u wilt volgen in het vervolgkeuzemenu. Zodra u dat heeft gedaan, klikt u op de knop ‘Verbinding voltooien’ om door te gaan.

Selecteer uw website

MonsterInsights zal nu uw website verbinden met Google Analytics. Om het installatieproces te voltooien, zal de plug-in u vragen om enkele aanbevolen instellingen te selecteren.

U kunt de bestandsindelingen specificeren die u wilt volgen, het bijhouden van gelieerde links instellen , controleren wie de rapporten kan zien en opties inschakelen om automatische updates te ontvangen. Klik na het configureren van de instellingen op de knop ‘Opslaan en doorgaan’.

Aanbevolen instellingen in MonsterInsights

Op het volgende scherm wordt u gevraagd om enkele add-ons te installeren. U kunt deze stap voorlopig overslaan en op de knop ‘Opslaan en doorgaan’ klikken.

Aanbevolen add-ons

In de laatste stap zal de wizard je vertellen dat je helemaal klaar bent om MonsterInsights te gebruiken. Klik op ‘Finish Setup & Exit Wizard’.

Voltooi de installatie

U bent nu klaar om MonsterInsights te gebruiken en uw websiteverkeerrapporten te bekijken in uw WordPress-dashboard.

Rapporten van websitebezoekers bekijken in WordPress

Om de bezoekers van uw website te bekijken, kunt u verschillende MonsterInsights-rapporten gebruiken. Ze helpen u tijd te besparen, aangezien u niet door Google Analytics hoeft te navigeren en gegevens moet zoeken die belangrijk zijn voor uw bedrijf.

Opmerking: Dashboardrapporten kunnen variëren op basis van het MonsterInsights-plan dat u gebruikt.

Laten we eens kijken naar elk rapport en hoe u het kunt gebruiken om websitebezoekers bij te houden.

Overzichtsrapport

Ga om te beginnen naar de pagina Insights »Reports vanuit uw WordPress-beheergebied. Hier is het eerste rapport dat u ziet het overzichtsrapport.

U kunt het datumbereik selecteren en vervolgens het totale aantal sessies en paginaweergaven voor uw website bekijken, samen met de gemiddelde sessieduur en het bouncepercentage.

Het rapport laat ook zien welk apparaat uw bezoekers gebruiken om uw site te bezoeken. Dit kan u helpen uw website te optimaliseren voor verschillende apparaten en ervoor te zorgen dat u een responsief WordPress-thema heeft .

Het geeft je ook een overzicht van nieuwe en terugkerende bezoekers.

MonsterInsights overzichtsrapport

Als u naar beneden scrollt, ziet u meer rapporten waarmee u kunt zien waar uw bezoekers vandaan komen.

Het rapport Toplanden toont de regio waar het meeste verkeer vandaan komt. U kunt deze gegevens gebruiken om verschillende strategieën te bedenken op basis van geolocatie.

Het volgende is het rapport Topverwijzingen, dat de websites laat zien die verkeer naar uw site sturen. Met behulp van deze informatie, kunt u partnerschappen, vinden gastpost kansen, of vind soortgelijke websites om je berichten en producten te promoten.

Rapport Toplanden en Topverwijzingen

Het laatste rapport dat u onder Overzicht kunt bekijken, zijn de Topberichten / Pagina’s. Dit zijn bestemmingspagina’s en blogposts die de meeste websitebezoekers trekken.

Topberichten en pagina's

Uitgeversrapport

Vervolgens kunt u in het bovenste menu op de optie Uitgevers klikken en meer inzicht krijgen over uw bezoekers.

Het rapport toont u meer statistieken over uw populaire bestemmingspagina’s, samen met het aantal bezoeken dat ze krijgen, de gemiddelde duur en het bouncepercentage .

U kunt deze informatie gebruiken om meer inhoudsonderwerpen te bedenken en uw webverkeer te vergroten.

Het vertelt u ook welke uitgaande links en gelieerde links de meeste klikken ontvangen. Als u downloadbare inhoud aanbiedt, kunt u ook bijhouden welk bestandstype de meeste downloads krijgt.

Een ander belangrijk rapport dat u kunt bekijken om de bezoekers van uw website bij te houden, is door naar de demografische gegevens te kijken. MonsterInsights toont de leeftijd en het geslacht van uw bezoekers.

Met deze informatie kunt u veel dingen doen. Het kan u bijvoorbeeld helpen om de juiste doelgroep in te stellen voor retargeting-advertenties op Facebook . Een andere manier om de gegevens te gebruiken, is door inhoud te maken voor specifieke leeftijdsgroepen en geslacht.

Leeftijd en geslacht van websitebezoekers in WordPress

Search Console-rapport

MonstrInsights kan u helpen erachter te komen welke zoektermen mensen in Google invoeren om uw website te vinden via het Search Console-rapport.

Het rapport geeft gegevens weer over de Top 50 van Google-zoektermen, samen met hun aantal klikken, vertoningen, CTR (klikfrequentie) en gemiddelde positie.

Search Console-rapport

U kunt uw websiteverkeer stimuleren door uw website te optimaliseren voor vergelijkbare zoekwoorden en de positie van zoektermen die niet in de top 10 zoekresultaten op Google staan ​​te verbeteren.

Bekijk onze handleiding over het toevoegen van een WordPress-site aan Google Search Console .

E-commerceverslag

Als u een online winkel (eCommerce) heeft , kan MonsterInsights u helpen de prestaties ervan te volgen. Het verbeterde eCommerce-rapport geeft u een overzicht van de conversieratio, het aantal transacties, de omzet en de gemiddelde bestelwaarde van uw online winkel.

Het toont zelfs de meest populaire producten die veel omzet genereren. Als u echter de bezoekers van uw website wilt bijhouden, kunt u naar het rapport Topconversiebronnen scrollen.

Dit zijn verwijzingswebsites die sterk conversieverkeer naar uw site sturen. U kunt investeren in het promoten van uw winkel en producten op dergelijke websites om meer bezoekers en verkopen te stimuleren.

Belangrijkste conversiebronnen

Raadpleeg onze handleiding over het bijhouden van conversies in WordPress voor meer informatie .

Dimensiesrapport

Met MonsterInsights kunt u aanvullende informatie over uw bezoekers volgen door aangepaste afmetingen te gebruiken . Deze rapporten zijn niet standaard beschikbaar in Google Analytics en stellen u in staat om aangepaste interacties op uw website bij te houden.

U kunt bijvoorbeeld het bijhouden van populaire categorieën, tags, berichttypen, auteurs, focuszoekwoorden en meer instellen. Het helpt u te zien wat uw bezoekers leuk vinden op uw website.

aangepaste dimensies rapport monsterinsights

Realtime rapport

Het laatste rapport dat u in WordPress kunt bekijken om de bezoekers van uw website te volgen, is het realtime rapport.

Het laat zien hoeveel mensen momenteel actief zijn op uw site en toont u het realtime aantal bezoekers .

Real-time rapport MonsterInsights

Bovendien kunt u met behulp van het realtime rapport ook de geografische locatie, toppagina’s en belangrijkste bronnen van verwijzingsverkeer bekijken die websitebezoekers op elk moment genereren.

Door deze rapporten te gebruiken, kunt u eenvoudig de bezoekers van uw website volgen en strategieën ontwikkelen om uw bedrijf te laten groeien.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen te leren hoe je de bezoekers van je website naar je WordPress-site kunt volgen. 


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *