Kopiëren en plakken in WordPress zonder opmaakproblemen - DeLaatbusiness

Kopiëren en plakken in WordPress zonder opmaakproblemen

8 min


113
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Onlangs vroeg een lezer ons hoe we items in WordPress konden kopiëren en plakken zonder opmaakproblemen te veroorzaken.

Wanneer u inhoud van een desktop-app of een webpagina kopieert en plakt, plakt u vaak ook ongewenste opmaak. Dit komt niet overeen met de lettertypen en kleuren van uw WordPress-thema, wat er gewoon vreemd uitziet.

In dit artikel laten we zien hoe je gemakkelijk kunt kopiëren en plakken in WordPress zonder ongewenste opmaak en stijlen.

Tekst kopiëren en plakken in WordPress

Inzicht in kopiëren en plakken in WordPress

Kopiëren en plakken betekent dat u tekst van de ene plaats naar de andere kopieert zonder alles opnieuw te hoeven typen.

Om tekst uit een document of webpagina te kopiëren, moet u deze met uw muis markeren. Klik vervolgens met de rechtermuisknop en selecteer ‘Kopiëren’ in het menu. Of u kunt de sneltoets Ctrl + C (Command + C op een Mac) gebruiken om de gemarkeerde tekst te kopiëren.

Tekst uit uw Word-document kopiëren door het te markeren en met de rechtermuisknop te klikken

Om tekst in WordPress te plakken, klikt u met de rechtermuisknop en selecteert u ‘Plakken’ in het menu. Of gebruik de sneltoets Ctrl + V (Command + V op een Mac) om de gekopieerde tekst te plakken:

Uw gekopieerde tekst in WordPress plakken

Wanneer u tekst kopieert, wordt de opmaak van de tekst mee gekopieerd. Het probleem is dat je soms een opmaak krijgt die je niet wilt.

Deze ongewenste opmaak kan van invloed zijn op de manier waarop uw tekst op andere apparaten wordt weergegeven.

Sommige WordPress-gebruikers kiezen ervoor om kopiëren en plakken helemaal te vermijden. In plaats daarvan stellen ze hun berichten rechtstreeks op hun WordPress-site op .

U kunt er echter de voorkeur aan geven om op te stellen met een aparte tool, zoals Microsoft Word of Google Docs . Hierdoor kunt u offline werken en wordt het gemakkelijker om uw werk te delen voor opmerkingen en revisies vóór publicatie.

Het is ook belangrijk om te voorkomen dat u onnodige opmaak toevoegt, omdat dit van invloed is op uw paginaformaat, wat een lagere sitesnelheid betekent.

Daarom hebben we deze ultieme gids gemaakt voor het correct kopiëren en plakken van tekst in WordPress. U kunt de links gebruiken om direct naar de secties te gaan die u nodig heeft:

Kopiëren en plakken van Word naar WordPress (Block Editor)

Tekst kopiëren van Microsoft WordPress is vrij eenvoudig.

WordPress staat je al jaren toe om rijke (opgemaakte) tekst uit Word-documenten rechtstreeks naar de editor te kopiëren. Dit is een groot voordeel als u uw berichten graag in Microsoft Word schrijft en opmaakt.

Door uw bericht van Word naar WordPress te kopiëren, kunt u elementen zoals koppen , vetgedrukte en cursieve tekst, links en lijsten behouden. Het verwijdert alle stijlopties zoals kleuren, afstand, enz.

Hier is een document dat we van Word naar WordPress gaan kopiëren:

Het Word-document dat we naar WordPress zullen kopiëren

Dit document is opgemaakt met twee Rubriek 2-onderverdelingen voor onderafdelingen van de post. Er is vetgedrukte en cursieve tekst, een lijst met opsommingstekens en een link.

We kopiëren eenvoudig alle inhoud van het Word-document en plakken deze in de WordPress-blokeditor.

De tekst uit Word is nu gekopieerd naar onze WordPress-post

Merk op dat sommige opmaak niet is gekopieerd. De afbeelding is weggelaten, maar WordPress heeft een afbeeldingsblok op de juiste plaats gemaakt.

Tip: gebruik altijd de ‘Heading styles’ in Word om uw subheadings te maken. Markeer de tekst niet en vergroot de lettergrootte handmatig.

Wilt u bevestigen dat uw tekst correct is gekopieerd? Volg gewoon onze instructies verderop in dit artikel over het controleren op en oplossen van opmaakfouten.

Kopiëren en plakken van Google Documenten naar WordPress (Block Editor)

Google Documenten is een erg populair tekstverwerkingsprogramma. Net als bij Word is het gemakkelijk om vanuit Google Documenten te kopiëren en in de WordPress-blokeditor te plakken .

Hier is ons stukje tekst in Google Documenten. Het is identiek aan het stuk dat we hierboven in Word hebben gebruikt.

Het Google-document met de tekst die we gaan kopiëren

Wanneer we de tekst van Google Docs naar WordPress kopiëren en plakken, heeft WordPress de tekst opnieuw correct opgemaakt.

De Google Docs-tekst in de WordPress-blokeditor

Deze keer verschijnt de afbeelding ook in WordPress. Het wordt echter niet geüpload naar de WordPress-mediabibliotheek en wordt rechtstreeks vanuit uw Google Drive-account weergegeven.

U moet afbeeldingen handmatig downloaden en uploaden naar uw WordPress-website.

Kopiëren en plakken met de klassieke editor

Heeft u problemen met opmaakfouten na het kopiëren en plakken van tekst in WordPress? Dan gebruik je waarschijnlijk de oude klassieke editor .

De klassieke editor verwerkt Word-documenten goed en mag geen onnodige code toevoegen. Het doet het echter niet zo goed met de tekst die is gekopieerd uit Google Documenten.

Hier ziet u hoe onze tekst uit Google Documenten eruitziet wanneer u deze in de klassieke editor plakt:

De tekst van Google Documenten gekopieerd naar de klassieke editor

De titels, koppeling, vet en cursief alle blik correct.

Er is echter onnodige extra opmaak toegevoegd die niet zichtbaar is.

Opmaakfouten bij kopiëren en plakken controleren en oplossen

Laten we eens kijken hoe u nu opmaakfouten kunt controleren en oplossen.

Alle tekst in uw WordPress-berichten is opgemaakt met HTML (hypertext markup language). HTML-tags gaan rond de woorden die op een bepaalde manier zijn opgemaakt.

Vetgedrukte tekst in WordPress-berichten ziet er bijvoorbeeld als volgt uit in HTML-code:

There is <strong>bold text</strong> in this sentence.

De woorden ‘vetgedrukte tekst’ worden vetgedrukt weergegeven.

Om na het kopiëren en plakken opmaakfouten te controleren en op te lossen, moet u de HTML-code voor uw bericht controleren.

De HTML-code controleren in de Block Editor

In de blokeditor is het gemakkelijk om de HTML-code van elk blok te bekijken. Klik eerst op het blok. Klik vervolgens op de drie verticale stippen rechts van het menu van het blok.

U ziet een vervolgkeuzemenu. Hier hoeft u alleen maar op de optie ‘Bewerken als HTML’ te klikken:

Overschakelen naar de HTML-weergave van een blok in WordPress

Je ziet nu de HTML-code voor het blok. Met de blokeditor zou u normaal gesproken moeten ontdekken dat er geen ongewenste opmaak is toegevoegd.

Hier begint de alinea correct met de openingstag <p>en eindigt met de afsluitende </p>tag.

De vetgedrukte zin is ook correct. Het begint bij de <strong>tag en eindigt met de afsluitende </strong>tag.

De HTML-code voor uw blok bekijken in de blokeditor

Om terug te schakelen naar de normale weergave van uw blok, klikt u eenvoudig opnieuw op de drie verticale stippen. Ga je gang en selecteer de optie ‘Visueel bewerken’.

Terugschakelen naar de visuele weergave van uw blok

De HTML-code controleren in de klassieke editor

In de klassieke editor is het gemakkelijk om de HTML-code van een bericht te bekijken door op het tabblad ‘Tekst’ bovenaan het vak met de tekst van het bericht te klikken. Dit is de HTML-code voor ons bericht, gekopieerd uit Google Documenten:

De HTML-code van uw bericht bekijken in de klassieke editor

De span-tags hier zijn extra, onnodige code.

Ook worden de vetgedrukte en cursieve tekst opgemaakt met de <b>tag in plaats van <strong>en de <i>tag in plaats van <em>. Het wordt over het algemeen als het beste beschouwd om de tags <strong>en te gebruiken, <em>omdat deze uw woorden een semantische betekenis geven, niet alleen een visuele stijl.

Ter vergelijking: hier is de code die wordt geproduceerd bij het kopiëren vanuit Word in plaats van Google Documenten in de klassieke editor. Er zijn geen onnodige opmaaktags en de vetgedrukte en cursieve letters zijn correct weergegeven.

De HTML-code die wordt geproduceerd bij het kopiëren van een document vanuit Word naar de klassieke editor

Als je je bericht uit Google Docs hebt gekopieerd, moet je de HTML-code doorlopen en de opmaak handmatig corrigeren. In dit geval betekent dat:

  • Alle <span style="font-weight: 400;">en </span>tags verwijderen.
  • Alles veranderen <li style="font-weight: 400;">in just <li>.
  • Veranderen <b>en </b>naar <strong>en </strong>.
  • Veranderen <i>en </i>naar <em>en </em>.

Om het proces te versnellen, moet u eerst de HTML-code kopiëren en in een teksteditor plakken.

Gebruik vervolgens Zoeken en vervangen om een ​​onjuiste opmaak te wijzigen. Hier is een voorbeeld met Kladblok. We vinden alle gevallen van <li style="font-weight: 400;">en vervangen ze door <li>:

Gebruik Kladblok om de ongewenste HTML-code snel en gemakkelijk te corrigeren

Zodra u alle onjuiste opmaak heeft vervangen, kopieert en plakt u de tekst terug in de tekstweergave van de klassieke editor.

De gecorrigeerde opmaakcode in de klassieke editor

Tekst zonder opmaak kopiëren en plakken

Platte tekst is tekst zonder enige opmaak. Om elke mogelijkheid van onjuiste opmaak te voorkomen, kunt u er de voorkeur aan geven om platte tekst te kopiëren en te plakken.

Dit is ook een erg handige optie als u een tekstgedeelte van een andere website kopieert. U kunt bijvoorbeeld een citaat van iemand anders in uw inhoud opnemen.

Tekst zonder opmaak kopiëren en plakken in de Block Editor

De WordPress-blokeditor heeft geen knop of optie om platte tekst te plakken. U kunt dit echter gemakkelijk zelf doen.

De snelste methode is om de sneltoets Ctrl + Shift + V (pc) of Command + Shift + V (Mac) te gebruiken om uw tekst te plakken. Dit wordt automatisch in platte tekstindeling geplakt.

Platte tekst die in de blokeditor is geplakt met de opdracht Ctrl + Shift + V

Als alternatief bieden sommige browsers de mogelijkheid om als platte tekst te plakken. Als u Google Chrome gebruikt, klikt u met de rechtermuisknop en selecteert u de optie ‘Plakken als platte tekst’:

Klik met de rechtermuisknop en gebruik de optie "Plakken als platte tekst" in uw browser

Beide methoden werken om platte tekst in een enkel alineablok te plakken.

Tekst zonder opmaak kopiëren en plakken in de klassieke editor

Om platte tekst in de klassieke editor te plakken, klikt u eerst op de knop Toolbar Toggle:

De schakelknop voor de werkbalk in de klassieke WordPress-editor

Nu hoeft u alleen maar op het pictogram ‘Plakken als tekst’ te klikken. Het ziet eruit als een klembord met de letter T erop:

Gebruik de WordPress-knop 'Plakken als tekst' om de modus voor platte tekst in te schakelen

Alle tekst die u plakt, wordt nu in de modus voor platte tekst geplakt, met de opmaak verwijderd. Zo ziet dat eruit als we de tekst uit ons Google-document plakken. De koppen, vetgedrukt, cursief, opsommingstekens en link zijn allemaal verwijderd:

De tekst van Google-documenten is als platte tekst in de klassieke WordPress-editor geplakt

Pro-tip: kopieer, plak en kloon volledige WordPress-sites

Hoewel de bovenstaande beginnershandleiding u de basis van kopiëren en plakken laat zien, biedt WordPress ook veel geavanceerde functies voor kopiëren, plakken en klonen.

Je kunt bijvoorbeeld eenvoudig een hele WordPress-site klonen in 7 eenvoudige stappen .

Er is ook een manier om met een enkele klik een dubbele WordPress-pagina of -post te maken .

Als je de blokeditor gebruikt, kun je ook herbruikbare blokken maken die je voor meerdere berichten kunt gebruiken.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het leren kopiëren en plakken in WordPress.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *