chatbot bouwen

20 Beste WordPress-alternatieven en concurrenten 2020 – CMS, blog, e-commerce en sitebouwers

21 min


149

Bent u op zoek naar een van de beste WordPress-alternatieven? Zo ja, dan bent u bij ons aan het juiste adres.

WordPress is een van de toonaangevende platforms voor websites, blogs en online winkels, de keuze van miljoenen over de hele wereld. De beschikbaarheid van geweldige WordPress-thema’s en plug-ins en het gebruiksgemak hebben het echt tot een van hun favorieten gemaakt. Het is echter misschien niet altijd de perfecte keuze voor u.

Er zijn verschillende andere platforms die geschikter kunnen zijn als je om een ​​bepaalde reden een website wilt. In dit artikel laten we u daarom enkele van de beste WordPress-alternatieven zien voor specifieke doeleinden, zoals websitebouwers , blogplatforms , e-commerce en Content Management System (CMS) .

Waarom zou je een alternatief WordPress-platform nodig hebben?

Hoewel WordPress zeker een van de meest populaire websiteplatforms is , zijn er bepaalde omstandigheden waarin er betere opties voor u kunnen zijn. Vooral als het maken van een website nieuw voor je is, kan het in eerste instantie even duren voordat WordPress is ingesteld.

Omdat het een alles-in-één platform is, heeft WordPress zijn voor- en nadelen. Als je gefocust bent op een specifiek doel, dan kan te veel van de WordPress-functies je in de war brengen.

Als u bijvoorbeeld alleen een platform voor een eenvoudige blog wilt, heeft u misschien geen krachtig platform zoals WordPress nodig. Eenvoudige blogtools zoals Blogger, Medium of Tumblr zijn misschien goed genoeg.

Maar als je een professionele blog wilt maken en er geld mee wilt verdienen, dan heb je een flexibel platform zoals WordPress nodig.

Evenzo, als u een online winkel wilt maken maar bang bent voor het installatieproces, dan zijn er eenvoudige platforms zoals Shopify. Hetzelfde geldt voor de omstandigheden waarin andere WordPress-concurrenten mogelijk betere opties voor u zijn.

Laten we ze nu eens verkennen.

Wat zijn de beste alternatieven voor WordPress?

Hoewel we een grote fan zijn van ‘s werelds meest gebruikte software voor het maken van websites WordPress, willen we u vandaag informeren over  geweldige alternatieven voor WordPress.  Voor een duidelijker idee en om u te brengen waar u wilt zijn, hebben we ze onderverdeeld in categorieën!

Websitebouwers voor WordPress-alternatieven:

1. Wix

Wix is ​​een van de meest populaire en meest gebruikte sitebouwers die al naam heeft weten te maken. Het werd voor het eerst uitgebracht in 2006 en heeft meer dan een decennium in de branche voltooid. Wix is ​​waarschijnlijk een van de meest gebruiksvriendelijke websitebouwers die er zijn en concurreert dus met WordPress.

Aan de slag gaan met Wix is ​​ook niet zo moeilijk. Het enige dat u hoeft te doen, is u aanmelden bij uw Wix-account, een sjabloon selecteren en beginnen met het bouwen van uw website door functies aan uw website toe te voegen. Als u dan meer functies nodig heeft, zijn er altijd premium-abonnementen waarop u zich kunt abonneren.

Voordelen van Wix:

 • Gebruiksvriendelijk en ongelooflijk gemakkelijk te gebruiken en te begrijpen, zelfs voor beginners en beginners.
 • Uitgebreide app-markt beschikbaar om de extensies te vinden die gebruikers zullen helpen!
 • Een lange reeks functies, waaronder SEO, blog, website bouwen, sociale netwerkintegratie en meer, zelfs bij gratis abonnementen.
 • Groot assortiment en goed ontworpen sjablonen beschikbaar om uit te kiezen.

Nadelen van Wix:

 • Bij de gratis abonnementen zijn advertenties inbegrepen die voor onnodige afleiding kunnen zorgen.
 • De gratis en basisplannen tonen advertenties die de gebruikerservaring kunnen bederven.
 • Sommige van de beschikbare sjablonen kunnen niet worden aangepast aan de voorkeur van de gebruiker.

Kortom , Wix kan een geweldig gebruiksvriendelijk WordPress-alternatief zijn om uw website helemaal opnieuw te bouwen met geweldige sjablonen om aan te bieden.Meer over Wix


2. Weebly

Als Wix je niet haalt, dan is Weebly ook een geweldig WordPress-alternatief voor jou. Het is een volledig gehoste online sitebouwer waarmee gebruikers eenvoudig de ideale site kunnen maken en bouwen. Net als WordPress heeft Weebly ook een aantal ingebouwde tools die helpen bij verschillende functies.

Het starten van een website met Weebly is ook heel eenvoudig. Eerst moet u een domeinnaam voor uw website registreren. Daarna kunt u het gewoon opzetten en beginnen met het ontwerpen van uw Weebly-website. Het is ook erg beginnersvriendelijk, waardoor u in zeer korte tijd een website kunt maken.

Voordelen van Weebly:

 • Meest geschikt voor beginners en beginners voor eenvoudige projecten en websites.
 • De backend, evenals de algemene vooruitzichten, zijn functioneel en gebruiksvriendelijk.
 • Beschikbare sjablonen hebben kleine aanpassingen nodig om er fantastisch uit te zien.
 • Sites gebaseerd op Weebly hebben hoge laadsnelheden.

Nadelen van Weebly:

 • Geen optie om aangepaste inhoudstypen toe te voegen, behalve binnen de individuele pagina.
 • Het is moeilijk om enkele geavanceerde marketingtools aan uw site toe te voegen.
 • Als u naar andere platforms wilt migreren, moet u de inhoud handmatig kopiëren en migreren via RSS.

Kortom , Weebly is een geweldig WordPress-alternatief als u op zoek bent naar een all-inclusive websitebouwer met goedkope tariefplannen en een goede gebruikerservaring. Bekijk de volledige vergelijking tussen Weebly en WordPress voor meer informatie .Meer over Weebly


3. Squarespace:

Bij de meeste websitebouwers is een andere naam die in me opkomt Squarespace. Deze veelzijdige bouwer voor blogs, portfoliosites en online winkels is de afgelopen jaren in populariteit gestegen. 

Om aan de slag te gaan met Squarespace, moet u eerst een van de sjablonen voor uw website kiezen. Vervolgens kunt u uw webpagina’s, menu’s en navigatie aanpassen. U kunt zelfs de gratis logo-maker gebruiken om het logo voor uw website te maken en uiteindelijk een aangepast domein selecteren.

Voordelen van Squarespace:

 • U hoeft zich niet aan te melden voor hosting of een domein te kopen.
 • Mogelijkheid om uw eigen ontwerp te maken met behulp van de drag and drop-builder op basis van inhoudsblokken.
 • Beginnersvriendelijke interface en gemakkelijk te volgen.
 • Er is een goede selectie prachtig ontworpen sjablonen en LayoutEngine beschikbaar.

Nadelen van Squarespace:

 • In tegenstelling tot andere websitebouwers biedt Squarespace geen mobiele editor.
 • Gebrek aan ondersteuning van plug-ins en extensies van derden.
 • Relatief duurdere plannen dan andere websitebouwers!

Kortom , Squarespace is een geweldig platform voor sitebouwers met gebruiksgemak en is zeker een cool alternatief voor WordPress. Lees voor meer informatie onze gedetailleerde vergelijking over Squarespace versus WordPress .Meer over Squarespace


4. Jimdo

Jimdo is een van de beste codevrije websitebouwers als je op zoek bent naar een WordPress-alternatief. Het is ook een van de eenvoudigste en meest betaalbare manieren om een ​​intuïtieve website te bouwen. Jimdo biedt ook zijn eigen hostingservices waarmee u ook tijd kunt besparen bij het vinden van een hostingplan.

Het maken van een website met Jimdo is vrij eenvoudig, aangezien je eerst moet inloggen op de Jimdo-website. Vervolgens kunt u een sjabloon kiezen en uw webpagina’s, navigatie en menu’s bewerken. Maak daarna gewoon verbinding met het domein.

Voordelen van Jimdo:

 • Jimdo heeft zijn eigen hostingdiensten. U kunt dus veel tijd besparen bij het selecteren van de beste hosting voor uw website.
 • Je kunt met Jimdo bijna elk type eenvoudige website maken. Dit komt omdat het een zeer beginnersvriendelijke interface heeft.
 • Het laat u ook apps van derden integreren, zodat u de prestaties en functionaliteit van uw website kunt verbeteren.
 • De tariefplannen zijn betaalbaar dan die van de concurrenten. Ook al zijn ze minder, de prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend, aangezien u in slechts enkele minuten een professioneel ogende website kunt maken.

Nadelen van Jimdo:

 • Het is niet goed voor grote websites en online winkels met grote hoeveelheden inhoud of die enorme bezoekersaantallen krijgen. 
 • De aanpassings- en ontwerpopties zijn vrij beperkt in vergelijking met de concurrenten zoals WordPress.
 • De gratis versie is het niet waard als je bovengemiddelde SEO-resultaten wilt.

Kortom , Jimdo is een geweldig WordPress-alternatief voor het maken van kleine en eenvoudige websites. Als je meer wilt weten, bekijk dan dit artikel over de volledige vergelijking Wix vs Weebly vs Squarespace vs Jimdo .Meer over Jimdo


5. Site123

Site123 is een van de nieuwste websitebouwers als WordPress-alternatief in deze lijst. Het werd uitgebracht in 2016 en is behoorlijk populair geweest als een geweldige gratis websitebouwer. Ook al is het gratis, het biedt veel krachtige functies die zijn betaalde rivalen echt moeilijk kunnen maken.

Omdat Site123 heel gemakkelijk te gebruiken is, kunt u in een mum van tijd uw website maken. Het enige dat u hoeft te doen, is een categorie en een websitenaam selecteren en u aanmelden voor hun account. Vervolgens moet u de ontwerp- en domeininstellingen configureren waar u zelfs een aangepast domein kunt gebruiken en eindelijk uw website gaan bewerken.

Voordelen van Site123:

 • Geweldige functies voor het gratis abonnement. Maar je krijgt veel functies voor de prijs als je ook voor de premium-abonnementen kiest.
 • Elke website van Site123 heeft een volledig responsive design. Dus als uw website foutloos zou moeten werken op elk apparaat van elk schermformaat.
 • Site123 biedt ook meertalige opties. Daarom kunt u uw website laten groeien via een publiek van over de hele wereld.
 • Uitstekende klantenondersteuning met 24/7 live chat-opties.  

Nadelen van Site123:

 • Niet geschikt voor grootschalige websites, omdat de functies voor hen mogelijk beperkt zijn.
 • De snelheid en prestaties van de website zijn niet zo snel in vergelijking met andere websitebouwers.
 • Mogelijk moet u zelf wat harder werken voor de SEO van de website, aangezien de aangeboden SEO-tools niet zo goed zijn.

Kortom , als u gratis een kleine en eenvoudige website wilt maken met adequate aanpassingstools, is Site123 een perfect WordPress-alternatief voor u. Zie ook onze volledige recensie van Site123 voor meer informatie.Meer over Site123

Als je meer wilt weten over meer platforms, hebben we ook een lijst met de beste websitebouwers . Voel je vrij om ze ook te bekijken.


Blogplatforms voor WordPress-alternatieven:

1. Blogger

Blogger is een van de oudste blogplatforms die er zijn. Het werd opgericht in 1993 en heeft een lange weg afgelegd op het gebied van blogplatforms. Daarom is het ook een van de beste WordPress-alternatieven als je gratis een blog wilt starten.

Om met Blogger aan de slag te gaan, hoeft u zich alleen maar vanaf hun website aan te melden en de naam voor uw blog in te voeren. Vervolgens moet u een sjabloon selecteren en kunt u aan uw blogs gaan werken en deze onmiddellijk publiceren. U hoeft zich ook geen zorgen te maken over hostingservices, want alles wordt verzorgd door Blogger.

Voordelen van Blogger:

 • Zeer gemakkelijk te gebruiken en uw blog op te zetten. U kunt uw blog onmiddellijk starten nadat u zich op hun website hebt aangemeld.
 • Blogger heeft veel efficiënte tools die erg handig kunnen zijn om het beste uit je blog te halen.
 • Het heeft ook geweldige opties voor het genereren van inkomsten, zoals Google Adsense, om u te helpen een behoorlijk inkomen uit uw blogs te halen.
 • Als je een complete beginner bent in bloggen, is dit perfect voor jou, omdat alle functies en opties zijn vereenvoudigd, vooral voor bloggen.

Nadelen van Blogger:

 • U heeft niet de volledige controle over uw blog, aangezien deze eigendom is van Google. Het kan dus op elk moment worden beëindigd in geval van onzekere omstandigheden.
 • Blogger is volledig gericht op bloggen en kan niet worden aangepast aan andere soorten websites als u dat wilt.
 • De beschikbare sjablonen en ontwerpopties zijn vrij beperkt.

Kortom , als u een blog wilt starten, alleen om te bloggen en u zich niet druk maakt om aanpassingsmogelijkheden, dan is Blogger misschien wel het beste WordPress-alternatief voor u om een ​​blog te starten. Lees ons volledige vergelijkingsartikel WordPress vs Blogger voor meer details.Meer over Blogger


2. Tumblr

Tumblr is een van de jongere blogplatforms, uitgebracht in 2007 in vergelijking met WordPress en Blogger. Het heeft echter veel populariteit gewonnen als een WordPress-alternatief in blogplatforms, vooral vanwege de eenvoudige interface. Het stelt gebruikers ook in staat om snel hun verhalen en inhoud te publiceren, wat echt meer gebruikers kan aanmoedigen om zich snel te registreren en hun blogs te posten.

Om een ​​blog met Tumblr te starten, moet u eerst verbinding maken met een domein. U kunt zowel hun subdomein als een eigen domein gebruiken. Vervolgens moet je een gebruikersnaam kiezen, je interesses delen, een bericht plaatsen en je blogs bewerken en onderhouden. 

Voordelen van Tumblr:

 • Het heeft een zeer minimalistische en gebruiksvriendelijke interface. De leercurve en het gebruiksgemak zijn dus ook best handig in Tumblr.
 • Het is gemakkelijk om multimediaposts te maken voor uw blogartikelen. Hierdoor kunnen uw blogs er ook aantrekkelijk uitzien.
 • Tumblr heeft geweldige ondersteuning voor sociale media, aangezien lezers gemakkelijk je berichten op Tumblr kunnen liken, beantwoorden en ‘bloggen’.
 • U kunt indien nodig eenvoudig alle inhoud van uw blog in Tumblr exporteren.

Nadelen van Tumblr:

 • Tumblr heeft zijn eigen verzameling gratis eenvoudige thema’s. Maar u moet thema’s kopen die u betere en aantrekkelijke ontwerpen kunnen bieden.
 • Er zijn zeer beperkte aanpassingsmogelijkheden voor uw blog in vergelijking met andere blogplatforms.
 • U bent niet volledig eigenaar van alle inhoud van uw blog. Aangezien Tumblr eigendom is van Yahoo, is er geen garantie dat uw blog morgen online zal zijn.

Kortom , als je een eenvoudige blog wilt met een beginnersvriendelijke interface met minder moeite voor socialemediamarketing, dan kan Tumblr een perfect WordPress-alternatief voor je zijn.Meer over Tumblr


3. Gemiddeld

Medium is een van de snelgroeiende online publicatieplatforms waarmee elke gebruiker verhalen kan maken en deze kan posten. Dus als je op zoek bent naar een blog-alternatief voor WordPress, dan is dit ook een redelijk goede optie. Het is gemakkelijk te gebruiken, te begrijpen en wordt ook geleverd met ingebouwde sociale netwerkfuncties. 

Om met medium aan de slag te gaan met uw blogs, hoeft u alleen maar een account aan te maken en uw interessegebieden voor u en uw blogs te configureren. Vervolgens kunt u beginnen met het schrijven en bewerken van uw blogs. U kunt uw eigen profielinformatie verder aanpassen aan de categorieën op de blogs die u schrijft.

Voordelen van Medium:

 • Groter publiek en mogelijke bekendheid en weergaven voor uw werk.
 • Het inhoudbeheersysteem van Medium is behoorlijk behoorlijk en gemakkelijk om mee te werken.
 • Medium genereert op regelmatige basis tonnen backlinks met geweldige inhoud, waardoor het meer vatbaar is om hoger te scoren op SERP’s.
 • Strategisch geplaatste elementen voor het delen van sociale media die meer bezoekers trekken.

Nadelen van Medium:

 • Beperkte controle over het eigendom van hun werk in vergelijking met WordPress.
 • Minder potentieel voor het genereren van hoogwaardige leads.
 • Minder toegang tot de analyse van uw inhoud.

Kortom , Medium is een zeer goed WordPress-alternatief waarmee uw inhoud een groter publiek bereikt en meer bekendheid krijgt en zich volledig richt op het publiceren van inhoud of bloggen. Als je meer wilt weten, dan is hier een volledige vergelijking van Medium versus WordPress .Meer over Medium


4. Typeblok

Typepad is ook een van de oudere blogplatforms die kunnen worden beschouwd als een WordPress-alternatief. Het werd uitgebracht in 2003 en is een beginnersvriendelijk blogplatform dat door iedereen kan worden gebruikt om een ​​blog te starten. Daarom wint het aan populariteit als blogplatform, ook al kan het niet worden gebruikt voor sterk aangepaste websites. 

Aan de slag met Typepad zijn ook heel weinig stappen nodig. Het enige dat u hoeft te doen, is uw account registreren bij Typepad. En u kunt beginnen met het publiceren en onderhouden van uw blogartikelen.

Voordelen van Typepad:

 • Met Typepad kunt u een blog starten en de inhoud gemakkelijk beginnen te ontwikkelen in vergelijking met WordPress.
 • Meervoudige integratie van verschillende diensten voor sociale media en zelfs betalingsgateways.
 • Typepad-blogs zijn geïntegreerd met Disqus-opmerkingen. U kunt het dus gemakkelijk gebruiken om meer interactie met uw gebruikers te vergroten. 
 • Het biedt eenvoud bij het bloggen en meer controle over uw blogs. Dit is niet gebruikelijk bij andere minimale blogplatforms zoals Blogger en Tumblr.

Nadelen van Typepad:

 • Beperkte aanpassingsmogelijkheden in vergelijking met die van WordPress.
 • Ook al heb je meer controle over je blogs dan andere platforms, sommige ontwikkelaars hebben er mogelijk gedeeltelijke controle over. Dit komt omdat de Typepad-site hun servers gebruikt.
 • De eenvoud van Typepad-sites maakt het moeilijk om ze aan te passen aan de technologische veranderingen.

In een notendop . Zoals de meeste WordPress-alternatieven voor blogplatforms, heeft Typepad een zeer eenvoudige en gebruiksvriendelijke interface die speciaal is ontworpen voor bloggen.Meer over Typepad


5. Jekyll

Van alle verschillende WordPress-alternatieven in deze lijst is Jekyll een beetje anders. Het is een statische sitegenerator waarbij u eerst uw inhoud aan Jekyll verstrekt. Vervolgens wordt er een complete statische website voor u weergegeven en gemaakt. 

Het is geschreven in Ruby en uitgebracht in 2008, waardoor het een van de jongere WordPress-alternatieven voor bloggen is. En sindsdien zijn hun gebruikers en populariteit aanzienlijk gegroeid. 

In tegenstelling tot de meeste blogplatforms, kan het gebruiken en starten van een blog met Jekyll ook behoorlijk lastig zijn als je geen programmeur bent. De snelste manier om een ​​blog met Jekyll te starten, is door eerst een Ruby Development-omgeving op uw systeem te installeren, aangezien Jekyll is gebouwd met Ruby. Vervolgens moet u Jekyll en bundler-edelstenen installeren en uw site maken en bouwen.

Voordelen van Jekyll:

 • De sites die met Jekyll zijn gebouwd, zijn extreem snel en zullen niet worstelen onder zware belasting, zelfs niet als ze worden vergeleken met WordPress-sites.
 •  Het is ook redelijk veilig in vergelijking met andere platforms. Dit komt doordat de servers van Jekyll-sites statische bestanden bevatten die niet kunnen worden misbruikt.
 • U kunt uw blogs gemakkelijk hosten met Amazon S3, dat erg goedkoop en toch zeer efficiënt is in vergelijking met die van andere traditionele hostingservices.
 • Je hebt geen plug-in of software-updates nodig om je blogsite op Jekyll te laten draaien. U hoeft dus niet de hoofdpijn van updates en bugs op uw site te doorstaan.

Nadelen van Jekyll:

 • Niet geschikt voor niet-programmeurs, aangezien voor grote aanpassingen en bewerkingstaken codes nodig zijn.
 • Relatief weinig thema’s en plug-ins voor respectievelijk extra ontwerpopties en functionaliteit.
 • Hoewel Jekyll groeit, heeft het een zeer kleine community vergeleken met die van WordPress. De hulp die u nodig heeft, komt dus mogelijk langzamer dan u verwacht.

In een notendop : Jekyll is een zeer snel en veilig blogplatform, maar het kan moeilijk te gebruiken zijn als je niet over de juiste programmeerkennis beschikt.Meer over Jekyll

We hebben een gedetailleerd artikel over enkele van de beste blogplatforms als u meer informatie nodig heeft.


eCommerce-platforms voor WordPress-alternatieven:

1. Shopify

shopify-wordpress-alternatieven-e-commerce

Als we het hebben over WordPress-alternatief voor online zaken en e-commerce, dan is Shopify het eerste dat in me opkomt. Hiermee kunnen alle gebruikers eenvoudig uw online winkel maken. Het is een eenvoudig, veilig en stabiel platform waarop u met minder moeite uw bedrijf kunt starten en laten groeien. 

Aan de slag gaan met Shopify is ook niet zo moeilijk. Het enige dat u hoeft te doen, is naar hun website gaan, een abonnement kiezen en uw online winkel opzetten. Dan kun je er meteen je producten mee gaan verkopen en het mooiste is dat het ook voor jou zijn eigen hosting gaat verzorgen.

Voordelen van Shopify:

 • Optie om een ​​onbeperkt aantal items te presenteren vanwege onbeperkte schijfruimte.
 • Integreer eenvoudig PayPal of gebruik simpelweg de Shopify POS voor een eenvoudigere betalingstransactie.
 • Geavanceerde rapportage en realtime verzendoptie beschikbaar, evenals optie voor kortingscodes.
 • Gratis websitebouwer met tal van opties voor thema’s waaruit u kunt kiezen.

Nadelen van Shopify:

 • Shopify is niet zo flexibel als WordPress en is volledig gericht op e-commerce doeleinden.
 • Er zijn geen opties om de SEO van welke inhoud dan ook uit te breiden met plug-ins zoals bij WordPress.
 • De blogfunctionaliteit is niet zo efficiënt als WordPress.

Kortom , het is het ideale eCommerce-alternatief voor WordPress dat u alles biedt wat u nodig hebt om online een lucratief bedrijf te runnen! Meer weten? Bekijk ons ​​artikel over WooCommerce vs Shopify .Meer over Shopify


2. BigCommerce

bigcommerce-wordpress-alternatieve-e-commerce

Een andere grote naam als het gaat om eCommerce-platforms na Shopify is BigCommerce. Het is een gehoste eCommerce-oplossing waarmee de gebruikers hun eigen online winkel kunnen opzetten en hun spullen kunnen verkopen. Het is flexibel waardoor iedereen, van beginners tot experts, de services kan gebruiken en het ideale platform kan creëren.

BigCommerce is ook vrij eenvoudig in te stellen. Het enige dat u hoeft te doen, is een abonnement voor uw online winkel kiezen. Stel vervolgens uw website in, wat slechts een paar minuten duurt, en nu kunt u uw producten gaan verkopen.

Voordelen van BigCommerce:

 • Hiermee kan de gebruiker gemakkelijk items buiten uw winkel verkopen op andere sites zoals eBay, Amazon en Google Shopping.
 • In tegenstelling tot Shopify vereist BigCommerce geen transactiekosten, waardoor het ideaal is voor winkelprocessen.
 • 99,99% uptime-garantie die ervoor zorgt dat uw winkel elke keer weer actief is.
 • Optie om verzendoffertes toe te voegen met realtime tarieven van USPS, UPS, FedEx en meer.

Nadelen van BigCommerce:

 • De beschikbare premium-thema’s zijn duurder dan gebruikers verwachten.
 • De thema-editor is niet zo geavanceerd als WordPress of Shopify.
 • Prijsplannen zijn relatief duurder.

Kortom , BigCommerce is een goede concurrent en alternatief voor WordPress als het gaat om de eCommerce-niche, maar de prijzen zijn misschien niet voor iedereen ideaal.Meer over BigCommerce


3. Magento

magento-wordpress-alternatieve-e-commerce

Magento is een van de andere eCommerce WordPress-alternatieven die u kunt gebruiken om uw eCommerce-website te bouwen. Het heeft een flexibel modulair ontwerp dat u kan helpen bij het bouwen van een gebruiksvriendelijke en voor SEO geoptimaliseerde online winkel. Het is vooral geweldig voor grote eCommerce-sites.

Het opzetten van Magento is iets complexer dan dat van andere platforms in deze lijst. U moet vele processen doorlopen, zoals het beheren van de beheerpagina, het kiezen van uw hosting en het kiezen van een winkelthema. Daarna wordt het gevolgd door het aanpassen en ontwerpen, het opzetten van de database, het toevoegen van producten, enzovoort. 

Voordelen van Magento:

 • Ondersteunt meerdere betalingsgateways. Uw klanten kunnen dus betalen via de door u gewenste betaalmethoden.
 • Magento is volledig responsive en kan op elk apparaat worden gebruikt. Daarom kunnen de gebruikers uw website overal en altijd vanaf elk apparaat gebruiken.
 • De website die je ermee bouwt, is SEO-geoptimaliseerd. Uw website kan dus hoger scoren in de zoekmachines die u zullen helpen om meer klanten te werven.
 • Veel handige functies die nodig zijn voor klanten van een online winkel, zijn beschikbaar in Magento. Sommigen van hen zijn meerdere verzendadressen voor producten, voorraadbeschikbaarheid van producten, frid en lijstformaten van producten.

Nadelen van Magento:

 • Het initiële installatie- en instellingsproces is vrij lang en complex.
 • Je hebt ook een speciale server nodig om Magneto te hosten.
 • In vergelijking met andere e-commerceplatforms hebben aanpassingen langzame laadtijden en zijn ze moeilijker te maken.

Kortom , als u een eCommerce-site voor een groot bedrijf wilt maken, kan Magento perfect voor u zijn als een WordPress-alternatief. We hebben ook een volledige vergelijking tussen Magento en WordPress als je meer wilt weten.Meer over Magento


4. Wix eCommerce

wix-e-commerce-wordpress-alternatieve-e-commerce

Wix staat vooral bekend als websitebouwer. Ze hebben echter ook hun eigen eCommerce-sectie, waardoor ze ook een sterke kanshebber zijn als een eCommerce WordPress-alternatief. 

De Wix eCommerce is ook vrij eenvoudig in te stellen. Het enige dat u hoeft te doen, is een abonnement selecteren, inloggen op uw Wix-account en uw online winkel ontwerpen met de beschikbare sjablonen. Vervolgens moet u producten aan uw winkel toevoegen, een betaalmethode verbinden, een aangepast domein kiezen en het publiceren en beginnen met verkopen.

Voordelen van Wix eCommerce:

 • Het is een uiterst beginnersvriendelijk platform waar u eenvoudig een online winkel kunt maken en beheren, zelfs als dit de eerste keer is.
 • U kunt ook de Wix App-markt gebruiken waarmee u de functionaliteit van uw website kunt vergroten.
 • Wix eCommerce heeft alle geavanceerde eCommerce-tools zoals verlaten winkelwagenherstel, snel afrekenen, valuta-omzetter enzovoort.
 • U kunt ook een meertalige e-commerce-website maken die meerdere talen kan ondersteunen.

Nadelen van Wix eCommerce:

 • Het is niet helemaal aanpasbaar. Sommige gebieden, zoals de bevestigingsmail, kunnen niet volledig worden aangepast.
 • Dit platform geeft u ook geen waarschuwingen over voorraadbeheer. U krijgt geen melding wanneer uw voorraad bijna op is, waardoor het beheren van uw online winkel moeilijk kan worden.

Kortom , Wix eCommerce kan een eenvoudige oplossing voor u zijn om een ​​eCommerce WordPress-alternatief te vinden. Het is ook beginnersvriendelijk en kan door iedereen worden gebruikt om een ​​online winkel te maken.Meer over Wix eCommerce


5. Squarespace eCommerce

squarespace-e-commerce-wordpress-alternatieve-e-commerce

Net als Wix heeft Squarespace ook een eigen e-commerceplatform terwijl Squarespace vooral bekend staat als websitebouwer. Daarom is het ook een zeer goed alternatief voor eCommerce WordPress als u een eCommerce-website wilt maken. 

Squarespace is gebouwd met HTML, CSS en JavaScript en is ook vrij eenvoudig om mee te beginnen. U hoeft alleen maar een sjabloon met een gewenst plan te vinden, een domeinnaam te registreren en uw online winkel op te zetten. Vervolgens kunt u het aanpassen, producten en categorieën toevoegen en uw online winkel laten groeien.

Voordelen van Squarespace eCommerce:

 • Het heeft een geweldige interface voor slepen en neerzetten die u veel kan helpen bij het maken van uw online winkel.
 • Er zijn meerdere productvarianten beschikbaar met Squarespace. Daarom heb je multidimensionale productvarianten zoals maat, kleur, hoeveelheid en verkoopprijs.
 • Eenvoudige aanpassingsopties voor uw website met bruikbare sjablonen, SEO-functies en extra aangepaste CSS.
 • U hoeft zich geen zorgen te maken over extra hostingplannen, aangezien alles eraan wordt afgehandeld door Squarespace zelf.

Nadelen van Squarespace eCommerce:

 • De beschikbaarheid van sjablonen is veel minder in vergelijking met WordPress.
 • De betalingsgateways zijn beperkt tot alleen Stripe, PayPal en Apple Pay.
 • Je hebt niet de volledige controle als het gaat om het exporteren van de inhoud van je online winkel.

Kortom , Squarespace eCommerce is een geweldig alternatief voor eCommerce WordPress als u een eenvoudige online winkel wilt bouwen zonder uitgebreide aanpassingen voor uw site.Meer over Squarespace eCommerce

Als u meer wilt weten over e-commerceplatforms, kunt u meer informatie vinden in ons artikel, Beste e-commerceplatforms .


CMS voor WordPress-alternatieven:

1. Joomla

joomla-wordpress-alternative-cms

Je hebt de naam vast al eerder gehoord! Joomla is nog een andere krachtige en populaire naam als het gaat om CMS-platforms. Het is gratis, multifunctioneel en gebaseerd op het model-view-controller webapplicatieframework. 

Net als WordPress, biedt het je ook veel extra functies, zoals sjablonen en uitgebreide documentatie. En net als WordPress is het ook heel gemakkelijk om met Joomla aan de slag te gaan. Het enige wat u hoeft te doen is Joomla van hun website downloaden en installeren, en de hosting voor uw website krijgen.

Voordelen van Joomla:

 • Joomla heeft duizenden gratis plug-ins beschikbaar op de homepage.
 • In vergelijking met WordPress biedt Joomla een meer meertalig platform omdat het tot in de kern is ingebakken.
 • De modules van de Joomla-lay-out zijn flexibeler en kunnen naar individuele pagina’s of menu’s worden verplaatst. Het stelt de gebruiker in staat om gemakkelijk een site te beheren met zelfs honderden subpagina’s.
 •  De meeste gegenereerde URL’s zijn geweldig voor een betere SEO-ranking.

Nadelen van Joomla:

 • De Joomla-community van derden is niet zo groot als WordPress.
 • Sommige van de plug-ins zijn moeilijk uit te voeren zonder serieus werk aan PHP.
 • Met meer mogelijkheden en functies is de interface in het begin wat moeilijk te begrijpen.

Kortom , Joomla is een geweldig WordPress-alternatief omdat het gratis is, een aantal extensies heeft, geweldige technische ondersteuning heeft en geweldig is voor sites met veel inhoud en multimediasites!Meer over Joomla


2. Drupal

drupal-wordpress-alternative-cms

Na Joomla is een andere naam die opduikt als een geweldig alternatief voor WordPress, Drupal. Het is ook een open-source CMS dat u kunt gebruiken om blogs, persoonlijke websites, forums en zelfs sociale netwerksites te maken. Hoewel het voor bijna iedereen geschikt is, is het niet zo beginnersvriendelijk als gebruikers zouden willen. 

Net als bij WordPress, moet je ook eerst Drupal downloaden en installeren om aan de slag te gaan met Drupal. Vervolgens heeft u een domein en webhosting voor uw website nodig. Dit alles gezegd hebbende, laten we eens kijken naar de voor- en nadelen van het gebruik van Drupal als alternatief voor WordPress!

Voordelen van Drupal:

 • Ideaal om zeer geavanceerde websites te maken.
 • Drupal maakt snelle prototyping mogelijk, wat helpt om in korte tijd een complexe site te creëren.
 • U kunt gemakkelijk omgaan met niet-Engelse sites door de modules te activeren die de talen beheersen.
 • Als je het eenmaal onder de knie hebt, realiseren gebruikers zich dat het zeer uitbreidbaar is. U kunt bijgedragen modules gebruiken of helemaal op een blanco lei beginnen, u kunt Drupal naar eigen inzicht uitbreiden.

Nadelen van Drupal:

 • Het is niet ideaal voor beginners en beginners vanwege de complexiteit.
 • De blogmodules zijn niet zo goed als in WordPress.
 • De installatie is niet zo eenvoudig in vergelijking.

Kortom , als u een website wilt maken met uw codeervaardigheden en wilt leren, dan is Drupal de juiste keuze voor u. We hebben ook een volledige vergelijking op WordPress versus Joomla versus Drupal om u te helpen het beste platform voor u te kiezen.Meer over Drupal


3. Geest

ghost-wordpress-alternative-cms

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen een website starten, is dat ze hun bedrijf kunnen laten groeien of een blog kunnen starten. En een van de WordPress-alternatieven voor CMS om de populariteit bij gebruikers te vergroten, is Ghost.

Het is eenvoudig te gebruiken, te beheren en in te stellen, maar het is niet helemaal gratis. De beste ervaring is te vinden met het Ghost (Pro) -plan en met de functies en opties die het biedt, is het elke cent waard. 

Voordelen van Ghost:

 • Het ontwerp van het dashboard is veel eenvoudiger en overzichtelijker. Alle informatie die u nodig heeft, staat echter aan uw zijde ter beschikking.
 • De berichtredacteur van Ghost is ook geavanceerder. Tijdens het bewerken en schrijven van de inhoud kunt u de live preview naast elkaar bekijken. Het is eenvoudig, biedt de nodige tools en is overzichtelijk.
 • Ghost is uiterst gebruiksvriendelijk. Dit betekent dat beginners gemakkelijk en gemakkelijk een elegant ogende blog kunnen maken.
 • Het lijkt enigszins op WordPress als het gaat om downloaden en gebruik. Je kunt een gratis bestand downloaden om een ​​blog op te bouwen, maar je moet wel betalen om je eigen blog te hosten.

Nadelen van Ghost:

 • Omdat Ghost een nieuw gelanceerd platform is, bevindt het zich nog in de testfase en heeft het meer gebruikers nodig om het uit te proberen.
 • Hoewel Ghost een scala aan thema’s beschikbaar heeft, zijn er geen plug-ins ontwikkeld om te installeren en te gebruiken.
 • Omdat het speciaal is ontworpen voor blogs en publicatiesites, is het niet geschikt voor andere soorten websites.

Kortom , Ghost is een geweldig WordPress-alternatief, ideaal voor iemand die de onnodige complexiteit wil overslaan en zich wil concentreren op het laten groeien van zijn bedrijf en bloggen.Meer over Ghost


4. TYPO3

typo3-wordpress-alternative-cms

TYPO3 is ook een van de eerste open source CMS-platforms in de branche. Het kan je helpen je te concentreren op en beheren op eenvoudige websites zoals blogs, maar ook op complexe websites zoals e-commerce sites. 

In tegenstelling tot WordPress is het installatieproces echter niet beginnersvriendelijk voor TYPO3. Ze raden aan om hun eigen Composer-tool te gebruiken om het te installeren, wat het proces een beetje eenvoudiger maakt. Maar dat maakt het niet beginnersvriendelijk om het te installeren. 

Voordelen van TYPO3:

 • Eenvoudige interface met optie om uw websites in pagina’s en mappen te categoriseren.
 • Geweldig voor het beheer van uitgebreide datasets omdat het Enterprise Digital Asset Management biedt.
 • Uitstekend geschikt voor digitale marketing, omdat u hiermee al uw digitale marketingtools kunt integreren met uw website.
 • Enorm meertalig met geweldige beheerfuncties voor meerdere sites. Dit kan echt helpen om uw meerdere grote bedrijfswebsites met meerdere talen te beheren.

Nadelen van TYPO3:

 • Het installatieproces kan voor sommige gebruikers behoorlijk complex zijn.
 • Geen beginnersvriendelijk CMS omdat het gericht is op websites van grote ondernemingen.
 • Kan alleen worden gebruikt als uw website meer dan 20 pagina’s heeft.

Kortom , als u meerdere grote en complexe bedrijfswebsites wilt maken, is TYPO3 het beste voor u als alternatief voor WordPress.Meer over TYPO3


5. Tekstpatroon:

textpattern-wordpress-alternative-cms

Textpattern is een van de alternatieve CMS-platforms van WordPress die speciaal is ontworpen voor ontwikkelaars. Als u een ervaren ontwikkelaar bent, kan het nog soepeler worden gebruikt. Maar zelfs als coderen nieuw voor u is, gebruikt het een tekst-naar-HTML-converter waarmee u schone codes kunt genereren.

Omdat het platform is gericht op ontwikkelaars, kunnen de installatieprocessen ook een beetje complex zijn voor niet-programmeurs. U moet de processen doorlopen, zoals het maken van een database en het downloaden en uitpakken van de software. Daarna wordt het gevolgd door het uploaden van Textpattern naar de webserver en het instellen via de browser. 

Voordelen van Textpattern:

 • Net als WordPress biedt Textpattern u ook opties voor thema’s en plug-ins. Dit kan je echt helpen bij het ontwerp en de functionaliteit van de website.
 • Het heeft aanpasbare abonnementsfuncties. De bezoekers van uw site kunnen dus zelfs hun feed aanpassen aan hun voorkeuren. 
 • Tekstpatroon nadruk op naleving van normen en structuren. Daarom zijn de laadsnelheden van uw pagina gegarandeerd erg snel.
 • Uitgebreide documentatie om u te helpen met alles wat u op uw website wilt doen.

Nadelen van Textpattern:

 • De admin-backend en interface zien er een beetje verouderd uit.
 • Niet geschikt voor beginners die net aan hun eerste website beginnen.
 • De beschikbaarheid van thema’s en plug-ins is minder in vergelijking met WordPress.

Kortom , als u een ontwikkelaar of een ontwerper bent die het niet erg vindt om codes te gebruiken om websites te maken, is Textpattern een geweldig WordPress-alternatief voor u.Meer over Textpatttern


Afsluiten:

Als het gaat om WordPress , een alles-in-één platform voor het maken van websites, bloggen, contentbeheer en meer, zijn er maar weinig die concurreren. Dat gezegd hebbende, het heeft zijn voor- en nadelen. Vooral als het gaat om een ​​specifiek doelgericht project of het maken van een site, is minder soms meer.

En hoewel WordPress de eerste keuze is van miljoenen over de hele wereld, vragen we ons soms af: zijn er alternatieven? Nou, er zijn er genoeg op internet. Vandaag hebben we echter de beste ingeschakeld waarvan we dachten dat ze onze gebruikers zouden helpen beslissen.

Maar als je nog steeds in de war bent, raden we je aan om je website met WordPress te starten . Afvragen waarom? Dit zijn de belangrijkste redenen waarom WordPress nog steeds het beste websiteplatform is:

 • Gebruiksvriendelijk – U kunt eenvoudig een site in WordPress opzetten en aan de slag gaan. Zelfs als je een beginner bent, kun je het doen met een eenvoudige gids als deze .
 • Zeer flexibel en uitbreidbaar – U kunt veel WordPress-thema’s en WordPress-plug-ins gebruiken om u te helpen een geweldige website te maken met uitgebreide functionaliteiten.
 • Onbegrensde mogelijkheden om te groeien – WordPress is ook een open-sourceplatform en kan volledig worden aangepast als u iets op uw website moet toevoegen.

Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format