Hoe de pagina 'Mijn account' aanpassen in WooCommerce? (Stap voor stap handleiding) - DeLaatbusiness

Hoe de pagina ‘Mijn account’ aanpassen in WooCommerce? (Stap voor stap handleiding)

6 min


140
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Als u wilt weten hoe u de pagina ‘Mijn account’ in WooCommerce kunt aanpassen, bent u bij ons aan het juiste adres. Nadat je de standaard WooCommerce-accountpagina hebt gebruikt, moet je hebben gemerkt dat er zeer beperkte functies in zitten. Daarom moet u enkele wijzigingen aanbrengen en de pagina ‘Mijn account’ aanpassen.

Gelukkig zijn er veel eenvoudige manieren waarop u dit kunt doen. En er zijn ook veel gebieden waar u wijzigingen kunt aanbrengen. In dit artikel laten we je dus de gemakkelijkste manier zien om de pagina ‘Mijn account’ in WooCommerce aan te passen, samen met alles waar je wijzigingen in kunt aanbrengen. 

InhoudsopgaveZich verstoppen

Waarom mijn accountpagina aanpassen in WooCommerce?

Zoals eerder vermeld, zijn er zeer beperkte opties die u kunt doen met de standaard WooCommerce-accountpagina. Hier kunt u de basisgegevens van de klanten toevoegen. Dit is bijvoorbeeld hoe de standaardpagina ‘Mijn account’ in WooCommerce eruit ziet:

Standaard WooCommerce Mijn accountpagina

Zoals je op de schermafbeelding kunt zien, heeft de standaard WooCommerce mijn accountpagina alleen de basisopties.

Maar uw klanten hebben mogelijk meer opties nodig op hun accountpagina. Ze willen bijvoorbeeld andere belangrijke informatie toevoegen, zoals betalingsmethoden, links, adressen, enz. Of ze willen het uiterlijk van hun accountpagina wijzigen door de lay-outs, kleuren en tekststijl te wijzigen. Ze kunnen niet standaard worden gedaan met WooCommerce. 

De voor de hand liggende oplossing om deze en eventuele wijzigingen aan te brengen, zou zijn om er codes voor toe te voegen. Maar u kunt het ook doen door een van de WooCommerce My Account-pagina-aanpassingsplug-ins te gebruiken . Van deze twee is de beste optie zonder twijfel het toevoegen van een WooCommerce-extensie aan uw WordPress-website.

Hoe wijzig ik de WooCommerce ‘Mijn account’-pagina?

Om de pagina ‘Mijn account’ van WooCommerce aan te passen of te wijzigen, moet u eerst de extensie Mijn account aanpassen voor WooCommerce hebben . Je kunt het vinden op de officiële WooCommerce-websitepagina. 

Deze extensie is speciaal gemaakt om u te helpen bij het aanpassen van uw WooCommerce-accountpagina. Hiermee kunt u eenvoudig de opties voor groepen, koppelingen, tabbladen, eindpunten en zelfs het algehele ontwerp van de accountpagina wijzigen.

Stap 1. Installeer ‘Mijn account aanpassen voor WooCommerce’

Om het aanpassingsproces te starten, moet u eerst de plug-in ‘Mijn account aanpassen voor WooCommerce’ op uw site installeren. Koop de plug-in op de plug-in-pagina op WooCommerce.com en download het .zip-bestand.

Daarna inloggen op uw WordPress dashboard en ga naar Plugins >> Voeg Nieuwe pagina. Klik vervolgens op de knop Plug- in uploaden en upload het gedownloade .zip-bestand.

upload-plugin-pas-mijn-account-pagina-voor-woocommerce-wijzig-woocommerce-mijn-account-pagina

Zorg ervoor dat u de plug-in ook installeert en activeert nadat u deze hebt geüpload.

Stap 2. Installatie en configuratie van de EndPoints

Nadat u de extensie met succes heeft geïnstalleerd, moet u de eindpunten voor uw accountpagina instellen en configureren. Eindpunten zijn communicatiekanalen waarmee klanten of gebruikers toegang kunnen krijgen tot de vereiste bewerking vanuit een service door op URL’s te klikken. ze zijn dus erg belangrijk om uw klanten door te verwijzen naar verschillende opties op de accountpagina.

Om ze in te stellen en te configureren, gaat u naar Mijn account aanpassen >> Instellingen op uw dashboard. 

Hier krijgt u twee tabbladen te zien: Instellingen en Eindpunten.

I. Instellingen:

De opties op de tabbladen Instellingen zijn vrij eenvoudig. U hebt de mogelijkheid om gebruikers toe te staan ​​een aangepaste avatar toe te voegen of de eindpuntpictogrammen hier in of uit te schakelen. 

Op dezelfde manier kunt u ook de positie van het eindpuntpictogram links of rechts selecteren. De optie om het standaard eindpunt te selecteren is hier ook beschikbaar. Vergeet echter niet de wijzigingen op te slaan nadat u klaar bent.

II. Eindpunten: 

Nu heb je op het tabblad Endpoints veel opties om WooCommerce My Account-pagina’s met endpoints aan te passen. Hier kunt u de endpoints beheren en zelfs een nieuwe groep, link of endpoint toevoegen. 

De opties om een ​​nieuwe groep, link of eindpunt toe te voegen zijn te zien aan de rechterkant van het scherm. Klik op de knop die u wilt toevoegen en geef ze een naam. U hoeft hier alleen maar de naam van de groep, het eindpunt of de link in te voeren.

add-group-aanpassen-mijn-account-pagina-voor-woocommerce-wijzigen-woocommerce-mijn-account-pagina

Vervolgens kunt u ze verder bewerken in de sectie Eindpunten beheren, waar u ze zult zien nadat u ze hebt toegevoegd.

Elk eindpunt, groep en link wordt aangegeven met respectievelijk [E], [G] en [L] achter hun naam. De volgende opties kunnen voor hen worden bewerkt:

 • Inschakelen: schakel deze optie in om het eindpunt, de groep of de link in of uit te schakelen.
 • URL: voer de URL in die u wilt bezoeken
 • Label: voer het label in dat u voor uw eindpunt wilt.
 • Pictogram: Selecteer het pictogram dat u bij het eindpunt wilt weergeven.
 • Klasse: typ een klassenaam voor een specifiek ontwerp via aangepaste CSS-codes.
 • Gebruikersrollen: Selecteer de gebruikersrol waarvoor u de eindpunten wilt weergeven. Als u het leeg laat, wordt het aan alle gebruikersrollen getoond.
 • Aangepaste inhoud: als u aangepaste inhoud wilt toevoegen, kunt u deze optie gebruiken in eindpunten.
 • Openen in nieuw tabblad: Open de link in het nieuwe tabblad wanneer gebruikers erop klikken.

De opties om ze in te schakelen en het pictogram, de klasse, het label en de gebruikersrollen te selecteren, zijn aanwezig in eindpunten, groepen en koppelingen. 

Maar voor de links zijn er extra opties om de URL voor de link toe te voegen en op een nieuw tabblad te openen.

links-aanpassen-mijn-account-pagina-voor-woocommerce-wijzigen-woocommerce-mijn-account-pagina

Evenzo is voor de eindpunten de extra optie om de aangepaste inhoud toe te voegen ook beschikbaar.

eindpunten-aanpassen-mijn-account-pagina-voor-woocommerce-wijzigen-woocommerce-mijn-account-pagina

U kunt de groepen, koppelingen of eindpunten verwijderen door op de knop Verwijderen te klikken als u dat ook wilt. Maar u kunt de standaard eindpunten niet verwijderen.

Zorg er ook voor dat u de wijzigingen opslaat nadat u klaar bent met bewerken.

Stap 3. Pas het accountdashboard aan

De eindpunten zijn niet het enige dat u kunt doen om de WooCommerce Mijn accountpagina te wijzigen. u kunt ook de visuele weergave van het accountdashboard bewerken. 

Klik hiervoor op Mijn account aanpassen >> Customizer vanuit uw WordPress-dashboard. Vervolgens wordt u doorgestuurd naar de live customizer-editor. 

Hier kunt u de live preview-aanpasser gebruiken om de WooCommerce My Account-pagina aan te passen. De wijzigingen die in de editor zijn aangebracht, kunnen aan de rechterkant van het scherm worden bekeken met realtime wijzigingen.

In de bovenstaande schermafbeelding kun je zien dat het een optie is om de wrapper van de accountpagina te bewerken. Maar er zijn ook meer opties die u kunt gebruiken.

Customizer-opties:

 • Wrapper: het lijkt op de omtrek en de achtergrond van de accountpagina. Hier kunt u de navigatiestijl, lettertypefamilie en -grootte, achtergrondkleur, opvulling en marge wijzigen.
 • Kleur: met deze optie kunt u de kleur van de hoofdtekst, kop, link en link-hover wijzigen.
 • Avatar: deze optie kan worden gebruikt om uw accountavatar aan te passen. U kunt hier de lay-out, het type en de opvulling van de avatar wijzigen.
 • Navigatie: met de optie Navigatie kunt u de menustijlen voor uw accountpagina aanpassen terwijl u zich in een normale status of zweeftoestand bevindt. Met deze optie kunt u de normale status en zweeftoestand bewerken met tekst-, achtergrond- of randkleuren. U kunt ook de randbreedte en algemene opvulling aanpassen.
 • Invoervelden: hiermee kunt u het invoergedeelte van de accountpagina aanpassen. U kunt de tekst, achtergrond en randkleur verder bewerken, samen met de randbreedte en algemene opvulling. Al deze opties zijn beschikbaar voor zowel de normale status als de focusstatus. 
 • Knoppen: met deze optie kunt u de algemene opvulling, marge en tekst- en achtergrondkleur wijzigen. U kunt ook de tekst- en achtergrondkleur en rand in normale en zwevende toestand bewerken.
 • Extra CSS: de extensie biedt u ook de mogelijkheid om indien nodig extra CSS toe te voegen. 

Nadat u alle noodzakelijke aanvullende wijzigingen voor uw accountpagina heeft aangebracht, kan deze er ongeveer zo uitzien als de volgende schermafbeelding.

We hebben het Zakra- thema gebruikt in onze tutorial. Dus, afhankelijk van het thema dat u gebruikt, kan uw accountpagina er iets anders uitzien.

Afsluiten:

We hopen dat je nu zonder problemen de WooCommerce Mijn Account-pagina kunt aanpassen of wijzigen. Met behulp van deze tutorial zijn we er zeker van dat u vanaf nu probleemloos de eindpunten en het accountdashboard kunt toevoegen of bewerken. 


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *