Hoe verwijder je 'Powered by WordPress' footer en Copyright Footers van je WordPress Theme? - DeLaatbusiness
chatbot bouwen

Hoe verwijder je ‘Powered by WordPress’ footer en Copyright Footers van je WordPress Theme?

6 min


148
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Je hebt dus je WordPress-website helemaal opgezet. In plaats van een premium-thema te gebruiken, heb je er misschien voor gekozen om een ​​van de standaard WordPress-thema’s te gebruiken. 

Je hebt je thema volledig aangepast en alle plug-ins zijn volledig ingesteld. Maar er is slechts één eenvoudig probleem. De enorme berichtenbalk onderaan uw website met WordPress-copyright erop.

Het voettekstgebied wordt door de meeste standaard WordPress-thema’s gebruikt om aan te geven dat de website is gebouwd met WordPress: Een kleine voettekst met de tekst ‘ Proudly Powered by WordPress. ‘ Dit is echter niet iets exclusiefs voor de standaardthema’s. 

Veel gebruikers van gratis thema’s gebruiken ook een auteursrechtelijk beschermde voettekst om de naam van de ontwikkelaar van het thema weer te geven. Waarom? Nou, het functioneert als een kleine advertentiesectie voor hun werk. Uw gemiddelde WordPress-beginner weet misschien helemaal niet hoe u trots aangedreven door WordPress-voettekst kunt verwijderen. 

En hoewel het eenvoudige voettekstbericht over de native WordPress-thema’s volkomen onschadelijk is, kunnen ze misplaatst lijken voor uw website. Dus als u wilt dat uw website er een beetje professioneler of zelfs een beetje persoonlijker uitziet, kunt u ervoor kiezen om de met trots aangedreven WordPress-link te verwijderen.

En daarom hebben we dit artikel voor je meegebracht; Met gedetailleerde richtlijnen voor het verwijderen van met trots aangedreven WordPress-link in de voettekst van uw website.

Waarom zou u ‘Powered by WordPress’ footer-links verwijderen?

De voor de hand liggende reden is ervoor te zorgen dat uw website zijn professionele sfeer behoudt. Als u een website voor uw bedrijf runt, zou een copyrightlink voor WordPress of een andere thema-ontwikkelaar het gevoel van professionaliteit voor uw website verpesten . Een copyrightlink die niet op zijn plaats zou zijn voor uw website. Bovendien wilt u misschien uw voettekstgedeelte aanpassen met andere inhoud of extra widgets die beter bij uw website passen.

En nog beter, je bent helemaal vrij om de Powered by WordPress- links te verwijderen . Hoewel je niet expliciet de optie krijgt om het te verwijderen, zul je geen problemen krijgen als je een stap vooruit gaat en de copyright-voetteksten verwijdert. Laten we dus eens kijken naar enkele van de methoden waarmee u de vervelende footer-links kunt verwijderen:

‘Powered By WordPress’-links verwijderen met behulp van CSS:

U kunt ervoor kiezen om eenvoudig de copyright-voettekst te verwijderen door een enkele regel externe CSS-code toe te voegen aan uw thema-instellingen. Om dit te doen, navigeert u naar uw thema-aanpasser door de muisaanwijzer over Uiterlijk te bewegen en vervolgens op Aanpassen te klikken in de zijbalk van uw WP Dashboard. Klik vervolgens op Aanvullende CSS in het linkermenu.

Vervolgens kunt u eenvoudig de volgende CSS-code toevoegen om de copyright-voettekst aangedreven door WordPress uit te schakelen:

.site-info { display: none; }

Zodra u linksboven op Publiceren klikt , moeten uw aanpassingsinstellingen worden opgeslagen en moet de onderkant, mogelijk gemaakt door WordPress, nu verdwenen zijn.Ga naar boven

Verwijder ‘Powered by WordPress’ met behulp van een WordPress-plug-in:

De CSS-stap is misschien eenvoudig, maar het is niet bepaald een oplossing met één klik. Bovendien werkt deze methode mogelijk niet voor sommige thema’s vanwege de manier waarop ze in de eerste plaats zijn gecodeerd. Het gebruik van een speciale WordPress-plug-in is een veel eenvoudigere en gebruiksvriendelijke optie. En natuurlijk hebben we een paar aanbevelingen die je kunt uitproberen als je de footer copyright-links op je website wilt verwijderen.

Laten we eens kijken naar enkele van deze plug-ins en hoe u ze kunt gebruiken:

Verwijder “Powered by WordPress”

Dit is de perfecte plug-in als u een van de standaardthema’s van WordPress gebruikt. Dit omvat een lijst met gratis thema’s zoals Twenty Twenty, Twenty Seventeen, enzovoort. 

Bovendien kunt u er ook voor kiezen om extra inhoud toe te voegen om de footer-credits te vervangen als u dat wilt. De plug-in is eenvoudig te gebruiken en kost ook nauwelijks enige moeite om in te stellen. U moet er echter voor zorgen dat u een van de native WordPress-thema’s gebruikt om deze plug-in te laten werken.

Installeer eenvoudig de plug-in en activeer deze. Onze gids over het installeren van WordPress-plug-ins zou u gemakkelijk door de stappen moeten leiden die hiervoor nodig zijn. Klik vervolgens op Uiterlijk in uw WordPress Sidebar en klik op Aanpassen . Klik vervolgens op de lijst met thema-opties in de linkerzijbalk en je zou een optie Verwijderen Powered By WordPress moeten kunnen zien . Vink gewoon het selectievakje aan en dat zou het Powered by WordPress footer-tegoed moeten verwijderen. Vergeet niet om op Publiceren te klikken als u klaar bent en uw thema-instellingen moeten worden opgeslagen.

Download + demo + details

Voettekst verwijderen

Als u een thema gebruikt dat geen native WordPress-thema is en u Footer-credits moet verwijderen met een plug-in, kunt u ervoor kiezen om dit ook te doen. Hiervoor moet u de kredietplug-in Voettekst verwijderen gebruiken. Deze plug-in werkt voor de meeste WordPress-thema’s en biedt je niet alleen de mogelijkheid om Footer-credits te verwijderen, maar ook te bewerken. Voeg uw voettekst of handelsmerktekst toe als u dat wilt. De plug-in is ook even gemakkelijk in te stellen en te installeren, en de interface voor de plug-in zelf is erg beginnersvriendelijk.

Nadat u klaar bent met het installeren en activeren van de plug-in Voettekst verwijderen, bent u klaar om met de plug-in te werken.

Plaats de muisaanwijzer op Tools en klik op Footer-tegoed verwijderen . Hier krijgt u twee tekstvakken: één om tekst uit uw voettekst te verwijderen en één om uw aangepaste tekstvakken toe te voegen.

Typ een willekeurige tekst in het bovenste vak om de tekst uit de voettekst van uw site te verwijderen. Onthoud dat als u verschillende teksten wilt verwijderen, u deze afzonderlijk op één regel moet invoeren.

Als we bijvoorbeeld Powered By WordPress uit de voettekst van onze website willen verwijderen, voeren we onze tekst in als:

Powered by WordPress

Bovendien kunt u het onderste editorvak gebruiken om elke vorm van voettekst toe te voegen . Voor de demo voegen we de tekst ‘Demo voor verwijderen kredietvoettekst’ toe

Demo For Remove Credit Footer

Als u klaar bent, klikt u onderaan op Opslaan en uw wijzigingen zouden perfect aan de voorkant moeten verschijnen.

Download + demo + detailsGa naar boven

Copyright Footer verwijderen door Pro-licentie te kopen

Grote disclaimer voor onze kijkers, deze plug-ins of onze stappen zijn mogelijk niet volledig functioneel voor alle thema’s die op de markt beschikbaar zijn. Het kunnen verwijderen van de voettekst hangt echt af van hoe het thema is gecodeerd door de thema-ontwikkelaars.

Veel thema-ontwikkelaars bieden u echter de mogelijkheid om de copyright-voetteksten te verwijderen door te upgraden naar een Pro-licentie . Dit is zeker een optie als je bedenkt hoeveel extra functies je er bovenop krijgt.

Al onze ThemeGrill-thema’s worden bijvoorbeeld geleverd met een copyright-voettekst die gemakkelijk kan worden verwijderd door de Pro-versie van de thema’s te kopen. Dit voegt een enorme reeks handige functies toe, zoals:

  • Talloze extra pro-demo’s voor de demo-importeur.
  • Extra sets lay-out-, kleur- en menuaanpassingen.
  • Groot aantal aangepaste widgets en widgetgebieden.
  • Een breder scala aan aanpassing en controle van kop- en voetteksten.
  • Tal van blogfuncties en extra typografie-opties.

Afsluiten:

En dat zijn enkele van de gemakkelijkere manieren om het Powered by WordPress footer- tegoed van uw website te verwijderen. Nogmaals, ter verduidelijking: u mag het krediet volledig verwijderen en zelfs bewerken. De eer wordt meestal gegeven als een eerbetoon aan de thema-ontwikkelaars, dus voor sommige thema’s kunnen aanvullende wijzigingen nodig zijn om de credit footer-tekst te verwijderen. Als u dergelijke thema’s tegenkomt, laat het ons dan weten en we zullen ons best doen om u te helpen.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *