Hoe WordPress te maken/installeren met Bluehost - DeLaatbusiness
chatbot maken

Hoe WordPress te maken/installeren met Bluehost

7 min


104
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Als u een nieuwe website wilt maken, moet u eerst hosting voor uw site aanschaffen. Bij delaatbusiness raden we aan om Bluehost te gebruiken vanwege de lage prijzen, tools en functies en beginnersvriendelijke ervaring. In deze handleiding laten we u zien hoe u WordPress op Bluehost installeert en aan de slag gaat met uw nieuwe website.

Hoe u zich aanmeldt bij Bluehost

Bluehost

Hier leest u hoe u aan de slag kunt met uw Bluehost- account ...

1. Kies een hostingplan

Bluehost gedeelde plannen

De eerste stap is om een ​​hostingplan te selecteren dat aan uw behoeften voldoet. Bluehost biedt een scala aan hostingopties, waaronder …

 • Gedeelde hosting
 • WordPress-hosting
 • VPS-hosting
 • Dedicated Hosting

Als je niet zeker weet welk abonnement het beste bij je past, raden we je aan te beginnen met het goedkope shared hosting-abonnement , dat begint bij slechts $ 2,95 per maand.

2. Maak een nieuwe domeinnaam aan

Met alle Bluehost-abonnementen krijgt u het eerste jaar een gratis domeinnaam.

Nadat u uw hostingplan heeft geselecteerd, selecteert u  Create a New Domain  om uw gratis domeinnaam te kiezen.

Maak een domeinnaam aan

Typ de door u gekozen domeinnaam in de domeinzoekopdracht en Bluehost zal vervolgens een lijst met beschikbare domeinextensies of vergelijkbare beschikbare domeinnamen weergeven.

(Als u een domein heeft geregistreerd bij een externe domeinregistreerder, dan kunt u deze domeinnaam gebruiken in plaats van een nieuwe aan te maken met Bluehost. Om dit te doen, moet u uw domeinnaam naar de naamservers van Bluehost verwijzen – een proces dat Bluehost kan je er doorheen leiden).

3. Voer Bluehost-accountgegevens in

Account informatie

Vervolgens zal Bluehost u vragen om enkele persoonlijke gegevens in te vullen om uw account aan te maken. Of u kunt inloggen met Google om dit proces te versnellen.

4. Bevestig de details van het hostingplan

Bluehost zal nu uw plandetails weergeven. Controleer ze zorgvuldig, want standaard voegt Bluehost verschillende premium ‘extra’s’ toe. Deze omvatten…

 • Domeinprivacybescherming (vanaf $ 11,88 per jaar)
 • SiteLock-beveiliging (vanaf $ 23,88 per jaar)
 • CodeGuard Basic (vanaf $ 2,99 per maand)
 • Bluehost SEO Tools (vanaf $ 23,88 per jaar)

Tenzij u al weet dat u een bepaalde service nodig heeft, raden we  u aan al deze add-ons te deselecteren. Geen van hen is essentieel en u kunt ze indien nodig altijd later toevoegen:

Account informatie

Onder Accountplan kunt u ook het aantal jaren instellen waarvoor u zich bij Bluehost wilt aanmelden. De minimale verbintenis is 12 maanden, maar u kunt een grotere korting krijgen als u zich vooraf voor meerdere jaren vastlegt.

5. Voer uw betalingsgegevens in

De laatste stap in het Bluehost-aanmeldingsproces is om uw betalingsgegevens in te voeren en de bestelling te bevestigen.

Betaling informatie

Vergeet niet dat Bluehost een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie biedt, dus als u na aankoop niet tevreden bent met uw plan of de hostingservice, kunt u om terugbetaling vragen.

Bluehost gaat nu door met het opzetten van uw nieuwe hostingplan en domeinnaam. U ontvangt dan een e-mail met de betalingsbevestiging en uw nieuwe accountinformatie, inclusief login- en wachtwoordgegevens.

Hoe WordPress op Bluehost te installeren

Nadat u uw hostingplan heeft gekocht, moet u WordPress installeren op Bluehost. Nogmaals, dit is een relatief snel en eenvoudig proces, geholpen door de gebruiksvriendelijke interface van Bluehost en de WordPress- installatiefunctie met één klik .

1. Log in op Bluehost

Starten:

 1. Log in op uw nieuwe Bluehost-account.
 2. Ga naar het  tabblad Mijn sites .
 3. Klik op de  knop Site maken in de rechterbovenhoek.
Bluehost Maak een site

2. Voer uw website-informatie in

Vervolgens moet u wat basisinformatie over uw website invoeren, inclusief de sitenaam en sitetagline . Stress niet te veel – u kunt deze later altijd wijzigen:

Site naam

3. Kies uw domeinnaam

Gebruik de vervolgkeuzelijst Domein om de domeinnaam te selecteren die u heeft gekozen toen u uw Bluehost-account aanmaakte.

Kies een domein

U kunt ook kiezen of u enkele van de door Bluehost aanbevolen plug-ins wilt installeren.

4. Klik op “Volgende” om WordPress op Bluehost te installeren

Bluehost zal nu WordPress voor u installeren, uw nieuwe WordPress-website maken en uw inloggegevens weergeven.

De WordPress-installatiedetails op Bluehost

Om uw nieuwe WordPress-website te openen, klikt u op de   link Aanmelden bij WordPress .

Hoe u uw nieuwe WordPress-website opzet met de tools van Bluehost

Ten eerste moeten we er rekening mee houden dat u niet noodzakelijk de stappen in dit gedeelte hoeft te volgen. Het is volledig mogelijk om uw eigen website te maken met behulp van het reguliere WordPress-dashboard.

Als u echter niet zeker weet waar u moet beginnen, biedt Bluehost een eigen dashboard in het  Bluehost- gedeelte van uw WordPress-dashboard dat u kan helpen aan de slag te gaan met uw site.

Het Bluehost-gebied in uw WordPress-dashboard

In het Bluehost-gebied kunt u …

 • Voeg nieuwe pagina’s en berichten toe
 • Beheer uw menu’s
 • Creëer een eCommerce-winkel met WooCommerce
 • Creëer een staging-omgeving om uw website te testen
 • Schakel de Bluehost ‘Coming Soon’-pagina uit en start uw website

De meeste hiervan zijn kernfuncties van WordPress – zet ze gewoon op één handige plek samen waar u toegang toe hebt.

Het Bluehost-dashboard is een bijzonder handige tool voor degenen die nieuw zijn bij WordPress en die misschien wat aanwijzingen nodig hebben om aan de slag te gaan. Hier is hoe het te gebruiken …

1. Gebruik de Quick Launch Wizard

Wanneer u uw WordPress-dashboard opent, zou u de Bluehost Quick Launch Wizard moeten zien .

Bluehost QUick Launch Wizard wordt weergegeven nadat u WordPress hebt geïnstalleerd

Het gebruik van de Quick Launch Wizard is een geweldige manier om uw website te starten. Volg de instructies in de wizard om de Jetpack-plug-in , een contactformulier met WPForms Lite en caching voor uw website in te stellen Laten we deze functies eens nader bekijken …

 • Jetpack – Een multifunctionele plug-in, Jetpack voegt hulp toe om de beveiliging en prestaties van uw website te verbeteren, en biedt functies voor sociale media, analytische gegevens over hoe uw publiek zich gedraagt ​​op uw site en nog veel meer. De Bluehost Wizard helpt u snel verbinding te maken met WordPress.com om toegang te krijgen tot deze effectieve Jetpack-modules en deze te activeren.
 • Contactformulier – Elke website heeft een contactformulier nodig om uw publiek in staat te stellen contact met u op te nemen en u te helpen het genereren van leads te vergroten. Met de Quick Launch Wizard kunt u onmiddellijk een contactformulier voor uw website opzetten met behulp van de gratis WP Forms Lite-plug-in.
 • Caching – Bluehost biedt een ingebouwde cachefunctie. Wanneer je deze tool activeert, laadt je website sneller , wat belangrijk is voor gebruikerservaring en SEO .

2. Kies een WordPress-thema

Uw WordPress-thema bepaalt hoe uw site eruitziet.

Het selecteren van het juiste WordPress-thema is een belangrijke taak en kan even duren omdat er zoveel zijn om uit te kiezen.

Een van de functies in het Bluehost-menu is een marktplaats  met premium WordPress-thema’s. Je kunt deze doorbladeren, maar je zou je ook niet beperkt moeten voelen tot alleen de selectie hier …

De Bluehost-marktplaats nadat u WordPress hebt geïnstalleerd

Er zijn duizenden gratis en premium WordPress-thema’s beschikbaar buiten de Bluehost Marketplace, dus we raden u aan door deze opties te bladeren voordat u een beslissing neemt.

Ons gratis Hestia-  thema is een modern, krachtig thema van één pagina , perfect voor elk type bedrijf en een geweldige optie om u op weg te helpen.

Het hestia-thema

U kunt ook andere premiumthema’s vinden dan die op de Bluehost Marketplace. Om een stijlvolle premium thema vinden dat het beste bij uw project past, kijk dan op deze thema winkels en ontwikkelaars …

3. Installeer enkele essentiële WordPress-plug-ins

Wanneer Bluehost WordPress installeert, installeert het standaard ook een selectie van WordPress-plug-ins.

Standaard plug-ins nadat u WordPress op Bluehost hebt geïnstalleerd

Deze omvatten…

 • Akismet Anti-Spam
 • MonsterInsights, een Google Analytics-plug-in
 • Jetpack
 • WP Forms Lite

U kunt natuurlijk al deze plug-ins verwijderen of uw eigen plug-ins installeren . Hier zijn een paar essentiële plug-ins die we aanbevelen …

4. Maak pagina’s (en berichten)

De volgende stap is om de inhoud voor uw website te maken – begin met het toevoegen van de pagina’s. Om dit te doen, klikt u in uw WordPress-dashboard op Bluehost-menu . Selecteer vervolgens onder Inhoud> Pagina’s Nieuwe pagina toevoegen .

Het Bluehost-paginagebied nadat u WordPress hebt geïnstalleerd

Hoewel de pagina’s die u weergeeft, variëren afhankelijk van het type site dat u aan het bouwen bent, zijn hier enkele paginatypen die u zou moeten overwegen om te maken …

 • Homepage – Dit is waar het grootste deel van uw publiek terechtkomt wanneer ze uw site bezoeken. Gebruik krachtige beelden, markeer belangrijke inhoud en voeg call-to-action toe om ervoor te zorgen dat uw startpagina uw bezoekers vastlegt en aanspreekt.
 • Over-pagina – Een belangrijke pagina, hier zou u uw verhaal moeten delen, de filosofie van uw bedrijf moeten bespreken, uw team moeten introduceren en alle andere relevante informatie moeten toevoegen die u zal helpen een relatie op te bouwen met uw publiek.
 • Contactpagina – Overweeg naast een contactformulier ook openingstijden, een kaart met locatie, links naar sociale media en meer weer te geven.
 • Portfolio – Indien van toepassing, zal het maken van prachtige portfoliopagina’s  helpen om uw werk te laten zien.
 • Blog – Overweeg altijd om een ​​blog aan uw website toe te voegen. Een blog trekt bezoekers naar uw site, houdt uw website up-to-date en helpt bij SEO.

5. Start uw website

Hoe u live kunt gaan nadat u WordPress op Bluehost hebt geïnstalleerd

Nadat u uw inhoud heeft gemaakt en het uiterlijk van uw website heeft aangepast, hoeft u alleen nog maar uw website te lanceren.

Bluehost biedt een ‘Coming Soon’-pagina, die standaard wordt geactiveerd wanneer u WordPress installeert. Deze pagina geeft je de privacy die je nodig hebt om aan je website te werken.

Als u klaar bent om te starten, klikt u op de  knop Uw site starten  in het Bluehost WordPress-dashboard om live te gaan.

Dat is hoe je WordPress op Bluehost installeert

Naast de prijzen is een ander aantrekkelijk aspect van Bluehost hoe eenvoudig het is om WordPress te installeren. Bluehost is niet alleen gebruiksvriendelijk, maar het bevat ook een reeks tools en functionaliteit in uw WordPress-dashboard om het maken van websites te stroomlijnen.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *