Learndash voordelen/nadelen; een beoordeling - DeLaatbusiness

Learndash voordelen/nadelen; een beoordeling

9 min


101

LearnDash 3.0: overzicht

Sinds de eerste keer dat het werd uitgebracht voor de WordPress-gemeenschap, is LearnDash consequent naar de top van de lijst met leerbeheersystemen geklommen.

Het is de toonaangevende LMS WordPress-plug-in waarmee je door jezelf gehoste cursussen kunt maken waar je volledige controle over hebt, en het is de go-to-plug-in voor het maken van cursussen voor:

 • Onderwijsinstellingen
 • Onafhankelijke cursusmakers
 • Non-profitorganisaties
 • Ontwikkelaars
 • CEU-opleidingsorganisaties

En nu, met de recente introductie van LearnDash 3.0, heeft LearnDash gewoon alle concurrentie uit het water geblazen. Met hun nieuwe Focus-modus, ongelooflijke cursusbouwer en veel meer schitterende nieuwe functies is het beheren en verkopen van online cursussen nu nog eenvoudiger geworden.


Veelvoorkomende problemen met plug-ins voor leermanagementsystemen

E-learning als branche is de afgelopen jaren met grote sprongen gegroeid. Moderne technologie stelt iedereen met de passie om les te geven in staat om hun eigen cursussen te maken en deze te verspreiden zoals ze dat willen.

Leerbeheersystemen zijn websites of applicaties waarmee u online cursussen kunt geven en beheren en waarmee u ook gebruikers kunt volgen.

Het doel van LMS WordPress-plug-ins is om elke WordPress-site in LMS te veranderen. Hoewel ze in theorie geweldig zijn, hebben veel van deze plug-ins een hoop problemen die het maken van cursussen moeilijker maken dan nodig is.

Veelvoorkomende problemen met LMS-plug-ins:

 • Slechte UX / UI die zowel cursusmakers als cursisten een algehele slechte ervaring bezorgt
 • Gecompliceerde front-end en back-end setup die te veel tijd opslokt
 • Niet mobielvriendelijk

Het verbazingwekkende is dat dit precies is wat LearnDash probeerde op te lossen in hun recente versie, en ik kon niet meer opgewonden zijn!


Belangrijkste kenmerken van LearnDash 3.0

1. Krachtige cursusbouwer

Interface drop & drag

De nieuwe cursusbouwer maakt het zo eenvoudig en gemakkelijk voor iedereen om cursussen en lessen te maken. Om te beginnen met het maken van een cursus, klikt u op “Cursussen” in het linkerdeelvenster, klikt u op “Nieuwe toevoegen” en typt u de titel van uw cursus.

LearnDash cursusbouwer

Klik vervolgens bovenaan op “Builder” . Dit is waar dingen leuk worden. U kunt gemakkelijk sectiekoppen toevoegen door op “Nieuwe sectiekop ” te klikken of een nieuwe les toevoegen door op “Nieuwe les” te klikken . U kunt ze ook opnieuw rangschikken door ze te slepen en neer te zetten of door op de kleine op en neer knoppen aan de zijkant te klikken.

nieuwe secties en lessen toevoegen

U kunt ook direct een onbeperkt aantal onderwerpen en quizzen toevoegen onder één les.

De eenvoudige interface met slepen en neerzetten is echt iets om van te genieten en laat je de stroom van je cursus in een mum van tijd bewerken.

Gutenberg-achtige leseditor

Om daadwerkelijk inhoud aan uw lessen toe te voegen, beweegt u uw muis over de les en klikt u op “Bewerken”.

LearnDash lessen bewerken

Je wordt naar een Gutenberg-achtige editor geleid waar je elke gewenste inhoud kunt plaatsen, zoals video’s, foto’s of teksten.

Omdat de editor erg aanvoelt als WordPress Gutenberg, zal het niet zo moeilijk voor je zijn om je lessen te bewerken.

U kunt eigenlijk “” typen en het soort inhoud kiezen dat u wilt toevoegen, zoals:

Inhoud aan lessen toevoegen

TIP: Voor deze recensie heb ik een YouTube-video in de les ingesloten, maar het hosten van je video’s op YouTube is geen goed idee omdat je video’s niet worden beschermd. Hierdoor is het voor iedereen gemakkelijk beschikbaar, zelfs voor degenen die er niet voor hebben betaald.

Herbruikbare cursusinhoud

Een enorm, ENORM pluspunt voor mij is het feit dat je gemakkelijk al je cursusinhoud, zoals lessen of quizzen, kunt hergebruiken voor alle cursussen die je maakt.

Dus als je veel cursussen maakt die qua onderwerpen nauw verwant zijn, kun je dezelfde lessen gemakkelijk hergebruiken zonder een andere versie ervan te hoeven doen of opnieuw op een andere pagina in te stellen. Deze functie bespaart u zoveel tijd. 

Stel dat ik een nieuwe cursus heb gemaakt met de naam “Social media marketing voor bedrijven” . Aangezien ik zal behandelen hoe Facebook-advertenties voor bedrijven te gebruiken, kan ik dezelfde lessen hergebruiken die ik heb gemaakt voor mijn cursus ” Facebook Ads Masterclass” .

Ik kan dit doen door te zoeken naar de les die ik wil gebruiken in het rechterzijpaneel onder “Document”, mijn muisaanwijzer op de les die ik wil hergebruiken, en vervolgens op “Toevoegen” te klikken .

Hierdoor wordt de les automatisch aan de cursus toegevoegd.

LearnDash hergebruik lessen

2. Focusmodus

Weet je nog hoe ik zei dat de meeste LMS-plug-ins er aan de voorkant zo slecht uitzien dat het de kwaliteit van de ervaring van de leerlingen vermindert?

Dit is wat ik bedoelde:

Het ziet eruit als een gewone blogpost met de onnodige items in de zijbalk en voelt niet professioneel genoeg aan. Als je studenten voor je cursus hebben betaald, wil je ze naast de geweldige inhoud ook een geweldige ervaring bieden.

Ja, je kunt die zijbalkwidgets gewoon handmatig verwijderen, maar dat zal je gewoon een saaie pagina achterlaten met niets anders aan de hand.

LearnDash 3.0 biedt de PERFECTE oplossing.

De Focus-modus geeft uw lessen een instant facelift met slechts één klik.

Om de Focus-modus in te schakelen, hoeft u letterlijk slechts 3 dingen te doen:

 • Ga naar de “Instellingen” van LearnDash
 • Schakel de “Focusmodus” in
 • En klik op “Opslaan”.
schakel Focus Mode in LearnDash in

Als dat eenmaal is gebeurd, vernieuw je een van je lessenpagina’s en sta je versteld.

LearnDash met scherpstelmodus ingeschakeld

Met slechts een klik veranderen uw lessen van gewone blogposts in officieel ogende cursussen gemaakt door professionele ontwikkelaars.

U hoeft geen codering te doen om moderne functies te krijgen, zoals een afleidingsvrije interface, voortgangsbalk en een mooi cursusoverzicht.

De focusmodus is ook merkbaar, omdat u uw merkkleuren, uw logo en andere elementen met betrekking tot uw merk kunt gebruiken om gebruikers een uniforme ervaring te bieden.

De focusmodus verandert het spel en zal de leerervaring van uw studenten echt helpen verbeteren.

3. Geavanceerde Quiz Builder

De quizbouwer van LearnDash is ook een andere geweldige functie, omdat je hiermee quizzen kunt maken met elk type vraag en meer instellingen kunt aanpassen aan je vereisten.

Er zijn twee manieren om een ​​quiz te maken. Ga eerst naar ‘Cursussen’, klik op de cursus waarvoor u een quiz wilt maken en ga naar de cursusbouwer .

Daar kunt u een nieuwe quiz voor een specifieke les toevoegen, zoals hier wordt weergegeven:

eerste manier om een ​​nieuwe quiz te maken

De tweede manier om een ​​quiz te maken is door op “Quizzen ” in het linkerdeelvenster te klikken, op “Nieuwe toevoegen” te klikken en de quiz een naam te geven.

tweede manier om een ​​nieuwe quiz te maken in LearnDash

Zodra dat is gebeurd, is het tijd om vragen aan de quiz toe te voegen door op “Bouwer” en “Nieuwe vraag” te klikken :

LearnDash quizbouwer

U kunt het vraagtype selecteren en de vraageditor past zich automatisch aan:

U kunt de vraaginstellingen verder wijzigen door op “Vraaginstellingen” te klikken :

Instellingen quizvragen

U kunt ook de algemene quizinstellingen aanpassen door op “Instellingen” te klikken :

Algemene quizinstellingen

4. Druppelvoedingsinhoud

U kunt ook een specifieke releasedatum voor lessen instellen door naar “Lessen” te gaan, op de les te klikken waarvan u de feed wilt druppelen, “Instellingen”, en het Lesvrijgaveschema in te stellen onder Instellingen voor toegang tot les .

LearnDash drip-feed inhoud

5. Gebruikersprofielpagina

Het is ook een industriestandaard voor cursusstudenten om een ​​gebruikersprofiel te hebben waarin ze kunnen zien tot welke cursussen ze toegang hebben, hun voortgang en andere nuttige informatie.

Het opzetten van een gebruikersprofiel in LearnDash is vrij eenvoudig. U moet een nieuwe pagina maken , op de knop Blok toevoegen klikken en naar LearnDash-blokken zoeken .

Klik op het blok “LearnDash Profile” en het zal automatisch een prachtig uitziende gebruikersprofiellay-out creëren:

LearnDash maken van een gebruikersprofiel

OPMERKING: de focusmodus werkt niet op WordPress-pagina’s, dus ik moest de zijbalk handmatig verwijderen en de inhoudsbreedte aanpassen om het gebruikersprofiel op volledige breedte te krijgen dat in mijn voorbeeld wordt weergegeven.

6. Verschillende betalingsmogelijkheden

Om je cursussen te verkopen, moet je het ideale betalingssysteem voor je opzetten. Met LearnDash kunt u direct PayPal- en Stripe-betalingen ontvangen zonder dat u apps of plug-ins van derden nodig hebt.

Maar deze optie mist de toeters en bellen die sommige mensen leuk vinden, zoals de mogelijkheid om kortingsbonnen, vouchers, kortingen aan te bieden en zelfs andere dingen te verkopen dan cursussen /

Als je die dingen wilt kunnen doen, moet je plug-ins van derden gebruiken.

Ik raad ten zeerste aan om WooCommerce samen met Cartflows te gebruiken . Met deze krachtige combinatie kunt u eenvoudig meer producten aan uw website toevoegen, een winkelwagentje instellen en zelfs uw klanten upsellen of cross-verkopen.

Andere opties zijn:

 • ThriveCart
 • 2 Afrekenen
 • Gemakkelijke digitale downloads
 • SamCart

U kunt deze apps eenvoudig integreren door naar “Add-ons” te gaan :

LearnDash-add-ons

Andere mogelijkheden:

 • Eenvoudige installatie van gebruikersregistratie
 • Op cursus, les en quiz gebaseerde vereisten
 • Privé of openbaar forum voor studenten
 • Cijferlijst die wordt gesynchroniseerd met de LearnDash-quiz en -opdrachten en ook met handmatige beoordeling
 • Bonuspunten voor voltooiing van de cursus
 • Aangepaste certificaten en badges
 • Mogelijkheid om cursusbundels te maken en te verkopen
 • Mogelijkheid om een ​​cursusmarktplaats zoals Udemy te creëren
 • Automatische e-mailtriggers voor studenten
 • Multi-site ingeschakeld

LearnDash 3.0 prijzen

LearnDash biedt 3 pakketten:

Wat is ProPanel?

Als je het je afvraagt, ProPanel is een add-on waarmee je een aantal dingen kunt doen, zoals:

 • Bekijk belangrijke statistieken zoals het huidige aantal studenten, het aantal cursussen, lopende opdrachten en lopende essays
 • Bekijk real-time activiteiten terwijl studenten uw cursussen volgen
 • Bekijk en download de voortgang van de gebruikerscursus en quizresultaten
 • Beheer, keur en verwijder opdrachten en essays
ProPanel-rapportage en statistieken
GIF door LearnDash

Restitutiebeleid

Wat betreft hun terugbetalingsbeleid, u kunt binnen 30 dagen na uw aankoop uw geld terugkrijgen als u besluit dat LearnDash niet geschikt voor u is. In hun beleidsverklaring staat ook dat productupgrades, add-ons en licentieverlengingen niet kunnen worden terugbetaald.

SPECIALE AANBIEDING:

je krijgt gratis toegang tot mijn cursus “Course Creator Accelerator” als je LearnDash koopt via mijn verwijzingslinks. Deze cursus helpt je om binnen enkele dagen online cursussen te maken met LearnDash en is oorspronkelijk $ 297 waard. Zodra je LearnDash met mijn link hebt gekocht, e-mail me dan een kopie van de betalingsbewijzen, ik verifieer het en geef je gratis een exemplaar van de cursus.


LearnDash 3.0: enkele belangrijke vragen

1. Wat is de beste hosting voor LearnDash-cursuswebsites?

Als je net begint en op zoek bent naar iets dat waar voor je geld biedt, gaat er niets boven Bluehost . Het heeft geweldige snelheid en prestaties.

2. Wat is uw aanbevolen thema voor LearnDash? AstraTheme

3. Kan Elementor Pro LearnDash-cursussen bewerken en stylen? Nee. Maar Elementor en andere paginabouwers kunnen interne onderwerppagina’s bewerken.

4. Werkt LearnDash goed met plug-ins voor lidmaatschap? Ja. LearnDash is compatibel met:

 • Lid Press
 • Betaalde LidmaatschappenPro
 • Beperk Content Pro
 • Lidvol
 • Memberium
 • UltimateMember
 • ActiveMember360
 • iMember360

LearnDash 3.0: wat ik er leuk aan vind

Er is veel dat ik leuk vind aan de nieuwe LearnDash, vooral omdat het team erachter echt prioriteit gaf aan de ervaring van de leerlingen. De Focus-modus verandert echt het spel, en de Course Builder maakt het leven van cursusmakers zo gemakkelijk.

Ik hou ook van de ondersteuning die ze bieden aan gebruikers. Nadat u LearnDash hebt geïnstalleerd, wordt u naar de ingebouwde LearnDash Bootcamp geleid, waar u tutorials kunt bekijken over het instellen van LearnDash. Je kunt ook how-to-artikelen, recente aankondigingen en evenementen lezen en tips en trucs leren, zoals het toevoegen van een cursuspartnerprogramma via LearnDash – dit alles rechtstreeks in WordPress.

Als je problemen hebt met LearnDash, kun je hun uitgebreide kennisbank bekijken . Als je nog steeds geen antwoord hebt gevonden, kun je een ticket indienen door naar hun contactpagina te gaan .

LearnDash doet vrijwel alles voor je, van het samenstellen van je cursussen tot het maken van gebruikersprofielen, maar als je software van derden nodig hebt voor extra functionaliteit, is het goed om te weten dat LearnDash compatibel is met veel populaire software.


LearnDash 3.0: wat ik er niet leuk aan vind

Aangezien deze versie pas onlangs is uitgebracht, is er nog veel te zien op het gebied van compatibiliteit met andere WordPress-plug-ins, zoals paginabouwers, caching-plug-ins, enzovoort.

LearnDash is ook geen alles-in-één oplossing in die zin dat je misschien ook een winkelwagentje en een lidmaatschapsplug-in nodig hebt. Het is dus meer ontworpen om te werken met uw bestaande infrastructuur.

Ja, je kunt cursussen op een eenvoudige manier verkopen zonder een winkelwagentje, maar het heeft niet alle toeters en bellen die je misschien wilt, zoals kortingsbonnen, productbundels, enz. Het is niet zo erg omdat het heel gemakkelijk is om WooCommerce toe te voegen . .

LearnDash is geen plug-in voor lidmaatschap. Dus als u inhoud buiten de lessen zelf wilt beschermen, moet u ook een lidmaatschapsplug-in toevoegen, zoals MemberPress of Restrict Content Pro.


LearnDash 3.0 Review: laatste gedachten

LearnDash 3.0 is echt revolutionair in de wereld van e-learning. Het legde de lat erg hoog, en ik weet dat het vanaf hier alleen maar beter zal worden. Ik ben verheugd om toekomstige updates en nieuwe functies te zien die de ervaring nog meer zullen verbeteren.

Ik raad LearnDash aan aan iedereen die de gemakkelijkste manier wil om een ​​door zichzelf gehoste cursuswebsite te maken zonder de bank te verslaan.

LearnDash Coupon Kortingen

Er zijn momenteel geen actieve LearnDash-bon of LearnDash-kortingen beschikbaar. Ik heb een speciale promotie als je LearnDash koopt via de link op deze website. Voor meer informatie daarover kunt u op de knop op deze pagina klikken.

LearnDash Review: afsluiting

LearnDash heeft veel voordelen. Ze zeggen dat de crème naar de top stijgt, en LearnDash is duidelijk de marktleider geworden voor WordPress Learning Management Systems.

Wanneer u LearnDash aan het Astra-thema koppelt, kunt u met minimale inspanning een prachtige online cursuswebsite hebben.

Ik verwacht dat LearnDash doorgaat met het toevoegen van innovatieve functies om concurrerende producten een stap voor te blijven.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format