Wat is WordPress Customizer? En hoe het te gebruiken? (Beginners gids) - DeLaatbusiness
62799703 - tokyo, japan - june 5, 2016: apple iphone 6s with airbnb website on the screen.airbnb is a website for people to list, find,and rent lodging.airbnb an online platform for accommodation

Wat is WordPress Customizer? En hoe het te gebruiken? (Beginners gids)

10 min


127
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Vraagt ​​u zich af wat een WordPress-aanpasser is en hoe u deze kunt gebruiken? WordPress-aanpasser kan voor veel mensen een lastig onderwerp zijn, vooral voor beginners.

WordPress Customizer wordt geleverd met tal van opties om uw WordPress-site aan te passen en aan te passen. Beginners kunnen in de war raken over hoe ze moeten beginnen en waar ze toegang hebben tot de WordPress-aanpasser?

Hier is een artikel waarmee u de WordPress Customizer beter leert kennen. Het artikel bevat een complete gids over het gebruik van WordPress Customizer. 

1. Wat is WordPress Customizer? (Overzicht)

De aanpasser is waar u naartoe gaat om het thema van uw site naar een hoger niveau te tillen. De opties om aan te passen in Customizer zullen verschillen op basis van verschillende thema’s. 

Merk ook op dat WordPress Customizer en WordPress Theme Customizer hetzelfde zijn. Raak niet in de war tussen deze twee. 

Met de thema-aanpasser kunt u veel dingen aanpassen, die hieronder voor u worden opgesomd.

 • Sitetitel en slogan : pas de titel en slogan van uw site aan 
 • Wissel websitekleur : wijzig de kleur van de koptekst en achtergrondkleur.
 • Koptekstmedia : voeg koptekstvideo of koptekstafbeelding toe, volgens uw voorkeur.
 • Achtergrondafbeelding : Wijzig uw achtergrondafbeeldingen.
 • Widgets : widgets toevoegen zoals zijbalk en voettekst.
 • Homepage-instellingen : voeg uw aangepaste homepage toe die uw bezoekers eerst zullen zien.
 • Extra CSS : voeg extra CSS toe om uw site te verbeteren

Deze opties worden hieronder in detail besproken met enkele andere aanvullende aanpassingsopties in WordPress. 

WordPress Theme Customizer
WordPress Theme Customizer

2. Hoe krijg ik toegang tot de WordPress Customizer ?

Laten we allereerst bespreken hoe u toegang krijgt tot Theme Customizer. Ga naar je WordPress-dashboard. Ga dan naar Uiterlijk >> Aanpassen . U wordt rechtstreeks naar de aanpassingsinterface geleid, met uw themavoorbeeld aan de rechterkant en aan de linkerkant is er een aanpassingsmenu. 

Pas optie aan
Optie aanpassen in WordPress Dashboard

Er is een alternatieve manier om toegang te krijgen tot de Theme Customizer. Ga naar Uiterlijk >> Thema . Ga nu naar je actieve thema en klik op ‘ Aanpassen ‘. 

Thema-aanpassen
Pas optie aan in WordPress Dashboard

3. Customizer-bedieningselementen

De aanpassingsknoppen zijn slechts de knoppen waarop u kunt klikken om de aanpasser te verbergen . 

Verberg besturingselementen
Customizer-bedieningselementen

Het potloodpictogram

Sommige elementen in het aanpassingsvoorbeeld hebben een potloodpictogram naast de elementen, wat een snelkoppeling is naar de aanpassingsknoppen. U kunt dat specifieke element bewerken door op het potloodpictogram te klikken.

Deze pictogrammen kunnen echter alleen worden gezien door de eigenaren of beheerders van de site, maar niet door de bezoekers.

Potlood-icoon
Het potloodpictogram

4. Hoe gebruik je de WordPress Customizer ?

U weet inmiddels al hoe u toegang krijgt tot uw WordPress Customizer-pagina. Laten we eens kijken hoe u de WordPress-aanpasser kunt gebruiken om snel een website te starten of aan te passen. 

Houd er, voordat u begint, rekening mee dat de functionaliteit van de aanpasser verschilt afhankelijk van het thema dat u op uw site hebt geactiveerd. De basisaanpassingsopties zijn echter beschikbaar voor bijna elk thema.

Afgezien daarvan hangt de beschikbaarheid van andere nuttige opties grotendeels af van hoeveel moeite de ontwikkelaars van het actieve thema hebben gestoken in het gebruik ervan. In dit artikel zullen we het hebben over multifunctioneel thema Zakra , dat uitstekend gebruik maakt van customizer. 

Zakra-themademo
Zakra-thema

Laten we nu eens kijken hoe we een WordPress-site stap voor stap kunnen aanpassen met de thema-aanpasser.

ik. Configureer site-identiteit en ontwerp 

Het is beter als u eerst begint met Site-identiteit voordat u andere aanpassingen doet. De site-identiteit geeft u controle over de naam en slogan van uw WordPress-website. Navigeer om te beginnen naar Site-identiteit. 

U kunt de twee velden onder Sitetitel en Tagline invullen. Een sitetitel is wat uw bezoeker zal gebruiken om op uw site te zoeken. En een slogan is een korte beschrijving van waar uw website over gaat. 

Sitetitel van WordPress Customizer
Pas de optie aan voor sitetitel en slogan

U kunt ook een favicon of sitepictogram uploaden vanuit deze interface, u kunt zelfs het logo van uw website toevoegen. Een favicon is een afbeelding die samen met uw sitetitel in de webbrowser wordt weergegeven.

Als u klaar bent, klikt u op Opslaan en publiceren. U kunt de resultaten zien in het voorbeeldvenster aan de rechterkant voordat u ze publiceert.

ii. Verwissel de kleur van de website

De kleuren in uw thema kunnen worden gewijzigd, wat een grote invloed heeft op het ontwerp van uw website. Ga hiervoor naar ‘Kleuren’ in het menu Customizer. 

Daar krijgt u twee opties die u kunt wijzigen: koptekstkleur en achtergrondkleur. 

Tekstkleur koptekst stelt u in staat de kleur van uw sitetitel en slogan te wijzigen. Op dezelfde manier kunt u met Achtergrondkleur de kleur van uw achtergrond wijzigen. 

WordPress Customizer Kleur
Pas optie aan om kleur te veranderen

Afhankelijk van het aantal kleuren dat uw thema gebruikt, kunt u deze naar eigen voorkeur wijzigen. Zakra heeft alle benodigde kleuren die je nodig hebt. 

iii. Header Media

Met de WordPress-thema-aanpasser kun je ook Header-afbeeldingen en Header-video toevoegen. Om dit te doen, navigeer je naar ‘ Header Media ‘ in je customizermenu. 

Je ziet eerst opties om Header-video toe te voegen. U hoeft alleen maar op ‘ Video selecteren ‘ te klikken om een ​​nieuwe video toe te voegen. Als je geen video hebt, kun je ook rechtstreeks een YouTube-link toevoegen in de optie ‘of voer een YouTube-URL in’. 

WordPress Customizer Header Media
Pas de optie aan om headermedia toe te voegen en te wijzigen

Maar als je geen video wilt toevoegen, kun je gewoon een afbeelding toevoegen. Klik gewoon op ‘ Nieuwe afbeelding toevoegen ‘ om een ​​afbeelding toe te voegen. Als u de afbeelding wilt wijzigen, klikt u op ‘ Afbeelding verbergen ‘ en voegt u een nieuwe afbeelding toe. 

iv. Achtergrond afbeelding

Om uw achtergrondafbeelding te wijzigen, klikt u op ‘ Achtergrondafbeelding ‘ om te beginnen. U kunt uw achtergrondafbeelding verwisselen en ook een reeks weergave-opties configureren vanuit dezelfde kleine interface. 

WordPress Customizer Achtergrondafbeelding
Pas optie aan om achtergrondafbeelding toe te voegen en te veranderen

U kunt de achtergrondafbeelding wijzigen en verwijderen. Een andere optie is om de afbeelding vooraf in te stellen. Oorspronkelijk was het standaard, maar u kunt het naar uw voorkeur wijzigen. De opties naast ‘Standaard’ die u kunt kiezen zijn:

 • Scherm vullen
 • Passend op scherm
 • Herhaling
 • Op maat

U kunt de positie van de afbeelding en ook de afbeeldingsgrootte selecteren. Verder kunt u kiezen of u uw achtergrondafbeelding wilt herhalen of niet. En tot slot, als u wilt dat uw achtergrondafbeelding meebeweegt met de pagina of deze vast houdt, wat uw pagina een parallax-effect kan geven.

Opties voor achtergrondafbeeldingen
Opties voor achtergrondafbeeldingen

v. Menu’s beheren 

Een ander ding dat u met de WordPress Theme Customizer kunt doen, is de menu’s van uw website configureren. Om dit te doen, klikt u eenvoudig op ‘ Menu’s ‘ in het WordPress-aanpassingsmenu. 

Om het eerste menu van uw website te maken, klikt u op ‘ Een menu toevoegen ‘ en typt u de naam van uw menu. Klik daarna op ‘ Menu maken ‘. Nu uw menu is gemaakt, kunt u op de naam ervan klikken om de instellingen aan te passen.

WordPress Customizer Beheermenu
Pas de optie aan om een ​​menu te maken en te beheren

Met de WordPress Customizer kun je een aantal dingen doen met je nieuwe menu. U kunt de naam wijzigen, nieuwe opties toevoegen, de volgorde van de menu-opties aanpassen, de locatie configureren. U kunt ook aangeven of u wilt dat WordPress het automatisch bijwerkt wanneer toekomstige pagina’s op het hoogste niveau worden gemaakt. 

vi. Widgets

Een widget is een kleine applicatie of inhoudsblok waarmee u nuttige inhoud aan de zijbalken en voetteksten van uw site kunt toevoegen. 

Klik op ‘ Widgets ‘ in het aanpassingsmenu om voettekst en zijbalken toe te voegen. U krijgt opties als ‘ Zijbalk rechts ‘, ‘ Voettekst één ‘, ‘ Voettekst twee ‘, ‘ Voettekst drie ‘, ‘ Voettekst vier ‘. In de zijbalk kunt u een zoekoptie, recente berichten en recente opmerkingen toevoegen, die aan de rechterkant verschijnen. 

WordPress Customizer Widgets
Pas de optie aan om widgets toe te voegen

Er zijn meerdere opties om toe te voegen aan uw voettekst. Zij zijn: 

 • Archief: een maandelijks archief van uw maandelijkse berichten.
 • Audio: geeft een audiospeler weer.
 • Kalender: een kalender met de berichten op uw site.
 • Categorieën: een lijst of vervolgkeuzelijst met categorieën.
 • Aangepaste HTML: willekeurige HTML-code. 
 • Galerij: geeft een afbeeldingengalerij weer.
 • Afbeelding: geeft een afbeelding weer.
 • Meta: login, RSS en WordPress.org-koppelingen.
 • Navigatiemenu: voeg een navigatiemenu toe aan uw zijbalk.
 • Pagina’s: een lijst met de pagina’s van uw site.
 • Recente opmerkingen: de meest recente opmerkingen van uw site.
 • Recente berichten: de meest recente berichten van uw site.
 • RSS: invoer van een RSS- of Atom-feed.
 • Zoeken: een zoekformulier van uw site.
 • Tagwolk: een tag van uw meest gebruikte tags.
 • Tekst: willekeurige tekst.
 • Video: geeft de video weer uit de mediabibliotheek of van YouTube, Vimeo of een andere provider. 

U kunt vier van deze opties tegelijk toevoegen, elk op één voettekst, namelijk: e ‘Voettekst één’, ‘Voettekst twee’ enzovoort. 

Customizer Widgets Footer One
Pas de optie aan om widgets toe te voegen

Opmerking:  alle widgets die door het thema worden geleverd, verschijnen mogelijk niet op specifieke pagina’s van de Customizer. Maar als u toegang wilt tot alle zijbalken, gaat u naar Uiterlijk >> Widgets .

vii. Homepage-instellingen

Uw startpagina is standaard zo ingesteld dat u de laatste berichten en opmerkingen op uw startpagina kunt zien. In het instellingenmenu van de homepage kunt u wijzigen wat bezoekers kunnen zien wanneer ze uw site voor het eerst bezoeken. 

Je laatste berichten:

Het is een klassieke blogstijl, waarbij uw laatste berichten in omgekeerde chronologische volgorde worden weergegeven (van nieuw naar oud). 

Een statische pagina: 

Het is een vaste, een statische sitepagina. U kunt deze optie gebruiken als u niet wilt dat een blogpagina als startpagina wordt weergegeven.

U kunt uw eigen homepage aanpassen. Ga hiervoor naar je dashboard, selecteer ‘ Pagina’s ‘ en klik op de optie ‘ Nieuw toevoegen ‘. U kunt zoveel pagina’s maken als u wilt. Selecteer vervolgens een van deze pagina’s als uw startpagina. 

U kunt ook eenvoudig de pagina Berichten selecteren als u een pagina wilt hebben waarop blogberichten worden weergegeven. 

Wordpress Customizer Homepage-instellingen
Pas de optie aan om de startpagina-instellingen te wijzigen

viii. Aanvullende CSS

CSS staat voor Cascading Style Sheets. Het is een opmaaktaal die de weergave van HTML-elementen op een webpagina bepaalt.

U kunt uw eigen CSS-code toevoegen in het paneel Extra CSS om het uiterlijk en de lay-out van uw site aan te passen. Hiermee kunt u wijzigingen aanbrengen op uw site en wijzigingen aanbrengen op uw site en deze live aan de rechterkant van uw scherm bekijken.

Wanneer u begint met het schrijven van enkele CSS-codes, stelt WordPress automatisch attributen voor op basis van de letters die u typt. Het geeft ook foutmeldingen weer als u geen goede CSS-instructie hebt geschreven. 

WordPress Customizer Aanvullende CSS
Pas de optie aan om extra CSS toe te voegen

5. Aanvullende WordPress Customizer-opties

Er zijn enkele andere extra functies die u kunt gebruiken om uw WordPress-site te verbeteren. 

Bekijk een voorbeeld van uw website op verschillende resoluties

Een van de belangrijkste dingen die een website-eigenaar moet doen, is ervoor zorgen dat zijn site mobiel reageert en er op alle schermen goed uitziet.

Onderaan je aanpassingsmenu vind je drie pictogrammen naast de link ‘ Besturingselementen verbergen ‘. Met deze pictogrammen kunt u uw site testen op verschillende schermresoluties, zoals desktop, tablet en mobiele apparaten. 

WordPress Customizer resolutie pictogram
Pas de optie aan om de website in verschillende resoluties te zien

Publiceer, bewaar of plan uw Customizer-instelling

Nadat u de nodige wijzigingen heeft aangebracht, vergeet deze dan niet op uw site toe te passen. Anders is al uw harde werk zonde. 

Om de wijziging toe te passen, klikt u op de knop ‘ Publiceren ‘. Als u klaar bent, klikt u op de sluitknop in de linkerbovenhoek van uw scherm om het aanpassingsmenu te verlaten.

Als u meer tijd nodig heeft om uw nieuwe ontwerp af te ronden, kunt u het als concept opslaan en zelfs uw nieuwe ontwerp met iemand delen zonder hen toegang te geven tot uw admin-gedeelte.

Om het op te slaan, moet u op het tandwielpictogram naast de publicatieknop klikken. Dit opent het actiepaneel. Daar vindt u drie opties: publiceren, concept opslaan en plannen.

Om uw wijzigingen op te slaan, klikt u op het keuzerondje ‘ Concept opslaan ‘ in het actiescherm.

Op dezelfde manier kunt u met de planningsoptie uw wijzigingen op een specifieke datum en tijd publiceren. U kunt deze optie gebruiken als u wilt dat uw themawijzigingen live gaan op het moment dat er het minste verkeer is.

WordPress Cutomizer Publiceren Concept opslaan
Pas de optie aan om te publiceren, concept en planning op te slaan

Als u ten slotte de niet-gepubliceerde wijzigingen wilt resetten, klikt u op de link ‘ Wijzigingen negeren ‘ in het actievenster.

WordPress Customizer Gooi weg
Pas de optie aan om weg te gooien

Gevolgtrekking

Dat was een complete gids over het gebruik van de WordPress Theme Customizer. We zijn er zeker van / hopen dat u alle thema-opties van de aanpasser, zoals sitetitels, achtergrondafbeelding, kleur, enzovoort, kunt gebruiken om er het beste gebruik van te maken voor uw website. 

Enkele andere opties die u kunt aanpassen, zijn: bekijk een voorbeeld van uw website in verschillende resoluties en publiceer, sla een concept op en plan uw aanpassingsinstellingen. 


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *