WordPress versus Wix - Wat is een betere websitebouwer? (vergelijking) - DeLaatbusiness

WordPress versus Wix – Wat is een betere websitebouwer? (vergelijking)

18 min


127
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Weet u niet zeker of WordPress versus Wix de juiste software is om uw website te ontwikkelen? WordPress en Wix zijn beide krachtige websiteplatforms met veel voordelen.

Om te beginnen heeft Wix gratis hosting en een eenvoudige sitebouwer om zijn gebruikers aan te bieden. Het biedt honderden gratis sjablonen om een ​​site te bouwen met een eenvoudige methode met slepen en neerzetten. Dit past perfect bij het budget van beginners.

Terwijl WordPress een door uzelf gehost platform is waarin u uw site op uw eigen hostingaccount maakt. Zelfhosting geeft je volledige vrijheid om je site aan te passen, maar het heeft een beetje een leercurve als je een beginner bent.

We zullen Wix en WordPress naast elkaar vergelijken op verschillende punten hieronder. Laten we beginnen. 

InhoudsopgaveZich verstoppen

1. WordPress vs Wix: overzicht

Wat is WordPress?

WordPress is een software die we gebruiken om een ​​website of blog te bouwen en deze op internet te publiceren. Het wordt overal ter wereld veel gebruikt en voorziet meer dan 38% van al het internet van stroom.

WordPress
WordPress

De eerste versie van WordPress is op 27 mei 2003 uitgebracht door Matt Mullenweg en Mike Little. Sindsdien is dit ‘s werelds populairste gratis blog-tool die door uzelf wordt gehost.

WordPress wordt ook wel een contentmanagementsysteem (CMS) genoemd. CMS is een tool waarmee u inhoud op uw website kunt maken, beheren en wijzigen zonder dat u kennis van programmeren nodig hebt.

Veel beginners zijn in de war tussen WordPress.org en WordPress.com . Wat is het verschil tussen deze twee? Laten we het zoeken.

Over WordPress.org:

WordPress.org “de echte WordPress” is gratis en is een door uzelf gehoste WordPress. Het is open-source software die door iedereen kan worden gedownload en gebruikt, zoals ze willen.

Koop je domeinnaam en hosting , installeer WordPress software op je hostingaccount, dan heb je de volledige controle over alles. Een domeinnaam is de naam van uw website, terwijl hosting een soort service is waarmee u uw website online kunt publiceren. Hosting werkt als een opslaglocatie van uw websitebestanden op internet.

Nadat je WordPress op je hosting hebt geïnstalleerd, kun je inloggen op je WordPress-beheerder en beginnen met het aanpassen van je website. Hier kunt u uw site onbeperkt aanpassen zonder enige beperking.

Over WordPress.com:

WordPress.com gebruikt dezelfde software als WordPress.org. Maar het is een volledig gehost platform voor het maken van blogs dat wordt aangeboden door Automattic. Hier kun je een blog starten door simpelweg een account aan te maken. Het biedt domein- en hostingservices, zodat u een site kunt bouwen zonder dat u hosting hoeft in te stellen of WordPress hoeft te installeren. 

Het heeft echter verschillende beperkingen voor de gratis versie, waardoor de gebruiker de software vrijelijk kan gebruiken. Zij zijn:

 • U kunt geen Google Adsense of andere advertentieprogramma’s uitvoeren die de inkomsten verminderen.
 • Het uploaden van plug-ins is niet beschikbaar, dus u kunt de functionaliteit van WordPress.com niet uitbreiden.
 • U kunt alleen thema’s gebruiken die beschikbaar zijn voor WordPress.com en u kunt geen thema’s uploaden en nog veel meer.

Bekijk voor meer informatie onze volledige vergelijking op WordPress.com versus WordPress.org . 

De WordPress waarnaar we in dit artikel verwijzen, is de door uzelf gehoste versie van WordPress, dat wil zeggen WordPress.org. 

Daarom moet u een domein en een hostingaccount kopen en de WordPress-software installeren om een ​​website te starten. En het installatieproces kost wat tijd en moeite. Maar je krijgt volledige aanpassingsvrijheid, waardoor WordPress in het begin wat tijd waard is.

Wat is Wix?

Wix is ​​een cloudgebaseerde software voor het maken van websites. Deze software wordt door miljoenen mensen over de hele wereld gebruikt en vereist geen kennis van coderen of programmeren. U kunt eenvoudig een website maken door middel van slepen en neerzetten.

Wix Website Builder
Wix Website Builder

Over het algemeen is Wix gemakkelijker te gebruiken voor beginners, je kunt eenvoudig een website maken door je in een paar stappen aan te melden. Ga naar Wix.com en klik op de knop ‘Aan de slag’. Daarna moet u enkele gegevens over uzelf verstrekken en uw site is binnenkort klaar.  

Het Wix-platform biedt een gratis plan om gratis een site te bouwen. Het bevat gratis hosting en domeinnaam, maar het zal een Wix-subdomein zijn zoals dit: https://uwnaam.wixsite.com/websitenaam. 

Met het gratis abonnement kun je een basisblog maken. U kunt honderden gratis sjablonen en geweldige tools gebruiken. Als u echter extra functies voor websites nodig heeft, moet u upgraden naar hun premium-abonnementen die ze aanbieden. U kunt maandelijks naar behoefte betalen of een jaarplan kiezen. 

Een groot nadeel dat Wix heeft, is dat je de hosting niet kunt migreren naar een andere hosting, zoals Bluehost , SiteGround , HostGator en nog veel meer.

Wix is ​​in 2006 opgericht door Avishai Abrahami, Navdav Abrahami en Giora Kaplan. Het is een Israëlisch bedrijf.


2. Eigendom van uw site: Wix versus WordPress

Het eerste dat u misschien opvalt voordat u een website start, is misschien wie de eigenaar is van de inhoud die u op de website plaatst?

 Eigendom van de site op WordPress

WordPress is open-source software; iedereen kan het installeren en meteen gebruiken. WordPress heeft een licentie onder GPL. Om meer te weten over eigendom, moet u weten wat de voordelen van GPL-licenties zijn:

 • U kunt WordPress zonder enige beperking op elke gewenste manier gebruiken.
 • Voeg het toe of verwijder het en pas het zelfs zonder beperkingen op uw manier aan.
 • Rebrand, herverpak of verkoop de gewijzigde WordPress-code zonder enige beperking.

Kortom, u bent volledig vrij om WordPress op een onbeperkt aantal sites te gebruiken. Een andere belangrijke factor is hosting , een soort service die wordt gebruikt om uw site online te publiceren. Je gebruikt je eigen hostingaccount om een ​​site in WordPress te bouwen en hebt daardoor volledige controle over je site. U kunt hosting kopen bij  hostingproviderbedrijven  zoals Bluehost , Siteground , enz.

Elke website die u maakt met behulp van door uzelf gehoste WordPress-software, is voor 100% uw eigendom. U als websitemaker bent volledig eigenaar van de inhoud, metadata, visueel ontwerp en alle inhoud die u en uw team maken en uploaden naar de website.

Eigendom van de site in Wix

Wix heeft zijn verklaring over gegevenseigendom, de volgende verklaring is rechtstreeks overgenomen uit de Wix Knowledgebase . 

Wix-hosting

Dit betekent dat het bedrijf Wix de ultieme controle heeft over uw site en inhoud. U kunt uw site niet gemakkelijk naar een andere externe hosting verhuizen.

Er is een reeks tools van derden die redelijke oplossingen kunnen bieden waarmee u van Wix naar WordPress kunt migreren. Hoewel Wix je geen gemakkelijke manier biedt om alleen op te treden.

Winnaar? Uit de bovenstaande discussie is WordPress de duidelijke winnaar. Je hebt minder controle over je inhoud op Wix en het uiteindelijke eigendom ligt bij Wix. Maar je hebt volledige controle over en eigendom over je site in WordPress. 


3. Ontwerp- en aanpassingsopties: WordPress versus Wix

Voordat u een website bouwt, is het belangrijkste aspect dat u in software moet overwegen, zich te conformeren aan de mogelijkheden die software de gebruiker biedt.

Laten we dus eens kijken wat WordPress en Wix bieden:

Ontwerp- en aanpassingsopties in WordPress

Met WordPress kunt u eindeloos uw website aanpassen en ontwerpen. Dat zijn de dingen waar WordPress trots op is.

WordPress is flexibel en je hebt eindeloze mogelijkheden als het gaat om het aanpassen van een WordPress-website. Thema en plug-ins kunnen nieuwe ontwerpen en functionaliteit toevoegen. WordPress biedt duizenden goed gemaakte en zeer aanpasbare thema’s om uit te kiezen voor uw website. 

Het goede nieuws is dat je tonnen van die thema’s gratis kunt vinden. Om precies te zijn, er zijn meer dan 7700 gratis thema’s beschikbaar in de themarepository van WordPress.org . U kunt elk van deze thema’s gratis gebruiken op een onbeperkt aantal sites zonder enige kosten.

WordPress-thema's

En er zijn duizenden betaalde thema’s beschikbaar op de websites van de themaproviderbedrijven zoals ThemeGrill , Zakra en de themamarktplaats zoals ThemeForest , enz. Tot slot zijn ontwerp- en aanpassingsopties in WordPress grenzeloos.

Ontwerpopties in Wix

U kunt uw Wix-website ontwikkelen en alles aanpassen door simpelweg de slepen-en-neerzetten-editor te gebruiken. Als u technisch geavanceerd bent, kunt u ook toegang krijgen tot de code van een Wix-sjabloon en deze aanpassen.

Als u van plan bent een online winkel te bouwen, heeft Wix een e-commerce-optie. Het heeft vrij vergelijkbare functies als andere e-commerceplatforms zoals BigCommerce , Shopify , Squarespace en Weebly .

Wix-prijzen voor e-commerce zijn een beetje duurder dan voor websites. De beschikbare abonnementen zijn ‘Business Basic’ voor $ 23 / maand, ‘Business Unlimited’ voor $ 27 / maand en ‘Business VIP’ voor $ 49 / maand.  

Websites die met Wix zijn ontwikkeld, kunnen echter soms lijken op andere sites vanwege de beperkte thema’s die op het platform beschikbaar zijn. Het heeft meer dan 500 sjablonen beschikbaar voor gebruikers van gratis abonnementen. 

Wix-sjablonen

Als u een betaald abonnement koopt, kunt u meer dan 510 premiumthema’s gebruiken. Het aantal beschikbare thema’s in Wix is ​​echter veel kleiner in vergelijking met WordPress.

Winnaar? WordPress neemt zeker Wix over in termen van ontwerp- en aanpassingsmogelijkheden.


4. Flexibiliteit en functies: WordPress versus Wix

De flexibiliteit van alle software wordt voornamelijk bepaald door de extra add-ons en extensies. Wix noemt ze apps en WordPress noemt plug-ins. Plug-ins en apps worden gebruikt om meer functies toe te voegen aan het platform dat u gebruikt.

Functies en flexibiliteit in Wix

 Wix heeft meer dan 200+ apps beschikbaar in de Wix-appmarkt die aan uw site kunnen worden toegevoegd. Deze apps hebben een breed scala aan functies, zoals contactformulieren, knoppen voor sociale media, opmerkingen, galerij, e-mailmarketing en nog veel meer.

WixAppMarket

De meeste apps zijn gratis of u kunt andere vereiste apps kopen in maandelijkse betalingen die in prijs variëren.

Hier zijn enkele van de meest gebruikte apps voor Wix:

 • All-in-One beoordelingen
 • Prijslijst
 • Getuigenissen Slider
 • Pop-up
 • Leeftijds verificatie
 • FAQ
 • Google Maps
 • Instagram-feed
 • Facebook-feed

Al het bovenstaande is alleen ter referentie; u kunt de apps installeren volgens uw vereisten.

Flexibiliteit en functies in WordPress

WordPress heeft meer dan 50.000+ gratis plug-ins beschikbaar in de WordPress.org plug-in repository . Bovendien zijn er ongeveer hetzelfde aantal premium-plug-ins met extra coole functies voor WordPress-sites.

WordPress plug-ins pagina

Als je verstandig denkt, kan WordPress goed recht doen aan je site door gratis beveiligde plug-ins aan te bieden. U moet altijd in gedachten houden voordat u op uw site installeert wanneer deze voor het laatst is bijgewerkt, of deze geschikt is met de nieuwste versie van WordPress.

 Hier zijn enkele van de meest populaire plug-ins voor WordPress:

Voor meer informatie kunt u ons artikel over de beste WordPress-plug-ins raadplegen en de perfecte plug-ins voor uw site kiezen.

Winnaar? WordPress is de winnaar! Je hebt verschillende opties voor apps in Wix, maar plug-ins in WordPress zijn veel meer dan die op Wix. En als u een ontwikkelaar bent, kunt u zelfs zelf aangepaste plug-ins ontwikkelen en deze op uw site in WordPress gebruiken.


5. Welke is gemakkelijker te gebruiken; Wix versus WordPress?

Met zowel Wix als WordPress kun je een website maken zoals je wilt, zonder kennis van codering.

Laten we eens kijken naar Wix of WordPress die gemakkelijker te gebruiken is voor beginners en gevorderde gebruikers volgens het installatieproces:

Een Wix-site opzetten – hoe gemakkelijk is het?

Het maken van een website met Wix is ​​gemakkelijk en minder tijdrovend, dus hier hebben we een stapsgewijze handleiding om uw website op te zetten:

1) Het eerste proces is om je aan te melden voor je account, hiervoor voer je gewoon je e-mailadres en wachtwoord in of je kunt je gewoon aanmelden met een Google of Facebook sociaal account.

2) Ten tweede moet u het soort website kiezen dat u maakt door op ‘Ik heb een site nodig’ te klikken. Afhankelijk van uw behoeften kan het een bedrijf, online winkel of blog zijn. Kies altijd de beste optie die uw site vertegenwoordigt om de beste sjablonen te krijgen waarvan u later kunt profiteren.

3) De volgende stap is om de sjabloon te selecteren . Nadat je de sjabloon hebt gekozen, geeft Wix je een voorbeeld van het ontwerp dat je kunt bewerken door te klikken, slepen en neerzetten van de verschillende elementen op de pagina.

Wix-dashboard

4) Vervolgens moet u uw bedrijfsnaam, slogan en andere elementen op de pagina bijwerken. Klik daarvoor op de tekst en je ziet een teksteditor waar je nieuwe tekst kunt wijzigen of typen en de lettergrootte kunt wijzigen.

5) U kunt ook verschillende elementen aan uw site toevoegen. Ga daarvoor naar de zijbalk, klik op de knop ‘Toevoegen’ daar ziet u een lijst waaruit u bijvoorbeeld tekstvakken, afbeeldingen, diavoorstellingen, video’s of vorm en nog veel meer kunt kiezen. U kunt verschillende elementen toevoegen om uw site er precies zo uit te laten zien als u wilt.

6) Ten slotte, als u tevreden bent met uw website, is het tijd om te publiceren. U kunt ook een voorbeeld van uw site bekijken door op de knop in de rechterbovenhoek te klikken. Klik vervolgens op ‘ publiceren ‘ in de rechterbovenhoek en uw site gaat live. 

Het belangrijkste is dat als u een website op het Wix-platform heeft gebouwd, u zich geen zorgen hoeft te maken over updates of beveiliging. Wix doet het allemaal voor jou.

Een WordPress-site opzetten – hoe gemakkelijk is het?

Het maken van uw droomwebsite met WordPress is moeiteloos. Laten we eens kijken hoe we stap voor stap een WordPress-site kunnen opzetten.

1) De eerste stap is het kiezen van de juiste domeinnaam voor uw website. Het is uw websitenaam of een adres waar gebruikers toegang tot uw site kunnen krijgen. U kunt uw domeinnaam kopen bij elke domeinnaamprovider zoals GoDaddy , Namecheap , enz.

2) Na de domeinnaam is het belangrijk om de beste hosting voor uw website te kiezen . De hosting die u kiest, moet de plotselinge hoeveelheid verkeer op uw site kunnen verwerken. U kunt kiezen en gastheer dienstverleners zoals Siteground , Bluehost , Hostgator , en nog veel meer. Als u voor Bluehost kiest, krijgt u een gratis domein bij hosting.

Bluehost webhosting
Bluehost webhosting

3) Na aankoop van de domeinnaam en de hosting dient u WordPress te installeren. Tophostingbedrijven zoals Bluehost en SiteGround hebben een One-Click WordPress-installatieoptie in hun configuratiescherm, zodat u WordPress binnen een paar minuten kunt instellen. 

4) Nadat het installatieproces is voltooid, kunt u inloggen op uw WordPress-dashboard . Vervolgens moet u een thema en plug-in voor uw website kiezen. Zoek altijd naar een lichtgewicht en responsief thema, omdat dit een enorm verschil maakt, u kunt bijvoorbeeld Zakra , ColorMag , enz. Gebruiken .

Zakra Theme-demo
Zakra-themademo

5) Vervolgens kunt u de plug-ins kiezen die het beste bij uw site passen. De plug-ins voegen meer functionaliteit toe aan uw website. U moet de plug-in selecteren die u voor uw site wilt installeren. Na de installatie moet u op de knop ‘Activeren’ klikken, omdat plug-ins pas werken als deze zijn geactiveerd. 

6) Evenzo, om een ​​pagina aan uw website te maken en toe te voegen, gaat u naar het WordPress-dashboard en klikt u op het menu ‘ pagina’s ‘. Selecteer de knop ‘Nieuw toevoegen’ daar kunt u de titel voor uw pagina maken, bijvoorbeeld huis, contact met ons opnemen en nog veel meer. 

Nadat u de naam heeft bevestigd, klikt u op de knop ‘Publiceren’ om uw pagina openbaar te maken en een nieuwe pagina voor uw website te maken.

Als uw site eenmaal live is, moet u eraan blijven werken, nieuwe inhoud toevoegen, de beveiliging en snelheid behouden , enz. U kunt de meeste van deze opties vinden in uw beheerdersdashboard en deze zijn eenvoudig te configureren.

Winnaar? Wix is ​​gemakkelijker om aan de slag te gaan. Net als bij Wix hoeft u geen tijd te besteden aan het installeren van de software of het instellen. In WordPress moet u de software installeren en hosting instellen, wat enige tijd kost. Maar de flexibiliteit en functies in WordPress zijn het waard.


6. Welke is veiliger? – WordPress versus Wix

Beveiliging is het belangrijkste aspect voor elke website, omdat jij eindelijk degene bent die het in de gaten moet houden om er zeker van te zijn dat je website goed beveiligd is.

Laten we duidelijker zijn over dit onderwerp door de beveiliging te bespreken die beide websites u te bieden hebben. 

Beveiliging van Wix

Over Wix gesproken, het is een volledig gehoste software, dus voor de veiligheid van uw site is het het bedrijf zelf.

Wix zorgt ervoor dat uw site niet wordt gehackt, gecompromitteerd en dat er een back-up van uw inhoud wordt gemaakt.

Gratis SSL-certificaat (Secure Socket Layers) is beschikbaar op alle Wix-sites, wat betekent dat uw website is beveiligd. Bezoekers van uw site browsen op een beveiligde website.

Ten slotte zullen Wix-sites waarschijnlijk minder worden blootgesteld of beschadigd. Als u echter een probleem met de site ondervindt, is het Wix-ondersteuningssysteem er om op te lossen.  

Beveiliging van WordPress

De kernsoftware van WordPress is zeer veilig en helpt u bij het bouwen van een beveiligde website voor uzelf en uw bezoekers.

WordPress gaat meer over het handmatig bijwerken van uw beveiliging. U kunt een sterk wachtwoord instellen om in te loggen en strikte regels instellen voor de toestemming van gebruikers. Deze voorkomen dat uw site wordt gehackt.

Bij het hosten van je WordPress moet je altijd voorzichtiger zijn, want een goede hosting zorgt voor extra bescherming van je site. Het beschermt tegen veelvoorkomende bedreigingen en controleert verdachte activiteiten, bijvoorbeeld SiteGround , Bluehost en nog veel meer.

Op het gebied van beveiliging heeft WordPress veel beveiligingsplug-ins die u helpen bij het beveiligen van uw site, die functies bieden zoals firewallbescherming, malwarescans, monitoring en nog veel meer. Hier zijn enkele plug-ins.

 1. Wordfence : het is een gratis WordPress-plug-in die uw website beschermt tegen malware en hacks. Het beschikt over een firewall en malwarescanner om uw site te beschermen en veilig te houden.
 2. Sucuri Security: Het biedt websitebeveiliging en -diensten aan bedrijven van alle groottes over de hele wereld. Het omvat website-antivirus en firewall, verwijdert malware van uw gehackte website, enz.
 3. iThemes-beveiliging : het is de beste WordPress-beveiligingsplug-in die u helpt uw ​​WordPress-site te beveiligen en te beschermen. De belangrijkste kenmerken van de plug-in zijn detectie van bestandswijzigingen, brute force-bescherming, sterke wachtwoordhandhaving, 404-detecties en databaseback-ups.
 4. UpdraftPlus : het is een van de beste back- upplug- ins voor WordPress . Hiermee kunt u een back-up maken van schema’s en kunt u ook uw WordPress-site herstellen voor het geval er iets ergs gebeurt.

Er zijn meer plug-ins beschikbaar voor WordPress-beveiliging. Je kunt de meeste van deze plug-ins gratis vinden in de WordPress.org plug-in repository. Ga naar de plug-ins-pagina op WordPress.org en zoek ‘beveiliging’, het zal je plug-ins laten zien zoals hieronder in de afbeelding.

Gratis WordPress-beveiligingsplug-ins
Gratis WordPress-beveiligingsplug-ins

Hoewel SSL (Secure Sockets Layer) niet standaard is in WordPress, kunt u SSL nog steeds inschakelen op uw website . Veel hostingbedrijven bieden een gratis SSL-certificaat aan voor de WordPress-website.

Winnaar? Het is een gelijkspel. Beide platforms zijn beveiligd. Omdat Wix wordt geleverd met geautomatiseerde beveiliging op hun site, wordt uw site automatisch beveiligd. Voor WordPress kunt u ook verschillende plug-ins installeren, beveiligde hosting gebruiken en andere beveiligingsmaatregelen toepassen. 


7. WordPress versus Wix voor SEO-functies?

SEO staat voor Search Engine Optimization. Beide platforms hebben goede SEO-functies. 

Hier is de vergelijking tussen hen die meer zichtbare resultaten op de zoekmachine geeft.  

Is Wix SEO-vriendelijk?

De functies voor zoekmachineoptimalisatie (SEO) die Wix zijn gebruikers biedt, zijn over het algemeen goed. Met Wix kunt u uw website optimaliseren in de zoekmachines door uw paginatitel, metabeschrijving, alt-tekst toe te voegen, pagina-URL’s te bewerken, enz.

Zeer innovatief en slim Wix heeft ” SEO Wiz ” waar u hulp van de pagina krijgt.

WixSeoWiz

SEO Wiz is een stapsgewijze richtlijn ontworpen door Wix om u te helpen de SEO van uw sites te verbeteren.  

De Wix-website zal niet automatisch worden aangepast aan verschillende schermformaten, u moet zowel de desktop- als de mobiele editor gebruiken om ervoor te zorgen dat uw sites er op elk schermformaat uitzien.

Dit maakt uw site responsive en helpt om uw site hoger te scoren in de zoekmachine zoals Google.

Omdat de meeste mensen over de hele wereld een smartphone gebruiken om toegang te krijgen tot internet. Het hebben van een responsive website is een groot voordeel voor de website. 

Ten tweede biedt het hosting voor uw site die u niet apart hoeft aan te schaffen.  

Elke Wix-site wordt geleverd met een sitemapindex. De sitemapindex is een lijst met al uw individuele sitemaps. De individuele sitemaps bevatten informatie over de groep pagina’s op uw site.

De sitemap helpt uw ​​website hoger te scoren in zoekmachines.   

Is WordPress SEO-vriendelijk?

WordPress is de meest populaire software die veel te bieden heeft op het gebied van SEO.

WordPress is een responsieve (mobiel, laptop, tabletvriendelijke) software. Dat helpt uw ​​website hoger te scoren in zoekmachines. Over het algemeen is WordPress super mobiel geoptimaliseerd.

U kunt URL’s eenvoudig organiseren in WordPress en ze SEO-vriendelijk maken. SEO-vriendelijke URL’s betekenen dat het trefwoorden bevat die het artikel uitleggen en gemakkelijk te lezen zijn door zowel mensen als zoekmachines.

Bijvoorbeeld https://www.themegrill.com/blog/wordpress-vs-wix

Om nog maar te zwijgen, WordPress staat het ook toe om uw code te wijzigen, zodat de gebruiker zijn site gemakkelijk kan aanpassen en optimaliseren als dat nodig is.

Voor meer SEO-functies kunt u een plug-in zoals Yoast gebruiken . Het is een van de beste plug-ins voor SEO . Als u niet weet wat Yoast doet, is dit een plug-in die helpt om de kwaliteit van uw inhoud te verbeteren en ook suggereert wat er verder moet worden verbeterd.

U kunt meer gratis SEO-plug-ins vinden op WordPress.org. Zoek ‘SEO’ op de pagina met WordPress-plug-ins, dan krijg je opties voor SEO-plug-ins zoals hieronder.

Yoast SEO

Winnaar? Volgens de bovenstaande discussie is WordPress een duidelijke winnaar in termen van SEO.


8. Welke heeft betere ondersteuningsopties; Wix of WordPress?

Ondersteuningsoptie in Wix

Het Wix-ondersteuningssysteem is behoorlijk indrukwekkend omdat ze service bieden via telefoon, e-mail en chat in al hun betaalde abonnementen. U kunt ook VIP-ondersteuning krijgen in hun duurste abonnement.

Wix heeft ook een ” Helpcentrum ” voor gebruikers van gratis abonnementen, dat videohandleidingen en artikelen bevat die kunnen helpen bij het oplossen van uw probleem.

Wix-helpcentrum
Wix Helpcentrum

Ondersteuningsopties in WordPress

Omdat WordPress gratis en open-source is, zijn er veel bronnen beschikbaar om u te helpen de oplossingen voor uw problemen te vinden. Sommige geweldige services bieden gratis WordPress-specifieke hulp. 

De ondersteuningspagina van WordPress.org is zo’n plek waar je veel bronnen hebt, vooral voor degenen die nieuw zijn bij WordPress. 

Daarnaast zijn er ondersteuningsforums voor elk thema en plug-in op WordPress.org. Als je vragen hebt over een gratis thema of plug-in die beschikbaar is op WordPress.org, dan kun je naar de respectievelijke forumpagina gaan en je vraag stellen. Er zijn een heleboel mensen van het bedrijf die hun product door en door kennen en er zijn om al je vragen te beantwoorden.

Bijvoorbeeld, Zakra is een gratis thema beschikbaar op WordPress.org. Zo ziet de ondersteuningsforumpagina voor het thema eruit.

Zakra-ondersteuningsforum
Zakra-ondersteuningsforum

Houd er altijd rekening mee dat er veel mensen om hulp vragen, dus uw vragen worden mogelijk niet meteen beantwoord. U zult enige tijd moeten wachten om door de experts te worden beantwoord. 

Bovendien kun je tal van gratis bronnen en tutorials vinden op WordPress-blogs, zoals onze blog ThemeGrill-blog. Ook bieden de beste WordPress-bedrijven en blogs speciale Facebook-groepen voor ondersteuning. Het Zakra- thema biedt bijvoorbeeld een speciale Facebook-groep zoals deze. 

Winnaar? Wix neemt het punt als het gaat om ondersteuningsopties. Maar WordPress heeft ook tal van bronnen beschikbaar, zodat uw vragen niet onbeantwoord blijven.


9. Wat is een kosteneffectief platform; Wix versus WordPress?

WordPress-kosten

Hoewel WordPress gratis te downloaden en te installeren is, is een van de vragen die we vaak stellen: waarom heeft iedereen het over de kosten van WordPress?

Laten we deze twijfel eens en voor altijd wegnemen:

Er zijn een handvol dingen waar u voor moet betalen voordat u begint met het ontwikkelen van uw website in WordPress, namelijk:

 • Hosting: een speciale computer met de naam server die uw inhoud opslaat, in feite een thuis voor uw website. De kosten zijn afhankelijk van het hostingmerk dat u het liefst gebruikt.
 • Domeinnaam: dit is het adres van uw website, waarnaar mensen zoeken in hun browser. Bijvoorbeeld themegrill.com, wpeverest.com, google.com, etc.  

Bijvoorbeeld, Bluehost kosten $ 3,95 en 5,45 per maand voor verschillende plannen. Bij elk van de hostingplannen bij Bluehost krijgt u een gratis domeinnaam. De installatiekosten zijn dus slechts $ 3,95 / maand. 

bluehost

Vervolgens heb je een thema nodig dat je als gratis thema kunt gebruiken. Je kunt een gratis versie krijgen van al onze thema’s, inclusief Zakra , ColorMag en Spacious. U kunt naar de WordPress.org-themapagina gaan voor meer gratis thema’s. 

Als u meer geavanceerde functies wilt, kunt u een premium-thema kopen. De premium-versie van Zakra kost u van $ 49 tot $ 199 per jaar voor verschillende abonnementen. ColorMag kost u jaarlijks $ 69 tot $ 99. Zakra en ColorMag hebben ook levenslange aankopen voor verschillende plannen. U kunt kopen op basis van uw behoefte.

Alle bovenstaande kosten zijn afhankelijk van het soort website dat u bouwt. Wil je meer geavanceerd en het valt binnen je budget, dan kun je zeker voor betaalde thema’s en plug-ins voor je website gaan.

Met een goedkope en beste WordPress-hosting zoals Bluehost en een gratis thema, kunt u een WordPress-website starten vanaf $ 3,95 / maand.  

Wix-kosten

Wix is ​​een gratis websiteplatform, dat gratis wordt geleverd met een pakket hosting, e-commerce, thema’s, apps en klantenondersteuning. Hoewel Wix wordt geleverd met verschillende betaalde abonnementen, beginnend bij $ 13 – $ 500 per maand.  

Het gratis Wix-abonnement is mogelijk niet geschikt voor het maken van professionele sites, omdat het veel functionaliteit beperkt.

Voor Wix geldt: hoe meer u betaalt, hoe meer u de mogelijkheid krijgt om de functionaliteit te gebruiken.

De prijs is echter van belang bij het kiezen tussen WordPress en Wix, maar dit is niet alleen een factor waarmee u rekening moet houden.

Betaald Wix-abonnement
Wix-prijspagina

Winnaar? Winnaar? Het is WordPress. Wix is ​​een op abonnementen gebaseerde service vanaf $ 4,50 / maand. Het heeft ook een gratis abonnement, maar met slechts enkele basisfuncties. De kosten van WordPress zijn echter volledig afhankelijk van de services die u kiest. Met Bluehost en een gratis thema kun je al een site starten vanaf $ 2,75 / m


10. Voors en tegens van Wix versus WordPress

Wix Pros

 • Gebruiksvriendelijke en gemakkelijke site-creatie door middel van slepen en neerzetten om de site te bewerken.
 • Breed scala aan tariefplannen die geschikt zijn voor kleine tot grote websites.
 • Meer dan 500 gratis sjablonen.
 • Wix is ​​verantwoordelijk voor de beveiliging van uw site.
 • Wix heeft “SEO Wiz” met richtlijnen voor betere SEO.
 • Toegewijd ondersteuningsteam.

Wix Cons

 • U heeft geen volledige controle over uw website.
 • U kunt geen uniek ontwerp maken, omdat het een beperkt aantal ontwerpen heeft om uit te kiezen en u het ontwerp in de toekomst niet meer kunt wijzigen als u in eerste instantie voor uw site selecteert.
 • Wix geeft je beperkte aanpassingsmogelijkheden.
 • Uitdagend om de site van Wix naar een andere hosting te verplaatsen.
 • Werkt automatisch uw thema’s en plug-ins bij.

WordPress-voordelen

 • WordPress is gratis en open-source software; iedereen kan het meteen installeren en gebruiken.
 • Het heeft duizenden prachtige gratis thema’s en ook premium-sjablonen om uw site helemaal opnieuw uniek te maken.
 • Dit platform zorgt ervoor dat uw site responsive is, waardoor uw site hoger scoort in zoekmachines.
 • Je mag extra plug-ins en thema’s installeren die Wix niet doet.
 • U kunt tal van de beste SEO-tools vindenom uw paginakwaliteit te verbeteren.
 • WordPress is populairder dan Wix omdat het meer dan 34% van het internet over de hele wereld aandrijft.
 • Flexibel om de WordPress-site naar een andere hosting te verplaatsen wanneer dat nodig is.
 • Snelle laadtijd van pagina’s.

WordPress Nadelen

 • U moet hosting en de domeinnaam afzonderlijk aanschaffen om een ​​WordPress-site te starten.
 • De site-eigenaar moet regelmatig updaten voor thema’s, plug-ins en CMS.
 • Kan lastig zijn voor beginners voor aanpassing, conflicten tussen plug-ins.

Gevolgtrekking 

Van alle bovenstaande discussies over WordPress versus Wix.

WordPress heeft de voorkeur dan Wix als platform om voor elk soort website te bouwen. Wix heeft een eenvoudige methode om websites te slepen en neer te zetten die beginners misschien gemakkelijker vinden.

Als je op de lange termijn een krachtige oplossing wilt, moet je waarschijnlijk voor WordPress gaan. Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het maken van een WordPress-site voor een gedetailleerde handleiding .

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om je verwarring weg te nemen door het juiste platform te kiezen om je website te bouwen. 


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format