5 Beste WordPress-forumplug-ins 2020: een forum toevoegen aan WordPress - DeLaatbusiness

5 Beste WordPress-forumplug-ins 2020: een forum toevoegen aan WordPress

8 min


129
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Heb je je ooit afgevraagd hoe je een forum aan de WordPress-website kunt toevoegen?

Zo ja, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Blijf lezen. We bespreken hier alles over het maken van een WordPress-forum .

Nou, het maken van een WordPress-website is op de eerste plaats supergemakkelijk. En het maken van een discussieforum op WordPress is zeker supereenvoudig – het enige dat u hoeft te weten, is hoe u een plug-in installeert . Kies gewoon de beste WordPress-forumplug-in die er is en installeer deze. En je bent bijna klaar.

Van alle websiteplatforms is het WordPress-platform altijd zo genereus en rijk geweest dat er meerdere manieren zijn om één ding te doen. Je hebt duizenden thema’s en sjablonen voor ontwerpvariaties en dus het enorme aantal plug-ins voor verschillende functies en functionaliteiten. Geen wonder dat er meerdere WordPress-forumplug-ins zijn waarmee u eenvoudig een WordPress-ondersteuningsforum kunt toevoegen.

Daarom heb ik hier zorgvuldig de beste forumplug-ins voor WordPress uitgekozen om u te helpen bij het kiezen van de meest geschikte plug-ins voor uw site.

Maar laten we eerst bespreken wat een WordPress-forum is en waarom het belangrijk is.


Wat is een WordPress-forum? Waarom heb je het nodig?

Forums zijn een van de traditionele manieren van online communicatie, maar ze zijn zelfs vandaag de dag zeer effectief en nuttig. Met een forum kunt u een virtuele online community creëren, contact maken, discussiëren, ideeën uitwisselen en elkaar steunen . Als website-eigenaar kunt u uw volledige websitegebruikers bij de gemeenschap betrekken en een kans bieden om zowel te leren als bij te dragen.

Welnu, het WordPress-platform onderschrijft officieel forums, aangezien de meeste WordPress-discussies, ondersteuning is gebaseerd op forums . Trouwens, WordPress is uitgegroeid tot een enorme wereldwijde gemeenschap waar het WordPress-forum een ​​centrale rol speelt bij het behouden en versterken ervan. Dus twijfel niet, misschien wil je een krachtig forum op je WordPress-website hebben.

Hier zijn enkele voordelen van het hebben van een WordPress-forum:

 • Ondersteuning: een WordPress-forum biedt een eenvoudig platform om websitegebruikers / uw klanten te ondersteunen. Bovendien werkt het als een discussiebord met vragen en antwoorden, waar u de vragen van de gebruikers kunt beantwoorden.
 • Sociaal netwerken: u kunt een enorm sociaal netwerk van de websitegebruikers creëren. Het biedt een platform waar websitegebruikers en iedereen verschillende discussies kunnen voeren, ideeën kunnen delen en netwerken.
 • SEO-waarde: vaak onderschat, maar forums kunnen op een ongelooflijke manier geweldige SEO-waarde bieden. Soms hebben forumthreads de meest bruikbare inhoud zoals nergens anders, dus ze staan ​​bovenaan de zoekresultaten en zorgen voor veel zoekverkeer.

Welnu, er kunnen veel redenen zijn waarom u een forum op uw WordPress-site wilt hebben als we blijven vermelden. Maar bovenal maakt een eenvoudige en gemakkelijke manier om contact te maken met en te communiceren met mensen het de moeite waard om te hebben.

Laten we dus bespreken hoe u een forum aan de WordPress-website kunt toevoegen met forumplug-ins.


Beste WordPress Forum-plug-ins voor 2020

1. bbPress (GRATIS)

bbPress-best-WordPress-forum-Plugin

BbPress is ongetwijfeld de beste WordPress- forumplug-in en de eerste in zijn soort. Het is open source forumsoftware die op de WordPress-manier is gemaakt door dezelfde mensen achter de WordPress-software. De plug-in biedt je dus een gemakkelijke, eenvoudige en snelle WordPress-forumoplossing. Het zorgt ervoor dat uw discussieforum nooit traag, opgeblazen en de server gehackt is.

Als je al een WordPress-gebruiker bent, heb je misschien de WordPress.org-forums bezocht . Het betekent dat je hebt gezien hoe bbPress werkt. Evenzo is het ThemeGrill-ondersteuningsforum ook gebaseerd op deze plug-in. Daarom is bbPress zeker de eerste keuze voor een forumoplossing op WordPress.

wordpress.org-forum-discussie-bbpress-plugin

Het gebruik van de bbPress-plug-in is heel eenvoudig. U kunt de plug-in eenvoudig installeren en instellen om een ​​geweldig discussieforum op uw website te creëren. Nadat u de plug-in heeft geactiveerd, kunt u het menu ‘Forums’ bezoeken en enkele forums maken. Het heeft aparte pagina’s voor forums, onderwerpen en antwoorden.

bbPress-best-WordPress-forum-Plugin-dashboard

Voordelen:

 • bbPress is de officiële WordPress-plug-in voor forums en daarom is het gebouwd met dezelfde coderingsstandaarden als WordPress .
 • Het werkt probleemloos met elk WordPress-product (thema of plug-in) dat de standaardrichtlijnen van WordPress volgt.
 • Er zijn meer dan 190 bbPress-extensies / plug-ins waarmee u alles kunt toevoegen wat u maar wilt.
 • Het zorgt voor een naadloze integratie met BuddyPress  , een andere officiële plug-in voor WordPress-community’s. U kunt een meer geavanceerde community creëren met een forum, sociaal netwerk, open berichten en privéberichten door deze twee plug-ins samen te gebruiken.

Nadelen:

 • De plug-in is eenvoudig en minimaal, wat misschien niet voldoende is om een ​​elegant forum te maken. U moet andere extensies / plug-ins installeren .

Meer informatie / Download bbPress-plug-in


2. wpForo-forums (GRATIS + premium add-ons)

wpForo-best-forum-plugin-voor-wordpress

wpForo is een veelzijdige en moderne WordPress- forumplug -in . De plug-in is geschikt voor zowel kleine als grote gemeenschappen en alle soorten discussieforums. De plug-in biedt drie verschillende lay-outs : uitgebreide, vereenvoudigde en vraag- en antwoordlay-out . De uitgebreide lay-out heeft een klassieke forumlay-out , de vereenvoudigde lay-out heeft, net als de naam, een licht en modern ontwerp en de vraag- en antwoordlay-out is geweldig om ondersteuning te bieden bij het beantwoorden van vragen van gebruikers . Geen twijfel mogelijk, het is nog een andere beste forumplug-in voor WordPress.

De plug-in wordt geleverd met vijf prachtige premium add-ons . De beschikbare invoegtoepassingen voor plug-ins zijn: Embeds, Advertentiebeheer, Geavanceerde bijlagen, Privéberichten, Blog Cross Posting . De gratis plug-in en deze add-ons maken het een perfecte WordPress-communityplug-in voor het bouwen van een geweldige community.

wpForo-wordpress-forum-layout

Om met deze plug-in WordPress-forums te maken, installeert u de plug-in vanuit de officiële WordPress-plug-inrepository en activeert u deze. Vervolgens zal de plug-in u vragen om gebruikers te synchroniseren en het gebruikersprofiel aan te maken als u al meer dan 100 gebruikers heeft. Vervolgens kunt u gemakkelijk ‘Categorieën en forums’ toevoegen , een lay-out kiezen en verdere instellingen aanpassen via ‘Foruminstellingen’ .

wpForo-wordpress-forum-plugin-instellingen

Voordelen:

 • De plug-in biedt 5 add-ons voor extra functionaliteit en er zijn meer add-ons onderweg. De uitgebreide functies maken dit een complete community-plug-in voor WordPress.
 • Het heeft drie forumlay-outs en uitgebreide ontwerpopties voor het weergeven van leden, ledenprofiel en meer.

Nadelen:

 • Het duurt even om het te begrijpen en te beginnen; niet-beginnersvriendelijk . Uitgebreide instellingen en opties die beschikbaar zijn in de plug-in, kunnen verwarrend zijn voor beginners.

Meer informatie en download de wpForo-plug-in


3. DW Vraag & Antwoord (GRATIS + Premium)

DW-vraag-antwoord-wordpress-forum-plugin

DW Vraag & Antwoord is nog een WordPress-discussieplug-in voor het maken van prachtige forums op uw WordPress-site. Hiermee kunt u een krachtig vraag- en antwoordsysteem zoals Quora of Stackoverflow op uw WordPress-website maken. Met de plug-in kunnen websitegebruikers vragen indienen, zoeken, filteren, beantwoorden en stemmen op de beste vragen / antwoorden.

De plug-in gebruikt een soortgelijk systeem zoals de WordPress-berichten waarmee u de vragen kunt rangschikken op tags en categorieën . Verder beschikt het over de mogelijkheid om een ​​vraag te volgen en automatisch een notificatie te ontvangen , een plaknotitie, privé / openbare vragen en antwoorden, Google reCAPTCHA, shortcode, enz. De plug-in heeft 4 add-ons: vraag insluiten en sociaal delen, DWQA Markdown, Leaderboard en Captcha .

DW-vraag-antwoord-wordpress-forum-afbeelding

DW Vraag en Antwoord-plug-in heeft een zeer nette en schone backend met een minimalistisch ontwerp. Ga na het activeren van de plug-in naar ‘DW Q & A-instellingen’ en wijzig de algemene instellingen en meldingsinstellingen . U kunt meldingen instellen voor een nieuwe vraag, nieuw antwoord en opmerkingen .

DW-Vraag-Antwoord-wordpress-forum-plugin-backend-instellingen

Voordelen:

 • De plug-in is beschikbaar in zowel gratis als premium-versie . U kunt dus eerst beginnen met de gratis versie en op elk gewenst moment overschakelen naar de premium-versie naarmate uw bedrijf groeit of een krachtiger WordPress-forum nodig heeft.
 • De plug-in is een open-source Github-project dat verbeteringen aanbrengt en ook bijdragen accepteert.

Nadelen:

 • De plug-in negeert geavanceerde community-opties zoals ledenlijsten en ledenprofielen.

Meer informatie en download DW Vraag en antwoord-plug-in    Bekijk Premium-versie


  4. Discussieruimte (GRATIS + Premium)

Discussion-Board-WordPress-Forum-Plugin

Discussion Board is een ongelooflijke WordPress-discussieplug-in die een goed alternatief is voor de andere forumplug-ins die hier worden genoemd. Het is een ideale oplossing voor het toevoegen van een discussion board, message board, vraag- en antwoord WordPress support forum etc. De plugin voegt een nieuwe functie het type en laat je front-end registratie en login-formulier toe te voegen. De websitegebruikers kunnen vragen stellen en reageren op de onderwerpen die door anderen zijn gepost.

In tegenstelling tot andere plug-ins die hierboven zijn besproken, heeft Discussion Board opties voor gebruikersrollen zoals in standaard WordPress-instellingen. U kunt beslissen wie toegang heeft tot uw discussiebord; toestemming om commentaar te plaatsen, commentaar te bekijken. De plug-in werkt nauw samen met plug-ins voor WordPress-lidmaatschap . Bovendien beschikt de discussieruimte over een automatische instelfunctie, antispamvelden, shortcodes , enz.

Discussie-Board-WordPress-Forum-Plugin-layout

Na het installeren van de plug-in, voegt het automatisch drie pagina’s toe, dwz login- en registratieformulierpagina, een pagina met een formulier om nieuwe onderwerpen te posten, en een pagina met een lijst met onderwerpen. Het heeft een eenvoudige en gebruiksvriendelijke interface zodat iedereen de instellingen gemakkelijk kan configureren.

Voordelen:

 • Het is beginnersvriendelijk. Met de automatische installatiefunctie kunt u eenvoudig en snel beginnen.
 • De plug-in is beschikbaar in zowel gratis als premium-versie . U kunt altijd eerst de gratis versie uitproberen voordat u een aankoop doet voor extra functionaliteiten.

Nadelen:

 • De gratis versie van de plug-in mist de belangrijkste functies . De meeste handige functies zijn alleen beschikbaar in de Premium-versie.

Lees meer en download de plug-in voor de discussieruimte    Bekijk Premium-versie


5. CM Answers (GRATIS + Premium)

CM-Answers-wordpress-plugin-forums

CM Answers is een plug-in voor vragen en antwoorden voor WordPress . Met andere woorden, het is een geweldige forumplug-in voor WordPress met de mogelijkheid om discussieforums te maken waar gebruikers vragen en antwoorden kunnen toevoegen in een stack-overflow-stijl . Hiermee kunnen gebruikers vragen posten, antwoorden geven, commentaar geven, stemmen op de beste vragen / antwoorden en ook bestanden uploaden .

Als eigenaar van de website kunt u met de plug-in de gebruikersrollen en -mogelijkheden beheren . U kunt beslissen wie de vragen, antwoorden en opmerkingen kan bekijken en posten. Bovendien kunt u moderatie-opties hebben waarmee u kunt beslissen of de berichten automatisch worden goedgekeurd of moeten worden gemodereerd. Bovendien kunnen de beheerders de vragen en antwoorden aanpassen, de geplaatste inhoud filteren en ook de gebruikersacties volgen.

CM-antwoorden-wordpress-forum

Nadat u de plug-in heeft geïnstalleerd en geactiveerd, kunt u naar de ‘ Instellingen ‘ gaan en deze naar wens aanpassen. Het heeft meerdere insteltabbladen, waaronder algemeen, uiterlijk, thread, labels, moderatie, toegangscontrole, meldingen enz.

cm-antwoorden-wordpress-forum-plugin-instellingen

Voordelen:

 • CM Answers-plug-in wordt geleverd in zowel gratis als premium-abonnementen, zodat u er een kunt kiezen op basis van uw behoefte en budget. De beschikbaarheid van premium-versie en add-ons geeft je de mogelijkheid om uit te breiden wanneer je maar wilt .

Nadelen:

 • De gratis versie van de plug-in is te basic, waardoor u premium add-ons of premium-versie moet aanschaffen.
 • De plug-in heeft een wat complexe admin-pagina met verschillende instellingen waardoor deze minder beginnersvriendelijk is.

Leer meer en download de CM Answers-plug-in   


Afsluiten

Welnu, we hebben de top 5 plug-ins samengesteld voor het maken van WordPress-forums, maar kunnen niet bepalen welke u moet kiezen. Nu is het allemaal aan jou. Neem de tijd om de functies van de plug-in te bestuderen en kies degene die het beste bij u past.

Concluderend, als u een gratis eenvoudige oplossing wilt, is bbPress zeker de beste. Nou, het is nu niet slechts ÉÉN plug-in, maar de belangrijkste met meer dan honderd extensies. Er is dus nauwelijks kans dat u geen enkele functie krijgt die u nodig heeft.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *