8 van de beste WordPress-evenementenkalender-plug-ins voor 2020 - DeLaatbusiness

8 van de beste WordPress-evenementenkalender-plug-ins voor 2020

11 min


120
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Heeft u een eigen website? Ben jij iemand die regelmatig evenementen en bijeenkomsten organiseert en plant? Of het nu formeel of officieel is, webinars, seminars, vergaderingen, feesten, concerten , dit alles kan uit de hand lopen als u niet goed georganiseerd bent. Van het klaarmaken van de locatie om alle genodigden uit te nodigen, het laatste dat u wilt, is dat u zich steeds weer bezighoudt met het organiseren van uw sites.

Met WordPress vindt u meer dan duizenden plug-ins die zijn ontworpen om uw taak gemakkelijker te maken. Het enige dat u hoeft te doen, is de juiste te vinden en deze te installeren . In de context van evenementenbeheer vindt u verschillende plug-ins die speciaal zijn ontwikkeld en ontworpen voor uw eenvoudig gebruik van uw WordPress-sites. Meer specifiek kunt u WordPress-agenda’s vinden die u op weg helpen.


Waarom zou u een plug-in voor WordPress-evenementenkalender nodig hebben?

WordPress-evenementenkalenders zijn dergelijke plug-ins die zijn ontworpen om het u gemakkelijker te maken wanneer u uw kijkers moet updaten en informeren over uw aanstaande evenementen . Met een WordPress-kalenderplug-in kunt u de relevante informatie van uw specifieke evenement op één plek netjes op uw website presenteren.

Sommige zijn volledig uitgerust met WooCommerce-klaar, evenals andere ingenieuze functies. U kunt een of meerdere WordPress-agenda’s naar uw voorkeur weergeven.

WordPress biedt u een groot scala aan kalender-plug-ins die u gemakkelijk kunt kiezen en gebruiken voor uw sites. Met zo’n breed assortiment is het natuurlijk een hele klus voor u om de beste voor u te kiezen. Inzicht in uw behoeften en rekening houdend met uw kostbare tijd en moeite, hebben we speciaal voor u een verzameling van de beste WordPress Calendar-plug-ins gemaakt!

Ga je gang en vind degene die perfect voor jou werkt!


1. De evenementenkalender

De-evenementen-kalender-beste-wp-kalender-plugin

Terwijl we op zoek waren naar de beste WordPress-evenementenkalender, kwamen we de ingenieuze The Events Calendar tegen . Dit is de plug-in die perfect is voor degenen onder u die gemakkelijke toegang en professionele functies wensen. Deze kalenderplug-in wordt geleverd met verschillende handige functies, waaronder uitbreidingsmogelijkheden, gebruiksvriendelijke en terugkerende evenementen, kaartverkoop en integratie met Facebook en andere sociale media.

Eenvoudig aan te passen, deze WordPress-kalender is op de WordPress-manier gebouwd en gecontroleerd. Hiermee kunt u op een snelle manier evenementen maken en de locaties en organisatoren opslaan. U kunt uw gebeurtenissen in een dag-, week- of maandweergave bekijken. Deze plug-in is internationaal en klaar voor vertaling, waardoor het de perfecte WordPress-kalenderplug-in is om je evenementen te beheren. Ook kunt u uw SEO vergroten met de beschikbare microformats. Om nog maar te zwijgen over het feit dat deze plug-in is getest op alle belangrijke thema-frameworks zoals Avada en Woo Themes om de functionaliteit van de plug-in te verbeteren.

Eenvoudig te downloaden en te installeren, hier is een glimp van wat u krijgt als u het downloadt. U heeft niet alleen de mogelijkheid om de tijd en datum aan te passen, maar u kunt ook de locatie toevoegen. Dit is de aanpasser die onderaan je nieuwe evenementpagina verschijnt.

wordpress-kalender-plugin

Bovendien kunt u, omdat u zich aanpast met WooCommerce, zelfs de kosten toevoegen om de tickets voor uw evenement rechtstreeks vanaf uw site te boeken of te kopen. Als je wilt, heb je ook de mogelijkheid om de naam en adressen van je organisatoren en sponsors toe te voegen.

evenementenkalender-wordpress-kalender-plugin

Kenmerken:

 • Terugkerende evenementen met verschillende weergavemodi.
 • Klaar voor vertaling.
 • Aanpasbaar aan WooCommerce, Shopp en WP E-Commerce.
 • Community Event-functie waarmee u evenementen rechtstreeks aan de kalender kunt toevoegen.
 • Uitgebreide sjablonen bedoeld voor tags en maatwerk.
 • Volledig responsief en mobielvriendelijk.

Download de plug-in voor evenementenkalenderGa naar boven

2. Moderne evenementenkalender

moderne evenementenkalender beste evenementenkalender plug-ins startpagina 1

Zoals de naam al doet vermoeden, is Modern Events Calendar een van de beste plug-ins voor WordPress-evenementenkalender die u moderne verschijningen en functies kunnen bieden. Met behulp van deze plug-in kunt u gemakkelijk en snel elk type kalender met herinneringen voor evenementen beheren en toevoegen. De plug-in heeft een zeer modern ontwerp dat past bij de naam van de plug-in. Dit zal uw website zeker helpen om het uiterlijk van de website te verbeteren.

Met deze plug-in kun je heel snel aan je evenementherinnering of kalender werken. De details van uw evenementen kunnen met slechts een paar klikken in slechts enkele minuten worden geïmporteerd. Om u hierbij te helpen, heeft het ook een aantal demo-evenementmodules die u veel tijd kunnen besparen. Het enige dat u hoeft te doen, is er enkele wijzigingen in aanbrengen en u bent klaar om te gaan.

Het bevat ook een aantal geavanceerde instellingen en opties voor uw evenementenkalender. De plug-in heeft algemene opties waarmee je het evenement aan het begin, voor 1 of 2 uur of zelfs aan het einde kunt verbergen. Op dezelfde manier kunt u met deze plug-in voor WordPress-evenementenkalender ook configureren voor meerdaagse evenementen, schemacode enzovoort. Daarnaast zijn er nog meer opties voor afzonderlijke evenementen, modules, meldingen, stijlopties, aangepaste CSS, berichten en importeren / exporteren. U kunt ze hieronder bekijken.

moderne evenementenkalender beste evenementenkalender plug-ins

Met behulp van al deze geavanceerde functies kunt u moeiteloos een zeer mooie evenementenkalender voor uw website maken. U kunt ook add-ons gebruiken voor Elementor Builder, WooCommerce-integratie, evenement-API en meer om de functionaliteiten te vergroten. Bovendien kunnen de demo’s met meerdere weergaven zoals lijst, raster, schuifregelaar, carrousel, omslag, enzovoort, het uiterlijk nog meer helpen verbeteren.

moderne evenementenkalender beste evenementenkalender plug-ins demo

Kenmerken:

 • Snelle en eenvoudige installatie
 • Geavanceerde evenementlocaties en organizersystemen
 • Maak dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse of jaarlijkse evenementen
 • Afteltimer voor gebeurtenissen
 • 40+ Bekijk lay-outs
 • Geavanceerde boekingsfuncties (Pro)

Download de plug-in voor moderne evenementenkalenderGa naar boven

3. Evenementenplanning

evenement-schema-wordpress-kalender-widget

Event Schedule , een van de meest veelzijdige en effectieve WordPress Calendar Plugin , is de ultieme planningstool die uw werk tien keer gemakkelijker zal maken. Hoe? Deze eenvoudige en veelzijdige widget heeft de elegante weergave met vijf verschillende stijlen en ontwerpen van tijdschema’s. Omdat deze WordPress-kalender volledig responsief is, is hij ook mobielvriendelijk.

Perfect voor officiële roosters op kantoren en scholen / hogescholen, je kunt dit ook gebruiken voor andere evenementen. Omdat dit WooCommerce-vriendelijk is, kun je dit zelfs gebruiken om de tickets voor je aanstaande evenement rechtstreeks vanaf je site te boeken of verkopen. Geen extra plug-ins nodig. Niet alleen dit, maar deze plug-in wordt geleverd met een ingebouwde Visual Schedule Builder om u te helpen bij het organiseren van uw planning. Gemakkelijk te gebruiken, u kunt het binnen enkele minuten gebruiken of instellen. Bovendien is deze plug-in compatibel met bijna alle thema’s in het themabos. Niet alleen met thema’s, maar deze WordPress-kalenderplug-in is ook compatibel met andere populaire plug-ins.

Met een mooie en unieke bestemmingspagina, hier is hoe uw evenementen eruit zien wanneer u deze instelt. Verbazingwekkend is het niet? Je hebt verschillende opties waar je alles kunt aanpassen, inclusief de positie, kleur en ook dat met een geweldige resolutie.

Naast het geweldige uiterlijk kun je een voorbeeld zien van hoe gemakkelijk het is om de hele plug-in aan te passen. U kunt meerdere evenementen toevoegen of verwijderen om op dezelfde pagina weer te geven. Bovendien beheer je je hele evenement als een fluitje van een cent.

instellingen-wordpress-kalender-plugin

Kenmerken:

 • SEO vriendelijk.
 • De vertaling is klaar en volledig gelokaliseerd.
 • Geoptimaliseerd voor snelheid.
 • Cross Browser compatibel.
 • Klaar voor Retina met Ultrahoge resolutie

Bekijk de plug-in voor het plannen van evenementenGa naar boven

4. MotoPress Tijdschema en Event Schedule Plugin

motopress-timetable-plugin

MotoPress Timetable and Event Schedule is een volledig gratis WordPress-plug-in die wordt geleverd met een responsief ontwerp en een veelzijdige toolkit voor aanpassing. De plug-in wordt door duizenden mensen gebruikt en wordt hoog gewaardeerd op de officiële repository. U kunt verschillende soorten evenementen plannen, zoals lessen, gymlessen, conferenties, feesten, casestudy’s, concerten en meer.

motopress-timetable-frontend-voorbeeld

Kortom, u bent in staat om een ​​overzichtelijke kalender van uw evenementen te maken en aankomende evenementen in een individuele widget te laten zien. De plug-in wordt geleverd met een shortcode-generator, waardoor het voor niet-technische WordPress-gebruikers uiterst eenvoudig is om het in te stellen en aan te passen.

MotoPress-tijdschema-instellingen

Door met de plug-in-instellingen te werken, kun je een willekeurig aantal kolommen maken en labelen (of het nu dagen van de week of datums zijn), alle benodigde evenementen met hun categorieën weergeven, een tijdsbestek instellen, alle benodigde extra informatie weergeven, zoals tijd, zelfs hoofd, ondertiteling, enz. U kunt ook verschillende kleuren toepassen op specifieke evenementen en uw evenementenkalender aantrekkelijker en evenwichtiger maken. Met de plug-in-instellingen kunt u een stijlvolle lijstweergave van uw evenementen op mobiele apparaten toepassen.

Kenmerken:

 • Eenvoudige shortcode-generator om een ​​willekeurig aantal roosters toe te voegen zonder technische vaardigheden
 • Bewerkbare kolommen en tijdframes
 • Verschillende filterstijlen voor evenementen
 • Verschillende roosterweergaven voor mobiele apparaten
 • Optionele externe URL’s en event heads (met avatars) voor individuele events
 • Aankomende evenementen widget
 • Unieke ID’s voor meerdere roosters op één pagina
 • Kleurinstellingen voor achtergrond, achtergrond zweven, tekst en tekst zweven.

Bekijk MotoPress Timetable en Event Schedule plug-inGa naar boven

5. Responsief tijdschema

responsieve-tijdschema-wordpress-kalender-plugin

Schone en moderne interface, deze WordPress-kalender is een volledig responsieve en functierijke kalenderplug-in. Met een elegant en oogstrelend ontwerp is deze WordPress-kalender perfect om uw evenementen of een of meerdere evenementen te presenteren. Deze plug-in biedt functies zoals Pop-up evenement, afbeelding of YouTube-video en opties om geavanceerde filters te maken. Hiermee kunt u kiezen uit 3 verschillende soorten en ontwerpen van roosters om uw evenement te creëren.

U kunt zelfs aangepaste velden toevoegen aan uw evenementen met links om reserveringen te maken en prijzen te tonen. Bovendien is het belangrijkste kenmerk de mogelijkheid om vier gebeurtenissen tegelijkertijd in dezelfde kolom weer te geven. De ingebouwde Live-editor is een van de aantrekkelijke functies die het proces van het plannen en maken van uw evenementen vergemakkelijken. Om nog maar te zwijgen van de functie van aangepaste velden, gebeurteniseditor en tijdslots die de plug-in u biedt, waardoor het organiseren van uw evenementen een fluitje van een cent wordt.

Wat betreft de installatie, het is zo gemakkelijk om het te doen. Het gebruik van de briljante aanpassingsfuncties is nog eenvoudiger. U kunt zoveel evenementen toevoegen als u wilt en deze naar wens bewerken. U kunt uw eigen aangepaste kleur en stijl kiezen die bij uw sjabloon passen.

Een andere geweldige functie is de pop-up voor een aangepast evenement dat meer weergaven op uw site en evenement oplevert. Met deze plug-in kun je de pop-up van het evenement naar wens aanpassen.

responsieve-timtable-wordpress-kalender-plugin

Kenmerken:

 • Responsief en mobielvriendelijk
 • Tijdschema Shortcode Generator en Widget.
 • Mogelijkheid om het evenement als pdf-document te downloaden.
 • Meerdere tijdvakken die gemakkelijk te beheren zijn.
 • Gemakkelijk aanpasbare achtergrondkleur en afbeelding.
 • Gelijktijdige weergave van gebeurtenissen naast elkaar.

Bekijk Responsive Timetable PluginGa naar boven

6. Eenvoudige agenda – Google Agenda-plug-in

eenvoudige-kalender-wordpress-kalender-plugin

De eenvoudigste en meest efficiënte WordPress Agenda-plug-in die u kunt vinden, Google Agenda is een app die zo eenvoudig is in te stellen. Deze kalender, gepresenteerd door de officiële Google, is eenvoudig en stemt uw behoefte af voor gebruiksgemak. Het strakke en elegante ontwerp steelt meteen de look. Het ontwerp is ook volledig responsief en mobielvriendelijk.

Over efficiëntie gesproken, met deze WordPress-plug-in hoeft u uw WordPress-agenda niet bij te werken. In plaats daarvan kun je gewoon afspraken blijven maken in je Google-agenda op je telefoon, en deze wordt automatisch bijgewerkt. U kunt uw gebeurtenissen in een dag- of weekweergave bekijken. U kunt zelfs de gebeurtenissen markeren en ze in kleur coördineren. Deze WordPress-plug-in kan ook worden geïntegreerd met andere plug-ins zoals Evenementenagenda-nieuwsbrief voor de mogelijkheid om uw evenementen te verzenden.

Het simpele aspect van deze WordPress Agenda-widget is ook van toepassing op de instellingen die de plug-in ons biedt om eventuele wijzigingen aan de evenementen aan te brengen. Minimaal en simplistisch, u kunt de gebeurtenis ook vanuit uw telefoon-app instellen. Maar als u de gebeurtenissen liever vanaf uw computer zelf beheert, is dit ook geen probleem.

eenvoudige-kalender-wordpress-kalender-plugin-instelling

U kunt zelfs het uiterlijk aanpassen van hoe de evenementenbox eruitziet op uw site met het eenvoudige en gemakkelijk te begrijpen menu. U kunt de datums en locatie toevoegen en ook de belangrijke onderdelen markeren.

eenvoudige-kalender-wordpress-kalender-plugin-instelling-2

Kenmerken:

 • Afspraak weergeven vanuit een privé of openbare Google Agenda.
 • Volledig responsief en mobielvriendelijk ontwerp.
 • Vertaling klaar en er worden er regelmatig meer toegevoegd.
 • Gemakkelijk te gebruiken en te categoriseren met de mogelijkheid om kalenders te combineren.
 • Geef eenvoudig alle informatie van het evenement weer, inclusief de namen van de aanwezigen en avatars.
 • Compatibel met bijna alle beschikbare thema’s.

Download Simple CalendarGa naar boven

7. Evenementenkalender WD

evenementenkalender-wordpress-evenementenkalender-plugin

Event Calendar is een ander voorbeeld van een effectieve en ingenieuze, met functies gevulde WordPress Calendar-plug-in. Waarom? Omdat wat u ook zoekt, bij deze plug-in wordt geleverd. Of u nu terugkerende of onbeperkte evenementen wilt weergeven, het is aan u. Het elegante display biedt u vijf verschillende aanpasbare thema’s waarmee u kunt werken. Bovendien biedt de plug-in ook drie premium-weergaven en 14 verschillende add-ons op de premium-versie.

Met deze specifieke plug-in kunt u de volgorde van de kalenderweergave selecteren. Bovendien is het ontwerp volledig responsief en mobielvriendelijk. Als klap op de vuurpijl is deze plug-in geïntegreerd met Google Maps zodat u eenvoudig de locatie van uw evenementenlocatie kunt opnemen. Je hebt ook de mogelijkheid om je evenementen te delen met de knoppen voor sociaal delen in de plug-in.

Het meest opmerkelijke kenmerk van deze plug-in is dat u het thema voor deze plug-in kunt aanpassen aan uw sjabloon. U kunt de koptekst aanpassen, evenals de weergaven en het filter dat wordt gebruikt.

agenda-instelling-1

Omdat dit bovendien goed is gesynchroniseerd met google maps, kun je zelfs de locatie en locaties direct op je pagina aan je evenement toevoegen.

Kenmerken:

 • SEO vriendelijk.
 • Gebeurtenistags en categorieën.
 • Volledig responsief en mobielvriendelijk.
 • Ondersteunt zowel eendaagse evenementen als lange evenementen op meerdere dagen.
 • Een onbeperkt aantal agenda’s en evenementen.

Download Evenementenkalender WDGa naar boven

8. Evenementorganisator

Evenement-organisator-wordpress-evenement-kalender-plugin

Event Organizer, een uitgebreide en gebruiksvriendelijke oplossing voor evenementenbeheer, is een van de beste WordPress-kalenderplug-ins die u kunt vinden. Het bevat zowel de complexe terugkerende schema’s als het meerdaagse evenement. U kunt eenvoudig datums aan uw evenement toevoegen of verwijderen zoals u wilt.

Als u uw tickets voor uw evenementen wilt verkopen, kunt u dat gemakkelijk doen met de aanpasbare boekingsformulieren. U kunt de betaling naar eigen inzicht innen, met Stripe, iDeal, Pro-Offline of zelfs Paypal. Hoewel het gebruiksvriendelijk is, is deze plug-in speciaal ontworpen met het oog op ontwikkelaars. Dit betekent dat u, als u dat wilt, eenvoudig de sjablonen kunt wijzigen en de plug-in als geheel kunt wijzigen.

U kunt zien hoe georganiseerd en gemakkelijk het beheren van evenementen kan zijn met deze WordPress-plug-in voor evenementenkalender. Eenvoudig te installeren en te gebruiken, dit kwam zeker op onze lijst met beste WordPress Calendar-plug-in.

evenement-kalender-evenement-wordpress-kalender-plugin

Bij uw evenementen kunt u eenvoudig details van de datum en tijd toevoegen en ook de locaties toevoegen. Als het een terugkerend evenement is, kunt u die details ook toevoegen.

evenement-schema-kalender-evenement-plugin

Kenmerken:

 • Maak eenvoudig eenmalige of terugkerende evenementen door datums toe te voegen of te verwijderen.
 • Drie verschillende widgets inbegrepen.
 • Verwijder automatisch verlopen evenementen.
 • Boekingsuitbreidingen beschikbaar.
 • Klaar voor vertaling en geïnternationaliseerd.
 • Volledig responsief en mobielvriendelijk.

Download de Event Organizer-plug-inGa naar boven

Ten slotte

Als je het grote aanbod aan gratis en premium plug-ins doorneemt, kan het zijn dat je verwarring hebt bij het kiezen van de beste. Wat je ook nodig hebt in je plug-ins, je kunt het vinden in onze lijst met zorgvuldig geselecteerde lijst van beste WordPress-plug-ins. Hiermee kun je niet alleen in een handomdraai evenementen maken, maar je kunt ze ook aanpassen aan overeenkomen met uw website. Dus maak uw keuze en kies de beste voor u!

Als je op zoek bent naar iets anders dan plug-ins voor evenementenkalender, bekijk dan eens onze andere collecties plug-ins om je te helpen!


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *