Hoe WordPress Search te verbeteren voor effectief zoeken in blogs? Beste WordPress-zoekplug-ins van 2020!

9 min


162

Site zoeken is een zeer belangrijke functie die uw bezoeker helpt de inhoud te vinden die ze nodig hebben. Of uw site nu bedoeld is voor bloggen, e-commerce of een informatieve website waarmee gebruikers de database kunnen doorzoeken, het helpt de bruikbaarheid te verbeteren. Als u een goede sitezoekopdracht heeft, helpt dit u om uw afhankelijkheid van Google te verminderen, waardoor de tijd die op uw site wordt doorgebracht direct toeneemt . 

Hoewel u zich in de beginfase van het opzetten van uw website bevindt, is het een goed idee om de zoekfunctie van WordPress-sites te verbeteren, aangezien dit ook in de toekomst erg nuttig zal zijn.

Net als in de oudere versie van WordPress, werd het zoekresultaat gesorteerd op datum, waar veel mensen het een beetje vervelend vinden voor de website voor veel berichten. Daarom heeft WordPress een nieuwe versie geïntroduceerd die de manier waarop zoekresultaten worden gesorteerd, zal veranderen.

Eerst wordt het resultaat weergegeven dat overeenkomt met de volledige zin van uw zoekterm in de titel van het bericht. Ten tweede wordt het resultaat weergegeven dat overeenkomt met uw volledige zoekterm . Vervolgens wordt het resultaat weergegeven dat overeenkomt met enkele van uw zoektermen . Hierna wordt het resultaat weergegeven dat overeenkomt met de volledige zin van uw zoektermen in de inhoud van het bericht. En de overige zoekresultaten worden in chronologische volgorde weergegeven.


Tips voor effectief zoeken in blogs:

1. Kies een krachtig zoekalgoritme

Als uw site veel inhoud bevat, is dit zeer nuttig door een verbeterd zoekalgoritme. Dit is hetzelfde geval als uw site zich voornamelijk richt op blogposts, beoordelingspagina’s of artikelen. Een algoritme is een procedure die speciaal is ontworpen om de specifieke informatie te lokaliseren op basis van ingestelde parameters. Een geavanceerd algoritme helpt u de parameters die de zoekresultaten bepalen, te verfijnen door hun relevantie te verbeteren. Google Custom Search
implementeren is een gemakkelijke manier om een ​​krachtig algoritme aan uw website toe te voegen.

Google Custom Search Engine

Hiermee wordt een Google-zoekbalk aan uw site toegevoegd die de basisprincipes van Google-zoektechnologie implementeert. Stel dat wanneer een gebruiker iets zoekt met de aangepaste zoekbalk van Google, u deze eenvoudig kunt configureren om de volgende elementen te bieden:

 • Autocomplete – Dit verwacht wat de gebruiker zal typen door tijd te besparen.
 • Synoniemen – Er zijn varianten van zoektermen. Als de gebruiker bijvoorbeeld Mt. Everest dan wordt ook Mount Everest getoond.
 • Verfijningen -Om de zoekresultaten te filteren, kunnen labels worden geïmplementeerd die zorgen voor een grotere relevantie.
 • Promoties -Als u wilt weergeven voor een bepaald zoekwoord, kunt u de specifieke URL kiezen. Dit is ook mogelijk als de URL niet in de zoekresultaten staat.

Hiermee kunt u de grootte en het kleurenschema van de zoekbalk aanpassen. Op deze manier zorgt het ervoor dat het past bij de esthetiek van uw site. En als u deze oplossing wilt implementeren, kunt u een gids gebruiken om Google Custom Search toe te voegen aan uw WordPress-website.


2. Implementeer gefacetteerde zoekfunctionaliteit

Omdat een geavanceerd algoritme handig is om te anticiperen op zoekopdrachten van gebruikers en om de geschreven inhoud te sorteren, zijn gefacetteerde zoekopdrachten geschikt voor sites die veel categorieën gebruiken. Dit geldt hoogstwaarschijnlijk voor de eCommerce-sites waar categorieën, subcategorieën en keuzerondjes nodig zijn, zodat de gebruikers kunnen filteren wat ze zoeken.
Bijvoorbeeld: een gebruiker die een telefoon wil kopen, gebruikt de zoekbalk met facetten om naar telefoons te zoeken.

Daarna zullen ze de verschillende opties selecteren om meer te weten te komen over de mogelijkheden, de prijs van een item uit het menu. Maar de standaard WordPress-zoekfunctie zal niet bevorderlijk zijn voor dit soort snelle en relevante zoekopdrachten.

U kunt een aantal plug-ins vinden waarmee u de gefacetteerde zoekfunctionaliteit aan uw WordPress-sites kunt toevoegen. Facet WP helpt u bijvoorbeeld bij het toevoegen van vervolgkeuzemenu’s en datumbereiken aan de zoekresultaten. Het bevat ook een functie die geolocatie toevoegt aan zoekopdrachten en de nabijheid aangeeft van de goederen die gebruikers willen kopen. Facet WP is geïntegreerd met de WooCommerce die demo’s biedt om u te helpen een voorstelling te maken van hoe de gefacetteerde zoekelementen eruit zien.

Een andere gefacetteerde WordPress-plug-in is Zoeken en filteren

Met deze plug-in kunt u verschillende soorten selectievakjes en drop-downmenu’s toevoegen, zoals Facet WP, en kunt u ook aangepaste taxonomieën toevoegen. Hoewel de gratis versie flexibel is, wordt de pro-versie geleverd met veel extra functies om de zoekopdrachten te verfijnen.


3. Houd uw zoekopdrachten bij

Hierboven hebben we de voordelen besproken die de gebruikers van uw website aan de voorkant van uw site zullen helpen. Maar de tracking-zoekopdrachten vinden plaats in de back-end die u zullen helpen het gedrag van de gebruikers te begrijpen.
Search-tracking helpt om de manieren te analyseren waarop de bezoekers de zoekfunctie op uw site gebruiken. Het geeft inzicht in het soort termen waarnaar ze op zoek zijn en hoe effectief de gebruikers vinden dat ze die nodig hebben.

Met behulp van Google Analytics kunt u de bezoekers volgen en weten hoe ze zoeken op uw site gebruiken.

Google Analytics

U kunt bijvoorbeeld eenvoudig de trackingparameters van gebruikers aanpassen aan hoe gebruikers zoeken nadat de categoriekeuzes zijn verfijnd. Om een ​​site-zoekopdracht op te zetten met behulp van Google Analytics en om de gegevens die eruit worden verkregen te bekijken, moet u enkele stappen volgen . Houd er ook rekening mee dat het Google Analytics-account nodig is om deze hele procedure te voltooien.


4. Stel Elasticsearch en Elasticpress in

Als u controle wilt hebben over hoe de zoekresultaten aan de gebruikers worden geleverd, kunt u de plug-in WordPress.search gebruiken om het zoekproces te versnellen. Like Elasticsearch is een schaalbare, snelle en open source zoekserver die helpt om de gegevens in realtime te analyseren.

ElasticSearch

Deze tool is erg handig voor degenen die een grootschalig e-commercebedrijf runnen dat verschillende soorten producten omvat. Het is ook een van de belangrijke aspecten van de Elasticpress WordPress- zoekplug-in die de WordPress met Elasticsearch integreert om de zoekprocedure voor hun gebruikers sneller te maken.

Laten we eens kijken hoe Elasticsearch moet worden ingesteld en hoe Elasticpress moet worden geïnstalleerd en geactiveerd om deze te implementeren. U moet weten dat de bewerkende WordPress-kernbestanden zijn opgenomen tijdens het installeren en configureren van Elasticsearch. Het is dus erg belangrijk om een ​​back-up te hebben tijdens het gebruik van deze techniek.

Installeren en activeren

Ten eerste moet u Elasticsearch downloaden, daarna kunt u een zip-bestand vinden nadat u het uitgepakt heeft, u kunt het op uw systeem installeren. Na dit proces moet u uw wp-config.php bewerken die helpt om de locatie van uw Elasticsearch-server te bevatten. U heeft File Transfer Protocol nodig om het te bewerken. Dit zal u helpen om gemakkelijk toegang te krijgen tot de bestanden en om wijzigingen aan te brengen om ze te beveiligen. Filezilla is de gebruiksvriendelijke en beste oplossing om met FTP te werken.
Nadat u deze Filezilla heeft geïnstalleerd en geopend, moet u de inloggegevens van uw web, zoals de gebruikersnaam en het wachtwoord van de host, invoeren in de respectieve velden.

Voordat u de Elasticpress-plug-in installeert en activeert, moet u WP Local Docker instellen. Deze tool is zeer geavanceerd en helpt u bij het creëren en beheren van de lokale ontwikkelomgeving voor uw site. Het is een open source waarmee u de efficiëntie van Elasticsearch effectief kunt testen op uw WordPress-site.

Nadat u klaar bent om de Elasticpress-plug-in aan uw site toe te voegen, moet u naar het menu met plug-ins in uw dashboard gaan en nieuwe toevoegen selecteren. Typ daarna Elasticpress in de zoekbalk waar het de eerste optie zou moeten zijn die moet worden weergegeven. Klik vervolgens op installeren nadat de installatie is voltooid, klik op de knop Activeren.

ElasticPress

Wanneer u op Elasticpress in het zijmenu klikt, wordt u naar het welkomstscherm geleid.

Stel Elasticpress in


Voordat u uw wijzigingen opslaat, moet u http: // elasticsearch: 9200 instellen en invoeren in het tekstvak Elasticsearch Host.

Instellingen

Na deze voltooiing wordt een dashboardmelding weergegeven waarin u wordt gevraagd om een ​​synchronisatie uit te voeren. Vervolgens moet u op de knop synchronisatie uitvoeren klikken, waarna de Elasticpress-installatie lokaal wordt opgezet met Elasticsearch.Ga naar boven

5 Beste populaire WordPress-zoekplug-in

Het is erg moeilijk om de beste plug-in voor uw site te kiezen, dus hier hebben we geprobeerd een aantal van de beste WordPress-zoekplug-ins op te sommen die uw werk gemakkelijker zullen maken.

Laten we dus eens kijken naar enkele van de beste WordPress-zoekplug-ins:

1. Zoek WP

Zoek naar WP-WordPress Search Plugin

Search WP is een premium WordPress-zoekplug-in die wordt geleverd met geweldige ondersteuning voor aangepaste berichttypen, aangepaste velden en taxonomieën. Deze plug-in gebruikt uw bestaande zoekformulieren en resultatensjabloon die het zoeken op uw site zullen verbeteren zonder een regel code te schrijven. Het is geïntegreerd met het zoeken naar producten voor populaire eCommerce-plug-in zoals WooCommerce, WP eCommerce en Easy digitale downloads en nog veel meer. U kunt betere resultaten laten zien door trefwoordenstammen te gebruiken in plaats van exacte termen.

Met behulp van deze plug-in kunt u eenvoudig inhoud uit de zoekresultaten uitsluiten of bevindingen toekennen voor betere resultaten. Deze plug-in bevat een eenvoudige integratiefunctie voor digitale downloads die ervoor zorgt dat uw klanten uw producten gemakkelijk vinden. U kunt perfect aanpassen hoe de resultaten worden gerangschikt door de intuïtieve interface en het wegingssysteem van SearchWP te gebruiken.

Belangrijkste kenmerken:

 • Meerdere zoekmachines
 • Trefwoord stampen
 • Zoekstatistieken en inzichten
 • Ondersteuning voor geavanceerde aangepaste velden
 • Eenvoudige integratie van digitale downloads
 • Indexering van PDF- en Office-documenten

Download + demo + detailsGa naar boven

2. Zoeken en filteren

Zoeken en filteren - WordPress-zoekplug-in

Zoeken en filteren is een schone en eenvoudige WordPress-zoek- en filterplug-in die een van de geavanceerde plug-ins van het WordPress-zoekvak is. U kunt eenvoudig Post Meta / Custom-velden doorzoeken met behulp van zoekvakken, meervoudige selectie, vervolgkeuzemenu’s, keuzerondjes of keuzelijsten met invoervak. Met deze plug-in kunt u zoveel velden en verschillende zoekformulieren maken als u wilt. Omdat het compatibel is met WooCommerce, WP eCommerce, Easy digitale downloads die kunnen worden gebruikt voor uw online winkel.

Deze plug-in werkt perfect met WPML en geavanceerde aangepaste velden. U kunt eenvoudig de beheerdersinterface gebruiken die volledig is geïntegreerd met WP 3.8+. Het geeft je een volledige toegewijde ondersteuning voor hun gebruikers als er problemen zijn tijdens het gebruik van deze plug-in. De Ajax kan worden gebruikt om resultaten weer te geven waar het probleem met het herladen van de pagina niet wordt gevonden. Het kan worden gebruikt voor recensiesites, blogs, onroerendgoedsites, nieuwssites en meer.

Belangrijkste kenmerken:

 • Slepen en neerzetten editor
 • Gebruik aangepaste sjablonen
 • Werkt met geavanceerde aangepaste velden
 • Gebruik aangepaste sjablonen
 • Makkelijk te gebruiken admin UI
 • Geweldige ondersteuning

Download + demo + detailsGa naar boven

3. Live zoeken en slim automatisch aanvullen voor WordPress

Live Search en Smart Autocomplete voor WordPress-WordPress Search Plugin

Live Search en Smart Autocomplete voor WordPress is een plug-in die uw WordPress-zoekfunctie zal verrijken. Deze plug-in heeft geen codeervaardigheden nodig die extreem beginners- en gebruiksvriendelijk zijn. Het geeft je volledige ondersteuning die je zal helpen om CSS aan te passen voor live search UI. Er zijn twee opties voor suggestiegegevens: i) Trefwoorden die zijn gebaseerd op posttitels, posttags en postinhoud. ii) namen van berichten.

Deze plug-in werkt gemakkelijk wanneer u activeert en op de eerste installatieknop klikt. Het werkt perfect met WooCommerce en native WordPress-thema’s. De plug-in bevat veel handige en krachtige functies voor de zoekresultatenpagina van uw website. U krijgt snel antwoord van het ondersteuningsteam als er problemen zijn tijdens het gebruik van de plug-in.

Belangrijkste kenmerken:

 • Werkt met JS
 • Codeervaardigheden niet vereist
 • Pas CSS aan voor live zoeken UI
 • Individuele ondersteuning en snelle reactie
 • Twee opties voor suggestiegegevens
 • Compatibel met WooCommerce

Download + demo + detailsGa naar boven

4. Ajax zoeken Pro

Ajax Search Pro-WordPress Search Plugin

Ajax Search Pro is een prachtig ontworpen WordPress-zoekplug-in die de zoekervaring van gebruikers een boost geeft. Deze plug-in is in hoge mate aanpasbaar en wordt geleverd met geweldige functies en opties die u de beste resultaten op uw site geven. U kunt deze plug-in eenvoudig installeren met slechts een klik op een knop. Bovendien bevat het honderden opties in de backend die u gemakkelijk naar wens kunt aanpassen.

Deze plug-in ondersteunt Visual Composer en wordt regelmatig bijgewerkt op basis van feedback van klanten en bugrapporten. Het beschikt over een eenvoudig te gebruiken filterbuilder voor aangepaste taxonomie met slepen en neerzetten. De plug-in bevat meerdere zoekopties op één pagina die u afzonderlijk kunt configureren.

Belangrijkste kenmerken:

 • Frontend zoekinstellingen
 • Widgets en shortcodes
 • Instelbare zoeklogica
 • Aangepaste veldfilters
 • Ondersteuning voor visuele componisten
 • Google Analytics-integratie

Download + demo + detailsGa naar boven

5. Searchford

Searchford-WordPress-zoekplug-in

Searchford is een uitstekende WordPress- zoekplug-in die de zoekresultaten op uw website onmiddellijk verbetert. Deze plug-in ondersteunt geavanceerde functies zoals automatische of handmatige indexering. U kunt de plug-in eenvoudig activeren om uw zoekmachine-resultaten onmiddellijk te verbeteren zonder enige configuratie. Bovendien wordt het geleverd met een geweldig uitziende live-zoekopdracht die gemakkelijk kan worden aangepast.

Deze plug-in is volledig responsief en ondersteunt alle schermformaten, van klein tot groot. Het is compatibel met geavanceerde aangepaste velden die gemakkelijk Repeater Fields ondersteunen met aangepaste meta key wildcard indexering. Meerdere aangepaste zoekopdrachten zijn opgenomen in deze plug-in, waar alle zoekopties en live zoekinstellingen eenvoudig kunnen worden aangepast voor veel aangepaste zoekopdrachten, indien nodig.

Belangrijkste kenmerken:

 • Ondersteunt zoekoperatoren
 • Codeervaardigheden niet vereist
 • Meerdere aangepaste zoekopdrachten
 • Plug-in compatibiliteit
 • Live zoekstijl voor lijst / metselwerk
 • Aangepast berichttype ondersteund

Download + demo + details

Gevolgtrekking

Zoeken is een zeer belangrijke tool voor veel WordPress-websites, daarom moet u de ingebouwde WordPress-zoekfunctie verbeteren.
De grote sites bevatten veel inhoud, dus het is erg belangrijk om uw gebruikers een solide zoekmachine te bieden. In dit artikel hebben we geprobeerd u wat informatie te geven over hoe u de WordPress-zoekfunctie kunt verbeteren. Dus als u de bovenstaande manier toepast, kunt u de WordPress-zoekopdracht van uw site zeker verbeteren.
Gelukkig zijn er ook krachtige plug-ins die uitstekende en snelle zoekresultaten voor uw sites bieden.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format