e-commerce chatbots

YouTube-marketing: de ultieme gids voor YouTube voor bedrijven

11 min


119

YouTube is een videogestuurd sociaal medianetwerk dat sinds de lancering in 2005 een dominante manier is geworden waarop mensen online video streamen. Eigendom van Google, dat eind 2016 YouTube kocht, is het platform nu verantwoordelijk voor 11 procent van al het wereldwijde videoverkeer, op de tweede plaats na Netflix. Momenteel heeft YouTube meer dan 1 miljard gebruikers en meer dan de helft van alle weergaven is afkomstig van mobiele apparaten.

De dominantie van YouTube betekent dat bedrijven nu de mogelijkheid hebben om hun merk te vestigen en te verzorgen door middel van interactieve video’s die volgers kunnen opbouwen. YouTube biedt gebruikers hun eigen kanalen die ze kunnen gebruiken om hun marketingstrategie te ontwikkelen en uit te voeren. Een andere manier waarop bedrijven YouTube kunnen gebruiken, is door te adverteren op video-inhoud die op andere kanalen wordt gestreamd dan op hun eigen kanalen.

Gebruikers hebben geen account nodig om video’s te bekijken, maar een account is nodig om video’s te uploaden en te delen. Om te profiteren van wat YouTube bedrijven te bieden heeft, heb je een diepgaand begrip nodig van al zijn functies, hoe je je individuele kanaal kunt optimaliseren, hoe je volgers kunt aantrekken, wat er nodig is om op andere kanalen te adverteren en wat je moet doen om geld te verdienen met je kanaal om de winstgevendheid te vergroten.

Hieronder vindt u een stapsgewijze handleiding voor het gebruik van YouTube voor uw bedrijf. In één dag kun je je kanaal lanceren en de wereld betrekken bij je merk!

Hoe u uw YouTube-kanaal kunt optimaliseren

Meer weergaven van uw YouTube betekent onvermijdelijk meer inkomsten. Dat betekent dat je je kanaal moet optimaliseren om het aantal weergaven te maximaliseren in je voortdurende inspanningen om merkbekendheid op te bouwen. Manieren om dit effectief te doen zijn onder meer :

Ontwerp een boeiende startpagina van YouTube-kanalen

Uw startpagina is het eerste dat mensen zien, dus het moet een goede indruk maken. Neem de tijd om een ​​professionele startpagina te maken die laat zien waar je kanaal over gaat.

Voeg een profielfoto en bannerafbeelding toe aan je YouTube-startkanaalpagina.

Dit betekent:

 • Een boeiende profielfoto kiezen. 
  U wilt er een die schoon en gemakkelijk herkenbaar is
 • Upload een bannerafbeelding. 
  Bovenaan de startpagina van je kanaal staat de afbeelding van de koptekst. Voeg je kanaalschema en persoonlijkheden toe aan het artwork.
 • Selecteer een kanaaltrailer. 
  De trailer, die automatisch wordt afgespeeld wanneer iemand je kanaal bezoekt, is de elevator pitch van je kanaal en kan je enige kans zijn om een ​​abonnee te winnen of te verliezen. Streef naar een video van één of twee minuten die mensen vertelt waar je kanaal over gaat en maak de content van de trailer leuk en interessant.
 • Maak afspeellijsten. 
  Op de startpagina kun je afspeellijsten van je beste werk weergeven en elke afspeellijst kan in een andere sectie verschijnen, met maximaal 10 secties.
 • Voeg aanbevolen kanalen toe. 
  Uitgelichte kanalen verschijnen aan de rechterkant van de startpagina van je kanaal. Als je de kanalen van vrienden en / of andere kanalen die je leuk vindt opneemt, zal de lijst met aanbevolen kanalen een verbinding creëren in de hoofden van mensen en in het algoritme tussen je kanaal en deze aanbevolen kanalen.
 • Maak een over-pagina. 
  Je Over-pagina is toegankelijk via een tabblad op de startpagina van je YouTube-kanaal. Voeg op je Over-pagina een korte, overtuigende beschrijving van je kanaal toe en concentreer je op de eerste paar zinnen.
Je YouTube-tabblad Over moet een korte beschrijving gebruiken om kijkers te vertellen wat ze kunnen verwachten op je kanaal.

Onderzoek sleutelwoorden voor tags, titels en beschrijvingen

Waardevolle zoekwoorden en tags verhogen de positie van uw video’s, afspeellijsten en het hele kanaal, waardoor u extra zichtbaarheid krijgt in de zoekresultaten, meer voorgestelde weergaven en een betere conversie van abonnees in de loop van de tijd. Onderzoek relevante zoekwoorden en werk ze in uw videotitels, beschrijvingen en tags.

De manier waarop u video’s tagt, kan een enorm verschil maken in het succes van uw YouTube-kanaal. Wanneer u video’s tagt, kunnen uw tags het YouTube-algoritme helpen uw zoekwoorden en dus uw video’s te sorteren.

Voeg ook zoekwoorden toe aan je kanaal.

Vergeet niet alleen tags en trefwoorden aan video’s toe te voegen, maar ook kanaalzoekwoorden. Dit zijn specifieke woorden die ervoor kunnen zorgen dat uw video buiten YouTube kan worden gevonden. Ze helpen het algoritme te bepalen welke andere kanalen en video’s moeten worden gebruikt om uw video’s aan te bevelen.

Optimaliseer uw kanaal en video’s voor kijktijd en kijkersloyaliteit

YouTube heeft manieren waarop je je kanaal kunt aanpassen om het aantal weergaven te genereren dat het genereert . Kijktijd, of kijkersloyaliteit, is de totale hoeveelheid tijd die kijkers besteden aan het bekijken van je video’s. Als je video’s de kijktijd verhogen, is de kans groter dat YouTube je kanaal promoot via aanbevolen video’s, wat zal resulteren in meer weergaven.

Er zijn vier dingen die u kunt doen om het aantal kijkers op uw kanaal te vergroten:

  • Structureer afspeellijsten voor een lineaire kijkervaring. 
   Door afspeellijsten van uw YouTube-video’s te maken, kunt u potentiële kijkers begeleiden naar een langere kijkervaring, waarbij ze meer van uw beste inhoud bekijken.
  • Kies titels en miniaturen die uw inhoud nauwkeurig weergeven. 
   De titels en thumbnails van je video’s zijn van invloed op je videoweergaven en ranglijsten. Ze dienen als de primaire trigger voor kijkers om te klikken en geven een voorlopig inzicht in de inhoud van een video. Door de juiste combinatie van miniaturen en titels te kiezen, kunt u uw kijktijd verbeteren.
  Gebruik YouTube-kaarten om de kijktijd van je kanaal te verlengen.
  • Gebruik YouTube-kaarten in al je video’s. 
   Je kunt YouTube Cards op verschillende manieren gebruiken, maar de beste tactiek om kijkers betrokken te houden, is door ze te gebruiken om te linken naar andere inhoud op je YouTube-kanaal waarin kijkers waarschijnlijk geïnteresseerd zullen zijn.
  • Maak inhoud op basis van YouTube-zoekwoorden. 
   Door YouTube-zoekwoorden te targeten, kunt u ervoor zorgen dat mensen uw video’s bekijken in plaats van uw concurrentie. Een manier om zoekwoorden te identificeren, is door de suggestiefunctie van YouTube te gebruiken. Typ in het zoekvak van YouTube een woord waarvan je weet dat je publiek geïnteresseerd is en noteer de door YouTube voorgestelde zoekopdrachten.
  Als u in het algemeen meer kijkers trekt, wordt de kans groter dat uw YouTube-kanaal wordt opgemerkt en bekeken door uw beoogde klant. Vijf manieren om dat te doen zijn :Houd uw doelgroep in de gaten om vaak gedeelde vragen te onthullen die uw video’s kunnen beantwoorden . 
  Om uw contentmarketingcampagne succesvol te maken, moet u eerst uw publiek begrijpen. Als u relevante YouTube-video’s wilt ontwikkelen, moet u bijzondere aandacht besteden aan de zorgen van uw klanten, zodat uw YouTube-video’s die onderwerpen kunnen behandelen.Ontwikkel een kenmerkende productiestijl, zodat kijkers weten wat ze kunnen verwachten
  Het kiezen van een onderwerp voor je YouTube-video is nog maar het begin. Je video moet dat onderwerp ook op een zinvolle manier behandelen. Om videoweergaven te maximaliseren, kiest u het juiste onderwerp en maakt u groenblijvende inhoud die de tand des tijds kan doorstaan.Zorg voor een sterke oproep om te delen via kaarten en eindschermen . 
  Een call-to-action, of CTA, is van het grootste belang als u wilt dat uw video leads genereert. Uw CTA kan kijkers vragen om uw video te delen, uw website te bezoeken of meer video’s te bekijken. Het zou logisch uit uw video-inhoud moeten vloeien. Probeer kijkers uw geavanceerde software niet te verkopen als ze niet eens weten wat het doet.Gebruik Creator Studio om je kanaal en video’s te optimaliseren voor meer vindbaarheid . 
  Door uw YouTube-kanaal en -video te optimaliseren, kunnen mensen uw inhoud gemakkelijker vinden wanneer ze een Google-zoekopdracht uitvoeren. Om je account te optimaliseren, maak je een door een partner geverifieerd account, waarmee je inkomsten kunt genereren met je video’s, langere video’s kunt uploaden en aangepaste thumbnails voor je video’s kunt uploaden.Promoot je kanaal en video’s op de platforms die je publiek bezoekt . 
  Ten slotte, nadat u de best mogelijke video heeft geüpload, kunt u uw doelgroeponderzoek gebruiken om uw video te promoten op plaatsen die uw klanten zeker zullen zien. Met Google Analytics kunt u erachter komen welke sociale platforms uw publiek gebruikt, en split-tests kunnen u vertellen welke berichten ze de voorkeur geven.Er zijn ook dingen die u kunt doen om de video zelf in elke fase van het videoproductieproces te optimaliseren , wat onvermijdelijk zal leiden tot een groter kijkerspubliek. U kunt zich bijvoorbeeld committeren om meerdere keren per week inhoud te plaatsen en een duurzame productieworkflow te ontwikkelen.Uiteindelijk wil je dat je kanaal en je video’s hoog scoren in het YouTube-algoritme . Rangorde verwijst naar de positie van uw video in de zoekresultaten en naar de waarschijnlijkheid dat deze wordt weergegeven als een voorgestelde video – wat toevallig ook de nummer één manier is waarop YouTube siteverkeer genereert. Er zijn vier manieren waarop u uw YouTube-titels, zoekwoorden en tags kunt optimaliseren om een ​​hogere positie te krijgen dan nu:Meet de interesse in onderwerpen met Google Trends . 
  Voordat u een YouTube-video maakt, is de eerste stap het vinden van een onderwerp dat interessant is voor uw publiek. Het maakt niet uit hoe goed je je video optimaliseert voor zoekwoorden als mensen niet geïnteresseerd zijn in de inhoud ervan. U kunt Google Trends gebruiken om te zien welke voorgestelde onderwerpen voldoende interesse hebben op YouTube en vervolgens video’s maken met de exacte zin die trending is, om die trends te volgen.Beoordeel het zoekvolume en de concurrentie met Ubersuggest . 
  Uw video-onderwerp zou u een startpunt moeten bieden voor het kiezen van zoekwoorden. Nadat u uw eerste zoekwoordideeën heeft ontwikkeld, kunt u deze analyseren met een gratis tool zoals Ubersuggest. Voer je trefwoord in Ubersuggest in en selecteer YouTube in het vervolgkeuzemenu. Nadat u de zoekopdracht hebt gestart, heeft de tool slechts een paar seconden nodig om het trefwoord te analyseren.Mijn YouTube-autosuggesties voor extra zoekwoorden . 
  Als u autosuggesties in de YouTube-zoekfunctie bekijkt, kunt u meer populaire zoekwoordideeën vinden. Autosuggesties zijn een van de beste manieren om effectieve zoekwoorden te vinden, omdat deze zoekwoorden altijd verschijnen wanneer iemand naar een onderwerp zoekt.Onderzoek videotags met VidIQ . 
  Met de juiste tags kunt u rangschikken voor de juiste zoekwoorden en in de meest gezochte categorieën. Om erachter te komen welke tags u moet gebruiken, analyseert u uw concurrentie met VidIQ, een eenvoudige, gratis Chrome-extensie. U moet de VidIQ-extensie in uw browser installeren en een gratis account aanmaken.Adverteren op YouTubeMet YouTube kun je advertenties weergeven bij video’s van andere gebruikers en kun je betaald worden om anderen hun advertenties bij je video’s te laten weergeven . Naast de gegenereerde inkomsten, helpt de uitwisseling bij het opbouwen van naamsbekendheid.Volg YouTube-marketingtraining – online!Wilt u uw betrokkenheid en verkoop met YouTube verbeteren? Doe dan mee met de grootste en beste bijeenkomst van YouTube-marketingexperts terwijl ze hun bewezen strategieën delen. Je ontvangt stapsgewijze live instructies gericht op de YouTube-strategie, het maken van video’s en YouTube-advertenties . Word de YouTube-marketingheld voor uw bedrijf en klanten door strategieën te implementeren die bewezen resultaten opleveren. Dit is een live online trainingsevenement van je vrienden bij Social Media Examiner. 00Days09Hours47Minutes07SecondsKLIK HIER VOOR DETAILS – UITVERKOOP EINDIGT 9 SEPTEMBER!Een andere manier om op YouTube te adverteren is remarketing en retargeting. Wanneer de meeste mensen denken aan remarketing of retargeting , denken ze erover om iemand te bereiken die naar hun site is geweest maar geen conversie heeft doorgevoerd door een product te kopen, een gids te downloaden of een andere gewenste actie te ondernemen.Wanneer u op YouTube remarketing toepast op deze doelgroep, geeft u alleen een advertentie weer aan die gebruikers, herinnert u hen aan uw aanbod en probeert u ze terug te krijgen. U kunt ze zelfs een korting of coupon geven. De sleutel tot goede marketing is het matchen van uw boodschap met uw markt. U moet mensen op het juiste moment bereiken met het juiste aanbod.Een manier om advertenties te stimuleren, is door uw Google Adwords-account te gebruiken om uw YouTube-video’s te promoten, zodat u sterkere campagnes kunt voeren.Als u uw publiek kent en video’s maakt die waarde bieden aan dat publiek, kunt u door het promoten van video’s met AdWords uw YouTube-kanaal laten groeien . Hoewel het niet werkt om een ​​YouTube-kanaal te bouwen dat puur op advertenties is gebaseerd, kunnen AdWords-campagnes uw kanaal extra momentum geven en organische groei stimuleren als video’s hoogwaardige inhoud bieden en advertenties op de juiste doelgroep zijn gericht.Om te beginnen heeft u uiteraard een AdWords-account nodig. Als u er geen heeft, kunt u zich gratis aanmelden. Vijf manieren waarop Google AdWords-targeting de weergave van uw YouTube-videoadvertenties kan verbeteren, zijn:
  • Levering verfijnen via taal- en locatietargeting.
  • Zoekwoordtargeting opnemen om advertentie-uitgaven te optimaliseren.
  • Een aangepaste affiniteitsdoelgroep definiëren.
  • Doelgroepen targeten op basis van levensgebeurtenissen.
  • Plaatsingstargeting gebruiken om kijkers van andere kanalen te bereiken.
  Analytics voor YouTube controlerenAnalytics is essentieel om te begrijpen welke advertenties werken en welke niet. Google Analytics werkt samen met YouTube om de conversies van uw advertenties te meten. Met andere woorden, bijhouden waar mensen vandaan komen voordat ze op uw website terechtkomen. U moet eerst Google Analytics instellen voor uw YouTube-kanaal , het gegenereerde ID-nummer ontvangen en dit vervolgens invoeren in de geavanceerde instellingen van YouTube.Naast Google Analytics zijn er nog twee andere manieren om de prestaties van een video te meten . Zij zijn:
  • Het gedrag van videobewaking beoordelen. 
   Met deze krachtige analysegegevens kunt u evalueren hoe uw video’s presteren. Je hebt er toegang toe in Creator Studio. Daar kunt u de gegevens bekijken die zijn gevonden in de ‘Kijktijd’-rapporten
  • Betrokkenheid van het publiek evalueren. 
   Dit is de meest eenvoudige manier om erachter te komen hoe uw video presteert. Tel gewoon het aantal abonnees, likes en dislikes, shares en reacties op.
  De manier waarop u de prestaties van uw algehele YouTube-kanalen beoordeelt, is via een YouTube-audit. Met deze tool kunt u statistieken over een langere periode bijhouden , waardoor u patronen kunt vinden die u vertellen waarom het verkeer steeg of daalde. Deze inzichten helpen je om aanpassingen aan je YouTube-kanaal te maken, zodat je met succes volgers kunt krijgen.Leads genereren met YouTubeYouTube is een handige leadgenerator, afhankelijk van hoe je het gebruikt. Het platform heeft verschillende tools om leads vast te leggen en te verzamelen, zodat u weet wie uw inhoud bekijkt, maar ook wie mogelijk geïnteresseerd is in de producten of diensten van uw bedrijf.Eén manier zijn YouTube-kaarten , die aan video’s kunnen worden toegevoegd, waardoor een klikbare CTA ontstaat die kijkers ertoe aanzet te reageren. Met de kaarten kunt u meer visuele componenten toevoegen, zodat ze interactiever en boeiender zijn met kijkers, waardoor ze meer ogen aantrekken. Ze kunnen ook op elk moment tijdens uw video verschijnen en kunnen downloadbare inhoud en externe links bevatten.Er zijn vijf verschillende soorten YouTube-kaarten die u aan uw video’s kunt toevoegen:
  • Video of afspeellijst om uw eigen inhoud te promoten.
  • Omleiden naar een ander YouTube-kanaal.
  • Donatie met een non-profitorganisatie naar keuze om donaties aan te moedigen.
  • Enquête om kijkers aan te moedigen deel te nemen aan een meerkeuzevraag.
  • Link die gebruikers doorverwijst naar een goedgekeurde website, bij voorkeur die van jou.
  Naast YouTube-kaarten zijn er twee andere organische tactieken die uw inhoud kunnen stimuleren:Bestemmingspagina’s met eindschermenEindschermen zijn een mobielvriendelijke YouTube-functie waarmee u uw video’s kunt beëindigen met een CTA. Je kunt een eindscherm gebruiken om kijkers te vragen je andere video’s, kanalen of afspeellijsten te bekijken. U kunt kijkers ook aanmoedigen om op de knop Abonneren voor uw YouTube-kanaal te klikken om uw website, producten, services of nieuwsbrief te promoten.Leidt via zoekenEen gedetailleerde YouTube-videobeschrijving kan de vindbaarheid aanzienlijk verbeteren. U moet het optimaliseren voor zowel YouTube als zoekmachines. Langere en meer diepgaande videobeschrijvingen hebben een grotere kans om hoog te scoren voor relevante zoekopdrachten op internet. Dat komt omdat contextuele zoekwoorden het hart en de ziel zijn van Google- en YouTube-zoekopdrachten.Langere videobeschrijvingen gaan niet alleen over enkele long-tail-zoekwoorden. Een gedetailleerde beschrijving kan u helpen bij het rangschikken voor veel mogelijke gerelateerde zoekopdrachten. Het kan zelfs uw kansen vergroten om aandacht te trekken voor zoekwoorden of zinsdelen die u niet hebt gebruikt.Hoe u inkomsten kunt genereren met uw YouTube-kanaalDe ultieme manier om van je YouTube te profiteren, is door er via sponsoring geld mee te verdienen . Pluggen of vermeldingen van producten zijn de meest voorkomende vorm van sponsoring. Als host van je video wil je het merk introduceren en kijkers betrekken via demonstraties, promotie en algemene hype rond het product.Dit zijn de meest voorkomende manieren waarop u gesponsorde producten in uw YouTube-kanaal kunt betrekken:
  • Onthul producten door middel van een gesprek. 
   Hier verwerk je het product in een gesprek over je dagelijkse leven. Als de sponsor een kledingfabrikant is, laat je het merk in een gesprek over een recente shoppingtrip, of laat je kijkers zien hoe je eruitziet en voelt in hun kleding.
  • Pronk met producten. 
   Hier hype je het product direct en maak je er een gespreksonderwerp van. Dit soort gesponsorde discussies bevat gespreksonderwerpen over wat het product aantrekkelijk maakt en kan zelfs een demonstratie of anekdote bevatten over hoe het product een meerwaarde of behulpzaamheid heeft gegeven aan een recente ervaring, zoals een vakantie of een avondje uit.
  • Noem de producten in een pre-roll, mid-roll of end-roll-segment. 
   Dit lijkt waarschijnlijk het meest op een conventionele televisie-uitzending waarbij het product wordt vermeld op een specifieke onderbreking van de hoofdinhoud.
  • Maak productrecensies. 
   Dit is de meest directe manier om een ​​product te hype. Bij een gesponsorde recensie bespreek je precies waarom het product de moeite waard is. Je kunt het fysiek op camera bekijken – Voor reisbagage kun je kijkers bijvoorbeeld laten zien hoe de ritsen en compartimenten werken. Dit hangt af van uw mening over het product, wat veel gebruikers nuttig vinden als ze op jacht zijn om te kopen.
  • Produceer een speciale integratieserie. 
   Dit hangt af van uw budget. Als het merk de rekening betaalt, kunt u verder gaan dan een simpele plug of recensie en een meer geavanceerde productie maken die de waarde van het product laat zien.

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format