Hoe u uw WooCommerce-winkel kunt vertalen - DeLaatbusiness
facebook chatbots

Hoe u uw WooCommerce-winkel kunt vertalen

10 min


98
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Heb je er ooit over nagedacht om je WooCommerce-winkel in andere talen te vertalen?

Vaak denken nieuwe winkeleigenaren dat ze voor elke taal een aparte website nodig hebben. Dat is niet waar. U kunt uw bestaande WooCommerce-winkel eenvoudig in meerdere talen vertalen.

In dit artikel laten we u zien hoe u uw WooCommerce-winkel op twee verschillende manieren vertaalt.

Uw WooCommerce-site vertalen (2 verschillende methoden)

Waarom uw WooCommerce-winkel vertalen?

Volgens een recent onderzoek geeft 75% van de klanten er de voorkeur aan producten in hun moedertaal te kopen.

Door productinformatie in hun eigen taal te bekijken, kunnen klanten sneller een beslissing nemen. Dit zorgt ook voor een betere klantervaring wat leidt tot meer omzet.

Het vertalen van uw online winkel in meerdere talen is vooral handig in de volgende scenario’s:

  • U verzendt internationaal en de meeste van uw klanten spreken andere talen.
  • U verkoopt digitale producten die in meerdere talen beschikbaar zijn.
  • U target doelgroepen in verschillende landen en regio’s waar Engels niet de moedertaal is.

De beste manier om uw WooCommerce-winkel te vertalen, is door een meertalige WordPress-plug-in te gebruiken .

We gaan twee verschillende WordPress-plug-ins delen die het werk goed kunnen doen. U kunt de onderstaande snelle links gebruiken om direct naar de methode te gaan die u wilt gebruiken.

Methode # 1: TranslatePress gebruiken om uw WooCommerce Store te vertalen

TranslatePress is de beste vertaalplug-in voor WordPress . Hiermee kunt u de tekst op uw site gemakkelijk vertalen via een aanwijzen-en-klikken-interface.

Eerst moet u de TranslatePress- plug- in installeren en activeren . Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie .

Opmerking: u kunt de gratis versie van TranslatePress gebruiken om uw site in 1 andere taal te vertalen. Voor een onbeperkt aantal talen heeft u de Pro-versie van TranslatePress nodig.

Na activering moet u de add-on Extra Languages ​​voor TranslatePress installeren en activeren. Download dit eenvoudig vanuit uw TranslatePress-account.

Na het activeren van de Extra Languages ​​add-on, ga naar de Instellingen »TranslatePress pagina in je WordPress admin. Hier moet u op het tabblad Licentie klikken om uw licentiesleutel in te voeren.

U vindt uw licentiesleutel in uw accountgedeelte op de TranslatePress-website. Kopieer en plak het in het vak en klik op de knop Licentie activeren.

Uw licentiesleutel invoeren voor TranslatePress

Klik vervolgens op het tabblad Algemeen. Hier moet u controleren of uw standaardtaal correct is ingesteld. U moet ook de extra taal (talen) kiezen die u voor uw winkel wilt gebruiken.

Om een ​​taal toe te voegen, selecteert u deze in de vervolgkeuzelijst en klikt u op de knop Toevoegen ernaast.

Taalopties toevoegen aan uw site met TranslatePress

Ga je gang en herhaal dit proces voor alle talen die je voor je winkel wilt gebruiken.

U kunt hier ook andere instellingen aanpassen. U kunt bijvoorbeeld selecteren hoe u de taalkiezer op uw site wilt weergeven. Er zijn verschillende opties om uit te kiezen.

Nadat u de wijzigingen heeft aangebracht, klikt u op de knop ‘Wijzigingen opslaan’ onder aan het scherm.

Kies uw taalkiezeropties en sla uw wijzigingen op in TranslatePress

Nu u de basisinstellingen heeft geconfigureerd, gaan we beginnen met het vertalen van uw winkel. Klik gewoon bovenaan op het tabblad Vertalen site om de vertaaleditor te starten.

Start de vertaaleditor

De vertaaleditor in TranslatePress toont een live voorbeeld van uw website aan de rechterkant en het vertalingspaneel in de linkerkolom.

De vertaaleditor in TranslatePress

Ga je gang en klik hier op links om naar verschillende pagina’s van je site te gaan. In het voorbeeldvenster kunt u met uw muis naar de tekst gaan die u wilt vertalen en vervolgens op het blauwe potloodpictogram klikken om deze te bewerken.

U ziet dan het vertaalvenster aan de linkerkant van het scherm. U kunt hier eenvoudig de vertalingen voor die tekst typen. U kunt dit voor een of alle talen van uw site doen.

Als u klaar bent, vergeet dan niet op de knop ‘Vertaling opslaan’ bovenaan het scherm te klikken.

Maak uw vertaling en sla deze op in de Vertaaleditor

Ga daarna verder en bezoek uw website om uw vertaalde product te zien. Klik gewoon op de taalschakelaar en verander deze in de gewenste taal.

De tekst die automatisch door WordPress en uw plug-ins wordt gemaakt, moet automatisch worden vertaald.

Opmerking: u kunt desgewenst uw eigen vertaling voor deze tekst maken. Tekst gemaakt door WordPress of plug-ins wordt weergegeven met een groen potloodpictogram in de TranslatePress-vertaaleditor.

De Blue Hat-pagina, gedeeltelijk in het Frans vertaald

U kunt de rest van uw WooCommerce- productpagina en de tekst van uw site blijven vertalen in de vertaaleditor.

Tip: u kunt uw website ook automatisch vertalen met TranslatePress en Google Translate. Om dit te doen, moet u een Google Cloud-account aanmaken en een API-sleutel instellen.

Ga naar de pagina Instellingen »TranslatePress» Automatisch vertalen om automatische vertalingen in te stellen . U moet Ja selecteren voor ‘Automatische vertaling inschakelen’ en vervolgens uw Google Translate API-sleutel invullen.

Als u het proces om een ​​API-sleutel te maken niet wilt doorlopen, kunt u Google Translate handmatig gebruiken. Om dit te doen, kopieert u eenvoudig tekstgedeelten naar Google Translate en plakt u de vertaling in de vertaaleditor.

Bekijk ons ​​artikel over het vertalen van uw WordPress-site met TranslatePress voor meer hulp bij het gebruik van TranslatePress .

Methode # 2: WPML gebruiken om uw WooCommerce-winkel te vertalen

De WPML-plug-in is een zeer populaire premium vertaalplug-in voor WordPress. Het heeft een gebruiksvriendelijke interface, stelt u in staat uw site te verbinden met externe vertaalproviders en kan zelfs automatische machinevertaling bieden.

Eerst moet u zich aanmelden voor een account op de WPML- website. Je hebt het meertalige CMS-plan nodig om WooCommerce te vertalen.

Vervolgens moet u de WPML- plug- in installeren en activeren . Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie .

Na activering klikt u op de link ‘Nu registreren’ die u op uw plug-inspagina ziet. Vervolgens moet u uw sitesleutel invoeren. Deze vind je onder je account op de WPML- website.

De sitesleutel invoeren voor WPML

Ga vervolgens naar de pagina Plug-ins »Nieuw toevoegen» Commercieel .

Hier is het eenvoudig om de andere WPML- plug-ins die u nodig heeft te installeren . Dit zijn:

  • String vertaling
  • Vertaalbeheer
  • Media vertaling
  • WooCommerce Meertalig

Controleer eenvoudig deze 4 plug-ins in de lijst.

De commerciële pagina in het gedeelte Nieuwe plug-in toevoegen van uw beheerdersdashboard

Blader vervolgens naar beneden en vink het vakje ‘Activeren na downloaden’ aan. Ga daarna door en klik op de knop Downloaden. Uw plug-ins worden automatisch voor u gedownload, geïnstalleerd en geactiveerd.

Selecteer om de plug-ins te activeren na het downloaden

U zou het bericht ‘Bewerking voltooid’ moeten zien.

Ga nu naar de WPML »Talen- pagina in uw WordPress-admin. Dit toont de WPML-instellingsopties.

U moet de taal voor uw huidige inhoud selecteren en vervolgens op de knop Volgende klikken.

Uw inhoudstaal selecteren

Nu is het tijd om de talen te kiezen die u voor uw site wilt inschakelen. Vink gewoon het vakje aan naast degene die u wilt gebruiken.

Uw vertaaltaal / -talen selecteren

De taalopties op uw site verschijnen in een taalwisselaar.

WPML zal u vragen om een ​​volgorde voor de talen te kiezen. U moet ook kiezen wat u wilt doen als er een vertaling ontbreekt voor een bepaalde pagina of product.

De volgorde van talen kiezen voor de taalwisselaar

Hieronder kunt u de taalschakelaar aan uw navigatiemenu toevoegen. U kunt het ook toevoegen aan een widget of het voettekstgedeelte van uw website.

Ten slotte heb je de mogelijkheid om bovenaan of onderaan je inhoud naar vertalingen te linken. Als u deze optie inschakelt, kunt u kiezen hoe deze vertalingslinks eruit zullen zien. U ziet ook een voorbeeld.

Tip: deze tekst verschijnt samen met de beschrijving van uw product en op de pagina’s van uw site, niet alleen in blogposts. U kunt de tekst wijzigen in ‘Deze inhoud is ook beschikbaar in’ of iets dergelijks.

De vertalingslinks voor uw berichten instellen

Als u klaar bent, klikt u op de knop Volgende om verder te gaan.

WPML zal u vervolgens vragen of u thema’s en plug-in-informatie naar WPML.org wilt sturen. Dit kan helpen om dingen te versnellen als u ondersteuning nodig heeft.

Compatibiliteitsrapportage inschakelen voor WPML

Vervolgens moet u uw sitesleutel invoeren als u dit nog niet eerder heeft gedaan. Als je het al hebt ingevoerd, klik dan op de knop Volgende.

Daarna ziet u enkele aanbevelingen voor andere componenten om te installeren. Als je de extra WPML-plug-ins nog niet eerder hebt geïnstalleerd en geactiveerd, kun je dat hier doen.

Klik vervolgens op de link ‘Overslaan en voltooien’ om de installatiewizard te sluiten.

Je zou nu de WooCommerce Multilingual setup wizard moeten zien. Klik gewoon op de knop ‘Laten we doorgaan’ om te beginnen met het instellen van uw WooCommerce-winkelvertalingen.

Aan de slag met de WPML WooCommerce-installatie

Eerst wordt u gevraagd om ontbrekende vertalingen voor uw winkelpagina’s te maken. Laat het vakje ‘Ontbrekende vertalingen maken’ aangevinkt en klik om door te gaan.

De ontbrekende vertalingen maken voor de verschillende taalversies van uw winkelpagina

Klik op het tabblad Algemene kenmerken op de knop Doorgaan.

WPML zal u vragen of u meerdere valuta’s wilt inschakelen. Als u dat doet, vinkt u het vakje ‘De modus voor meerdere valuta’s inschakelen’ aan voordat u op de knop Doorgaan klikt.

Meerdere valuta-opties inschakelen voor WooCommerce

Onder Vertaalopties zal WPML u vragen of u producten wilt tonen, ook al zijn ze niet vertaald. Kies de gewenste optie en klik op de knop Doorgaan

Selecteren of producten al dan niet zonder vertaling moeten worden weergegeven

Ga op het volgende tabblad gewoon door en klik op de knop ‘Instellingen sluiten’.

Ga vervolgens naar het tabblad WooCommerce »WooCommerce Meertalig in uw WordPress-beheerder. U zou uw lijst met producten in de producttabel moeten zien. Er komt een nieuwe kolom met de talen die u hebt geselecteerd bij het instellen van WPML.

Je tabel met producten bekijken op de WooCommerce meertalige pagina

Om een ​​pagina te vertalen, klikt u eenvoudig op het + -pictogram voor de door u gekozen taal. U ziet dan het productvertalingsscherm. U kunt velden van het origineel kopiëren of gewoon de vertaalde tekst typen.

De productpagina van het colbert, vertaald in het Frans

Hieronder kunt u ook eventuele andere tekst voor het product vertalen.

Als je de vertaling hebt voltooid, scrol je naar de onderkant van de pagina. Hier moet u het vakje ‘Vertaling is voltooid’ aanvinken en vervolgens op de knop ‘Opslaan en sluiten’ klikken.

Nu ziet u uw lijst met producten opnieuw. Het + -pictogram voor uw vertaalde product en taal is veranderd in een potloodpictogram. U kunt hierop klikken om de vertaling te bewerken.

De vertaling die u heeft gemaakt, bewerken

Nu kunt u uw product op dezelfde manier in de andere talen vertalen. We hebben onze productpagina voor colberts vertaald in het Frans, Duits, Italiaans en Spaans.

Om afbeeldingen aan uw vertaalde pagina’s toe te voegen, gaat u naar de WPML »Media Translation- pagina op uw WordPress-admin.

Klik vervolgens op het + -pictogram voor de door u gekozen afbeelding. U ziet een pop-up waarin u alleen de naam voor de afbeelding hoeft in te typen. U kunt ook een andere afbeelding selecteren om voor de vertaalde versie te gebruiken.

Als u klaar bent, klikt u op de knop ‘Mediavertaling opslaan’.

De afbeelding van de winterjas vertalen

Tip: Om uw productcategorieën te vertalen, klikt u gewoon op het tabblad ‘Categorieën’ en vertaalt u ze op dezelfde manier als uw producten.

Nadat u uw product heeft vertaald, kunnen gebruikers het in hun eigen taal op uw website bekijken. WPML vertaalt automatisch door WordPress gegenereerde tekst, zoals ‘Toevoegen aan winkelwagen’, ook in de taal van de gebruiker.

De vertaalde pagina op uw WooCommerce-site bekijken

Uw WooCommerce-winkel automatisch vertalen met WPML

Als u de vertalingen niet zelf wilt maken, zijn er verschillende andere opties.

U kunt andere gebruikers als vertalers toevoegen, een vertaaldienst gebruiken of inhoud automatisch vertalen. Ga hiervoor naar WPML »Vertaalbeheer in uw WordPress-dashboard.

Eerst moet u de installatiewizard doorlopen. Hiermee kunt u kiezen wie uw site vertaalt. Als u andere gebruikers inhoud wilt laten vertalen, of als u een vertaaldienst wilt gebruiken, kunt u dat hier doen.

We gaan gewoon de automatische vertaling op onze site gebruiken.

Kiezen wie uw inhoud vertaalt

Vervolgens ziet u enkele details over de Advanced Translation Editor. Klik gewoon om door te gaan. U ziet dan een Samenvatting, waar u gewoon door hoeft te gaan en op ‘Gereed!’ Te klikken. knop.

Daarna wordt u naar uw dashboard voor vertaalbeheer geleid.

Hier moet u op het tabblad ‘Vertaalhulpmiddelen’ klikken en vervolgens op de knop ‘Gratis aanmelden’ om automatische vertalingen in te stellen.

Aanmelden voor automatische vertalingen

Tip: u krijgt gratis 2.000 woorden / maand machinevertaling.

U wordt vervolgens gevraagd uw factuurgegevens in te voeren.

Zodra u dat heeft gedaan, klikt u op het tabblad ‘Vertaaldashboard’. Hier moet u alle items selecteren om automatisch te vertalen.

Eerst moet u ‘Product’ selecteren in de vervolgkeuzelijst met inhoudstypes en vervolgens op de knop ‘Filter’ klikken om alleen uw producten weer te geven.

Ga vervolgens gewoon door en vink het vakje naast de door u gekozen items aan. U moet het vakje ook aanvinken om de afbeelding te vertalen.

Selecteer Producten in de vervolgkeuzelijst

Selecteer hieronder de talen waarin u uw producten wilt vertalen. Dit is standaard voor alle talen. Klik vervolgens op de knop ‘Geselecteerde inhoud toevoegen aan vertaalmand’.

Uw gekozen productpagina's toevoegen aan uw vertaalmand

U ziet nu een nieuw tabblad Vertaalmand. Ga je gang en klik hierop. Controleer vervolgens of de inhoud die u automatisch wilt vertalen, hier correct wordt vermeld. Zodra u dat heeft gedaan, klikt u eenvoudig op de knop ‘Alle items verzenden voor vertaling’.

Uw producten opsturen voor vertaling

Uw inhoud wordt voorbereid en verzonden. U ziet een pop-up om u te laten weten dat de mediabestanden zijn verzonden voor vertaling. Klik gewoon op Doorgaan hier.

Klik nu gewoon op het tabblad Vertaalhulpmiddelen en vertaal uw inhoud automatisch.

Selecteer daarna alles wat u wilt vertalen en klik op de knop ‘Automatisch vertalen’.

Klik om uw geselecteerde inhoud automatisch te vertalen

U krijgt nu een bericht te zien dat de vacatures zijn toegevoegd aan de wachtrij voor vertaling.

U kunt op het tabblad Vertaalopdrachten klikken om te controleren of uw vertalingen zijn voltooid. Gebruik de WooCommerce »WooCommerce Meertalige pagina om een ​​van de automatische vertalingen te bewerken .

De vertaalde pagina’s zijn ook al live op uw site.

U kunt nu uw WooCommerce-winkel bezoeken om de vertaalde pagina’s te zien.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *