6 Beste WordPress LMS-plug-ins vergeleken (voor- en nadelen) - DeLaatbusiness
facebook chatbots

6 Beste WordPress LMS-plug-ins vergeleken (voor- en nadelen)

7 min


117

Bent u op zoek naar een LMS-plug-in voor uw WordPress-site? Met plug-ins voor Learning Management System (LMS) kunt u online cursussen zoals Udemy maken en uitvoeren met WordPress.

Een perfecte WordPress LMS-plug-in bevat functies voor het beheren van uw online cursusinhoud, het afhandelen van abonnementen, het uitvoeren en beoordelen van quizzen, het accepteren van betalingen, enz.

In dit artikel zullen we de beste WordPress LMS-plug-ins vergelijken met voor- en nadelen om u te helpen bij het kiezen van de perfecte oplossing voor uw online leerwebsite.

Beste WordPress LMS-plug-ins - vergeleken

Aan de slag met het leren van websites

Om een ​​trainingswebsite met WordPress te bouwen, moet u zich eerst aanmelden voor een WordPress-hostingaccount . Het wordt de thuisbasis van uw website op internet.

U heeft ook een domeinnaam nodig . Dit is het adres van uw website op internet (bijv. Wpbeginner.com)

We raden aan om Bluehost of SiteGround te gebruiken . Ze behoren tot de grootste hostingbedrijven ter wereld en ze worden allebei officieel aanbevolen door WordPress.

Vervolgens moet u WordPress op uw website installeren. U kunt de instructies volgen in onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van WordPress , en u kunt binnen enkele minuten aan de slag.

Nadat u WordPress heeft geïnstalleerd, bent u klaar om een ​​WordPress LMS-plug-in voor uw website te kiezen.

Laten we een paar van de beste WordPress LMS-plug-ins naast elkaar bekijken, zodat u degene kunt kiezen die het beste bij uw behoeften past.

1. LearnDash

LearnDash - Beste WordPress LMS-plug-in

LearnDash is de meest populaire WordPress LMS-plug-in op de markt. Het is ook de gemakkelijkst te gebruiken LMS-plug-in met tal van functies.

LearnDash wordt geleverd met een eenvoudige cursusbouwer met slepen en neerzetten waarmee u eenvoudig cursussen met meerdere lagen kunt maken met lessen, onderwerpen, quizzen en categorieën. U kunt al uw lessen in één keer geven of ze plannen voor de hele cursusduur met de Drip-Feed-inhoudsfunctie.

Met LearnDash kunt u gebruikersopdrachten geven en deze vervolgens goedkeuren of becommentariëren. Het wordt ook geleverd met tools voor quiz- en testbeheer met meerdere vraagtypen. U kunt eenvoudig voorwaarden voor studenten instellen, zoals eerst een les afmaken voordat u naar de volgende les gaat.

Het biedt tal van opties voor het genereren van inkomsten, waaronder abonnementen, eenmalige aankopen, lidmaatschappen, winkelwagen, enz. Voor uw online training. U kunt betalingen accepteren via meerdere betalingsgateways, waaronder PayPal, Stripe en 2Checkout.

Het integreert ook prachtig met bbPress, WordPress eCommerce-plug-ins en WordPress-lidmaatschapsplug-ins zoals MemberPress .

Een geweldige functie van LearnDash zijn dynamische forums waarmee u cursusspecifieke forums kunt maken waar uw studenten met elkaar kunnen communiceren en elkaar kunnen helpen.

Prijs: vanaf $ 159 voor een licentie voor één site met 1 jaar ondersteuning en updates.

Cijfer: A +

Review: LearnDash is de meest gebruiksvriendelijke en flexibele LMS-plug-in voor WordPress-gebruikers. Het wordt geleverd met een uitgebreide set functies om uw online cursussen te beheren.

LearnDash heeft integratie met veel plug-ins en tools van derden, waardoor het nog krachtiger wordt. Het is een perfecte LMS-tool die geschikt is voor scholen, trainingsorganisaties, ondernemers en iedereen die met gemak online cursussen wil maken en verkopen.

2. LifterLMS

LifterLMS - Top LMS-plug-in voor WordPress

LifterLMS is een andere krachtige WordPress LMS-plug-in met veel handige functies. Hiermee kunt u boeiende online cursussen maken en uw studenten geweldige leerervaringen bieden. Het is gemakkelijk in te stellen, zelfs op bestaande WordPress-sites.

LifterLMS ondersteunt cursussen met meerdere niveaus met trainingsmodules, lessen, categorieën, enz. De plug-in geeft je de flexibiliteit om kleinere cursussen of volwaardige opleidingen te maken. U kunt multimedialessen toevoegen, inclusief video, audio, tekst, afbeeldingen en meer, om uw cursussen aantrekkelijker te maken.

Het bevat inhoud die druipt, cursusvereisten en groepslidmaatschappen om nog meer controle over de gehele cursusduur te bieden.

Om de betrokkenheid van gebruikers te vergroten, wordt het geleverd met krachtige functies zoals geautomatiseerde e-mails, gamification met badges en zelfs certificaten na voltooiing van een cursus. Het heeft een ingebouwde inhoudsbeperking waardoor u elke WordPress-pagina op uw site alleen tot leden kunt beperken.

LifterLMS heeft een handige verzameling add-ons, die u kunt gebruiken om affiliates te beheren , te integreren met e-commerce plug-ins, verbinding te maken met uw e-mailmarketingservice , enz.

Met de LifterLMS-plug-in kunt u eenvoudig online cursussen verkopen met WordPress. U kunt snel creditcardbetalingen, eenmalige of terugkerende betalingen, cursusbundels, coupons, enz. Instellen. Het kan betalingen accepteren met PayPal, Stripe of handmatig via cheque.

Prijzen: individuele add-ons voor $ 99 per stuk (enkele site) of universeel plan voor $ 299 voor enkele site.

Cijfer: A

Review: LifterLMS is een krachtige en flexibele keuze voor een WordPress LMS-plug-in. Het is gemakkelijk te gebruiken en de installatiewizard installeert zelfs een democursus voor u. Het is handig voor fitnessexperts, muzikanten, leiderschapstrainers, onderwijsondernemers en iedereen die geld wil verdienen door online lessen te verkopen.

Het is een beetje duurder en de prijzen zullen oplopen als u ervoor kiest om afzonderlijke add-ons te kopen.

3. Leerzaam

Leerzaam

Teachable is een krachtige online cursusbouwer. Het is geen WordPress-plug-in, maar u kunt het gebruiken op een subdomein, een aangepaste domeinnaam of gewoon door een link naar de pagina van uw school toe te voegen.

Teachable host uw cursus en biedt u een complete set tools die nodig zijn om zeer interactieve online cursussen te bouwen. Het wordt ook geleverd met ingebouwde e-mailmarketingintegratie, analyse en andere marketingtools.

Voor betalingen neemt Teachable je cursusgeld voor zijn rekening en wordt je uitbetaald via PayPal of Stripe. Betaaltermijnen kunnen variëren, afhankelijk van uw tariefplan.

Prijzen vanaf $ 29 per maand

Cijfer: B +

Beoordeling: Teachable biedt een complete set tools die nodig zijn om online cursussen te maken, beheren en verkopen. Het kan een willekeurig aantal studenten en cursussen aan. Omdat het een op zichzelf staand platform is, bent u niet verantwoordelijk voor updates en back-ups. Het nadeel is dat het duurder is dan andere WordPress LMS-plug-ins. Als u hun basisplan gebruikt, worden er voor elke transactie 5% kosten in rekening gebracht.

4. LearnPress

LearnPress Gratis plug-in voor WordPress Learning Management System

LearnPress is een gratis WordPress LMS-plug-in met krachtige functies. In tegenstelling tot andere LMS-plug-ins in deze lijst, die worden geleverd met een installatiewizard, kunt u met LearnPress de installatie zelf uitvoeren.

Het maken van cursussen is eenvoudig met behulp van lessen, quizzen en vragen. U kunt lessen en quizzen van de ene cursus in een andere cursus gebruiken. U kunt er ook inhoud mee exporteren, zodat u deze met LearnPress op andere WordPress-sites kunt gebruiken.

Er zijn zowel gratis als betaalde add-ons beschikbaar, waarmee u de functies kunt uitbreiden. Het ondersteunt geplande inhoud (content drip), quizzen, opdrachten, beoordeling, enz. Het ondersteunt ook integratie met bbPress , WooCommerce en WordPress plug-ins voor lidmaatschap.

Er zijn ook enkele WordPress LMS-thema’s gemaakt met deze plug-in. Als je niet kunt beslissen welk WordPress-thema je moet kiezen voor je leerwebsite, dan kun je een van die thema’s gebruiken. Als u dit doet, voorkomt u dat uw site breekt vanwege een compatibiliteitsfout voor thema’s en plug-ins.

Prijzen: gratis + betaalde add-ons en ondersteuning

Cijfer: B +

Beoordeling: we vonden dat LearnPress rijk en flexibel is. De eerste installatie is misschien wat moeilijk voor beginners. Het ondersteunt standaard PayPal en andere betalingsgateways zijn beschikbaar als betaalde add-ons.

Ondersteuning is beschikbaar via officiële forums voor betalende abonnees, en beperkte ondersteuning wordt aangeboden aan gratis gebruikers. De gratis versie is beperkt en je zult add-ons moeten kopen om er het meeste uit te halen.

5. WP cursusmateriaal

WP Courseware-plug-in voor het maken van online cursussen

WP Courseware is een populaire LMS-plug-in voor WordPress. Het is een hulpmiddel voor het maken van cursussen via slepen en neerzetten om eenvoudig een online leerwebsite te maken.

Het maken van cursussen in WP Courseware is krachtig en wordt geleverd met tal van functies om grote of kleine online cursussen te maken. Elke cursus kan meerdere modules, eenheden en quizzen hebben. Het ondersteunt cursusvereisten en inhouddruppelfuncties. Zie onze gids over het toevoegen van een LMS in WordPress met WP Courseware .

Het ondersteunt docentenprofielen, docentcijferlijsten, studentencijferboeken, aangepaste e-mails en vele andere functies die helpen bij het creëren van een boeiende ervaring voor gebruikers.

Het wordt ook geleverd met een vragenbank, zodat u snel quizzen kunt maken voor verschillende cursussen en modules.

WP Courseware bevat krachtige functies voor het genereren van inkomsten om cursussen op uw website te verkopen. Het heeft een ingebouwde winkelwagenoptie waarmee u PayPal of Stripe rechtstreeks kunt verbinden en uw cursussen kunt verkopen.

U kunt ook gratis cursussen maken en uw gebruikers gratis waardevolle inhoud aanbieden. Soms inspireert gratis inhoud gebruikers om de volledige cursus te kopen. U kunt de premium-inhoud verkopen voor een eenmalige aankoop of terugkerende abonnementen.

Prijzen: vanaf $ 129 voor 2 sites met 1 jaar ondersteuning en updates.

Cijfer: B

Beoordeling: WP Courseware is een goede keuze om uw online cursussen te bouwen. Het is gemakkelijk te gebruiken en wordt geleverd met flexibele opties die u de vrijheid geven om een ​​boeiende leeromgeving te creëren. Het beste van alles is dat het zonder enige tegenspraak met elk WordPress-thema werkt.

6. Sensei

Sensei LMS-plug-in

Sensei is een krachtige WordPress LMS-plug-in gemaakt door de mensen achter WooCommerce. Het is flexibel en gemakkelijk te gebruiken en volgt dezelfde best practices als WordPress en WooCommerce.

Het maken van cursussen met Sensei is eenvoudig, maar het is niet zo krachtig als met andere oplossingen. U kunt quizzen en opdrachten uitvoeren, deze automatisch of handmatig beoordelen en zelfs badges en certificaten aan studenten aanbieden.

Om je cursussen te verkopen en betalingen te accepteren, moet je WooCommerce gebruiken. Voor elke cursus die u wilt verkopen, moet u een product maken en dit vervolgens aan uw cursus koppelen.

Er zijn niet veel integraties van derden beschikbaar. Je kunt Sensei integreren met een lidmaatschapsplug-in, maar daar is geen add-on voor.

Prijzen: vanaf $ 129 voor een licentie voor één site met 1 jaar ondersteuning en updates.

Cijfer: B

Review: Sensei is een goede oplossing om online cursussen aan te bieden. Als u al een online winkel heeft met WooCommerce, dan zal dit perfect integreren met uw winkel. We zijn echter van mening dat WooCommerce-integratie moeilijk is voor beginnende gebruikers. Er zijn ook minder functies en add-ons voor Sensei dan andere LMS-plug-ins in deze lijst.

Gevolgtrekking

Na het vergelijken van de top 5 WordPress LMS-plug-ins, komen we tot de conclusie dat LearnDash duidelijk de beste optie is voor de meeste gebruikers. Het is moeiteloos te gebruiken met tal van functies en veel coole integraties voor gebruikers die ze nodig hebben.

LifterLMS is een goede tweede met een intuïtieve gebruikersinterface en een geweldige reeks functies. Het is een perfect alternatief voor LearDash dat u kunt gebruiken.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format