CAPTCHA toevoegen in het aanmeldings- en registratieformulier van WordPress - DeLaatbusiness

CAPTCHA toevoegen in het aanmeldings- en registratieformulier van WordPress

10 min


132
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u CAPTCHA toevoegen aan inlog- en registratieformulieren op uw WordPress-site?

Vaak zijn de aanmeldingspagina van WordPress en de gebruikersregistratiepagina een belangrijk doelwit voor hackers, spammers en brute force-aanvallen.

De motivatie van de aanvaller is vaak om ongeautoriseerde toegang te krijgen tot uw WordPress-beheergebied om malware te verspreiden of in andere gevallen het hele netwerk van websites te laten crashen die bij een specifiek webhostingbedrijf worden gehost om losgeld te innen.

Een manier om deze aanvallen te vermijden, is door CAPTCHA te gebruiken, die spambots effectief blokkeert en uw site tegen hacking beschermt.

In dit artikel laten we u zien hoe u eenvoudig CAPTCHA toevoegt aan het aanmeldings- en registratieformulier van WordPress.

CAPTCHA toevoegen in het aanmeldings- en registratieformulier van WordPress

Wat is CAPTCHA?

Een CAPTCHA is een computerprogramma dat wordt gebruikt om onderscheid te maken tussen menselijke en geautomatiseerde gebruikers. Het doet dat door een test te presenteren die voor een menselijke gebruiker vrij gemakkelijk zou zijn om te slagen, maar veel moeilijker en bijna onmogelijk voor geautomatiseerde scripts om goed te krijgen.

In de vroege dagen van de CAPTCHA werd gebruikers gevraagd de tekst in te voeren die ze in een afbeelding zagen. Deze afbeelding vertoonde willekeurige letters, woorden of cijfers in een vervormde stijl.

CAPTCHA in oude stijl

Later werd een nieuwere technologie, reCAPTCHA genaamd, geïntroduceerd. Het toonde willekeurige woorden als een uitdaging en gebruikte de input van de gebruiker om boeken te digitaliseren.

reCAPTCHA-voorbeeld

Deze technologie werd in 2009 overgenomen door Google. Sindsdien heeft het geholpen bij het digitaliseren van duizenden boeken en complete archieven van de New York Times.

Deze nieuwe CAPTCHA’s waren echter nog steeds vervelend en verpestten de gebruikerservaring op websites.

Om dit op te lossen, introduceerde Google “No CAPTCHA reCAPTCHA”, die AI en gebruikersinteracties gebruikt om spambots te vangen.

NoCaptcha reCAPTCHA

Het toont een eenvoudiger selectievakje voor menselijke gebruikers om op te klikken. Voor ander verdacht verkeer zou het een moeilijkere CAPTCHA laten zien, zoals het identificeren van objecten in afbeeldingen.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken hoe WordPress-websites de beveiliging kunnen verbeteren met CAPTCHA.

Waarom CAPTCHA gebruiken voor aanmelding en registratie bij WordPress?

De aanmeldings- en registratiepagina’s van WordPress zijn een gemakkelijk doelwit voor spammers, wannabe hackers en brute force-aanvallen.

Dat komt omdat WordPress de meest populaire websitebouwer ter wereld is, waardoor het een veelvoorkomend doelwit is voor kwaadwillende pogingen.

De eenvoudigste oplossing om uw WordPress-site te beschermen, is door een WordPress-firewall-plug-in zoals Sucuri te gebruiken . Het blokkeert slecht verkeer om uw website te bereiken en voorkomt ongeautoriseerde toegang.

Een andere oplossing is om een ​​secundaire laag wachtwoordbeveiliging toe te voegen aan de aanmeldings- en registratiepagina’s van WordPress . Het probleem met deze methode is echter dat u dat tweede wachtwoord met elke gebruiker moet delen, en dit is eenvoudigweg niet geschikt voor grote blogs met meerdere auteurs of lidmaatschapssites.

CAPTCHA biedt een eenvoudiger alternatief voor die oplossingen. Het maakt gebruik van de AI-technologieën van Google om echte bezoekers te detecteren en CAPTCHA-uitdagingen voor te leggen aan verdachte gebruikers.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken hoe u eenvoudig CAPTCHA aan uw WordPress-site kunt toevoegen.

Standaard versus aangepast WordPress-aanmeldings- en registratieformulier

Het standaard aanmeldings- en registratieformulier van WordPress biedt een basisset met functies.

De inlogpagina geeft gebruikers toegang tot de backend van uw website volgens hun respectievelijke gebruikersrollen en machtigingen .

Standaard WordPress-inlogpagina

Met het standaard WordPress-registratieformulier kunnen bezoekers een account op uw site maken. Zodra ze zijn geregistreerd, kunnen ze ook inloggen op de backend van uw website en specifieke taken uitvoeren die zijn toegestaan ​​door hun gebruikersrol.

Standaard WordPress-gebruikersregistratiepagina

Veel website-eigenaren willen de standaard WordPress-aanmeld- en registratiepagina aanpassen met hun eigen logo, stijlen, enz. Ze gebruiken een van de vele plug-ins om hun eigen aangepaste aanmeldings- en registratiepagina te maken om de standaardpagina’s te vervangen.

Of u nu de standaardpagina’s of aangepaste pagina’s gebruikt, wij helpen u graag verder.

In deze handleiding laten we u zien hoe u reCAPTCHA instelt voor zowel standaard als aangepaste aanmeldings- en registratiepagina’s in WordPress.

Laten we beginnen door reCAPTCHA toe te voegen aan het standaard WordPress-aanmeldings- en registratieformulier.

ReCAPTCHA toevoegen aan het standaard aanmeldings- en registratieformulier voor WordPress

Het eerste dat u hoeft te doen, is de plug-in Advanced noCAPTCHA & reCAPTCHA (v2 & V3) installeren en activeren .

Zodra de plug-in is geactiveerd, moet u naar Instellingen »Geavanceerde noCAPTCHA & Invisible CAPTCHA- pagina gaan vanuit uw admin-paneel. Als u klaar bent, brengt WordPress u naar de pagina met algemene instellingen van de plug-in.

Geavanceerde noCaptcha & onzichtbare Captcha (v2 & v3) instellingen

Van daaruit moet u een Google reCAPTCHA-versie kiezen en reCAPTCHA API-sleutels zoeken om de service op uw site in te schakelen.

We raden aan om v2 te gebruiken omdat we denken dat v3 nog niet zo stabiel is.

Om deze API-sleutels te verkrijgen, moet u de reCAPTCHA-website bezoeken en op de knop ‘Admin Console’ klikken.

Bezoek de Google reCAPTCHA-website

Op het volgende scherm vraagt ​​Google u om in te loggen op uw account. Nadat u bent ingelogd, ziet u de pagina ‘Registreer een nieuwe site’.

Registreer een nieuwe site voor Google reCAPTCHA

Eerst moet u uw websitenaam invoeren in het veld Label. Daarna moet u een reCAPTCHA-type selecteren. We kiezen bijvoorbeeld het selectievakje reCAPTCHA v2 ‘Ik ben geen robot’.

Vervolgens moet u uw domeinnaam invoeren in het gedeelte Domeinen. Zorg ervoor dat u uw domeinnaam invoert zonder ‘https: // www.’

Voeg een domeinnaam en eigenaar toe voor Google reCAPTCHA

In het gedeelte Eigenaren wordt uw e-mailadres weergegeven en kunt u ook een nieuwe eigenaar toevoegen.

Daarna moet u het vakje naast ‘Accepteer de reCAPTCHA Servicevoorwaarden’ aanvinken. Optioneel kunt u ook het vakje ‘Waarschuwingen naar eigenaren verzenden’ aanvinken om e-mailwaarschuwingen te ontvangen over verdacht verkeer of verkeerde captcha-configuratie op uw site.

Dien uw WordPress-site in en registreer deze

Als u klaar bent, klikt u op de knop Verzenden.

Vervolgens ziet u een succesbericht samen met de site en geheime sleutels die u op uw site kunt gebruiken.

Google reCAPTCHA API-sleutels

Nu moet je je WordPress-dashboard openen en naar Instellingen »Geavanceerde noCAPTCHA & Invisible CAPTCHA- pagina gaan om Google reCAPTCHA in te stellen.

Zodra u zich op de instellingenpagina van de plug-in bevindt, moet u eerst de Google reCAPTCHA-versie kiezen. Omdat we onze site hebben geregistreerd voor Google reCAPTCHA v2 ‘Ik ben geen robot’, zullen we die optie selecteren in de vervolgkeuzelijst.

Kies Google reCAPTCHA V2 in Advanced noCAPTCHA & Invisible CAPTCHA (v2 & v3)

Daarna moet u de sitesleutel en geheime sleutel invoeren die eerder door Google reCAPTCHA zijn verstrekt.

Voer Site Key en Secret Key in om reCAPTCHA toe te voegen aan WordPress

Vervolgens ziet u de optie ‘Ingeschakelde formulieren’. Vink het vakje aan naast de formulieren waarvoor u de Google reCAPTCHA wilt inschakelen. Hier kiezen we het aanmeldingsformulier en het registratieformulier.

Schakel reCAPTCHA in voor het standaard aanmeldings- en registratieformulier voor WordPress

Daarna kunt u naar beneden scrollen om andere opties te bekijken. Als u klaar bent met de aanpassing, klikt u onderaan op de knop ‘Wijzigingen opslaan’.

Dat is het! U hebt met succes reCAPTCHA toegevoegd in het standaard WordPress-aanmeldings- en registratieformulier. Om een ​​voorbeeld ervan te zien, kunt u uw WordPress-aanmeldings-URL in uw browser openen. Bijvoorbeeld; www.example.com/wp-login.php.

WordPress-aanmeldingspagina met Google reCAPTCHA

Als u de reCAPTCHA op het registratieformulier wilt controleren, klikt u op de link Registreren onder het inlogformulier. Daarna wordt het WordPress-registratieformulier geopend en kunt u zien hoe reCAPTCHA werkt.

WordPress-registratiepagina met reCAPTCHA

ReCAPTCHA instellen in aangepast WordPress-aanmeldings- en registratieformulier

Zoals we eerder vermeldden, bieden aangepaste aanmeldings- en registratieformulieren voor WordPress gebruikersvriendelijkere lidmaatschapsopties voor bezoekers van uw website.

Ten eerste kunt u gebruikers toestaan ​​zich te registreren of in te loggen op uw website vanaf de frontend. Dit verbetert de gebruikerservaring en zorgt ervoor dat u op de hele website dezelfde algehele ontwerpervaring kunt behouden.

Vervolgens kunt u uw website-logo toevoegen en de login- en registratiepagina in uw stijl aanpassen.

Het maken van een aangepast WordPress- inlogformulier en gebruikersregistratieformulier is eenvoudig met de meest gebruiksvriendelijke plug-in voor WordPress-formulieren, WPForms (gebruikt door meer dan 2 miljoen websites).

Installeer en activeer de WPForms-plug-in op uw WordPress-site om aan de slag te gaan . Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie .

Om snel een aangepast WordPress-gebruikersregistratieformulier te maken, moet u ten minste een WPForms Pro-abonnement hebben .

Ga na activering naar de pagina WPForms »Instellingen om uw WPForms-licentiesleutel in te voeren. U kunt deze sleutel verkrijgen via uw accountgedeelte op de WPForms-website.

Voeg WPForms-licentiesleutel toe

Klik daarna op de reCAPTCHA-optie bovenaan om reCAPTCHA te configureren voor uw op maat gemaakte WordPress-formulieren. Eerst moet u een reCAPTCHA-type kiezen.

Omdat we eerder v2 hebben gekozen, zullen we hier in dit voorbeeld reCAPTCHA v3 kiezen, maar houd er rekening mee dat onze aanbeveling nog steeds v2 is.

WPForms reCAPTCHA-instellingen - Kies V3

Daarna ziet u de sitesleutel en het veld met de geheime sleutel. Om deze sleutels te krijgen, moet u uw site registreren op de Google reCAPTCHA-website.

Ga naar de Google reCAPTCHA-website en klik vervolgens op de Admin Console-knop in de rechterbovenhoek.

Bezoek de Google reCAPTCHA-website

Daarna vraagt ​​Google u om in te loggen op uw account. Als u klaar bent, ziet u de pagina ‘Een nieuwe site registreren’.

Registreer een nieuwe site voor Google reCAPTCHA

Voer uw websitenaam in en selecteer vervolgens reCAPTCHA v3 bij de optie reCAPTCHA-type.

Vervolgens moet u uw domeinnaam invoeren (zonder https: // www.) Zoals weergegeven in de onderstaande schermafbeelding.

Voeg een domeinnaam en eigenaar toe voor Google reCAPTCHA

Als je nog een Gmail-gebruiker wilt toevoegen als eigenaar van de reCAPTCHA, dan kun je het e-mailadres toevoegen onder de sectie Eigenaren.

Daarna moet u de reCAPTCHA-servicevoorwaarden accepteren. U kunt ook het selectievakje naast de optie ‘Waarschuwingen naar eigenaren verzenden’ aanvinken om e-mailmeldingen van Google te ontvangen over verdacht verkeer op uw site.

Dien uw WordPress-site in en registreer deze

Als u klaar bent, klikt u op de knop Verzenden.

Hierna toont Google een succesbericht samen met de sitesleutel en de geheime sleutel om reCAPTCHA aan uw site toe te voegen.

Google reCAPTCHA API-sleutels

Nu u de Google reCAPTCHA API-sleutels heeft, moet u de WPForms »Instellingen» reCAPTCHA- pagina openen in uw WordPress-dashboard.

WPForms reCAPTCHA Instellingen WordPress

Voer op de instellingenpagina van WPForms reCAPTCHA de sitesleutel en geheime sleutel in. Sla uw instellingen op als u klaar bent.

Nu u met succes reCAPTCHA hebt toegevoegd aan WPForms, kunt u eenvoudig reCAPTCHA inschakelen in uw aangepaste inlogformulier, gebruikersregistratieformulier of elk ander formulier dat is gebouwd met WPForms.

Dus laten we nu doorgaan en een aangepast WordPress-registratieformulier maken.

Bezoek de pagina WPForms »Addons . Zoek ‘Add-on voor gebruikersregistratie’ en klik op ‘Add-on installeren’.

Installeer WPForms-gebruikersregistratie-add-on

Daarna zal WPForms de add-on downloaden en installeren. Zodra u de status ‘Actief’ van de addon voor gebruikersregistratie ziet, bent u klaar om een ​​nieuw gebruikersregistratieformulier toe te voegen.

Nu moet je naar WPForms »Add New gaan om de WPForms Builder te starten. Selecteer op de instellingenpagina van WPForms de sjabloon ‘Gebruikersregistratieformulier’.

Selecteer Gebruikersregistratieformuliersjabloon WPForms

Daarna zal WPForms automatisch een aangepast gebruikersregistratieformulier bouwen en de pagina Formulierinstellingen openen.

Gebruikersregistratieformulierbouwer WPForms

Nu kunt u uw formulier aanpassen door nieuwe velden toe te voegen of door de veldopties te bewerken. Als het standaardformulier u bevalt, kunt u het gebruiken zonder wijzigingen aan te brengen.

Vervolgens moet u op de optie Instellingen klikken om uw formulierinstellingen te configureren en de Google reCAPTCHA in te schakelen.

Op de pagina Algemene instellingen kunt u uw formuliernaam bewerken, een formulierbeschrijving toevoegen, de tekst van de knop Verzenden bewerken en meer. Onderaan ziet u selectievakjes, waaronder het vak Google v3 reCAPTCHA inschakelen.

Schakel Google reCAPTCHA in op het aangepaste registratieformulier van WordPress

Vink gewoon het vakje aan om Google reCAPTCHA in te schakelen in uw gebruikersregistratieformulier. Als u klaar bent, klikt u op de knop Opslaan in de rechterbovenhoek.

Bewaar uw aangepaste gebruikersregistratieformulier

Daarna kunt u de formulierbouwer sluiten door op de knop Sluiten naast de knop Opslaan te klikken.

Dat is het! Je hebt een aangepast WordPress-gebruikersregistratieformulier gemaakt en er ook reCAPTCHA aan toegevoegd.

Het volgende dat u hoeft te doen, is het aangepaste gebruikersregistratieformulier op uw site toevoegen. U kunt het formulier eenvoudig toevoegen aan uw berichten, pagina’s of een widget-klaar gebied. We maken bijvoorbeeld een nieuwe pagina en voegen het formulier eraan toe.

Ga naar Pagina’s »Nieuwe pagina toevoegen vanuit uw WordPress-dashboard om een ​​nieuwe pagina te bouwen. Klik op het bewerkingsscherm van je pagina op het pictogram ‘Nieuw blok toevoegen’ en selecteer het WPForms-blok.

Voeg WPForms Block toe aan WordPress Page Editor

Vervolgens kunt u zien dat de WPForms-widget is toegevoegd aan uw paginabewerkingsscherm. U hoeft alleen het aangepaste gebruikersregistratieformulier te selecteren dat u eerder hebt gemaakt. Daarna laadt de widget het formulier automatisch in de pagina-editor.

Voeg een aangepast gebruikersregistratieformulier toe aan de WordPress-pagina

Vervolgens kunt u andere noodzakelijke inhoud toevoegen en de pagina publiceren.

Nu kunt u de pagina in uw webbrowser openen om het aangepaste gebruikersregistratieformulier met Google reCAPTCHA in actie te zien.

Omdat we in dit voorbeeld reCAPTCHA v3 hebben gekozen, zie je geen Google reCAPTCHA-selectievakje zoals ‘Ik ben geen robot’. Dit komt omdat reCAPTCHA v3 op de achtergrond werkt, maar je ziet nog steeds een kleine badge in de rechter benedenhoek.

Aangepast WordPress-gebruikersregistratieformulier met Google reCAPTCHA

Het proces van het maken van een aangepast inlogformulier is bijna hetzelfde. Het enige verschil is dat u de sjabloon voor aanmeldingsformulier voor gebruikers moet kiezen op de instellingenpagina van WPForms.

Selecteer Gebruikersaanmeldingsformuliersjabloon WPForms

Daarna is het hele proces hetzelfde. Voor meer informatie kunt u onze handleiding raadplegen over het maken van een aangepaste inlogpagina in WordPress .

Aangepast WordPress-aanmeldingsformulier met reCAPTCHA

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om te leren hoe je CAPTCHA toevoegt aan aanmeldings- en registratieformulieren voor WordPress.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *