Een contactformulier maken met notificaties naar meerdere mensen - DeLaatbusiness
e-commerce chatbots

Een contactformulier maken met notificaties naar meerdere mensen

5 min


121

Wilt u dat uw contactformulier notificaties stuurt naar verschillende mensen in uw bedrijf?

Misschien wilt u dat alle berichten naar uw assistent worden gekopieerd, of wilt u specifieke berichten naar verschillende afdelingen sturen, of misschien wilt u gebruikers gewoon een kopie sturen van de informatie die ze hebben ingediend.

In dit artikel delen we vier verschillende manieren om een ​​contactformulier met meerdere ontvangers te maken, zodat u de optie kunt kiezen die het beste bij u past.

Hoe u een contactformulier maakt met meerdere ontvangers

Waarom u meerdere ontvangers wilt sturen vanuit uw contactformulier

Standaard sturen contactformulieren alleen meldingen naar één e-mailadres.

U kunt dit om een ​​aantal redenen wijzigen. Hier zijn enkele situaties waarmee u te maken kunt krijgen:

  • U beheert uw site met een vriend en u wilt allebei een identieke kopie van alle berichten die via uw contactformulier binnenkomen.
  • U wilt dat uw gebruikers een bevestigingsmail ontvangen wanneer ze u een bericht sturen. U wilt dat deze bevestigingsmail enigszins afwijkt van de e-mail die u zelf ontvangt.
  • U wilt dat uw contactformulierberichten naar verschillende mensen gaan, afhankelijk van de doeleinden van het bericht. U wilt bijvoorbeeld dat verkoopverzoeken rechtstreeks naar uw verkoopteam gaan en vragen over facturering naar uw factureringsteam.
  • U wilt uw blogpartner en uw assistent in de e-mails van uw contactformulier kopiëren, zodat u gemakkelijk “alles kunt beantwoorden” om iedereen op de hoogte te houden.

In dit artikel laten we u verschillende manieren zien om uw contactformulierplug- in meerdere e-mails naar verschillende mensen te laten sturen. Hiermee kunt u omgaan met alle bovenstaande scenario’s en al het andere waarmee u te maken kunt krijgen.

Opmerking: onze tutorial is alleen bedoeld voor door uzelf gehoste WordPress-sites. Als je meer wilt weten over WordPress, bekijk dan ons artikel over hoe je een WordPress-blog start of hoe je een WordPress-site maakt .

De juiste WordPress Form Builder kiezen

Er zijn een heleboel plug-ins voor WordPress-formulieren op de markt. Sommigen van hen ondersteunen meerdere e-mailmeldingen, maar met niet veel kunt u meldingen aanpassen.

We zullen de WPForms- plug-in gebruiken voor deze tutorial. Het is een populaire WordPress-formulierbouwer die door meer dan 3 miljoen websites wordt gebruikt.

Er is ook een gratis versie genaamd WPForms Lite die u kunt gebruiken als u de inhoud van uw contactformulier alleen naar meerdere ontvangers wilt sturen.

Als u echter aangepaste meldingen naar meerdere ontvangers wilt sturen, heeft u de betaalde versie van de plug-in nodig. Om alle vier de methoden te demonstreren, gebruiken we de pro-versie in deze tutorial.

Meerdere meldingen verzenden voor contactformulier

Er zijn meerdere scenario’s voor het verzenden van e-mailmeldingen via het contactformulier. In dit artikel gaan we ze allemaal behandelen.

Eerst moet u de WPForms- plug- in installeren en activeren . Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie .

Vervolgens moet u naar de pagina WPForms »Instellingen gaan om uw licentiesleutel in te voeren. U vindt deze informatie onder uw account op de website van WPForms.

Voer uw licentiesleutel voor WPForms in

Daarna moet u naar WPForms »Nieuwe pagina toevoegen om uw eerste contactformulier te maken. Zie voor instructies onze stapsgewijze zelfstudie over het maken van een contactformulier in WordPress .

Nu u uw formulier heeft gemaakt, kunt u een van de onderstaande methoden gebruiken om meerdere ontvangers toe te voegen en zelfs aangepaste meldingen voor uw formulieren te maken.

1. Stuur dezelfde melding naar meerdere ontvangers

De eenvoudigste manier om meerdere ontvangers in te stellen, is door naar elke persoon dezelfde melding te sturen.

Ga gewoon naar WPForms »All Forms en bewerk het formulier waarvoor u meldingen wilt instellen.

Vervolgens gaat u naar het tabblad Instellingen »Meldingen in de formulierbouwer en voert u het e-mailadres van de ontvanger in het veld ‘Verzenden naar e-mailadres’ in.

U kunt zoveel e-mails invoeren als u wilt, maar vergeet niet om de e-mailadressen te scheiden met een komma.

Meerdere identieke e-mailmeldingen verzenden in WPForms

In het voorbeeld worden meldingen gestuurd naar:

  • Het standaard admin e-mailadres
  • editor@mywebsite.com
  • sarah@mywebsite.com

Tip: de {admin_email} is het e-mailadres van uw WordPress-beheerder. Dit zou u kunnen zijn als u de site-eigenaar bent. Het kan ook degene zijn die de website heeft opgezet. U kunt controleren wat het is onder Instellingen »Algemeen menu in uw WordPress-dashboard.

2. Stuur verschillende contactformuliermeldingen naar meerdere ontvangers

In sommige situaties wilt u misschien elke ontvanger een andere melding sturen.

U kunt gebruikers bijvoorbeeld een bevestigingsmail sturen die verschilt van de e-mailmelding die u ontvangt.

U kunt dit eenvoudig doen met WPForms. Open gewoon de formulierbouwer, ga naar Instellingen »Meldingen en klik vervolgens op de knop ‘Nieuwe melding toevoegen’.

Een nieuwe melding toevoegen in WPForms

U ziet een pop-up waarin u wordt gevraagd de melding een naam te geven. Deze naam is alleen ter referentie, dus u kunt alles invoeren wat voor u het meest logisch is. In het belang van deze tutorial gaan we “Bedankt e-mail” gebruiken.

De nieuwe melding een naam geven in WPForms

Klik vervolgens op de knop ‘OK’ en uw nieuwe melding verschijnt bovenaan de lijst met meldingen. U kunt naar beneden scrollen om uw originele ‘Standaardmelding’ hieronder te vinden.

Verwijder de tag {admin_email} uit het vak ‘Verzenden naar e-mailadres’.

Daarna moet u op de link ‘Slimme tags weergeven’ klikken net boven het vak ‘Verzenden naar e-mailadres’. Dit wordt uitgevouwen om beschikbare velden weer te geven. Klik gewoon op het veld ‘E-mail’.

Dit wordt dan in het vak toegevoegd als {field_id = ”1 ″} als u het Simple Contact Form-sjabloon gebruikt. Als u uw formulier heeft aangepast, zal de veld-ID anders zijn.

Gebruik de slimme tags om het e-mailadres van de gebruiker toe te voegen

Dit alles betekent dat WPForms deze melding naar het e-mailadres van de gebruiker stuurt, dat ze in het contactformulier hebben ingevoerd.

Vervolgens moet u het e-mailonderwerp, Van naam, Van e-mail en Antwoord aan invullen. Hier is een voorbeeld van hoe dat eruit zou kunnen zien:

Details voor de bedankmail. Onderwerp van e-mail luidt 'Bedankt voor uw bericht aan MyWebsite.com', From Name is 'Blake Smith', From Email is 'blake@mywebsite.com' en Reply-To is 'blake@mywebsite.com'

U wilt ook een bedankbericht toevoegen. Standaard bevat de sectie ‘Bericht’ de tag {all_fields}. Dit toont alle gegevens die de gebruiker heeft ingevoerd.

Hier is ons bedankbericht:

Tekst van het bedankbericht. Er staat 'Bedankt dat je contact met ons hebt opgenomen op MyWebsite.com. We streven ernaar om binnen 48 uur contact met u op te nemen. hier is de informatie die u heeft ingevoerd in het contactformulier: {all_fields} '

Nu krijgt uw gebruiker het bedankbericht nadat hij het formulier heeft verzonden, en u krijgt de standaard standaardmelding zonder het bedankbericht.

U kunt zoveel aangepaste meldingen instellen als u wilt. U hoeft ook niet alle formuliergegevens in elk bericht op te nemen.

Als u bijvoorbeeld een coach bent die boekingen aanneemt, kunt u ervoor kiezen om alle formuliergegevens naar u en de klant te laten sturen. Het is mogelijk dat uw assistent alleen de naam, het e-mailadres en de tijd (en) van de klant ontvangt waarvoor hij heeft gereserveerd. Op die manier blijft alle privé-informatie vertrouwelijk.

3. Voeg verschillende ontvangers toe voor verschillende formulieropties

Soms heb je misschien een enkel formulier dat je naar verschillende mensen wilt sturen, afhankelijk van de optie die de gebruiker kiest.

U kunt bijvoorbeeld één contactformulier gebruiken waarmee gebruikers vragen kunnen stellen, advertenties op uw site kunnen kopen en ideeën voor het plaatsen van gasten kunnen voorstellen.

Misschien wilt u:

  • Stuur de vragen naar uw assistent.
  • Ontvang zelf de reclameverzoeken.
  • Stuur de gastpost-ideeën naar uw redacteur.

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format