Externe links openen in een nieuw venster of tabblad met WordPress - DeLaatbusiness
chatbot bouwen

Externe links openen in een nieuw venster of tabblad met WordPress

5 min


123
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u externe links openen vanuit uw blogposts in een nieuw venster?

Door externe links in een nieuw venster te openen, kunnen uw gebruikers de link bezoeken zonder uw website te verlaten.

Veel beginners worstelen met het vinden van de optie om een ​​link in een venster te openen, vooral omdat deze niet direct zichtbaar is wanneer je een link toevoegt in WordPress.

In deze beginnershandleiding laten we zien hoe u gemakkelijk externe links opent in een nieuw venster op uw WordPress-site. We zullen ook verschillende methoden laten zien om dat te doen, zodat u degene kunt kiezen die het beste bij u past.

Externe links openen in een nieuw venster

Waarom en wanneer moet u externe links openen in een nieuw venster?

Externe links zijn links naar websites die u niet bezit of niet beheert. Als u een link naar een externe website toevoegt, verlaten uw bezoekers normaal gesproken uw site door op de link te klikken.

Hoewel sommige experts op het gebied van gebruikerservaring zeggen dat u externe links niet in een nieuw venster moet openen, zijn wij het daar niet mee eens.

U ziet, de meeste gebruikers vergeten gemakkelijk de laatste website die ze bezochten. Als ze meerdere tabbladen hebben geopend, is de kans groot dat ze uw website nooit meer kunnen vinden.

Voor een betere gebruikerservaring raden we aan om externe links in een nieuw venster of tabblad te openen. Op deze manier gaat de originele webpagina niet verloren en kunnen gebruikers doorgaan met browsen op uw website door terug te schakelen.

Een ander voordeel van het openen van externe links in een nieuw venster is meer paginaweergaven en meer gebruikersbetrokkenheid op uw site. Gebruikers zullen eerder terugkeren naar het vorige tabblad en het artikel lezen.

Gebruikers die meer tijd op uw site doorbrengen, zullen eerder lid worden van uw e-mailnieuwsbrief , u volgen op sociale media, een reactie achterlaten en uw producten kopen.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken hoe we eenvoudig externe links kunnen openen in een nieuw venster in WordPress.

Open External Link in New Window in Gutenberg Editor

De nieuwe WordPress-blokeditor heeft een ingebouwde functie waarmee u externe links in een nieuw venster kunt openen. De optie is echter verborgen achter een knop en daarom merken beginners het vaak niet.

Bewerk eenvoudig een blogpost of pagina waaraan u een externe link wilt toevoegen. Selecteer vervolgens de tekst die u wilt koppelen en klik vervolgens op de knop link invoegen (of druk op CTRL + K op Windows / Command + K op Mac).

Open link in nieuw tabblad

Dit zal de pop-up link invoegen openen. Voer gewoon de link in en klik vervolgens op de pijl omlaag ernaast. Dit zal de optie onthullen om het link nieuw tabblad te openen.

Klik om de optie in of uit te schakelen en druk op enter. Uw geselecteerde tekst wordt nu gekoppeld en u kunt er een voorbeeld van bekijken door uw website te bezoeken.

Open External Link in een nieuw venster met Classic Editor

WordPress heeft een nieuwe blokeditor geïntroduceerd met WordPress 5.0. Veel gebruikers geven er de voorkeur aan om de oude editor te gebruiken door de klassieke editor- plug-in te installeren .

Als u nog steeds de klassieke editor gebruikt, raden we u aan om de nieuwe editor te gaan gebruiken. Het is modern, sneller en bevat veel nieuwe functies die u mist.

Als u echter nog steeds de klassieke editor wilt gebruiken, dan is dit hoe u een link in een nieuw venster opent met de klassieke editor.

Eerst moet u het bericht of de pagina bewerken waaraan u de link wilt toevoegen. Selecteer vervolgens de tekst die u wilt linken en klik vervolgens op de knop link toevoegen.

Voeg een nieuwe link toe in de klassieke editor

Er zou een pop-up verschijnen waar u uw externe link kunt toevoegen. Klik daarna op het tandwielpictogram ernaast. Dit zal de geavanceerde pop-up met link invoegen openen.

Open een link op een nieuw tabblad met de klassieke editor

Vanaf hier moet u het selectievakje naast ‘Open link in een nieuw tabblad’ aanvinken en vervolgens op de knop ‘Update’ klikken om uw link toe te voegen.

U kunt nu uw bericht opslaan en een voorbeeld ervan bekijken om de link in actie te zien.

Open een link in een nieuw tabblad met behulp van het teksttabblad in de klassieke editor

Als u de HTML-editor met het label ‘ Tekst ‘ gebruikt in de oude klassieke editor, dan is hier hoe u een externe link in een nieuw venster opent.

Link toevoegen knop in de teksteditor

Selecteer eenvoudig de tekst die u wilt linken en klik vervolgens op de knop Link toevoegen. Dit zal de geavanceerde pop-up Link invoegen openen.

Een link toevoegen in de editor voor platte tekst met de klassieke editor

Vanaf hier kunt u de link toevoegen en het vakje naast de optie ‘Link openen in nieuw tabblad’ aanvinken. Klik daarna op de knop Link toevoegen en de pop-up verdwijnt. Je ziet nu de HTML-code voor de link in de teksteditor.

HTML-code voor de externe link

U kunt nu uw wijzigingen opslaan en het bericht bekijken om de externe link in actie te zien.

Externe links openen in een nieuw venster met HTML

Soms moet u HTML schrijven om een ​​link in WordPress toe te voegen. Bijvoorbeeld wanneer u de HTML-modus in de nieuwe blokeditor gebruikt of een link toevoegt aan een WordPress-themasjabloonbestand .

U moet de link toevoegen met de volgende HTML-code.

1<a href="http://example.com" target="_blank" rel="noopener">Link Text</a>

Vervang gewoon example.com door de URL van de externe link en de linktekst door de tekst die u wilt linken.

De doelparameter in deze code vertelt browsers om de link in een nieuw venster of tabblad te openen.

Open automatisch alle externe links in een nieuw venster met een WordPress-plug-in

Het klinkt misschien als extra werk om de optie handmatig aan te vinken voor elke externe link die u toevoegt. Na verloop van tijd zul je er echter aan wennen.

Als je een blog met meerdere auteurs hebt of vaak vergeet om externe links op een nieuw tabblad te openen, dan kun je daarvoor een plug-in gebruiken.

Eerst moet u de plug- in Open External Links in a New Window installeren en activeren . Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie .

De plug-in werkt uit de doos en opent automatisch externe links in een nieuw venster.

Het verandert niet echt de externe links in uw blogposts. In plaats daarvan gebruikt het JavaScript om externe links in een nieuw venster te openen.

Opmerking: houd er rekening mee dat het deactiveren van de plug-in het openen van externe links in een nieuw venster stopt.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om te leren hoe je gemakkelijk externe links kunt openen in een nieuw venster in WordPress.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *