Hoe de WordPress SEO-plug-in van Yoast te installeren en in te stellen - DeLaatbusiness
chatbot bouwen

Hoe de WordPress SEO-plug-in van Yoast te installeren en in te stellen

12 min


127

Wil je de Yoast SEO-plug-in correct installeren en instellen in WordPress?

Yoast SEO is de beste WordPress SEO-plug-in op de markt en biedt de meest uitgebreide set tools om je website te optimaliseren.

Veel beginners zijn echter niet bekend met SEO-lingo en vinden het moeilijk om te beslissen welke plug-in-opties ze moeten inschakelen.

In deze gids zullen we u door de volledige Yoast SEO-plug-in leiden die is ingesteld in WordPress en uw website een SEO-boost geven.

De Yoast SEO-plug-in voor WordPress correct installeren en instellen

Kenmerken

Yoast SEO is de meest uitgebreide WordPress SEO-plug-in met veel ingebouwde tools en functies. Hier is een kort overzicht van enkele van deze functies.

 • Verander de SEO-titel en metabeschrijving van een bericht per bericht.
 • Titel en metabeschrijving ondersteuning voor taxonomieën (bijv. Categorie en tags ).
 • Voorbeelden van fragmenten van Google-zoekresultaten.
 • Focus op trefwoordtesten.
 • Meta Robots-configuratie:
  • Voeg eenvoudig noodp, noydir metatags toe.
  • Gemakkelijk noindex- of nofollow-pagina’s, taxonomieën of hele archieven.
 • Verbeterde canonieke ondersteuning, canonieke toevoeging aan taxonomiearchieven, afzonderlijke berichten en pagina’s en de voorpagina.
 • RSS footer / header-configuratie.
 • Permalink opschonen, terwijl Google Aangepast zoeken nog steeds mogelijk is.
 • Breadcrumbs-ondersteuning, met configureerbare breadcrumbs-titels.
 • XML-sitemaps met:
  • Afbeeldingen
  • Configureerbare verwijdering van berichttypen en taxonomieën
  • Pagina’s of berichten die niet zijn geïndexeerd, worden niet weergegeven in de XML-sitemap (maar dat kan als u dat ook wilt).
 • XML Nieuws-sitemaps
 • .htaccess en robots.txt-editor
 • Mogelijkheid om Google Search Console, Yahoo Site Explorer en Bing Webmaster Tools te verifiëren
 • Basisimportfunctionaliteit voor Platinum SEO Pack en All in One SEO-plug-ins. (U kunt ook de SEO Data Transporter gebruiken om functionaliteit over te dragen van thema’s zoals Genesis- kindthema’s).

De premiumversie van de Yoast SEO wordt geleverd met nog meer functies.

 • Een omleidingsbeheerder waarmee u eenvoudig omleidingen kunt instellen.
 • Mogelijkheid om meerdere focuszoekwoorden te gebruiken
 • Interne koppelingssuggesties
 • Mogelijkheid om focuszoekwoorden te exporteren
 • Videozelfstudies om u te helpen elke functie van de plug-in te begrijpen.
 • Premium ondersteuning geboden door de mensen van Yoast om u te helpen het meeste uit de SEO van uw site te halen.

Voor meer functies en details wil je misschien onze vergelijking van Yoast SEO versus All in One SEO Pack bekijken .

Video uitleg

https://www.youtube.com/embed/4KOc-oM7Yr8?version=3&rel=0&fs=1&showsearch=0&showinfo=1&iv_load_policy=1&wmode=transparentAbonneer u op WPBeginnerhttps://www.youtube.com/subscribe_embed?usegapi=1&channel=wpbeginner&layout=default&count=default&origin=http%3A%2F%2Fwpbeginner.com&gsrc=3p&ic=1&jsh=m%3B%2F_%2Fscs%2Fapps-static%2F_%2Fjs%2Fk%3Doz.gapi.en_GB.Rx51stRkYnQ.O%2Fm%3D__features__%2Fam%3DAQ%2Frt%3Dj%2Fd%3D1%2Ft%3Dzcms%2Frs%3DAGLTcCM5XUrLkPZ9aFXqtSLivsifryqsUA#_methods=onPlusOne%2C_ready%2C_close%2C_open%2C_resizeMe%2C_renderstart%2Concircled%2Cdrefresh%2Cerefresh%2Conload&id=I0_1448178294715&parent=http%3A%2F%2Fwpbeginner.com

Als je de video niet leuk vindt of meer instructies nodig hebt, lees dan verder.

Hoe Yoast SEO Plugin te installeren

Allereerst moet u de Yoast SEO- plug-in installeren en activeren . Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie .

Na activering ziet u een nieuw menu-item in de WordPress-beheerbalk met het label SEO met het Yoast SEO-logo erop.

Yoast SEO-plug-in geïnstalleerd

Nu je de plug-in hebt geïnstalleerd en geactiveerd, gaan we eens kijken hoe je deze krachtige plug-in correct kunt instellen.

Hoe u WordPress SEO Plugin instelt door Yoast

Houd er rekening mee dat de instellingen die we selecteren degene zijn die we aanbevelen. Andere experts hebben mogelijk hun eigen voorkeuren en discretie, dus gevorderde gebruikers kunnen alles negeren dat ze niet leuk vinden.

Als je een beginner bent en je wilt de WordPress SEO-plug-in van Yoast gebruiken zoals wij dat doen, volg dan de stappen zorgvuldig.

Stap 1. Gegevensoverdracht

Velen van jullie hebben waarschijnlijk een andere WordPress-plug-in, zoals All in One SEO-pakket , of een themakader zoals Genesis dat zich bezighoudt met je SEO-gegevens.

Als u deze plug-in met succes wilt gebruiken, moet u ervoor zorgen dat al uw eerdere gegevens naar deze plug-in zijn getransporteerd voordat u de andere deactiveert.

Om dit te bereiken, raden we aan om SEO Data Transporter van StudioPress te gebruiken . Als je dit instelt op een nieuwe blog, sla deze stap dan over.

Stap 2. Algemene instellingen

Als u op het SEO-pictogram klikt, gaat u naar de instellingenpagina voor de plug-in. Schakel over naar het tabblad ‘Algemeen’ en u ziet een knop om de configuratiewizard te openen. We willen dat u deze wizard negeert, omdat we u stap voor stap door elke optie leiden.

Sluit de installatiewizard

Stap 3. Kenmerken

Yoast SEO wordt geleverd met veel functies. Op deze pagina kunt u deze functies eenvoudig in- en uitschakelen. Standaard zijn alle opties op deze pagina ingeschakeld.

Schakel Yoast-functies in of uit

We zullen er later in dit artikel over praten. Laten we nu even naar elk item kijken en wat het doet.

 • SEO-analyse: toont de SEO-score en analyse voor uw inhoud.
 • Leesbaarheidsanalyse: toont de leesbaarheidsanalyse en score voor uw inhoud.
 • Hoeksteeninhoud: met deze functie kunt u hoeksteeninhoud markeren en filteren. Dit zijn uw belangrijkste pijlerartikelen.
 • Tekstlinkteller: Deze functie toont het aantal interne tekstlinks van en naar een artikel.
 • XML-sitemaps: maakt XML-sitemaps voor uw website.
 • Ryte-integratie: Ryte is een service van derden, het controleert uw site wekelijks en stelt Yoast SEO op de hoogte als uw site is gedeindexeerd.
 • Beheerbalkmenu : toont het Yoast SEO-menu in de WordPress-beheerbalk.
 • Beveiliging: geen geavanceerde instellingen voor auteurs: verbergt geavanceerde SEO-instellingen voor auteurs om de beveiliging te verbeteren.

Stap 4. Webmasterhulpprogramma’s

Met populaire zoekmachines kunnen site-eigenaren hun sites toevoegen met behulp van de webmasterhulpprogramma’s. Raadpleeg onze volledige Google Search Console-gids voor meer informatie over deze tools.

Yoast SEO maakt het gemakkelijker om uw website te verifiëren bij alle topzoekmachines. Om dat te doen, moet u zich voor elke zoekmachine aanmelden voor het programma Webmasterhulpprogramma’s.

Daarna wordt u gevraagd om een ​​metatag toe te voegen om uw eigendom van de website te verifiëren. Voeg eenvoudig de metacode toe die u van de zoekmachines heeft ontvangen in de respectieve velden.

Webmasterhulpprogramma's in Yoast SEO verifiëren

Stap 5. Zoekopmaak

Zoekopmaak in de Yoast SEO-instellingen bepaalt hoe uw website wordt weergegeven in zoekresultaten. Dit omvat verschillende opties voor uw startpagina, afzonderlijke artikelen, archieven en taxonomieën.

We zullen u door elk van hen leiden. Laten we eerst beginnen met de algemene instellingen,

1. Algemeen

Hier kunt u het symbool kiezen waarvoor u een scheidingsteken tussen titels wilt gebruiken. De standaardoptie is een streepje, u kunt deze gebruiken als u niet zeker weet welk symbool u moet kiezen.

Zoekweergave-instellingen in Yoast SEO

Op deze pagina kunt u ook de SEO-titel en metabeschrijving voor de startpagina van uw website kiezen.

Homepage titel en beschrijving

Daarna vindt u de kennisgrafiek en schema- opties voor uw website. U kunt kiezen of uw website een organisatie of een individu vertegenwoordigt.

Kennisgrafiek en schema-opties in de Yoast SEO-plug-in

U kunt ook een avatar (profielfoto) voor het individu of een websitelogo voor een bedrijf uploaden.

2. Inhoudstypen

U kunt een SEO-titel en beschrijving kiezen voor elke post of pagina die u schrijft. Met Yoast SEO kunt u ook een automatisch sjabloon instellen om voor hen te gebruiken.

Als u vergeet ze handmatig toe te voegen, stelt deze opties Yoast SEO in staat om standaardinstellingen te gebruiken om deze opties automatisch in te vullen.

Zoekweergave-instellingen voor elk inhoudstype op uw website

U kunt voor elk inhoudstype de zoekopmaak, het datafragment en het al dan niet tonen van de SEO-metabox instellen. De standaardopties zouden voor alle websites werken.

Daarna kunt u een SEO-titelsjabloon en een standaard metabeschrijving instellen.

We raden je echter aan om alleen de SEO-titel aan te passen en het metabeschrijvingsveld leeg te laten. Hierdoor zou Yoast SEO dynamisch een beschrijving kunnen genereren uit de eerste paar regels van uw artikel.

3. Media

WordPress maakt standaard een nieuwe pagina voor elke afbeelding of media die u aan uw berichten en pagina’s toevoegt. Deze pagina toont alleen de bijlagen.

Die bijlagepagina’s hebben geen significante tekst om zoekmachines een context te bieden. Dergelijke pagina’s worden door zoekmachines als inhoud van lage kwaliteit beschouwd en hebben een negatieve SEO-impact.

Yoast SEO helpt u dit op te lossen door gebruikers om te leiden naar het bijlagebestand in plaats van naar de bijlagepagina. Deze optie is standaard ingesteld op ‘Ja’ en u hoeft deze niet te wijzigen.

Schakel bijlagepagina's uit

4. Taxonomieën

Op het tabblad taxonomieën kunt u titels en meta configureren voor categorieën, tags, aangepaste taxonomieën en archieven met postindeling.

Standaardsjabloonvariabelen zouden voor de meeste sites moeten werken. Wat betreft beschrijvingen, vergeet niet dat Yoast SEO beschrijvingen uit uw categorieën en tags ophaalt.

Taxonomieën

5. Archieven

Met het tabblad Archief kunt u de zoekopmaakopties voor diverse archiefpagina’s op uw website beheren. Dit omvat auteur, datum, zoekopdracht en 404 pagina’s.

De standaardopties werken voor de meeste websites. Als u echter een blog met één auteur beheert, moet u archiefpagina’s van de auteur van zoekmachines uitschakelen.

Schakel auteurarchieven uit zodat ze niet worden weergegeven in zoekresultaten

Op een blog met één auteur zijn de archiefpagina’s van de auteur precies hetzelfde als het datumarchief of uw blogpagina’s. Dit creëert dubbele inhoud die van invloed is op uw SEO-ranglijst.

6. Paneermeel

Broodkruimels zijn geweldig voor interne koppelingen omdat het een duidelijk pad of spoor definieert naar de pagina waarop u zich bevindt. Deze broodkruimels verschijnen ook in zoekresultaten waardoor uw site extra voordeel heeft bij het zoeken.

Broodkruimels weergegeven in zoekresultaten

Zorg ervoor dat u op ‘Ingeschakeld’ klikt, dit zal meer breadcrumb-instellingen onthullen.

Broodkruimels instellen in Yoast SEO

De standaardinstellingen zouden voor de meeste websites moeten werken, maar als je iets wilt veranderen, ga je gang. Als u klaar bent, klikt u op de knop Wijzigingen opslaan.

Als je meer robuuste breadcrumb-functies wilt, kijk dan eens naar Breadcrumb NavXT-plug-in , dat is wat we gebruiken op WPBeginner.

7. RSS

RSS-feeds worden vaak gebruikt door inhoudschrapers om inhoud van uw website te kopiëren. Met Yoast SEO kun je een backlink naar je eigen site toevoegen voor elk bericht in je RSS-feed.

RSS-instellingen in Yoast SEO

Op deze manier krijgt u backlinks van hun site en weet Google dat u de oorspronkelijke bron bent.

Er zijn opties om uw auteurlink, postlink, bloglink en blogbeschrijving toe te voegen. Dus wees creatief. Dit kan ook worden gebruikt om advertenties toe te voegen aan uw RSS-feed.

Stap 6. Search Console

Search Console-sectie in de Yoast SEO-plug-in, stelt u in staat om uw WordPress-site te verbinden met Google Search Console (voorheen webmasterhulpprogramma’s).

U kunt WordPress ook verbinden met de Search Console en Yoast SEO toestaan ​​uw zoekconsole-gegevens op te halen en weer te geven.

Ga gewoon naar de SEO »Search Console- pagina en klik op de knop ‘Google-autorisatiecode ophalen’.

Doorzoek console

Hiermee gaat u naar Google Search Console waar u om toestemming wordt gevraagd. Daarna moet u de autorisatiecode kopiëren en plakken in de plug-in-instellingen.

Google Search Console biedt een hoop nuttige informatie over uw zoekresultaten. Bekijk alle dingen die u ermee kunt doen in onze volledige Google Search Console-gids .

Stap 7. Sociaal

Zoals we al eerder zeiden, is Yoast SEO een krachtpatser boordevol functies voor uitgebreide optimalisatie.

Een geweldige functie van de plug-in is dat deze uw site integreert met sociale platforms Facebook, Twitter en Google+.

Als u op de sociale link onder het SEO-menu klikt, gaat u naar deze platforms. We laten u zien hoe u ze allemaal kunt configureren.

1. Rekeningen

Het eerste tabblad onder de sociale instellingen is voor al uw sociale accounts. Hierdoor kan Yoast SEO Google vertellen over uw sociale profielen. U hoeft alleen de URL’s en Twitter-gebruikersnaam toe te voegen voor de belangrijkste sociale profielen van uw site.

Voeg sociale accounts toe in Yoast SEO

2. Facebook

U moet ervoor zorgen dat de optie Open grafiek metagegevens is ingeschakeld op het tabblad Facebook. Het stelt Yoast SEO in staat om metagegevens van open grafieken van Facebook toe te voegen aan de <head & gt-sectie van uw website.

Schakel Facebook Open Graph in WordPress in met Yoast SEO

Dit zal Facebook helpen de juiste miniatuur- en pagina-informatie op te halen wanneer een bericht van uw website wordt gedeeld op Facebook.

Vervolgens moet u een Facebook-app-ID opgeven als u die heeft

Daaronder vindt u de optie om een ​​miniatuur voor uw startpagina met SEO-titel en beschrijving op te geven. Deze afbeelding en beschrijving worden gebruikt wanneer iemand de startpagina van uw site op Facebook deelt.

Instellingen voorpagina

Bovendien kunt u een standaard URL voor miniatuurafbeeldingen opgeven. Deze afbeelding wordt gebruikt voor alle artikelen die geen miniatuur of een andere afbeelding hebben.

3. Twitter

Wat betreft Twitter, u kunt Twitter-kaarten toevoegen aan het hoofdgedeelte van uw site.

U kunt ook het kaarttype kiezen dat u wilt gebruiken. We raden aan om een ​​samenvatting met grote afbeelding te gebruiken.

Twitter-kaartinstellingen in Yoast SEO

4. Pinterest

Pinterest gebruikt Open Graph-metadata net als Facebook. Zorg ervoor dat je het open grafiek metagegevensvak hebt aangevinkt onder Facebook-instellingen.

Daarna hoef je alleen maar de siteverificatiecode in te voeren die door Pinterest is verstrekt. Ga gewoon naar je Pinterest-accountinstellingen om je site toe te voegen en te verifiëren. U krijgt een metatag die u hier moet invoeren.

Bevestig uw site op Pinterest met Yoast SEO

Stap 8. Gereedschap

Yoast SEO wordt geleverd met een aantal ingebouwde tools waarmee u een aantal geavanceerde taken kunt uitvoeren. De meeste beginners hebben deze tools misschien niet nodig. We zullen u echter elk hulpmiddel laten zien en wat het doet.

Tools in Yoast SEO

1. Importeren en exporteren

Als je eerder een andere WordPress SEO-plug-in of een thema met ingebouwde SEO-functies hebt gebruikt, dan kun je deze tool gebruiken om SEO-gegevens te importeren.

Importeer export SEO-instellingen en -gegevens

U kunt het ook gebruiken om de instellingen van de Yoast SEO-plug-in te importeren en exporteren en deze op een andere WordPress-site te gebruiken.

2. Bestandseditor

Naarmate uw WordPress-site groeit, kunt u vaak tutorials tegenkomen waarin u wordt gevraagd wat code toe te voegen aan het .htaccess-bestand of het robots.txt- bestand van uw website .

Beide zijn configuratiebestanden en hebben een enorme impact op de SEO van uw website. Met Yoast SEO kun je beide bestanden eenvoudig rechtstreeks vanuit het WordPress-beheergebied bewerken.

Bewerk robots.txt en .htaccess-bestand in Yoast SEO

3. Bulkeditor

Met de bulkeditor-tool in Yoast SEO kun je snel een SEO-titel en beschrijving toevoegen voor al je blogberichten en pagina’s.

Onder het tabblad Titels vindt u een leeg veld om uw nieuwe SEO-titel voor dat blogbericht toe te voegen. Klik daarna op Link opslaan om uw wijzigingen op te slaan.

Bewerk de SEO-titel en beschrijving in bulk

Om beschrijvingen toe te voegen, moet u naar het tabblad Beschrijvingen schakelen. Nogmaals, je kunt een beschrijving toevoegen voor elke blogpost of pagina en deze opslaan.

Bulkbeschrijving

Stap 9. Redirects Manager (Premium)

Yoast SEO Premium voegt een krachtige omleidingsmanager toe. Hiermee kunt u snel omleidingen op uw WordPress-site instellen.

Met de omleidingsmanager kunt u snel 404-fouten oplossen , gebruikers omleiden van een oud artikel naar een nieuw en meer.

Leidt de manager om in Yoast SEO

Opmerking: omleidingen spelen een belangrijke rol in de SEO van uw website. We raden aan om het niet te koppelen aan uw SEO-plug-in.

In plaats daarvan zou u een speciale omleidingsmanager zoals Redirection moeten gebruiken om uw omleidingen te beheren. Hierdoor kunt u doorverwijzingen laten werken, zelfs als u stopt met Yoast SEO.

Raadpleeg onze handleiding over het instellen van omleidingen in WordPress voor meer informatie .

Stap 10. Uw berichten en pagina’s optimaliseren met Yoast SEO

Alleen het installeren en instellen van deze plug-in is niet voldoende. Om het voordeel van deze plug-in echt te maximaliseren, moet je de instellingen per post aanpassen.

Laten we eens kijken hoe u de voordelen kunt maximaliseren door elke post / pagina in WordPress te optimaliseren.

Bewerk gewoon een bericht of pagina en je ziet een nieuwe Yoast SEO-metabox onder de berichteditor.

Yoast SEO-metabox onder een berichteditor

U kunt beginnen door een focus-sleutelzin of trefwoord toe te voegen. Dit is het belangrijkste trefwoord waarvan u denkt dat uw gebruikers het in zoekmachines zullen invoeren om dit bericht te vinden.

Daarna controleert Yoast SEO de inhoud van uw bericht voor SEO en leesbaarheidsanalyse. U kunt de analyse bekijken om uw artikel verder te verbeteren.

Soms zijn de titel van uw bericht en uw SEO-titel mogelijk niet hetzelfde. Elke keer moet u een aangepaste SEO-beschrijving schrijven, omdat de fragmentgenerator alleen de eerste alinea oppikt, wat misschien niet de belangrijkste is.

Pro-tip: SEO- en leesbaarheidsanalyserapporten in Yoast SEO zijn vrij nauwkeurig en enorm nuttig bij het verbeteren van uw inhoud. Maak er echter geen zelfmoord over, anders besteed je meer tijd aan het volgen van de analyse in plaats van het creëren van betere inhoud voor je gebruikers.

Zie ons artikel over het optimaliseren van blogposts voor SEO voor meer informatie over optimalisatie op de pagina met de Yoast SEO-plug-in .

Stap 11. Taxonomieën optimaliseren voor SEO (categorieën en tags)

Net als uw bericht en pagina’s, kunt u ook de SEO-titel en metabeschrijvingen voor categorie-, tag- en auteurarchiefpagina’s overschrijven.

Ga gewoon naar de pagina Berichten »Categorieën en klik op de link Bewerken onder een categorie. Scroll naar beneden op de categoriebewerkingspagina en je ziet de Yoast SEO-metabox.

Een categorie of tag optimaliseren in Yoast SEO

U kunt dat doen voor al uw categorieën, tags en aangepaste taxonomiearchieven.

Stap 12. Optimalisatie van e-commerceproducten

Yoast SEO wordt geleverd met volledige ondersteuning voor online winkels en eCommerce-websites die WooCommerce gebruiken. Hierdoor kunt u uw productpagina’s optimaliseren, net zoals u blogposts en pagina’s zou optimaliseren.

U vindt alle SEO-opties voor e-commerce wanneer u een nieuw product aan uw website toevoegt. U kunt ook elk oud product bewerken en optimaliseren door een focuszoekwoord, SEO-titel, SEO-beschrijving en meer in te voeren,

Producten optimaliseren voor SEO

We hopen dat deze gids je heeft geholpen bij het installeren en instellen van de WordPress SEO-plug-in van Yoast. 


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format